felskrivet

2008-08-28 @ 14:48:59

ibland skriver man så himla fel med dessa tangenter!

så här blev det......

Väl hemma packar jag inte det jag har köpt och känner

Men jag menar Väl hemma packar jag IN det jag har köpt och känner.......

Hörde idag också att en springertik blivit attackerad av en fullt främmande schäfer hane som kom från ingenstans!!!
Schäfern tog ett rejält tag om tiken över bröstkorgen om jag hört rätt och ruskade sitt byte som var och är en springer spaniel.

Schäferägaren var rejält omskakad och skulle betala omkostnaderna, men tiken fick åka in till djursjukhuset för operation och hon fick dränage också.

Tycker så synd om ägaren till springer tiken!!! Sån förskräcklig upplevelse!

Skänker henne en tanke och hoppas innerligt att tiken klarar sig!!!

Var rädd om ER


Nervös blev jag och kanske blir också

2008-08-28 @ 14:42:18
Har idag varit in till stan efter alla handa göromål här hemma först. Hundarna, katterna skall ha sitt först och därefter kom jag som skulle göra mig iordning.

Jag njöt av att åka i lugn och ro till stan och uträtta mina affärer. Tänkte att nu åker jag hem och packar i lugn och ro *ler*

Väl hemma packar jag inte det jag har köpt och känner mig nöjd och glad. Sedan tittar jag in i datarummet och finner att vår telefon fax blinkar............. alltså ett meddelande. Tänkte att det kanske är någon som ville prata med mig.

Hör meddelandet och får genast ont i magen!!! Hon som skall jobba för mig har blivit sjuk!!!!! Vilket betyder att då är jag tvungen att jobba. Känner paniken kommer i fullfart i kroppen!!!

Men Tomas och jag skall på en minisemester själv!!!!
Denna helg har jag fått så svårt att få ledigt fast jag har sparade semesterdagar och vi som arbetar på jobbet fick göra ett byte, ett 3skifts byte för att allt skulle fungera.

Nu så skulle jag bli tvungen att få åter igen ställa in vår semester. Skit också!!
Jag ringde chefen och förklarade situationen! Tur att man har så bra chef, hon sa att hon skulle ringa mig igen på nytt!

Efter ett tag så ringde hon upp och dom hade fixa min ledighet iallafall!!!! Skönt! Nu kan jag pusta ut!

Skall packa nu för om allt går som det skall, så skall Tomas och jag resa på en mini semester, vilket vi inte gjort på 10-15 år sedan *ler*

Förra gånger vi skulle ut själva så kom grävlingen ivägen och vi hann inte så långt, utan fick vända hem med bogsering istället.

Så håll nu tummarna att vi kan åka hela vägen och få njuta av vår semester.

Skriver mer efter semestern i nästa vecka!

Tjinge ling!!!

Utkast: Igår när ...

2008-08-27 @ 14:34:02
Igår när Matilda kom hem från skolan så sa jag att det blir ingen riktigt mellis nu utan du får äta något litet bara, för vi skall äta mat alldeles strax. Vi tog båda litegrann bara för vi väntade på Matildas storebror som skulle komma hem.

Vi väntade och väntade och .............. väntade.

Med vi väntade så pratade jag i telefonen och grejade samtidigt. Ringde om vägbeskrivningen till Discot på fredag för Matilda, fick samtal och så ringde jag ifxade med en annan sak. Till slut så sa jag till Matilda att NU måste vi laga mat för att hinna! Börjar med maten och en uppfödare ringer till mig och vi pratar om genetik, valpningsproblem, hälsa och sjukdomar, samtidigt som jag lagar mat och hjälper Matilda som håller på att klä på sig ridkläderna,
när jag är nästan färdig med detta samtalet så ringer mobilen.

Två telefoner och två samtal samtidigt, tur att man är kontaktbar *ler*
I mobilen ringer Cecilia vår äldsta dotter och jag hör genast på hennes röst att hon är orolig! Saga- hennes hund har fått en allergisk reaktion. Jag säger till Cecilia att jag ringer snart upp henne och avslutar det andra samtalet.

Tider rinner på och nu börjar det bli knappt om tid för vi skall åka till ridningen, så man känner sig lätt stressad.
Ringer upp Cecilia och pratar med henne, samtidigt som jag fixar till maten till Matilda, jag hinner nu inte äta själv mat eftersom jag skall in i duschen , då kommer även Tomas och sonen hem. Tomas skall vidare och åker snart efter mig o Matilda.

