Imorgon är det årets sista dag

2008-12-30 @ 16:13:35
Imorgon är det årets sista dag!!!!
Vi är bjudna- hela familjen och då även inräknat med Cecilia och Micke med hunden Saga, även min syster Anette med familj skall till våra föräldrar. Min pappa fyller nämligen 65år och blir "Pensionär" på riktigt.

Vi skall äta mat och vi skall på teater och fira in det nya året, sedan bär det av hemåt och med oss följer Micke, Cecilia och Saga för att sova hemma hos oss eftersom det är lugnare hos oss vid nyårsfirande än i stan där dom bor.
Dessutom är det väldigt trevligt med besök också *ler*

Det har hänt så mycket detta året som jag aldrig trodde skulle ha hänt i början av året, till en stor besvikelse för min egen del och sorg för den delen, men man får ta nya tag till nästa år. Några nyårslöften kommer jag inte att ge, men jag har sagt till min äldsta dotter "Nytt År- Nytt Liv" och vi får se hur det blir med det.

Jag vill med detta önska ER alla där ute Ett Gott Nytt År och hoppas Året 2009 ger Er som med mig ett bättre år än detta!!!
Dessvärre finns det dom som inte har något val att få det bättre och då tänker jag mestadels på min väninna Ulla-Britta!!!

Hon har cancer och vad mer kan önska henne om inte mindre smärta och mindre lidande och hoppet om att få ha henne kvar i livet ett tag till på jorden!!!Vi tänder Ett Ljus för våra vänner och nära och kära
Vi tänder Ett Ljus för dom som har det svårt här i livet och tänker på dom
Vi tänder Ett Ljus för våra änglar, vi har ju hundänglar, vänner och många fler som är änglar och som vi så ofta tänker på i vår vardag!!!

Så tänd Ett Ljus även du och skänk en tanke till din kära!!!!

GOTT NYTT ÅR!!!!

Resten av söndagen inomhus

2008-12-30 @ 16:01:04
Så när vi hade kommit in från promenaden så vilade hundarna sig och så även.............................

 Tyvärr så får man inte så många bilder på Emma, eftersom hon är så rädd för allting och vi jobbar ständigt på att bygga upp hennes självförtroende. Här är Emma i allafall på soffan och värmer sig från vår braskamin i vardagsrummet.

 Sedan väntar hundarna fint på sin mat som dom så gärna skall få av oss. Vi ger dom Hill's och även matrester i, så dom får ordentligt. Även dom skall ha något gott att äta *ler*
Deras huvor har dom för att inte doppa öronen i maten och att sedan ha matrester i öronhåret som dom senare skall äta på och korta av öronbehänget, det vill man inte ha.

Dessutom så luktar gamla matrester illa i håret på hundarna, så allt är av godo.

  Tyvärr så blir katternas och hundarnas ögon självlysande när man tar bilder inomhus, men dt får ni stå ut med. Jag vill med denna bild visa att jkaten på katten Grynet har nu avtagit och dom delar broderligt på samma yta och delar mat tillsammans när så det bjuds från diskbänken. Skall den ena ha så skall alla ha, så är det här, rättvist!

Promenad med hundarna och katten Grynet

2008-12-30 @ 15:52:07
Tog kameran med mig på söndagen för att ta lite nya bilder och som vanligt så följer gärna katten Grynet med på en promenad om hon är med oss ute innan vi startar vår promenad.

 Måste visa först Grynet hur hon stormtrivs under granen efter alla julklappar försvunnit, glömde detta i förra inlägget. Sorry!

   
   Som Ni förstår är Grynet en katt utöver det vanliga med Stor Personlighet, jaktkatt i stora mått och en urtidskatt, men också en trevlig katt som är mer en vakthund, för hon skall ha koll på allt och alla, även grannen om dom får besök. Hon-Grynet måste ha koll på alla eller om det blir förändringar så måste hon kolla upp detta. Det är synd om Stackars Emma, som är mycket mera skyggare av sig och Emma är inte lika social som Grynet, men vi ser till att båda får vad dom behöver i mat och kärlek.

 Arne har en viss förkärlek till våra katter, men när dom är ute så är det jakt som gäller, även hur mycket kompisar dom än är inomhus. Här letar han intensivt efter Grynet, han känner att hon finns här någonstans.

       Arne har funnit Grynet under riset och strax därefter är jakten i full gång. Nu är det så att Grynet gillar själv att leka med Arne, dom leker liksom tagare mellan varandra med viss kärlek *ler*
   
 Som sagt så kräver En springer Spaniel utlopp för sin energi, vilket dom får vid skogspromenader. Arne har en väldigt god näsa och man ser direkt på honom om det har varit något djur i vår närhet.

  Vi häpnar att Mallow har fått upp farten *ler* Det är så att Mallow är en dam som spar på energin, oftast lunkar hon i sakta mak och tar allt med lugn och ro. Det är bara ibland som hon får fnatt och springer, men numera har hon ökat på takten och tar för sig mer i skogen, vilket vi uppskattar väldigt!

  Här väntar alla på mig i skogen, ja jag är väl som Mallow, tar allt i sakta mak *skratt*

   Grynet i flera olika poser *ler*

 Full fart på grabbarna!
  Även Knatte ger järnet i skogen. Man kan väl säga att grabbarna är dom som ger mest av sig i skogen och Mallow sparar på sina energinivåer, även om hon numera också börjat att springa rejält i skogen.

