löplukt

2009-09-29 @ 09:23:04
Våra springer spaniel tikar har aldrig luktat så mycket vid löp som lilla Alice!

Det är nog så också att vissa tikar avger mer lukt än andra tikar vid löptiden. Min dotter har ju en dvärgpincher som heter Saga och hon är superrenlig av sig och luktar ingenting, så har dottern en blandis mellan shitzu och maltese -Betty och hon avger en stark lukt vid löpningen så hon själv nästan kräks av lukten och med detta så vill hon inte göra rent sig själv i den regionen- vulvan när hon löper för att hon själv tycker att hon luktar så illa.

Sedan har vi Alice som också luktar väldigt stark löpdoft och det är ju för att få till sig hanar så ingen skall missa dom. Tikarna vill ju locka till sig sina kavaljerer i grannområdet och även med en radie av 2 km runt sig så att ingen skall missa av hanarna att en löptik finns i området.

Självklart skall man ha koll på doften av löpet och av hur det ser ut själva löpet så det inte blir till en infektion eller inflammation, som livmodersinflammation. Så man skall alltid vara på sin vakt hur doften är och hur det ser ut på trosskyddet.

Alice har ju en betydligt mindre trosa än vad Mallow har som är en springer spaniel. Mallow kan ha trosskydd som vi människor har och det är lätt att byta ofta. Däremot så är det svårare att finna trosskydd för så små trosor till mindre tikar, då blir det att vika papper som kan passa för trosan och det gör man varje gång när hunden skall ut och göra sina behov, även så använder jag citronservetter för att göra rent Alice där bak och även trosskyddet för att det skall lukta mindre för Arnes skull och för att det skall lukta fräschare!

Både Alice och Mallow är jätteduktiga att hålla sig rena i den nedre regionen, men eftersom våra hundar får sitta och ligga i soffan så är det mindre roligt med vare sig lukten av löpningen eller någon bloddroppe i soffan så av den anledningen så blir det trosor på från första löpdygnet tills det slutar.

Det som är bra med trosor också är ju att man ser exakt hur löpet ser ut, i början är det rött och rikligt som senare avtar till att blir ljusrosa och då är tiken i höglöpet och det kommer knappt någonting på pappret, till att efter höglöpet bli för mera mörk rött blod till mörkbrunt och sedan avtar löpet helt och hållet tills nästa gång dom skall löpa.

Så löplukten är godis för hanarna ochvi andra tycker inte om detta!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0