När jag kom ut ifrån duschen frågade jag genast sonen varför han kom hem så sent, för vi väntade med maten eftersom pappa Tomas inte skulle äta någon mat och jag är lite hönsig i det avseeendet eftersom jag vill att man äter tillsammans!!!! Han säger bara " att Ni inte äter själva då", men jag vet att han inte äter då eller slarvar med maten!!!!
Dessutom så tycker jag att man samlas runt bordet och äter gemensamt!! Jag vet av egen erfarenhet hur himla tråkigt det är att äta ensammen, men vi kanske inte är lika i detta avseendet. Jag blev tämligen irriterad på sonen eftersom han själv hade sagt dagen innan att han slutade tidigt, endast några få lektioner och p.g.a att man är snäll och väntar in honom så förstår  han inte ett dugg, varför jag är stressad och hinner inte äta kvällsmat med Matilda och allt blir upp och ner.

Han hör min röst ut genom dörren då vi hastigt tar oss till bilen för att börja vår resa till ridskolan, som man inte får komma försent till eftersom hästarna skall göras i ordning, tänker ringa i mobilen så fort jag har börjat vår resa till vår veterinär för en fråga angående Saga och hennes alllergiska reaktion, men istället så ringer Cecilia mig och vill genast åka till veterinären eftersom Saga har blivit sämre!!!

Samtidigt som jag kör på den ringlande vägen till ridskolan så ringer jag i mobilen på nytt igen till Veterinären och förbereder att Cecilia kommer med Saga. Strax därpå så ringer Cecilia igen och ber mig beskriva vägen för hennes sambo. Många samtal blev det men allt ordnade upp sig både vad det gäller Cecilia och Saga och Matilda hann till ridskolan.
Bara lite rörigt kan man säga *ler*

Efter ridskolan åker vi fort hem igen för Matilda skulle duschas och tvätta håret, duscha kan hon göra själv, men tvätta håret hjälper jag henne med och samtidigt som hon tvättar sig själv hemma så slänger jag snabbt iordning kvällsmaten som jag värmt
i micron. Hinner precis sätta mig ner för att börja äta, då ropar Matilda att hon är färdig för att få hjälp med håret. reser på mig och går och hjälper henne för att sedan äta en halvljummen mat.

Strax därpå så kommer Tomas hem, han har fixat älgpassen och snitslat vägen till älgpassen bättre så att alla i jaktlaget kan hitta till varje älgpass. I ett jaktlag så har alla som är med sina arbetssysslor och alla hjälper till, kanske inte samtidigt och alla gör inte samma sak. Dom delar upp när dom har årsmöte vilka osm gör vad och vilka osm har ansvar för vissa saker. Allt är noga genomtänkt *ler*

Jag springer ut lite halvgormandes ut genom dörren, med en uppmaning till sonen att han skall skriva ut sitt schema så detta inte inträffar fler gånger. Tror Ni han gör detta då??? NEJ!! Mhhhhhh!!!!!

Jag är nu på väg till jobbet och skall jobba natt och allt blir lugnare. Jag får jobba på ortopediska sektionen denna natt och vi har det väldigt lugnt, men hjälper till på medicin och kirurgisektionen.
Går med patienter till röntgen, sätter kateter för någon med urinstopp, tar blodprover, tar bort nålen och skickar hem en patient som är så glad över att smärtan har släppt, troligen gallstensanfall.

Jag kan inte säga detta för ofta, men att jobba på AkutMottagningen är så underbart roligt!!!!

Jag kan också säga att jag saknar min dotter Cecilia i sådana här situationer som det blev igår med allt snurr. Hon hade förstått utan att jag sagt något, så hade hon börjat lagat mat när jag suttit i telefonen och hon hade tagit över och hjälpt mig med hårtvätten av Matilda för att jag skall få äta min kvällsmat som jag värmt i micron. Hon vet utan att jag säger någonting. Det är inte ofta jag behövde säga det ena eller det andra, hon VISSTE direkt!!!
Åååååhhhhh,vad jag saknade henne igår!!! Min goa älskade dotter i alla lägen!!!!
Vi är som partners och förstor varandra, hjälper varandra, stöttar varandra!!!

Nu låter detta som om jag bara vill ha min dotter till endast hjälp, men så är inte fallet alls, utan vi har haft så mycket roligt ihop, med samtal, göra saker ihop, och allt det andra.

Jag tror inte alla mammor har sådana relationer till sina döttrar och jag är stolt och glad över att jag har denna relation med min äldsta dotter!!!!

Så självklart så ställer man upp för små och stora saker, som igår med Saga och idag så åker Tomas dit för att hjälpa till med en soffa som skall in i deras lägenhet!

Vi verkligen älskar våra barn högt!!!!

Nu har minsta dotter Matilda kommit hem, jag har hunnit sovit innan dess efter mitt arbetspass inatt. Jag gör mellis till Matilda, hon gör läxorna, därefter åker hon till en kompis.

Nu skall jag trimma hundar, städa och lite annat också, för imorgon är jag ledig och vill inte göra någonting, BARA slappa och njuta*ler*

Kram till Er alla

Speciellt till min äldsta dotter

kylan nyps i kinderna och tiden är knapp:)

2008-08-26 @ 08:07:15
Gisses vad tiden går *ler*

Förra inlägget var för en vecka sedan och jag som skulle skriva så i bloggen, men som alltid så vet jag inte riktigt vad jag skall skriva nu.
Förra veckan jobbade jag natt onsdagen, gick av som man brukar säga dagen därpå och jobbade natt igen hela helgen fre-söndag natt och gick av igår igen.

