Valpköpare

2009-12-16 @ 10:12:14
En "gammal" valpköpare ringde igår och vill säga GOD JUL och GOTT NYTT ÅR istället för att skicka kort, smart!!!
Hon har varit med sedan begynnelsen med vår första kull!

Vi pratade hundar och hon berättade eftersom hon har två tikar från oss med två helt olika stamtavlor.

Den ena är mera kraftig till kroppsbyggnaden och gräver i marken, springer i sådana cementrör som är smutsiga, lyssnar så där lagom på sin matte, när det passar henne- tiken alltså.

Den andra tiken som är äldre är slankare i kroppenb, otroligt lyhörd, kommer på en gång när matte visslar i visselpipan, springer mera på marken och får hon upp något rådjur eller hare så stöter hon ivägen den för att sedan återvända till sin matte. Hon gräver inte eller springer i några cementrör.

Den kraftigare tiken hade vid ett tillfälle som vanligt sprungit i cementrör vid sin promenad. Väl på kvällen så ville tiken ligga i sängen och ha huvudet på mattes bröst vilket inte var vanligt och matte reagerade starkt på varför hon gjorde så där. Men ville hon detta så fick hon ligga så här tänkte matte.

Nästa morgon såg matte att hunden var sjuk och hon tog febertermometern och tempen visade sig vara över 40grader. Det blev Veterinären och man trodde först att det kunde vara Leukumi- blod cancer, men man fann inget anmärkningsvärt förutom rejält svullna lymfkörtlar på ena bakbenets, motsatsen till knät på hunden så blir det knävecket, lymfknutorna var stora som ägghalvor.
Provsvaren från blodproven visade sig att det det var något förhöjda vida blodkroppar, men inget mera. Pencillin blev insatt och hunden och matte fick åka hem.
Det blev återbesök 2 ggr till och vid det sista besöket så fann matte att hunden hade två stick var av det ena sticket var rött på tramdynan. Troligen hade hon blilvit biten av en råtta när hon sprang i cementrören!!!!

Att tramdynorna sluter tätt efter ett stick så att inte "hålet" efter stick elelr skada syns, är en nackdel då man inte ser skadan. Tramdynan sluter om sig och håller kvar det som kommer in i tassen och man har svårt att se eftersom trampdynan ser hel och fin ut. Tiken hade inte haltat eller slickat sig något anmärkningsvärt utan bara varit som vanligt till denna kväll, men nu så är allt återställt igen!!

Jag fascineras av denna valpköpare för hon är dryga 70år och har 2 springer spaniel tikar, hon jagar inte, utan tar "bara" dagliga promenader med sina hundar och detta blir cirka 2-3 timmar på förmiddagarna och sedan på det kommer det en promenad på eftermiddagen också.

Den kraftigare tiken var också väldigt rädd av sig till sin natur från början så väl här hos oss som hos sin nya matte där hon nu har bott så länge. Grannarna så att denna hunden skulle hon få problem med eftersom hon var så rädd, men denna rädsla gick över med tiden och tiken är full fungerande social tik, man GAV tiken CHANSEN att få mogna i sin egna takt och det gav resultat!!

Den andra tike har alltid varit en pojkflicka med stor glädje till allt!!

Så olika stamtavlor, så olika utseende, så olika personligheter och ändå är dom tikar båda två med rasen engelsk springer spaniel!!!

Och en underbar valpköpare som har tagit väl hand om sina hundar!!

Så härligt att få höra henne prata och berätta igen om hundarnas strapatser!!
Jag blev som vanligt jätteglad över att hon ringde och vi pratade om hennes hundar som vi har fött upp!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0