  Nu börjar vi gå hemåt och även Grynet följer med troget i skaran som går åt hemmet.

Väl hemma på vår gårdsplan så fanns det fortfarande energi kvar att ge för så väl tvåbenta som 4benta *ler*

   

Den som först vill gå in och sitter på trappan är...............................

 Nu tycker hon att det räcker och vill gå in och lägga sig *ler*

Efter ett tag så kroknar även Knatte och man ser på honom att hans lektag har avtagit och han bara står och väntar vid min sida.

 Lilla Knatte vill också go in och sova. Arne har fortfarande så mycket energi och Matilda och Arne leker för fullt!

Matilda leker att Arne är en häst, fast på fri vilja och han skall trava och inte galoppera, stackars hund, men det sker helt och hållet på att Arne vill för han kan släppa taget om repet som han så gärna vill bära och han kan bara strunta i Matilda och gå en annan väg, men båda är lika sprallliga.

Till slut går vi in och vi ropar på Emma, den långhåriga katten som ligger och trycker någonstans. Till slut kommer även Emma in och vi är alla samlade.

Lite bilder från Julen

2008-12-30 @ 14:54:22
Här visar jag lite bilder på hur Trevligt vi hade på julen!!! Alldeles Underbart!!!

 Det skall sägas att vi har som vana att rimma på paketen och den som har fått mest rätt- poäng vinner. Dom flesta paketen rimmas på, utom Tomas paket för han gissar jämt rätt, så därför är han så lycklig här, för alla vi andra väntar med spänning om han kunde gissa rätt denna gången. Vi tar ett paket i taget så alla får se vad den personen har fått och från vem.
Vi har glada tillrop och stämningen är högt i tak *ler*

 Det var ju en hel del paket att läsa för stackars Micke *skratt* Vi brukar turas om efter tomten har varit till oss, så brukar vi för varje år utse en läsare av alla rimmen på paketen. Vi har väldiga traditioner!!! *ler* Men super roligt har vi!! och lugnt och sansat går det till.

  Syskona, dom äldre *ler*
 Vi tog även en paus mellan paket öppningarna, för att sträcka på benen, rasta hundar och en kisspaus *skratt*

 Hundarna har också fått paket, vilket Mallow känner på lukten och är väldigt nyfiken och funderar när hon skall få öppna sitt paket.
Se men inte röra, var det, tills paket blir uppläst av Micke!

 Även Grynet måste inspektera hur det hela går till och måste ha koll på allt och alla *skratt*

 Saga och Morfar Tomas har en speciell kärlek till varandra, som synes.
   

Det kan vara nog så jobbigt för dom små, när det händer så väldigt mycket runt omkring. Saga hade sin första jul och hon hade först väldigt mycket att göra, för att sedan slokna lite mot kvällskvisten och till slut slocknade hon efter hennes julklappsöppningar *ler*

Kan också tala om att på Juldagen så grillade Tomas ute i toppluva- utomhus- för att få köttet grillat- på Juladagen. En lite annorlunda Juldag måste vi alla säga!!! Det blev sovlaki- grekiskt mat.

Här kommer rapporter från hundar som vi har fött upp

2008-12-29 @ 13:47:20
Först vill jag Tacka för bilderna som jag fått via datorn och via mail. Är det någon som har skickat bilder och mail, men inte fått något svar så vill jag bara upplysa Er att då kanske Ni har den gamla mailen kvar eller så är det bara så att datasystemets värld inte fungerar alltid så perfekt!
Så prova då och ring mig för att kontrollera om det är någon vajsing på det digitala.

Här kommer först en rapport av Tillie som är från T-kullen och man kan ju faktiskt säga att dottern är så lik sin mamma Maggan- upp idagen *ler*
 Kanske lite otrimmad men vad gör det, när ägarna bara älskar sin hund. Det är så mycket mer värt!!!
Tillie är en mycket trevlig och tillgiven hund och vi är väldigt glada att ha henne, ägarnas kommentar.
Vi hade tappat kontakten på vägen någonstans, men vi är båda lika glada över att starta ny kontakt igen. Som ordspråket säger "Bättre sent än aldrig"

Sedan fick jag flera fina bilder på Iris från S-kullen, Georges sista kull och Maggans första kull.

  
Från sidan och huvudbilden är Iris så väldigt lika sina pappa George- upp idagen!!! Den sista bilden med det bruna frambenet är så precis som Maggan och det är ju Iris mamma, så lite av mamma och mycket av pappa!!

Nyligen har ju Iris höfledsröntgas med A höfter och ögonlyst med utan anmärkning!!! Det är så himla roligt att se bilder, läsa några rader från valpköparna eller när dom kommer på besök, sådant värmer in i hjärteroten!!!
Iris har alltid varit en pojkflicka, så kanske har hon stora drag även av sin pappa i sitt sätt att vara. Brorsan Whiskey är också väldigt lik sin pappa, fast Iris är nog ännu mer lik sin pappa än vad Whiskey är om jag skall vara petig.

Tack ännu en gång för dom fina bilderna och raderna på hundarna från Lord Caalveert's!

Lite rapport från oss

2008-12-29 @ 13:32:34
Matilda är på ridläger för dagen, hon åkte och var där kl.10 och slutar gör hon kl.16.00.

Julen har varit alldeles underbar!!!!!! Vi har haft det lugnt och skönt i juldagarna och vi har faktiskt ätit lagom med julmat och även annan mat också för den delen. Hundarna har fått sina dagliga promenader och då gärna i skogen.
Katterna har även dom gillat att vi har varit hemma i massor.