Igår var jag och handlade, ringde samtal och fixade, sedan var kvällen slut. Tänkte mig att gå i säng, men våran Grynet ville inte komma in även om jag ropade, prasslade med skinkan. Så dom övriga i familjen sov gott och jag satt och väntade på Grynet. Efter mycket om och men så kom hon till slut och kl. var ca 23.30.

Upp imorse vid 6 eftersom Matilda skall till skolan. Pest och pina för min kropp av att gå i säng sent och upp tidigt. Det känns som att bli överkörd av en ångvält även om jag inte har blivit detta och inte vet jag egentligen hur detta känns, men jag kan bara föreställa mig.
Nu skall jag sova igen för jag skall jobba inatt och för detta skall Matilda till ridskolan så det blir att sno på, där på kvällskvisten för att få tiden att räcka till och till att komma till jobbet i tid.

Idag var det första morgonen som det nöp i kinderna när man gick ut. Suck!!!! Alltså jag gillar hösten och allt det mysiga, men kan vi inte få njuta lite till av värme och lite mer sol.
Just nu ser det ut för att blli soligt, men dom säger på SMHI att det skall bli regn och vad gör detta när jag skall sova. Hoppas bara det inte regnar när jag skall till ridskolan.

Vi får gå en bit från stallet till ridhuset. Oftast så står Matildas häst inne i stallet och ponnyn skall göras i ordning med borsta,rykta som det heter, kratsa hovarna, sadla och tränsa hästen för att sedan leda hästen upp till ridhuset. Tyvärr finns det inga läktar inna i ridhuset så man får sitta i ett hörn i manegen. Har man väl kommit in där till lektionen så kommer man inte ut därifrån förrän lektionen är slut, så det gäller att man inte ångrar sig*skratt*

Efter lektionens slut så rider tjejerna tillbaka på hästarna till stallet och därefter gör samma sak som innan fast tvärtom, sadlar av, tränsar av och sköljer bettet, kratsar hovar och ryktar hästen igen, därefter åker vi hem.

Väl hemma så lämnar jag Matilda hos den övriga familjen för att fortsätta vidare till jobbet. Tur att det är så luftigt i stallet och i ridhuset så man inte luktar häst när man kommer till jobbet, det vore förskräckligt.

Imorgon efter sovtiden så blir det trimning på programmet igen*ler*
Så inte har man brist på något att göra heller *ler*

Ringde igår till en djurinrättning där  vår familj ögonlyste en av våra hundar. Ringde före för att kontrollera hur mycket det kostade. Fick ett pris och när min kära sambo kom hem på lördagen och jag vaknat så berättade han att priset hade blivit något helt annat. Vi blev fundersamma och fattade ingenting.
Igår ringde jag dit där ögonlysningen skett och fråga på nytt vad en ögonlysning kostade, fick samma pris igen som var på 525kr.
Jag upplyste dom att vi fått betala 1440kr, hur var det möjligt för vi hade inte gjort något annorlunda ögonlysning än tidigare.
Personen jag pratade med bad mig vänta i luren och efter en lång stund så kom hon tillbaka (trodde hon hade dragit och inte ville prata med mig något mera).
Det hade blivit fel och hon bad om ursäkt för detta. Tänk om jag funnit mig i priset!!!!! Då hade jag förlorat en ansenlig summa pengar!!!
Nu skall jag få tillbaka skillnade vad dom tog och vad det egentligen kostade, vilket blir 915kr!!!!

Hoppas innerligt att jag kan skriva på onsdag eller torsdag, efter trimningen.

God natt säger jag!

Skoldax!!!

2008-08-19 @ 08:57:19
Så börjar veckan med en måndag som för mig blir vid datorn till större delen eftersom jag lagt alla digital bilder på hög och inte ville jag sitta vid datorn och göra  detta på våra 2 futtiga semesterveckor.

Så det blev fotobehandling, tvättmaskin som gick igår och självklart även förbereda skolväskan till Matilda.

Idag tisdag gick vi upp 5.30 det var länge sedan jag gick upp så tidigt och gjorde frukost till oss- Tomas som skulle jobba och Matilda som skulle gå i skolan. Det blir en vanlig skoldag för henne och jag skall till stan nu med Cecilia för att titta i affärer*ler*

Vi har det väldigt trevligt ihop- Cecilia och jag!
Så tjingeling så länge så får vi se vad det blir för något!

Sista semester veckan går så fort

2008-08-19 @ 08:50:15
 Den sista semester veckan gick så fort och dåligt väder hade vi också så det blev inget som vi hade tänkt oss från början, men man får leva med dom fina minnena från Västkusten och vår Kräftskiva!!!

