Lek

2009-10-16 @ 08:31:50
När vi är ute och "jobbar/leker" så ser jag också på Arne hur han sjunker ner på framtassarna mot marken och hans rumpa står upp och han bjuder in till lek för Alice skall våga leka med honom.

När Alice är lite för osäker så kommer hon fram till honom sätter sig på rumpan och vrider huvudet bort från honom så inställningsam!! Arne försöker då på nytt att stärka Alice självförtroende genom att få igång henne till lek och man kan nästa se hur Arne säger " men kom nu då vi skall leka".

Ibland så händer det att Alice leker med Arne men så fort det blir för hård lek eller för mycket energi i leken så vill inte Alice och går därifrån eller hukar sig på marken. Då tycker Arne att Alice är tråkig och han hittar på något annat och kommer till mig. Jag har alltid koll på hundarna för att se hur allt går till under lekens former.

Bara för att Alice är liten behöver det inte skapa några rättigheter eller tvärtom att Arne skall ha några rättigheter.

Nej att leka är att ge och ta och att förstå varandra!!

För oss så går det ut på att stärka Alice självförtroende i allt samtidigt så skall Arne lära sig att acceptera när Alice inte vill längre, men att Arne också skall få leka på sina villkor. DEt är en balansgång som är svår att väga!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0