Till viss del godkänd *ler*

2008-11-19 @ 21:37:48
Hemtentan har jag gjort om ATSS- Akut Traumasjukvård för Sjuksköterskor och den lämnades in nu imorse när vi kom till kursen.
Vi undersköterskor måste göra hemtentan, men behöver inte göra provet och få ett godkänt för att klara kursen som sjuksköterskorna måste.

Men vi måste ändå har gjort hemtentan och få godkänt i detta och det fick jag *ler stort* Hörde att vissa sköterskor elelr läkare ibland inte får godkänt på detta, så att vara undersköterska och få godkänt måste ändå anses som väldigt bra!!!!
Super glad!!!!

Gick upp kl. 4.20 imorse, ut med hundarna, sedan duscha, frukost och försöka ta sig in i bilen som var igen frusen med snö och is imorse. Åkte sakta in till stan och kom till jobbet.
Väl på kursen så har det varit föreläsningar, stationer där man får förevisning och sedan skall vi prova själva olika saker.

Vi får olika fall beskrivningar där vi måste tänka till själva och enligt konceptet ABCDE, alltså A- Airway, B-Breathing, C-Cirkulation-Chock och D-Disability och E- Exposure.
Sett röntgen bilder, pneumothorax, hemothorax, chocker som blödningschocker med 4st B'n för Bröstkorg, Buk, Bäcken och Ben där man blöder som mest om något går sönder.
Ja, listan kan göras lång av allt man skall kunna även osm undersköterska *ler*

Man kan blöda upp till ca 750ml om man bryter ett under ben, visste Ni detta??
Ramlar man och bryter ett lårben så blöder man desto mer kan jag säga. Vi skall veta hur mycket man kan blöda, risker och att häva blödningarna med att ge dropp i första hand. Nu är det ju läkaren som bestämmer och därefter sjuksköterskan, men alla skall kunna detta även om vi inte bär ansvar elelr får utöva vissa saker som undersköterskor, men vi skall veta!!!!

Så var nu extra försiktiga i halkan!! Kör och gå försiktigt!

Roligt har det varit i dag, men väldigt mycket och intressant så hjärnan är klart överansträngd *skratt*

Imorgon så går man upp samma tid 4.20 sedan till jobbet så man är där i tiden, avskyr att komma i sista minuten och stressa. Slutar kursen imorgon kl.16.15 och därefter är det sista dagen så sköterskorna skall göra tentan och praktiskt prov.
Hinner inte skriva mer nu och jag måste gå och lägga mig *ler*

Kram till Er alla där ute!

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Alltså, 4.20! Gäsp!

/P

2008-11-20 @ 09:12:21
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0