Ovant

2009-07-22 @ 09:02:15
Jag *älskar* Alice, men eftersom hon är en ny ras för mig så är man ju inte helt säker på allt vad gäller speciellt för rasen.

Vad som stör mig är att hon är så himla rädd. Först i början så var hon rädd när man tog i henne, så det har vi tränat bort.

Nu kan hon blli hanterad genom att man tar i nackskinnet bara som vid vaccinering och sedan att ta henne runt kroppen för att lyfta upp henne är också ett sätt att hantera henne på. Att titta på tänder och klor ingår också i hanteringen.

Vi tränar och tränar med socialiseringen att möta folk, hundar och nya platser.
Jag är inte van vid sådant eftersom springer spaniel är så totalt orädd och enkel.

Alice första utställning blev inte bra, då domaren inte fick ta på henne alls och hon ville inte springa i ringen. Mycket träning efter utställningen, mycket beröm för att hon vågar nosa sig framåt och beröm för att stå kvar och inte springa undan.

Andra utställningen gick mycket bättre och vi kunde se stora framsteg både vad gäller när domaren skulle ta på henne, men också att springa i ringen gick mycket bättre. Jag kände mig väldigt glad över hennes framsteg!!

Så nu i helgen som var, var vi på utställning igen och som alltid så har vi en springer spaniel med oss som moraliskt stöd till Alice. Även denna gången gick det bättre på utställnings området men när folk vill hälsa på henne så vill inte hon alls och jag lyfter upp henne då så människorna kan hälsa på henne i lika höjd, eftersom om Alice är på makren och någon böjer sig ner över henne då blir det inte på lika villkor, därför lyfter jag upp henne så att man är i samma höjd.

En meter utanför ringen som vi skulle in i sprang andra hundar omkring, burar, barnvagnar m.m och mitt i allt detta stod jag med Alice och tränade att stå fint som i utställnigns ringen men ocskå detta med kontakt mellan henne och mig. Hon fick mycket beröm och godis för att hon var så duktig!!!
Tält som flaxar och låter går vi runt för att träna och det går bättre och bättre.

Så när det var min tur så att gå in i ringen för att ställa ut Alice och för att få en bedömning så blev hon så där panisk rädd igen, fast det  hade gått jättebra utanför ringen. Hon tyckte domaren var jätte läskig och sedan när vi skulle springa upp och ner för att domaren skulle se bakbens och frambensrörelserna så försökte Alice att mera springa fortare därifrån.

Sedan när vi skulle springa mot domaren ja då var det ju jätte läskigt. Sedan blev det ett varv i ringen runt och det gick väl så där, därefter skulle jag ställa upp henne och det hade ju gått bra utanför ringen men nu gick det inte alls, hon for somen hal ål och krummade och satte nog inte ner alla tassarna samtidigt!!!

Gissa om man blir ledsen eftersom allt fungerade utanför ringen, 1 meter ifrån bara!

Sedan är det så att ibland så hugger Alice i luften som snapping fast det inte finns något att hugga i luften om, detta trodde man kunde vara epilepsi så jag kontaktade veterinären, men så var inte fallet.

Först var detta "snapping" ett tag sedan lugnade sig och nu igår kom det tillbaka igen. Hon far också runt som om det var något som satt kvar i rumpan på henne eller om hon hade mask. Hon springer fort och sätter sig på rumpan och kan inte koppla av eller röra sig fritt, utan springer från ena punkten till den andra punkten som om det var någon som nöp henne i ändtarmsöppningen. Jag har avmaskat henne 2 gånger efter hemkomsten men ingen mask, jag har kollat om det är ngot som sitter fast i håret runt ändtarms öppningen ,men så är inte fallet. Hennes avföring är bra så där är heller inget fel.

Detta med att hon far runt så här med att sätta sig på rumpan och "snapping" gör hon inte alltid och inte samma tid heller, utan ibland och när det händer så är det på kvällarna. Jag blir inte klok på detta vad om är felet.

På springer spaniel har jag aldrig varit med om något liknande beteende, så därför är jag ovan i detta och vet liksom inte vad som är "tjafs" från hennes sida för att skapa mer uppmärksamhet eller om det är något som är helt fel.