För övrigt så vilar vi oss och tar det lugnt, jag tog några bilder från promenaden igår och där katten Grynet var med, återkommer med detta senare idag eller imorgon.

På återseende *ler*

Nu snart är julen här *ler*

2008-12-23 @ 08:44:03
Julen närmare sig med stormsteg och jag bara älskar att få umgås med sina nära och kära och att få göra stunden riktigt mysig med mycket glädje *ler*

Vi har fått Julkort av våra valpköpare och även dom som har förlorat sin hund i ålderdom har även dom skickat oss Julkort, andra har även skickat oss Julgrupp. Oavsett, så är vi Tacksamma att ha Er som valpköpare och Tusen Tack för korten och Julgrupp!!!!!!

Har även fått lite rapport om hur hundarna mår .......................................

Pelle som inte iv har fött upp, men som Whiskey är pappa till berättar så här .......................
Ingrid skriver: Pelle är en underbar vovve. Han är snäll, intelligent (ganska lydig) och oerhört tillgiven sin matte. Han är lite busig och lekfull emellanåt.

Vi Tackar Pelle och hans ägare Ingrid för rapporten.

Sedan kom det även rapport från Izze och deras ägare/familj.......................

Izze (fd. Linus, omplacerad hund vid 5års ålder) Han är en toppen hund. Alla tycker att han är så fin. Han är snäll, barnkär och hundvänlig och Snygg. Kramar från Oss, skriver dom.

Vi Tackar så väldigt mycket för även denna rapport.

Sedan ringde Lucy's nya ägare och rapporterade att Lucy och Whiskey går så väldigt bra ihop och allt bara fungerar. Det bästa är ju att Birgit har fått en egen hund nu *ler*
Whiskey var ju husses hund och Musse var ju Birgit's hund, dessvärre så blev ju Musse sjuk så man var tvungen att ta bort honom till alla vår stora sorg. Sedan dess har Birgit saknat en egen hund som har tytt sig till henne bara.

Lucy får idag gå i skogen flera gånger om dagen och Birgit gömmer sig för att få Lucy att lyssna till och vara mera hörsam. Så fort Birgits steg slutar så vänder Lucy direkt och letar reda på Birgit på en gång.

Även om husse Ove är ute med Whiskey, så betyder ingen så mycket som Birgit för Lucy, vilket gör ju banden mellan Birgit och Lucy starkare.
Birgit berättade också att sonen som är 30+ var hemma för en kort stund ville gosa med Lucy, men då flyttade Lucy sig närmare Birgit istället. Lucy älskar Birgit och Birgit älskar Lucy, Vilken Kärlek!!!!

Det klart att Birgit älskar båda hundarna,precis som Ove gör, men hundarna har valt sin speciella matte och husse och båda har fått en varsin hund *ler*

Så nu har Lucy fått ett underbart hem där hon skall stanna för evigt och alla är så nöjda och glada!!!
Även om det förra hemmet var precis lika bra, men tyvärr så gick det inte för allergin satte käppar i hjulet.

Visst är det underbart när hundarna stormtrivs och även dess ägare!!!

Vi är så glada av att ha Er ALLA valpköpare och att Ni är så himla duktiga med Era hundar!!

Vi vill önska Er ETT GOTT NYTT ÅR!!!

Löpet snart över, strömavbrott igen

2008-12-22 @ 07:46:05
Så här fin kan den nya Julgranen se ut *ler*
 Är nöjd med den nyinköpt granen, för den förra blev faktiskt 23år gammal och började att barra *skratt*

Nu har doften av rosorna börjat att försvinna, tyvärr, men än hänger dom så fint. Så man kan njuta av dom fortfarande *ler*
 Det klart att fräscha rosor ser ju klart bättre ut än torkade rosor, men jag gillar även denna torkade rosbukett *ler* Det för ju med sig så fina minnen *ler*

Vill också passa på att visa mina nallar som jag har, dock bara 2stycken, men ack så älskade!
 Här har vi min kära nalle som har funnits i dryga 40år. Eftersom jag älskade min nalle så väldigt mycket som barn, så köpte man mig en ny nallen för cirka 35år sedan ungefär och den ser ut så här....................
 Inte alls söndernött som den gamla och dessutom har den ingen rosett runt halsen som den gamla har, men båda har en hedersplats i bokhyllan, så jag kan titta på mina nallar *ler*

Förutom nallarna har jag faktiskt detta .......
 Den störtsta springerstatyn fick jag av en bekant som vi hjälpt genom åren och jag är väldigt tacksam för denna statyn, likaså den mindre springer statyn har jag fått av en uppfödare i England och som i 40års present. Sedan har Ni en broderad springerkopia av vår Engelska dam Brina som gjordes för länge sedan av min äldsta dotter, tillägnat mig!! Mycket tacksam för detta och jag blir glad av att se dessa springrar i min bokhylla.

Sedan har jag en privat hylla, där jag fått kära hälsningar och väldigt privat kort med fina meningar som betyder så väldigt mycket för mig!! Det klart att det som går att läsa har jag dolt så bara jag kan läsa detta, men dom fina bilderna kan man se och så den kära nallen från Ulla-Britta finns där med några kort från henne. Dom har en speciell plats i hjärta.

Idag så skall det vara planerat strömavbrott nu från kl.9-11.00 tror man, men det kan bli längre eller kortare tid. Så snart skall jag väcka Matilda så hon får någon frukost och kan göra sig iordning.