Först på Tisdagen började Matildas ridskola igen, så nu vet man var man har och göra på Tisdagskvällarna- köra Matilda till ridskolan.
   
Pappa Tomas följde också med och tittade på ridningen eftersom han var ledig, sedan blir det svårare eftersom ridningen börjar 18.00 och om hästen inte är redan på ridningen så får eleven rykta, sadla och tränsa hästen själv vilket tar tid och ridningen börjar ju 18 och då skall dom vara utanför ridhuset, så man bör börja med sin häst en halvtimme innan om den inte rids på redan lektionen innan.
Tyvärr så fanns det ingen sitt plats som läktare runt i ridhuset så vi fick sitta utanför eller stå i manegen, vi valde utanför denna gång.

Till lördagen blev det Kräftskiva med Cecilia, Micke och Saga- alltså hela vår familj. Vi hade mycket trevligt med mat och dryck på lördagen och vi umgicks även på söndagen till mitt på dagen. Regnet strilade så fint ute!!! Typiskt!!!

Tomas och jag gick bakom vårat hus ut i skogen och som alltid när vi går där glömmer jag vår kamera!!! Då vill jag ju gärna ha med mig bilder från skogspromendaden, men glömmer alltid.
Så när vi gick i skogen och hundarna rusade fram mellan stock och sten så gick vi i regnet och så plötsligt hittar vi även om vi inte letat.............
Dom vackra gula fina och så väldigt goda!!!!

 Så nu är Kantarellsäsongen här!!!!
Dags att gå ut i skogen för att verkligen titta efter Kantareller!
 Så en -Trevlig Kräftskiva och Goda Kantareller, vilken avslutning på vår semester även om vi hade önskat bättre väder med lite mer sol, men den kommer väl nu när man skall jobba och barnen går i skolan.

Måndag morgon

2008-08-19 @ 08:34:07
På Måndagen så gick hela dagen åt till att tvätta kläder och jag säger ett speciellt TACK till vår dotter Cecilia med Micke och deras hund Saga som passade vårt hus, katterna och hundarna Knatte och Greta medan vi var borta!!!!

Tack för att Ni finns och ställer upp!!!!

Söndagen den 10 aug och vi åker hem

2008-08-19 @ 08:31:58
På morgonen tog vi det ändå lugnt med att fixa hundarna och oss själva, sedan bar det av hemåt och som vanligt så hade vi tur..............När vi åkte bil så regnade det och när vi klev ur bilen var det uppehåll!

 Vi såg väldigt mycket under vår bilresa både när vi åkte hem, men också när vi var på semestern runt Västkusten. Det fanns mycket mer rådjur tyckte jag som visade sig och fåglar förståss, men det är ju så vanligt med dessa stora fåglar vid havet.

På hemresan så vi också flera rådjur, men också Herr och Fru Älg vid vägkanten!!!!
 Regnet öste ner på bilrutan och då kändes det skönt att sitta inne i bilen. Det kändes också konstigt att se Norska skyltar med svenska skyltar och att vi var så nära den norska gränsen hela tiden. Här var det Halden skylten mot vänster- 4 mil ca och mot det andra hållet var det mot Hällevadsholm där jag en gång i tiden hämtade hem vår Diana- Gordonsettern.
Minnena blommar upp på nytt igen och man vet att tiden har faktiskt har gått framåt även om man själv inte tror det *skratt*
 Sista stoppet och rastningen blev strax utanför Örebro och då hade vi även stannat och ätit vår kvällsmat också. Här rastade vi hundarna och sträckte på benen för en sista gång!!

Svårt att lämna Smögen och att åka till Strömstad

2008-08-19 @ 08:20:00
När vi hade gjort vår dag på Smögen så begav vi oss av mot stugan, men vi bestämde oss för att stanna till i Strömstad för att äta.
 När vi närmade oss Strömstad så var det först kväll men det var klart sämre väder. Dom hade haft sämre väder under hela dagen mot vad vi hade haft i Smögen, så vi hade haft tur som valde rätt ställe *ler*

Vi åt på Resturang Pråmen igen och njöt av maten för att sedan åka hem till stugan och gå och lägga sig.
 Det kändes skönt att lämna stugan och campingen, men tungt att få åka hem, när vi hade det så mysigt på vår semester.

Livet mot havet och Relaxen

2008-08-19 @ 08:13:23
Så när vi då var på lördagen i Smögen och ätit den enormt goda räksmörgåsen, fast Matilda åt Fish & Chips-Strips, så gick vi en tur på nytt och då mot klipporna. Vad Vi då inte visste var att vi gick på deras gågata, alltså bryggan där alla båtarna låg och alla affärerna. Vi tänkte ju bara gå till klipporna *skratt*
Vi visste heller inte hur långt det var vi skulle gå, för vi tyckte att det såg inte så långt ut.
Ojjj, så fel vi hade *ler*
 Där nere gick vi på bryggan för att komma dit jag stod och tog bilden, vilket var trångt och svettigt i solen och bland massor med folk.

