Alice 1år

2009-12-17 @ 10:31:04
Alice blev 1år igår!!

Gisses vad damen har blivit stor nu ;)

När vi köpte Alice var hon närmare 12 veckor och hon var rädd för ljud som radion eller om vi pratade för högt. Hon var jätterädd för olika saker i vardagsmiljön!

Alice förstod inte andra hundar när hon kom till oss och deras signaler och hon kunde inte känna av läget i en hundflock.

Alice kunde heller inte söka kontakt med oss utan levde liksom i en egen bubbla.

Åååååååjjjjj, vad vi har fått jobba med hennes mentalitet. Tränat och tränat i mängder på att saker och ting är inte farliga och att möta sådant som tycks vara farligt, allt ifrån snö som fastnade i hennes byxor, fanorna där bak, då fick hon panik och kunde inte gå.

Hon kunde inte kissa om det var något ljud hos grannen. Att få hennes uppmärksamhet var inte att tänka på under ett antal månader, så kontaktträning har vi hållt på med i massor.

Vi kunde inte ha Alice lös när vi gick på promenad för då skulle vi inte kunna kalla in henne och ta upp henne eller hålla i henne om det kom en bil eller häst på våran väg eller någon annan hund.

Vi kunde grilla eller elda bara vid vår grillplats på tomten som är ej inhängnad och när det kom en bil in på vår tomt och vi ville hålla i henne så fick vi inte tag på henne överhuvudtaget, hon fick panik oh sprang runt runt, oavsett hur mycket godis vi hade och hur mycket vi lockade!!!

Vi har tränat under alla dessa månader på att sitta, stanna och stå och det har gått bättre och bättre, så även inkallningen har blivit bättre och även kontakten mellan oss och Alice så hon kan titta oss i ögonen.

Att läsa av hundar har hon också blivit så mycket bättre på även om det ibland slår runt och hon har svårt att varva ner när andra hundar slokar efter ett tag.

Så ibland måste man gå in och bryta när det liksom slår över och hon själv Alice inte klarar av detta utan blir blockerad i rädsla eller i energin.

Jag har många gånger funderat på Alice temperament och hennes beteende, vart det kommer ifrån och varför det har blivit så här??? ÄR det typiskt för rasen???

Jag har pratat med andra uppfödare inom rasen och det är jag evigt tacksam för att få det stöd och förståelse när man inte kan en "ny" ras!!

Det var också en tid då Alice höll på att hugga i luften, vad man kallar för snapping, som att fånga mygg elelr knott!!! Så otroligt enerverande och störande för oss andra och för Alice så var hon så otroligt stressad och blockerad i sitt beteende, så man fick ideligen gå in och bryta detta!!

Idag så håller inte Alice på med snapping utan reagerar endast ibland på vissa reklamsnuttar på TV som Pronaxen reklamen!!

Alice har idag blommat ut och blivit lugnare, fast fortfarande har hon energi kvar! Alice har också skapat ett förtroende för oss och kan söka kontakt med ögonen, vi kan kalla in henne och få henne att lyda bättre, men mera träning skall det bli :)

Det fanns stunder då även Veterinärer sa till mig att man skulle kolla med en Hundpsykolog eller avliva Alice eftersom hon var så rädd, blockerad och stressad!! DEt kändes som en stor förlust!!!

Men idag är jag jätteglad åt denna skitunge som har krävt oss på en massa energi men och andra sidan så får vi tillit och glädje tillbaka nu och som en proffsig uppfödare sa inom annan ras till mig " Du har räddat livet på Alice" och det är många som säger så!!

Nu är våran goa Alice 1år!!!!

Dessa bilder går att klicka på för större bild och ingen får tillåtelse att ta mina bilder!!!


 En konst bland många andra kan Alice!!!
 Söta Alice!
  Alice: Jag är lös och lyssnar på vad matte säger, men ojj vad djupt med snö det var här då ;)

 Alice: Jag sa ju att jag har blivit duktig på att komma och lyssnar, det gör jag!!
 Så vacker Alice är!!! Hon är 30cm hög i mankhöjden och väger på sin 1års dag 4,7kg!

 Min goa älskade Alice!!

   Älskar snö och leka i snön gör Alice gärna, som tur var så har hon en underbar päls som det inte fastnar så himla mycket snö på, det som fastnar använder vi hårfönen till att torka bort med när vi kommer in!

  

Alice sover numera väldigt nära oss och ligger gärna på oss i knät elelr på en kudde brevid oss. Ligger jag i sängen och vilar så ligger Allice brevid, så var det inte förr utan när hon kom till oss och under hennes uppväxt så har hon legat under soffan eller under sängen, men nu så har damen flyttat upp till oss vilket vi tycker är mycket trevligare!!

Vår älskade Alice som nu  har blivit stora damen -1år!!!!


Kommentarer
Postat av: Saga och Betty

synd att vi inte kunde komma å Gratta dig Alice! Men GRATTIS i efterskott i alla fall..kram från Saga och Betty

2009-12-17 @ 12:09:02
URL: http://cettcilias.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0