Sedan åker vi till stan för att slippa strömavbrottet igen.

Hoppas innerligt att detta strömavbrott slutar snart, man blir så trött på att det skall vara så här. Elen bryts lite nu och då för tiden. Så här krångligt har vi haft med elen det senaste året och enligt elbolaget ligger vi högst på listan av prioritet.

Mallow har slutat att höglöpa, vilket ger grabbarna mer lugn och ro, så himla skönt för dom och för oss.

Får se om vi ses mer under dagen *ler*

Helgen

2008-12-21 @ 19:55:45
I helgen så har jag köpt en ny julgran.

Cecilia och Micke kom och överraskade oss igår kväll, vi åt mat tillsammans och hade det mysigt, så gott det gick, för vi fick strömavbrott igen och denna gången varade strömavbrottet i 7 timmar!!!

Så vi satt med levande ljus och bara umgicks.

Idag så fanns elen och det var tur det, för eftersom jag är frisör i botten, så åkte alla inkluderat Cecilia och Micke på att frisera sig inför jul. Oskar friserade Mallow också och dessutom åkte hon på ett bad- julbadet Ni vet *skratt*

Alla var nöjda och belåtna efteråt och vi åt tillsammans och därefter klädde vi vår nya gran. Sedan bar Cecilia ohc Micke av hemåt. Saga åkte på en liten frisering av sina klor som jag klippte.

Nu skulle grabbarna behövas friseras, men min rygg la av när jag skulle duscha mitt hår, så jag får nog ta det lite lugnt framöver igen, för att inte bli fast i ryggen. Kanske det blir i övermorgon, grabbarna åker på sin kur *ler*

Alla vill ju vara fina så här inför jultomten *ler*

Kram!

Om Baloo och hans familj *ler*

2008-12-21 @ 19:49:24
Hallå på er igen =)!
Här kommer en liten berättelelse om våran Baloo =)!
Baloo är helt underbar, den bästa hund man kan tänka sig. En springerspaniel hane på 11.5 år som i dag lever dolcevita =).
Baloo kom till oss för ca 5 år sedan pga dödsfall i den familjen där han bodde. Vi tog honom på prov i tre månader, vi visste ju inte om han skulle trivas hos oss. Allt gick som en dans, helt otroligt lätt, Baloo blev våran =)!! Det bästa som hänt oss!
Baloo är en lugn o trygg hund som är glad och har och har haft mycket energi. Älskad av allt o alla, inte mkt som bekommer honom, han älskar o ligga o sova på soffan o i sängen och även vara ute och springa lös i skogen =)!
På äldre dagar så har Baloo fått sällskap av först en ridgeback tik som i dag är två år och även en ridgeback hane på 7 månader, funkar kanon och Baloo trivs som bara den !
Baloo har fått provat på lite viltspår men inte någon jakt, förutom på egen hand, BUUUS, kallar jag det! Viltspår är han superduktig på & första gången vi gjorde det med honom så var han klockren, kanon lugn, nogrann och klarade o klarar bloduppehållen galant =)!
Baloo är våran prins och jag hoppas att han får många pigga år till !
Många kramar till er från oss !
BALOO m familj.


Vi Tackar så väldigt mycket Pernilla med familj om Er berättelse om Baloo!
Ge honom en extra kram från oss så här i Juletid!!!

  Visst är han söt Baloo, med partyhatt *ler*
Alla älskade hundar får alltid vara med där vi människor är, som älskar dom!


Still going strong med ungdomarna *ler*

  En högt uppsatt älskad vän!!

Tack snälla Pernilla för Er berättelse om Baloo och Er tillsammans med fotografierna!!

Visst är det underbart med gamla hundar, det är något visst med dom *ler*

Kram och Tack från oss

Det är snart över, eller *ler*

2008-12-19 @ 15:34:01
Jag tror att Mallow är i höglöpet nu, för Arne piper hela tiden dag som natt, ute som inne. Knatte däremot är tyst hela tiden, men grabbarna leker tuff tuff tåg på varandra när dom inte får para någon tik.

Lite synd är det om grabbarna eftersom 3st tikar har löpt efter varandra, så dom har inte haft lugn och ro på länge, men snart är det hela över och då blir det lugnt i 6månader tills nästa gång Mallow löper.

Hemma på gården ser tomten ut som lervälling efter allt regnande och när snön har smält undan. Inte kul när springenr älskar att springa i det blöta!!

Eftersom Arne hade fått ett julklapp av sin uppfödare, så var det ju inte sämre än att Knatte och Mallow skulle få en dom också, annars kanske dom blir avundsjuka när Arne öppna paketet på julafton. Dessutom så har Matilda gjort i ordning paket till katterna också, så här kommer inte någon sitta utan paket.

Vi får se när Julafton kommer om det kommer en tomte eller inte hem till oss *ler*
Hundarna kan ju bli rädda för tomten *ler*

 Om jag inte hinner skriva mer innan Jul så vill Jag önska Er alla som läser hos oss i bloggen En God Jul!!!
Var rädd om Er!

Kram!

Den är fortfarande vacker

2008-12-18 @ 15:16:00
Igår hängde jag blomster buketten upp och ner för att bevara den så länge det bara går.

Jag har hängt den över vår säng och man kan känna rosdoften när man går till sängen.
När man väl ligger ner i sängen kan man se dom underbara rosorna *ler*

Jag sa till min kära sambo, att om vi skulle gifta oss så skulle det vara just en sådan blombukett som jag fick när jag fyllde år, för den är så vacker.