Sedan kom det jobbiga.....................
 Vissa delar hade faktiskt trappor, branta sådana. Vissa trappor vara kort andra längre, men för det mesta var det att gå på stenar eller klipporna och nivåskillnaderna var tämligen olika och inte alls snällt anpassade för att gå och njuta. Själv kände jag att detta var inget handikapps anpassat.
För den som vet så är jag inte den säkraste på foten, så ett tag fick jag lätt panik för jag visste inte hur jag skulle ta mig därifrån.
Ont i kroppen,ostadig på benen som darrar  som vid bergsbestigning och ändå vill man njuta av det vackra.

Dom övriga i familjen gick lätt vidare och var nästa oberörda där vi gick, medan jag gick i min takt.

 Ni ser själva vilka nivåskillnader det är mellan oss.
 Ett dopp för hundarna med koppel på så dom fick svalka av sig i hettan.
 Här har Mallow fått svalkat av sig, Oskar hjälper sin hund och i bakgrunden ser Ni hur Matilda klättrar för att ta sig vidare, då förstår Ni vilka problem jag hade och hur slut jag blev. Jag skall säga att jag är väldigt tacksam att ingen tog bilder på mig när jag gick här *skratt*
Det är tur att det är jag som håller i kameran *skratt*
 Som sagt man måste vara väldigt försiktig när man går på klipporna, eftersom nivåskillnaderna är ju väldigt stora och jag var livrädd att man skulle halka eller ramla, för då visste jag att då skulle det blir benbrott, så jag tog det väldigt försiktigt.

  Fast det skall sägas att vi hade det underbart även om själva transporten att ta sig till eller därifrån klipporna var ett kapitel för sig, men det var det VÄRT varenda öre och svett *skratt*
 Och självklart så njöt vi i fulla drag bara av utsikten och sitta i lugn och ro, för här behövdes inte trängas med folk inte *ler*
Mallow blev trött och vilade medan Herr Arne ville ha koll på allt och titta på havet, fåglarna och alla båtarna som drog förbi.
 När vi var nöjda med vår utsikt över havet och när vi hade suttit och njutit och det började att bli kväller så var det bara att gå den vägen tillbaka som vi kom---till bilen som stod på parkeringen.
 Som sagt så hade Fiskmåsarna sitt hem här också. Vilket underbart hem dom hade här!!!

 Vi hade en UNDERBAR DAG här på Smögen och vi tog tillvara på den i fulla drag!!!

Gisse vad fint det här blev och så gott!

2008-08-18 @ 19:09:38
När så vi kom fram till Smögen så möttes vi av en strålande sol och värme och ett helt underbart ställe. Det var så vackert att se allt de fina, husen klipporna, havet och all dom vackra båtarna!!!

Dessutom så skrev jag fel i min förra inlägg med Lördagen den 10 aug, det var ju den 9:e augusti och inget annat *skratt*

 Detta möttes vi utav när vi körde över bron till Smögen och jag var alldeles salig!
Jag lät nog som en barnunge som blir lycklig av att se vatten *skratt*

 Vi kom i rättans tid både vad gäller prisförsäljning i butikerna och vad gäller tiden på dygnet för det var inte fullt så mycket människor när vi kom.
I butikerna så sålde man  "Ta 3 betala för 2" och dessutom REA på 40-70% rabatt!!!! Och då skall det sägas att det var inte på samma varor!!!

Jag fick frossa i att handla, men vi köpte bara sådant som var något vi behövde ha!! Nu hade vi inte rätt klädsel för genast var det väldigt varmt ute och vi fick leta skugga, vi som ville ha värme nu och åkte från regn och blåst och kyla till viss del.

Nu blev vi hungriga också till råga på allt och vad köper man i Smögen när man är där kanske en gång i livet??!!!!!
Såklart en Räkmacka!!!!

Håll i Er nu *skratt*
 Jag kan säga att jag aldrig har ätit så mycket räkor på en räksmörgås!!! Dessutom var smörgåsen stor och inget ägg alls under utan endast bara räkor!!!

Vi njöt i fulla drag och åt och hundarna var med oss hela tiden!!!

Livet i Smögen som var under endast en dag kommer imorgon eftersom jag nu har suttit här vid datorn hela dagen mer eller mindre. Semester bilderna som togs blev 245st och när alla skall förminskas ner m.m så tar allt en väldans tid och nu vill jag njuta tiden med familjen.

På återseende!!!!

Lördagen den 10 aug börjar dåligt

2008-08-18 @ 18:54:46
Dagen börjar med att vi går upp och förväntar oss strålande sol, men det blev en tung och regnsjuk himmel istället. Vi som planerat att bada och njuta med hundarna!

Kvällen innan hade vi satt och pratat om hur vi skulle åka vägen hem mot vårt riktiga hem på söndagen och pratat resfärd och eventuella utflyktsmål.

