Lek

2009-10-26 @ 10:58:40
NÄr Mallow och Arne leker utomhus så vill gärna Alice vara med på ett hörn, men hon vågar inte och samtidigt så är det så att hundar och olika raser leker väldigt olika!!

Engelska Springer Spaniel (kan bara säga om mina hundar genom åren) så leker dom med framtassarna och brottar ner varandra, ljudet som komemr från deras munnar låter som om dom är förbannade och gruffar, skäller och har starka läten för sig. Dom står på bakbenen och håller om varandra med framtassarna och försöker brotta ner den andra.

Eller så tar dom nacksvinget med att greppa tag om nacken med sin mun och försöker brotta ner på så vis ner sin motståndare med samtidigt läten från sig genom gruffande och skällande. Mycket närkontakt och brottning är det oftast men sedan kommer detta med jagande av varandra in och då går det fort, sedan kan dom ta varandra i benen för att fånga upp motparten i sin lek.

Detta gör ju att Alice inte hänger med för det blir för tuffa tag i brottningen, jagandet och när dom skäller och gruffar i sina läten blir Alice osäker för hon vet inte om dom är glada eller förbannade, så då går inte Alice med in i leken utan tittar på istället, men hon vill så gärna leka!!

 Full fart framåt mot motståndaren!
 Här kan man se hur Alice gärna vill delta men vågar inte och hur Mallow och Arne brottas :)

 Springer spanieln har sådan kraft när dom leker att man kan faktiskt göra illa sig om dom springer på ens ben, när dom inte ser att man står där och dom springer för fulla muggar.


 En i underläge och det är Mallow och Arne hoppar fullkomligt på Mallow!! *skratt*
 Japp, nu står Arne över Mallow och hade det varit osämja här nu så hade Mallow givit upp pch legat still för att Arne skulle ha nu haft sin dominans, men nu var det lek detta och då fortsätter leken *skratt*

 Nu börjar leken avta, det blir inte lika intensiv, leken blir lugnare för att sedan upphöra för stunden. Mallow har kommit i en lekvåg eller vad man skall kalla det för, för hon leker väldigt sällan annars.

Som Ni ser så är inte Alice med och leker alls med springer spanieln, när dom leker ihop Mallow och Arne, då blir Alice utanför!!

Sedan är det ofta Alice leker på sitt vis med att springa runt Springer spanieln och med full fart och hänger gärna och ofta i Mallows och Arnes öron, vilket jag inte uppskattar och det gör hon ju för att det är roligt på hennes vis, men inte för springrarna och inte för mig, för jag tycker synd om springrarna då.

När ås Alice får igång springrarna, ja då blir hon rädd och vill inte vara med längre, vilket springrarna är nu på lekhumör och fortsätter leken för sig själva utan Alice.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0