Tror Ni jag fick något svar, om att gifta oss-- Icke sa Nicke *skratt*

 Jag blir så himla glad av dessa blommor!!!


Annars går allt sin gilla gång här hemma.
Åkte iväg idag för att skicka paket med på posten och ett kvarglömt julkort som skulle iväg.
Panta en väldigt massa pantflaskor också.

Var även in på jobbet för att lämna pappren på sjukskrivningen, min chef var inte där, men jag kunde lämna pappren ändå.

Lucy's gamla matte ringde och fråga hur det var och sedan ringde Greta ägare och gav lite rapport.

Nu skall det skriva lite till och därefter blir det lite annat att göra *ler*

Det närmar sig

2008-12-17 @ 15:51:26
Mallow börjar snart närma sig höglöpet, vilket märks på grabbarna, framför allt den yngre killen.

Som vanligt så hållt Mallow separerat från killarna för att undvika eventuell parning. Detta är ju 3:e tiken som kommer i löpet, alla efter varandra och även om Mallow är den som stannat kvar hemma hos oss.

Eftersom Knatte och Mallow är betydligt lugnare till sitt sätt att vara, så blir även den leklystne Arne lugnare också.

Just nu vilar hundarna inne och väntar på deras mat som dom snart skall få.

Arne har också fått paket från sin "gamla mamma"- uppfödaren, till julklapp!! Så vi får se när julafton kommer vad Arne har fått från uppfödaren *ler*
Blev glatt överraskad, när paket kom hem hit *ler*

Snart blir det egen matlagning för oss 2benta också och därefter en lugn kväll.

Återkommer imorgon igen.

Katt och råtta, men ingen hund

2008-12-16 @ 13:23:00

Igår kväll så, såg jag att någon husmus hade ätit på vår kompost och på påsen.
Igår gillrades det en fälla för råttan.

Idag så hörde vår son att det lät något från köket och när han kom in i köket, så satt Grynet och lyssnade vid köksskåpet.
Sonen skulle öppna skåpdörren och vips så for råttan ut med musfällan och vips så får Grynet på råttan.

Grynet sprang med råttan i munnen och med fällan i huset och efter kom sonen för att få till sig Grynet, fällan och råttan.
Själv stängde jag in mig i säkert förvar tills allt hade lagt sig.

Hu så hemskt!
Tur att inte hundarna hakade på och sprang efter katten Grynet i huset också.


Inga MMS kan tas emot på min mobil

2008-12-16 @ 13:04:04
Ber om Ursäkt för dom som funderar varför jag inte svarar på MMS på min mobil, men jag kan inte ta emot MMS på min mobil.

Varför vet jag inte, för min mobil kan enligt information ta emot MMS och jag har uppdaterat inställningarna på mobilen för detta.
Jag testade min mobilen senast i förra veckan om MMS och jag provade att skicka till minsta dottern Matilda, men jag kunde inte skicka och jag provade att skicka från Matildas mobil till min mobil och det gick bra från hennes mobil, men jag fick inget MMS till min mobil.

Sedan testade Matilda och skickade till sin kusin ett MMS och det gick hur bra som helst, men inte jag. Så jag kan varken ta emot eller sända MMS.

Så du som är ägare av en Lord Caalveeert's hund och vill ha in en bild och berätta gärna det Ni vill ha ut på bloggen här till min dator istället eftersom det nu krånglar så med mobilen.


Min dator fungerar  iallafall *ler*

Kram till Er alla

Vissa har det bra *ler*

2008-12-15 @ 20:33:00
Fick nu äntligen en bild som är tagen med mobil kamera *ler*

Där Greta myser till fullo kan man ju faktiskt säga *skratt* och jag tror visst att husse sover brevid också *ler*
 Så man kan ju inte säga annat än att "visst har dom de bra" husse och Greta *ler*

Hörde idag att när husse hade kommit hem så gick han genast ut i skogen en sväng med Greta. Det är så himla härligt att höra hur valpköparna trivs med sina hundar och att man kan få berätta här på nyhets bloggen med bildbevis också!!!

Tack än en gång för bilden och vi ser gärna att det kommer fler bilder från alla våra valpköpare som vi kan sätta ut här på bloggen.

Kan man ha det bättre än så här, på rygg vid husse *ler* Antar att det är efter en skogsrunda!

Luciadagen och söndagen

2008-12-15 @ 09:40:54
På självaste lucia dagen så gick vi upp för att titta på TV och titta på Luciatåget. Tomas gick ut med hundarna i skogen och jag gjorde i ordning för frukosten. Sonen sov och Matilda ville bli väckt så hon kunde ligga i sängen och titta på Lucia.

När Tomas kom hem med trötta hundar, så hade jag dukat fram frukosten i vardagsrummet och tända ljus och jag njöt i fulla drag.

Efter vår frukost så åkte vi till stan, Tomas och jag. Där träffade vi på Cecilia och Micke som också gick på stan.
Vi fikade ihop och gick lite tillsammans ibland på stan.
Jag bjöd över Cecilia och Micke hem för att äta en bit mat och att sova över.
Jag hade kalkonfilé som man inte kan få i så små bitar, så det blev mycket bättre så här, när dom också kom över för att äta med oss *ler*

God mat och trevligt umgänge och trevligt småprat om ditt och datt under kvällen och sedan kom söndagen och den fortsatte på samma sporadiska och impulsiva sätt, inget planerat utan allt föll sig naturligt och Cecilia och Micke stannade kvar till 16tiden på söndag kväll.