Eftersom vädret inte var med oss så sa vi att vi tar ännu en utflykt idag.
Lite gråkallt och så att regnduggen hängde i luften så begav vi oss av, fullt påklädda för detta väder.

Vi styrde bilen neråt igen på södra delen.

Och vad mötte vi på vägen.....................

 Som sagt regn på bilrutan, såg inte lovande ut!!!

Vi tog av vid denna avfart för att kanske titta på Nordens Ark. Visste Ni att det fanns en sådan här nere, inte jag i allafall!!!

 Så kom vi dit till Nordens Ark.
 
 Här tänkte man på dom som hade hundar!!! Väldigt bra yter att rasta hundarna och ett garage för dom som hade hundar!!! Har aldrig sett något liknande tidigare!

Tyvärr så gick vi inte in för vi ville inte lämna hundarna i bilen, för nu började solen att titta fram och dessutom så var det dyrt om man jämför med Kolmårdens djurpark och i förhållande till vad dom har att titta på. Så vi bestämde oss för att styra kosa vidare till Smögen!

Fredagen i Strömstad

2008-08-18 @ 18:40:01
 Väl tillbaka till Strömstad efter vår rundtur via Svinesund- Loppis i Tanumshede- Grebbestad för en fika och vykort köp, så åkte vi med lung och ro till Strömstad som är så vackert och en liten stad men mycket trevlig som turist alltså *skratt*

Vi bestämde oss för att skriva på vykorten och köpa oss en glass och sitta ner och njuta med hundarna.
 Matilda skrev vykorten utom ett som Tomas skrev till sin personliga favorit *ler*
Själva adressrna skrev Tomas så att vykorten skulle komma rätt.

 ÄVen hundarna fick glass så klart *skratt*
 Sedan gick vi en rundvandring i Strömstad för att se oss omkring.

 Det fanns eller rättare sagt finns en väg längs havsbandet som går runt Strömstad som ett promenad stråk, utmärkt och mycket trevligt!!! Vacker utsikt och trevliga promenader för människor och hundar!
   Herr och Fru Fiskmås och dom fanns det gått om*skratt*

 Här har vi en...... Trut eller Fiskmås??? Jag vet att vi såg flera Trutar och Fiskmåsar och jag vet att Trut är större än fiskmåsen, men det är himla svårt att se när dom är så många och flyger hit och dit. Konstigt att man inte fick fågelskit på sig, med tanke på att det finns så många större fåglar vid havet än som vi har.................... svalor, talgoxe och domherre m.m

Efter vår rundvandring i Strömstad så blev vi hungriga och vi tog vår kvällsmat även här denna kvällen.
På en Pråm så fanns det en resturang på våning 1 och på samma plan som vi kom in fanns det också ännu en resturang. Mycket god mat och självklart så tog vi fisk- lax som var grillad. Underbart gott!!!!
 Så här ser Pråmen ut i sin helhet.Därefter bar det hemåt till stugan och för att vila till nästkommande dag. Vi väntade ju på sol som SMHI lovat på lördagen.

Fredagen och den första utflykten

2008-08-18 @ 18:15:14
Ja, så då var det en ny morgon i stugan och vi hade det ganska bra. Kvällen innan så åt vi inne i Strömstad.

Efter vår frukost så visste vi inte riktigt vad vi skulle gör så efter gemensamt beslut så bestämde vi oss för att åka till Loppis eftersom vädret så inte ut för att vara allför roligt och dom lovade på SMHI att det skulle bli soligt på lördagen så vi sa att vi åker då och tar oss en utflykt denna dag för att njuta av det vackra vädret på lördagen.

Efter vår frukost och hundarnas frukost och rastning gav oss iväg.

Vi bar först uppåt mot Norska gränsen- Riksgränsen. Det kändes konstigt att åka mot Norge fast man var i Sverige. Det flesta bilarna var från Norge, Tyskland och så ibland mötte vi Svenska bilar också, fast dom var få *skratt*

 Svinesund är den närmaste och Svenska sidan, hade vi åkt rakt fram här så hade vi fått betala och åkt in på den Norska sidan *ler*
Vi åkte till Svinesund bl.a. och såg en affär som hette Hönan Agda vilket var en roligt namn på en affär, sedan stod det Kondomeri, jag fattade ingenting och trodde först att det stod Konditori, men jag läste fel och det var Kondomeri, har aldrig läst detta på en butik tidigare. Som alltid så rastades hundar och tog med hundarna som mycket det bara gick.

 Här fanns massor av figurer som man har i trädgården, otroligt vackra figurer!!!

