Träning

2009-09-02 @ 11:59:42
Igår var jag med Alice på träning i Uppsala!!!!

Vi- jag och Alice.................... var på Uppsala Läns Kenneklubb's trevliga träff som heter Ring och Koppelträning i Vasa Parken!!!
Det är helt gratis och alla som har hund får komma dit även för den som inte har hund men vill titta.
Brevid där vi skulle vara så hade Lena.Carlsson dressyr med ett gäng hundar och sedan var det fotbolls träning på sidan om och allt detta ligger brevid Katedralskolan i Uppsala.

Som Uppsala Läns Kennelklubb skrev i Hundsport's tidningen i deras spalt att dessa träffar brukar vara uppskattade och att det kommer många hundar på varje tillfälle.

Alice och jag var båda nybörjare på denna träffen, eftersom jag har aldrig behövt gå någon socialträning med springrarna tidigare. Nu så här i efterhand kan jag väl hålla med om hur socialiserade mina hundar än är så hade det varit jättetrevligt att besöka dessa träffar ändå!!

Men det är lätt att vara efterklok ;))

 Se så många hundar som var med och då är inte alla med på bilden. Det var många valpar, men även lite äldre hundar också.
En grupp tränade linförighet eller snarare att följa sin husse/matte och lyssna bara på ägare, gå fint i koppel m.m
Den andra gruppen tränade ring och utställningsträning med ett trimbord för dom mindre hundarna och att någon läskig människa som tar på hunden som en domare gör.
Den tredje gruppen var lite längre bort och det var för dom hundarna som inte kunde passera andra hundar utan skällde och ryckte i kopplet och blev så fokuserad på andra hundar istället för ägaren, det var ingen hund som var aggressiv i vårt sällskap!

 Här väntar vi på bättre tider *skratt*
Innan allt kördes igång ordentligt!
 Man kan ju undra på vad vi tittar på- Alice och jag *ler stort*
 Och så var det där med kontakten mellan ägare och hund då?????
Man kan ju undra om jag har haft hund tidigare??? Vet inte om springer spaniel håller sig inom hundramen eller om dom är extra begåvade *skratt*

Då börjar vi med att ropa hundens namn..... Aliiiiicceeeeee!
 Att gå, spring i lagom takt utan att hänga sig i kopplet och bara rusa fram är något man måste lära sin hund, samtidigt så skall hunden ha kontakt med sin ägare. Det behöver inte vara så att hunden skall titta på sin ägare när den rör sig framåt, utställningen så skall hunden springa så här med huvudet framåt, vid lydnad så vill man verkligen ha att hunden bara tittar på sin ägare, helst hela tiden.
Skulle hunden titta på sin ägare hela tiden när man springer i ringen så blir frambens rörelserna och bogen annorlunda vilket förstör för hunden och ägarens placering om man skall vara kritisk.

 Och att gå i en ring med en hund före och en hund bakom sig kan vara nog så jobbigt om hunden inte är van vid sådant! Här ville Alice nosa på schnauzern som gick bakom oss.
Då gäller det att prata med sin hund så hunden går framåt istället.

 Vi tränade sitt, stanna, stanna kvar, stå och att Alice lyssnade på mig mitt i allt skällande runt omkring oss av andra hundar. Jag var väldigt lycklig över Alice uppförande eftersom hon aldrig hade varit på denna träff tidigare, men Alice gillade inte när en person skulle ta på henne, då fick hon panik igen och eftersom det inte var någon utställning och vi hade inte bråttom så tog vi det lugnt och sansat och tog tid på oss, vilket gick bättre och bättre för Alice. Så Rom byggdes inte på en dag och det gjorde inte Alice heller, det tar tid och det för det gör också.

Som sagt så gick detta med lydnaden mellan henne och mig bättre och bättre mitt i allt detta hav med hundar och Alice är ju faktiskt snart 9månader.

Vi har ju en hane hemma Arne och han är mycket lite intresserad av Alice, däremot så är Mallow- tiken våran väldigt intresserad av Alice och vill gärna para henne och senast igår tittade jag om Alice löpte men inget igår.

Sedan när vi kom till denna hund träff så var det en spets som var vit som var alldeles galen i Alice, fast jag inte sett någon blodsdroppe, men jag visste att detta löpet var i faggorna och att Alice snart skulle börja löpa.

Imorse så tittade jag igen på Alice och NU har Alice börjat att löpa!!
Så då blir det tufft för stackars Arne om så där 1,5 vecka när Alice kommer i höglöpet.

Synd nu att Alice löper för då kan vi inte gå på Ring och Koppelträningen nästa tisdag!
Men det kommer väl flera gånger när detta blir igen får man väl hoppas!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0