Vi hade i allafall väldigt trevligt och spelade spel, som jag normalt aldrig gör, för jag är en sådan dålig förlorare. Men det gick bra denna gången.

Denna helg går jag fortfarande och njuter av och bara tänker på hur underbart allt har varit under helgen med skratt och glada tillrop. Hundarna har haft också det jättemysigt. Saga fick leka lite med Arne till bådas glädje!!!
Eftersom Mallow och Knatte är ju betydligt lugnare, så saknar Saga och Arne lite mera aktivitet, men Mallow löper ju och kan inte vara tillsammans med grabbarna, så man får skilja grabbarna från Mallow, även om Mallow bara är i början av löpet.

Nä nu skall jag skriva lite i den andra bloggen och sedan skall jag iväg för att köpa hundmat och kattmat.

Vi kanske syns mer här ikväll, men vid 16tiden är det sista ridningen för Matilda och för den här säsongen. Nästa ridning termin börjar v.3 den 12/1.

Så ljuvligt!!!! Vilken Dag!!

2008-12-15 @ 09:29:34
Först vill jag tacka alla dom som skickat SMS, meddelande i bloggen och kort hemskickat!

Jag blir så glad och varm i hjärtat för att Ni kommer ihåg mig. Det lilla ger mig så mycket, mer än Ni kan ana!!!!

Dagen i fredags började med att min minsta dotter Matilda gav mig födelsepresenten genom att gå tärna i luciatåget i skolan, det var hennes present till mig och en teckning förståss *ler*
 Matilda är i mitten. Hon ser väldigt trött ut, men det var hon inte. Eftersom hon är väldigt lång till höjden så fick hon gå längst bak av tärnorna, men det bekom henne inte.
 Det var svårt att ta bilder på luciatåget, efter antingen tog blixten i fönstret eller så blev bilden suddig, men Ni skulle ha hört Luciatåget!!! Det var länge sedan jag hört en sådant fint Luciatåg!! Vilken födelsepresent för mig!!!
Därefter så gick vi föräldrar till klass rummet och började fika, för Luciatåget skulle lussa en gång till för övriga skolan, alltså mellanstadiet och Matilda går i 2:an så för dom var det extra pirrigt, men det hade gått jättebra *ler*

När Matilda kommit tillbaka till klassrummet så fikade vi tillsammans och därefter åkte jag hem. Väl när jag kom till bilen för att åka hem möttes jag av mobilen som hade tagit emot ett antal sms,
Jag log och blev varm i hjärtat av dom fina SMSen!!!

Hemma och jag fixade med julgardinerna m.m
Telefonen ringde och grattis önskningar kom också, och lite rapporter om Lucy bl.a

Sedan kom mina föräldrar och därefter Oskar hem och sedan Tomas och till slut Micke och Cecilia med Saga. Vi hade en väldigt trevlig kväll.
Jag fick inga köpta saker, utan mer personligt!!

Oskar hade bakat knäck, Cecilia hade bakat saffrans biscotti till mig och Matilda hade ju bjudit mig på ett luciatåg och en teckning!!! Vilka underbara barn man har!!! Detta värmde så mycket mer än något annat!!!

Fast min kära sambo kom hem med världens vackrast blomsterbukett!!!

  
   

Varje gång jag kommer in i köket, så måste jag gå fram och lukta på rosorna, för dom luktar så underbart gott!!!
Dessutom är dom väldigt vackra också, min favorit är den lila som går mot rosa ton och jag önskar att jag kunde skicka Er alla en doft av denna underbara buketten, så Ni fick känna hur underbart den luktar!!!

Denna dag var alldeles underbar!!!

Greta och Lucy rapporter

2008-12-15 @ 09:10:34
Vill bara berätta hur det går för damerna Greta och Lucy *ler*

Har fått rapportera under helgen och allt går väldigt bra med dom båda.

Lucy som är i löpet, får gå med matte på egna promenader och husse i huset går med hanen på annat håll så dom inte skall gå och stressa varandra när dom går på sina promenader. Dessutom så går det alldeles förträffligt, för hanen tar det lugnt och lägger inte ner någon energi ännu på Lucy. Eftersom dom nya ägarna är hemma hela tiden så har man koll hela tiden på hundarna och skulle det vara något tillfälle då man inte har koll, ja då tar säkerhetsåtgärderna in. Allt för att vara på den säkra sidan.

Lucy sover lugnt och gillar livet på landet. Hon har tränats för att kunna vara själv och hon har gnällt till endast en gång. Lucy får dagliga långa promenader med sin matte. Hon har fått en alldeles egen matte att få rå om, vilket Lucy älskar.
Så nu är Lucy harmonisk, lugn och bara njuter av tillvaron *ler*

Greta som har mera fart i kroppen, har redan talat om där hemma för stackars den äldre hanen vad skåpet skall stå, genom att ge honom den där blicken som tikarna kan ge till hanarna.
Hanen fattade på en gång även om han är gammal, men han har levt ihop med en annan tik tidigare.
Husse i huset har redan tränat och gått i skogen för att kolla av hur det går med markarbete och näsarbete för henne- Greta alltså.
Prognoserna ser bra ut för att Greta skall komma igång snart med jakten och snart kanske det blir skjutet något djur för henne.
Dom berättar att hon är lydig  genom att lyssna på vad matte och husse säger
och gör som dom säger också *ler* 
Greta  har redan sagt till grannens hund som springer på deras tomt. Grannens hund har inte haft den respekten för den äldre hanen eftersom han är så snäll. Men nu blir det andra bullar tror jag *ler*

Greta är en väldigt snäll hund och väldigt signal säker hund, så att andra hundar fattar vad hon menar. Greta säger bestämt ifrån om hon inte vill, men skulle aldrig komma på tanken att bita någon, bara säga  till, vilket hundarna fattar.