För att titta vidare på deras figurer så gå in på denna adress http://www.emab.net

Klicka sedan vidare till Trädgårdsbutiken. Här kan man handla massor vill jag säga *ler*
 Efter besöket i denna butik så gick vi till parkeringen där vi ställde bilen och gick in i världens största godisbutik till vår dotters stor glädje. Nog för att det finns många affärer med mycket godis, men ofta är det samma sort lite längre bort vilket det inte var här kan jag säga!!! Allt godis fanns bara i en upplaga!! Matilda trodde hon hade kommit till himlen eller jultomten *skratt*
 Sedan bar det av vidare i bilen mot Tanumshede och Grebbestad*ler*


 Denna macken ger mig minnen! Fast jag kom från det andra hållet då och skulle ta båten över för parning i Norge. Det känns som igår och ur den kullen föddes vår Hjalle, så vi passerade denna mack åtskilliga gånger och varje gång tänkte jag på den gången då jag körde ensammen med en höglöpande tik och övernattade hos en godvän och uppfödarkollega Maine på kennel Ruel.. På den tiden så var Johan på kennel Stardom ännu ung och hade ett trevligt sätt, ödmjuk och fina hundar, fast hans kennelnamn kom nog senare tror jag det var.
Det känns som igår, usch vad tiden går *skratt*

 Det är skönt att bara följa skyltarna *skratt*

Väl på loppis så vart det mycket att titta på och mycket skräp i mina ögon, även om det fanns en hel del saker också som kanske är av intresse för andra, men inte mig.
 Väl  på plats vid loppis så blev det först rastning av hundarna. Alltid hundarna först med vatten att dricka och sedan rastning, sedan kom vi i andra hand.

 Klar för avgång mot Grebbestad!

 I Grebbestad tyckte jag att det inte var särskilt hundvänligt för rastning eller på annat vis. Vi tog en fika och köpte vykort till dom närmaste och åkte därifrån ganska snabbt. Jag upplevde Grebbestad mer som en snobbstad med mycket jäkt, vilket jag kan ha helt fel, men jag föredrar helt klart Strömstad framför Grebbestad.

Så vi åkte tillbaka till Strömstad.


Vi börjar här när semesterresan börjar!

2008-08-18 @ 16:33:07
Ojj, vad glada vi var att äntligen få åka på semester och denna semester var inte planerad i minsta detalj så tillvida att vi tar dagen som den kommer och vad vi känner för *ler*

Detta var nog den bästa semestern jag har haft. Så underbar på alla vis, fast jobbig.

 Vi hade gjort ett stopp tidigare med rastning av hundarna. Dom hundar som fick följa med blev Arne och Mallow och sedan var det Oskar, Matilda och Tomas och jag som åkte till västkusten.

Här har vi stannat i Trollhättan för att titta på slussarna *ler*
Regnet föll, men är vi gick ur bilen så slutade det att regna. Herregud vilken tur vi hade även om man kunde ha önskat sig bättre väder *ler*

 Som sagt så var det blött på marken och regnet hängde i skyn, så vi var förberedda med paraply.
Lite halt var det på träbroarna, men annars var vädret varmt och skönt.

 Matilda ville ha glass och Tomas ville ha mjukglass här.
 Här kan man se den gamla slussen är till vänster och den nya slussen är till höger. Det är bara den nya slussen som används och det var mycket att gå här uppför och nedför.

  Som sagt man slutar aldrig att fascineras av hur man kan få detta att fungera med så tunga båtar och så mycket vatten som skall tappas ur eller i.

 När vi hade sett båtarna föras framåt genom slussarna och gått en hel del så var vi nöjda och fortsatte vår färd.

 Vilke kraft vattnet har!!!

 Efter vi hade åkt en bit så stannade vi för en ny rastning av hundarna så dom fick göra sina behov, men också sträcka på benen.
 Jag tror att denna rastplats hette faktiskt Viggenstoppen eller något liknande.

Sedan när vi kände oss klara för avfärd så åkte vi igen vidare mot vår stuga och camping där vi skulle sova.

 Sedan kom vi till en bro som jag inte visste fanns och den var väldigt vacker, tyvärr så fanns det ingen rastplats i närheten så man kunde titta på den vackra bron, så jag tog en bild medan vi åkte. Bron var i allafall väldigt pampig och vacker. Tyvärr vet jag inte vad den heter, men någonstans mellan Uddevalla och upp mot E6:an tror jag det var.

Under vår färd så regnade det eller varväldigt regnsjukt och vi hoppades på vackert väder med sol och bad för oss och hundarna. Så vi tittade ofta upp mot himlen och hoppades att dessa gråa moln skulle ge vika*skratt*

 Så kom vi äntligen fram till vår stuga och som Ni ser så hade det precis slutat att regna när vi kom fram, men hade regnat dom senaste timmarna. En stor pöl vid våran bil och stuga och jaaa, campingen var väl inte första klass på, men vi sa att vi skall bara sova här så det får duga. Jag fattar inte hur jag tänkte eller på vad jag tänkte när jag bokat stugan, men detta gick bra i ala fall, även om jag hade önskat bättre.