95% av sin tid om dagarna är hon en levnadsglad tjej, sprallig, rolig, lekfull som gärna vill vara nära och det får hon så gärna vara ;) men när detta beteende kommer på kvällarna så blir man bekymrad eftersom man inte vet vad man skall göra.

Sedan detta med utställningarna, visst vi går sakta men säkert mot rätt håll, men jag förstår inte varför hon är så rädd för vissa saker när andra saker är ingenting för henne. Hon kan gå upp på vågen på djursjukhuset där andra inte är så villliga eller att möta folk på djursjukhuset är helt okej, men inte på utställningen???
Även på utställningen låg det en hård plastbit som var 50cmx 50 cm kanske och där jag såg andra hundar hoppade över eller gick runt där gick hon rakt över utan några som helst problem.

Jag vill att detta skall lösa sig så vi kan tillsammans njuta mera med varandra i alla slags miljöer!
Men det känns väldigt ovant att möta detta..........

Kommentarer
Postat av: Pernilla

Hej!

Tack för gratulationerna. Det var nog meningen att vi skulle ha båda. De missade 14 dagarna får vi ta igen. Allt känns jätte bra och Kenneth är överförtjust. Ska försöka att få till hemsidan och lite vackra bilder.

/P

2009-07-22 @ 13:21:34
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Kicki med 3 P

Tack för besöket på våran sida!

Ja Taggen han är en klippa och prexis tvärt emot det du beskriver om Alice.

Det är inte mycket han backar för och stadigare hund får man leta efter.

Hittills är det inte någon som inte har reagerat på hans enorma temperament och psyke.

Han är en "once in a lifetime" hund=)

Men angående Alice så blir det garanterat bättre med all din träning, det kommer ska du se.

Min Lilleman är en liten blygis som funkar relativt bra, men då får det inte hända nått som skrämmer honom, då är det kört!

Så vi tränar på med honom oxå.

Ja det hä var kul men vi träffs mer ja både här, hos mig och FB

2009-07-23 @ 07:19:26
URL: http://www.midnightfantasymadmax.zoomin.se
Postat av: Sussie

TACK Tina för grattandet på min sida :) Ler fortfarande :)

Men du, har du varit i kontakt med uppfödaren? Jag vet ju inget alls om din nya ras men kolla runt lite med Alice uppfödare eller andra som har rasen. Kanske är de lite så till sitt sätt, eller har det hänt något som du inte vet om?

Jobbigt när det blir så men det kanske bara är träning som gäller?

De andra problemen skulle jag vända mig till uppfödaren om, absolut.

Må så gott! Här kommer en stooor kram :)

2009-07-23 @ 11:09:53
URL: http://bullmamman.bloggagratis.se
Postat av: Lisa

Halloj, håller med Bullmamman. Kolla upp Alice,bakåt.Även någon opartisk rasspecialist(annan uppfödare t.ex.)Kan faktiskt vara nått.

Ses//Lisa

2009-07-24 @ 08:55:04
Postat av: Eva Eriksson

Hej Tina

Skoj att du titta in på min sida, läste om din lilla dam som är rädd, med massor av träning blir det bättre..... mina 2 som jag har nu är inte alls rädda av sig jätte trygga och bra indevider, träna henne att träffa människor när hon är på golvet, sätt MASSOR av gott godis i kompisarnas händer och låt dom mata utan att ta i henne och träna vidare med typ en klapp och godis.... sökträning ( om du jobbar hund ) är bra för då ska ju alla människor vara jätte skoj och mycket godis .... ta kontakt med uppfödaren, hon vet hur föräldradjuren varit och kan ge dig massor av tips vad hon gjort..... har inte läst så mycket på din sida och vet inte hur gammal hon är men vissa perioder blir det värre och andra bättre lycka till ! hälsningar Eva

2009-07-30 @ 08:05:19
URL: http://www.bor-i-nast.se
Postat av: Eva Eriksson

Hej Tina



tänkte bara säga att nu är mina valpar födda , vilka livliga små indevider..... så skoj det är verkligen mysigt med valpar, jag gillar det skarpt... kolla in igen vet jag

2009-08-09 @ 10:16:39
URL: http://www.bor-i-nast.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0