Så summa sumarum så trivs Greta och Lucy i sina nya hem och dess ägare stormtrivs med dom *ler*
Det är underbart!!!!

Roligt att kunna glädja andra

2008-12-11 @ 09:08:59
Igår på morgonen bar det av till Enköping för bilbesiktning och bilen gick igenom utan anmärkning.

Sedan åkte jag till min dotter och blev bjuden på brunch och kaffe med en härlig pratstund *ler* Tack för en underbar dag Cecilia!!!!
Jag och min dotter, åkte till stan för att julhandla, men det blev väldigt lite köpt. Vi hittade ingenting av det vi sökte *ler*

Efter stadsrundan så blev det duschning och frisering av Greta som skulle få flytta.

Med glädje så åkte Greta hem till sitt nya hem och även dom nya ägarna var nog också väldigt glada över sin "nya" hund. Så roligt att få glädja andra också  så här i juletid *ler stort*

När kvällen kom så ringde telefonen och Gretas nya ägare ringde och berättade att allt gick väldigt bra! Så skönt att det redan fungerar, fast jag hade ju inte trott något annat heller, för valpköparna är bra och Greta så lugn, så då blir det mesta underbart!!!

Nu skall jag fixa till huset med lite städning.
Därefter så kommer Lucy under mina händer för frisering också eftersom hon flyttar idag. Ännu en valpköpare som kommer lysa med glädje när dom åker härifrån och Lucy kommer stormtrivas, det vet jag *ler*

Sedan så har vi "bara" Mallow, Knatte och Arne kvar hemma hos oss.

Må så gott Allihopa!!

Vi fyller veckan med aktiviteter *ler*

2008-12-08 @ 10:21:06
Skall jobba inatt och även hela helgen.
Ikväll så skall jag även åka med dottern Matilda till ridningen och därefter hem, mat och sedan åka till jobbet.

Bilbesiktning på onsdag morgon och därefter julklappsinköp.
Torsdag åker vi till simhuset och Matilda har sina simskola med skolan och jag passar på att bubbla i poolen.
Senare på Torsdagen åker Lucy iväg.

Fredagen sover jag på förmiddagen för att jobba natt och då även firas min födelsedag på kvällen innan jag åker till jobbet. Jobbar då hela helgen.

Sedan är det en ny vecka *ler*
Där emellan är det julklapps inhandlingen med kära sambon under veckans gång.

Det kommer att gå väldigt fort denna vecka *ler*

Kram till Er alla

Vilken helg!!

2008-12-08 @ 10:15:41
Ja, händer de grejor *ler*

Greta har sluta att löpa, Lucy har börjat att löpa! Än så länge så har hundarna det lugnt och skönt, även hanarna.

Greta kommer att flytta snart och Lucy flyttar nu på torsdag! Båda hundarna har fått jättefina hem med väldigt bra hussar och mattar!

Vi var på Stora Stockholm i helgen, båda dagarna!!!
Vi - Tomas, jag och Cecilia var där och tittade endast, som vi aldrig har gjort. Vi brukar ju ställa ut här på denna utställningen och har så gjort i snart 25års tid.

För 25års sedan så ställde jag ut stor pudel och vi tänkte på hur det var då. Jag hade en beige dräkt på mig och hade stövlar med klack som var snyggt till dräkten. Lite annat mot nu *skratt*

För 25års sedan kostade en stor pudel 3000kr och idag kostar den 9000kr, en viss skillnad, men prisvärdet har ju gått upp också.

Vi tittade på tillbehörsmässan, tittade på rastorget och gick runt och träffade en massa trevliga människor, sådant jag aldrig hunnit med tidigare genom åren. Oftast suttit vid sin egna ras ring till BIR och BIM är avklarat och därefter gått runt som hastigast!!!
Nu såg vi också rasparaden i den stora ringen som vi aldrig sett tidigare, jätte roligt!! Dock fanns inte springern med i rasparaden och Engelska Springer Spanieln hade heller inte någon rasmonter för att visa upp sin ras för ev. valpspekulanter som är nyfikna om rasen. Det är ju trots allt en stor ras- springern, så jag saknade den i rasmontern.

Vi har haft det underbart i helgen!!!!

Arior i huset *ler*

2008-12-04 @ 08:57:42
Igår kväll och inatt så har den yngre pojkslyngeln svårt med att behärska sig och sina stämband.
Den äldre herren Knatte är däremot mycket lugnare, även om han också kan stämma in i arian!

Arne har mera passionerad känslor *skratt* och har väldigt svårt att behärska sig, men har är ju trots allt en ung pojke.

Igår kväll, inatt och nu på morgonen så har det varit svårt för grabbarna att vara tysta. Får dom chansen så tar dom till stämman och stämmer in i operans sång tror jag.

Någon matvägran är det aldrig frågan om, utan alla äter sina mat.

Det blir ju mera slussande nu när Greta löper för att hålla tjejerna och killarna frånskilda. Här tar man inga risker!!!
 Men vi måste ju ha alla hundarna under samma hustak, även om som ligger långt ifrån varandra. Här har vi inget hundhus eller lämnar bort någon hund, för våra hundar blir så ledsna så om dom skulle få vara någon annanstans än hos oss.