 Vår camping låg alldeles vid E6:an och man byggde för fullt här en stor bro som skulle göra framfarten  och E6an bättre  på en sträcka som idag var sämre. Man hade byggt och gjort vägen väldigt fin till en etapp som nu höll på att byggas från det gamla till betydligt bättre, men jag kan nog inte påstå att vi stördes av trafiken.

 Här tog jag Arne och kameran ut och gick genast nästan *skratt*
Åhhh, vad glad jag blev och gick genast ut mot havet på denna stig eller vad man skall säga. En bonn unge eller skall man säga stadsunge om mig, för jag fattade ingenting, utan vi traskat snabbt ut för att andas in havet som man aldrig hade sett havet tidigare. Gisses säger jag bara *skratt*

 Ganska snabbt så ser jag att Arne äter på något och jag sänker blicket mot marken och ser ut som hundskit, fast det är gässbajs, fast just då var inte gässen där och jag ville så fort som möjligt ta mig därifrån, huuuuuuu vad äckligt!!!!! Förbenade fåglar som förstör!!!

Jag kan säga att jag gick inte ut något mera där på denna del.

Sedan gick vi på en promenad som var väldigt fin att gå.................. Jag njöt i fulla drag och hade kameran med mig och Oskar tog Mallow och Tomas tog Arne för en rastning efter maten.
 Inga bilar, utsikt mot havet!!!! Vi gick och njöt i fulla drag och pratade om ditt och datt, tills jag vaknade upp på nytt igen. Tänk så blind man blir av att vara hemma i sin egna miljö!!!
 Då upptäckte jag dessa kryllande jättesniglar på vägen som vi gick. Äckligt!!!!!

När vi väl kom hem till stugan efter allt körande och åkande ner till stugan upptäckte vi att Arne hade fästingar som kryllade på  honom. Nog för att vi har fästingar på fastlandet, där vi bor, men inte så här mycket. Jag fick nojan totalt och såg en massa kryp hela tiden som faktiskt var fästingar som kröp i pälsen.

Det skall sägas att vi har fästingar på våra katter som jag plockar dagligen och det är några stycken vi pratar om då. Hundarna får också men vi pratar även här om några stycken och inte en invasion av fästingar som är på västkusten.

Tiden går :)

2008-08-06 @ 19:24:13
Hejsan Allesammans!

Ja tiden går väldigt fort och jag har varken haft lust eller ork till att sitta vid datorn. Har tagit en del bilder med digitalkameran, som jag bara har lämpat över till datorn. Jag behöver förminska dessa bilder, som jag gör en annan dag.

Dom två sista veckorna i juli, blev jag hemma. Ja, jag har en underbar vän som har cancer i skelettet och hon klagar nästa aldrig, så inte törs en annan yppa sig då om ont. Jag vet att hon respekterar mig och att vi alla kan ha ont på vårt lilla vis. Vi alla människor har olika smärttrösklar m.m vilket gör att vi känner olika oavsett vad vi har för åkomma.

I mitt fall så måste jag lära mig att förstå min kropp och det har jag jättesvårt för. Herregud, man har ju bara spottat i nävarna, jobbat vidare och absolut inte känt efter på sig själv. Däremot när det gäller ens familj och patienter så vill man bara deras bästa.

För att enkelt berätta för Er som inte vet om min kroppsliga smärta, så kan det göra olika ont sekund för sekund nästa och det händer att man har ont så man kan inte stå, inte ligga, inte sitta och heller inte gå, värken maler och maler i kroppen och du blir inte av med den. Sedan finns det stunder när allt är hanterbart.

Nog om detta.

Hundarna, katterna och Matilda har haft det bra och nu imorgon så bär det av till västkusten och fler bilder lär det bli som jag skall ta har jag tänkt mig *skratt*
Två av hundarna får följa med och två av hundarna får stanna hemma med katterna och så har vi en UNDERBAR DOTTER Cecilia som skall med sin sambo Micke och deras hund Saga stanna här hos oss och passa vårat hem, hundar och katterna medan vi är borta *ler*
TUSEN TACK Cecilia och Micke!!!!

Vi blir bara borta i några dagar för att sedan skall sonen Oskar som följer med oss nu, han skall fixa bilen sin, BMW. Den är han mån om kan Ni tro, vilket är bra tycker jag *ler* Man skall vara rädd om sina saker.
Vår yngsta dotter Matilda skall börja Ridskolan på Tisdag nästa vecka.

Sedan blir det dagsutflykter i nästa vecka!

Jag brukar vara duktig med att skriva i bloggen, men jag vill inte sitta här vid datorn i ett litet rum när jag kan umgås med familjen. Hur kul är det?????? Inte roligt alls för mig, så därför blir det mer bloggande när skolan har startat, för då är jag ensammen, ja förutom hundarna då förståss *ler*

Så tyvärr så får Ni som läser min blogg vänta än så där ca 2 veckor innan bilder och mer bloggande kommer, så jag hoppas Ni återkommer då och läser vad jag har att berätta *ler*

Kram till ER alla!!!

RSS 2.0