Lucy, ridning och jobbar natt

2008-12-01 @ 09:16:53
Idag blir det att sova eftersom jag jobbar natt inatt och imorgon lika så.

Ikväll så åker jag med dottern Matilda för hon skall rida och ikväll skall hon byta häst, hon tycker det är lite pirrigt, eftersom dom får ha samma häst fyra gånger på raken, därefter blir det hästbyte.

Greta har nu börjat komma in i höglöpet tror jag till grabbarnas (Knatte och Arne) glädje, men tji fick dom. Här ksall inte paras även om dom tror det. Ett väldigt pipande på grabbarna- Knatte och Arne är det iallafall just nu.

Vi håller dom väl åtskiljda så att inget skall hända. Jag riskera ingenting!!!

Kan också tala om att Lucy har kommit hem till oss. Lucy har ju bott borta hod fodervärd i dryga 2år, allt har gått utmärkt, men så föddes deras sista barn här nu som utvecklade förkylningsastma och som i sin tur ledde till att denna flickebarnet blev också överkänsligt mot hund och katt, vilket ledde till att barnet fick 2 allvarliga astmaanfall, nu på sista tiden. Familjen vill så gärna ha kvar Lucy, men tyvärr så höll inte detta längre.

Lucy flyttade först till vår dotter för att se om dom kunde hjälpa oss genom att ta Lucy. Allt gick bra mellan Saga och Lucy , vad gäller att inte slåss. Lucy hade lite svårt först i början med en liten hund eftersom hon inte var lika aktsam som våra övriga hundar här hemma.
Lucy trampade och satte sig på stackars Saga- dvärg pinchern.
Saga blev rädd, men Cecilia jobbade vidare med att få det hela att fungera. Det blev mycket bättre och det gick jättebra att ha Lucy med Saga i lägenhet. Dom var borta väldigt korta stunder från lägenheten när Lucy och Saga var kvar, som när dom handlade och gick ner till tvättstugan- allt detta fungerade utmärkt!!

Sedan kom dagen då Cecilia skulle åka till skolan för 2 timmar och då hade Lucy fått paniken. Lucy avskyr att bli lämnad, även nu hade ju hon Saga som sällskap, men det hjälpte inte alls.

Saga skämdes när Cecilia kom hem, Lucy var hyper stressad och flåsade. Så verkmästarna i huset där Cecilia bor, talade om att det hade varit oväsen i lägenheten under tiden hon hade varit i skolan. Nu skall det sägas att huset där Cecilia bor är ett fest/party hus på fre och lördagskvällar inom morgontimmarna.

Eftersom Lucy inte gillade att få vara själv även om hon hade en hundkompis så bestämdes det att Lucy skulle komma tillbaka till oss. Alltså  från oss till fodervärden, från fodervärden till Cecilia och Saga och nu tillbaka till oss.

Lucy fungerar alldeles utmärkt med våra hundar, hon slåss aldrig, ÄLSKAR att få vara när oss människor!!!!
Hon fungerar inomhus väldigt väl inne hos oss med våra hundar och nu när Greta löper så får grabbarna och tjejerna bytas av och vara korta stunder i rastgården, vilekt fungerar alldeles utmärkt för Lucy.
Här hos oss ser vi inga tecken på oro eller missnöje hos Lucy. Hon trivs som fisken i vattnet.
Lucy är väldigt lättlärd och fodervärden har tränat henne litegrann på brukshundsklubben.

Så väldresserad är hon även om hon gärna smickrar in sig och låter sig charma folket så hon får sina vilja igenom.
Just nu är hon väldigt rulltig, tjock och hon behöver verkligen motion denna dam. Hon får här hos oss skogspromenader så hon får löpa omkring och springa ut ordentligt.
När Lucy går i koppel eller lös på gården så springer hon inte, hon vill gärna stå brevid dig och går inte mer än vad hon behöver, en riktig latmask, hon kan konsten att spara på resurserna.

Eftersom min kropp har blivit som den har blivit så har vi bestämt oss för att sälja Lucy istället, men denna gången till hem där hon skall stanna för gott och inte få fortsätta sin vandring till olika hem.
Vi har hellre kvar Lucy till vi hittar ett hem som hon verkligen får stanna hos.

Lucy har absolut ingen jaktlust, bollsinne eller på annat sätt vilja följa efter något för att springa efter, så hon är en ypperlig sällskapshund i skogen och hemma.

Vi kräver att Du som är intresserad skall antingen vara hemma helt eller så skifta som vi gör i vårt hem, jag jobbar natt.
Att kunna ge Lucy dagliga skogspormenader, det räcker inte med koppelpromenader året runt i stilla tempo för då kommer hon att bli jättetjock.
 Det är bra om det finns en hund till som sällskap, men är inget måste eftersom Lucy älskar att få vara nära och då går det bra med dig och/eller hund.

Så vet du någon eller du själv som är intresserad, RING oss så kan vi pratas vid mera!!!


Kanske skriver lite mera ikväll om jag hinner, annars kanske det blir lite imorgonbitti innan jag går och sover.

Vi får ser hur det blir med den saken *ler*

Kommentarer
Postat av: Sussie

Halloj! Vi kanske ska ha en nejlika i knapphålet i helgen...så vi känner igen varandra ;)

Ska oxå dit, på lördagen blir det en heldag för shopping o bara umgås med mina kära väninnor o på söndagen för att titta på tibbiesarna.

Kenth blir hemma och tapetserar klart ;)

Kram Sussie

2008-12-01 @ 11:11:10
URL: http://www.kenneltwix.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0