Skillnad

2010-05-31 @ 09:05:34
Var beror det på att små eller mindre hundar får mera muskelknutor eller spända muskler i förhållande till större hundar???

Det klart att jag förstår att mindre hundar är kanske mera spända i musklerna och mera på G samt att kortare muskler krymper ihop snabbare än längre muskler, men jag funderar i alla fall!!

Ser på våra två springer spaniel som aldrig eller väldigt sällan haft problem med några muskelbesvär och alla våra år med springer spaniel och med flitigt användande a våra hundar i jakt så är det oerhört sällan hundarna fått problem med musklerna.

Nu har jag märkt på dotterns två mindre hundar och min egna phalene att dom har betydligt mera spända muskler.

Så vad är det som gör skillnaden i detta???
Är det så att den mindre hunden tar i så mkt mera när det hoppar och springer och kanske spänner sig så den överbelastar sig till skillnad från dom större hundarna som är mkt mera lugna där emellan men kan accelerera när dom vill och däremellan vilar dom sig mera??

Eller är det så att den mindre hunden är svagare byggd med muskelfästen,skelett än den större hunden??


Promenad

2010-05-25 @ 08:50:15
Föst tog jag med alla våra 3 hundar på långpromenad för att dom gillade detta och vi gick i lugn takt, men efter några dagar så började Mallow- springer tiken att tappa en massa vikt och då är det bara att höja dosen av mat, men hon gillar ju mera att lapa sol och slappa, det är mera hennes grej!

Lilla Alice började att halta och blev helt utslagen så hon får ta det lugnt framöver tills det är okej med bogen eller frambenet.

Så numera är det bara jag och Arne som går på långpromenad och det tycker både han och jag att det är skönt att få vara själva utan tjejerna :))

Vi går där som tomtar och lufsar oss fram i vår takt och ser djur på nära och långt håll, vi inandas den friska morgonluften, lyssnar på fåglarna och gör våra stopp efter vägen för att pausa min kropp och Arne behöver komma till ro, så han får träning :D

Inget ont som har något gott med sig!!!


Önskar Er en härlig Pingst!

2010-05-22 @ 10:43:01
Är urdålig på att skriva här i bloggen, men jag vill ändå önska Er alla därute en härlig Pingsthelg!!!

Jag skall när jag får mera tid och ro att skriva ett inlägg om en hund som vi har fött upp och som nu är 13år, still going strong!!! Underbart härligt att höra från hussar och mattar hur dom älskar sina hundar och hur bra hundarna har det!!!

Sedan skall jag berätta i nästa vecka om hur härligt det kan vara när valpköpare ser vad jag har gjort som uppfödare och vill ge en stjärna tillbaka :))

Kram och Trevlig Helg på Er alla där ute och TUSEN TACK alla valpköpare och den uppfödaren Carina som har använt Arne till sin kull!!

Lugnt!

2010-05-03 @ 09:55:58
Tiden går så fort tycker jag och jag hinner inte med alls!

Några kull har fyllt år igen av dom som vi har fött upp, min dotter är superduktig på att ha stenkoll, men så fort hon har sagt detta så har jag glömt, skit dåligt av mig men så är det nu för tiden när det gäller mig.

Äldsta dotter har fyllt år den 30/4 och det är den gången jag vet också att O-kullen fyller år samtidigt :))

Den förra veckan har varit intensiv med diverse saker och tillråga på allt så har Alice börjat att löpa förra veckan så hon är nu inne på 13-14 dygnet och det har varit höglöp i cirka 3-4 dagar, så Arne har det inte lätt kan jag säga.

Jag promenerar med Arne så han får komma bort från tjejernas lukter och får vila hjärnan med dofter från skog och mark!

När det har varit fint väder så passar jag på att sitta ute och borstar hundarna som lossar väldigt mycket hår just nu.
Jag ser humlor, fjärilar, fåglar som svanar och småfåglar, harar och mkt mera när jag går ute.

Jag njuter på mina skogspromenaderna med bara Arne!

På grannarnas tomter så växer det gullviva och blå skilla, själv har vi blommande vitsippor vilket också är väldigt vackert!!

Man vill så mkt när våren kommer och man har möjligheter till att få till det bästa inför sommaren, men kroppen hänger inte med varken vad det gäller energin och smärtan, så man får ta lite pö om pö!

För övrigt så är det lugnt här med hundarna och oss.

Hoppas Ni också kan njuta av vårsolen och allt som bjuds på utomhus!!

RSS 2.0