Efter Gretas löp skall hon få flytta till ett par valpköpare som har en äldre springer herre och ingen av oss vill ju att  vi skall ta dö på stackars äldre herren för att en höglöpande tik kommer dit. Han kan ju blir så väldigt förtjust han med som våra herrar här hemma och man vet ju inte om hans hjärta klarar sådant, så för att vara på den säkra sidan så väntar vi tills Greta har löpt helt klart, sedan flyttar hon.


Lucy väntar fortfarande på det perfekta hemmet, som kan ge henne den kärlek så väl hon behöver. En underbar hund som jag gillar över allt annat.
Hade det inte varit för min kropp och dess otyg så skulle vi aldrig sälja henne.
Lucy är så himla okomplicerad och genom go hund!!!

Det känns som att sälja ens barn, fruktansvärt jobbigt!!! Det gäller bara att finna det rätta hemmet med den goda kontakten till den som tar henne.


Det är en stor sorg man måste gå igenom med allt detta!!!
Ännu vill jag inte kännas vid detta, utan hoppas på att en dag kunna ha springern som jag haft tidigare, fast i mindre antal.


Vi hörs kanske senare idag eller imorgon.

Löptider

2008-12-03 @ 09:12:22
I dessa löptider, blir livet här hemma lite gnälligt från herrarna Knatte och Arne. Dom piper och låter lite till och från och ibland blir det lite mera gnäll med lite mera volym.

Det regnar så förfärligt och jag måste verkligen hålla tikarna åtskillda från hanarna så att ingen parning uppstår, det vill jag verkligen inte!

Greta löper och grabbarna är glada för detta, men inte jag.

Snart skall nog Lucy också börja löpa tror jag, men vi ser inget ännu. Oftast sätter som igång varandra i löpet, men inte alltid om man har otur för det är bättre om alla tikar löper samtidigt så är löpperioden mer begränsad, annars kan löpperioderna blir lite nu och då, vilket inte är bra för stackars hanarna.

Knatte är av den sorten som visar när en tik höglöper, han ödslar aldrig tid eller energi på tikarna innan höglöpet, så han är lugn herre, det är nog svårare med den yngre hanen som gillar löptikar oavsett var i löpet om är, han blir exalterad och steppar och piper så fort tiken börjar komma runt löpdygnet 8:a eller där omkring.

Nu väntar man bara på att höglöpet är snart förbi och vi kan komma i normalläge, alltså att ha alla hundarna tillsammans med oss.

Nej, nu skall jag fixa lite annat också.

Lucy, ridning och jobbar natt

2008-12-01 @ 09:16:53
Idag blir det att sova eftersom jag jobbar natt inatt och imorgon lika så.

Ikväll så åker jag med dottern Matilda för hon skall rida och ikväll skall hon byta häst, hon tycker det är lite pirrigt, eftersom dom får ha samma häst fyra gånger på raken, därefter blir det hästbyte.

Greta har nu börjat komma in i höglöpet tror jag till grabbarnas (Knatte och Arne) glädje, men tji fick dom. Här ksall inte paras även om dom tror det. Ett väldigt pipande på grabbarna- Knatte och Arne är det iallafall just nu.

Vi håller dom väl åtskiljda så att inget skall hända. Jag riskera ingenting!!!

Kan också tala om att Lucy har kommit hem till oss. Lucy har ju bott borta hod fodervärd i dryga 2år, allt har gått utmärkt, men så föddes deras sista barn här nu som utvecklade förkylningsastma och som i sin tur ledde till att denna flickebarnet blev också överkänsligt mot hund och katt, vilket ledde till att barnet fick 2 allvarliga astmaanfall, nu på sista tiden. Familjen vill så gärna ha kvar Lucy, men tyvärr så höll inte detta längre.

Lucy flyttade först till vår dotter för att se om dom kunde hjälpa oss genom att ta Lucy. Allt gick bra mellan Saga och Lucy , vad gäller att inte slåss. Lucy hade lite svårt först i början med en liten hund eftersom hon inte var lika aktsam som våra övriga hundar här hemma.
Lucy trampade och satte sig på stackars Saga- dvärg pinchern.
Saga blev rädd, men Cecilia jobbade vidare med att få det hela att fungera. Det blev mycket bättre och det gick jättebra att ha Lucy med Saga i lägenhet. Dom var borta väldigt korta stunder från lägenheten när Lucy och Saga var kvar, som när dom handlade och gick ner till tvättstugan- allt detta fungerade utmärkt!!

Sedan kom dagen då Cecilia skulle åka till skolan för 2 timmar och då hade Lucy fått paniken. Lucy avskyr att bli lämnad, även nu hade ju hon Saga som sällskap, men det hjälpte inte alls.

Saga skämdes när Cecilia kom hem, Lucy var hyper stressad och flåsade. Så verkmästarna i huset där Cecilia bor, talade om att det hade varit oväsen i lägenheten under tiden hon hade varit i skolan. Nu skall det sägas att huset där Cecilia bor är ett fest/party hus på fre och lördagskvällar inom morgontimmarna.

Eftersom Lucy inte gillade att få vara själv även om hon hade en hundkompis så bestämdes det att Lucy skulle komma tillbaka till oss. Alltså  från oss till fodervärden, från fodervärden till Cecilia och Saga och nu tillbaka till oss.

Lucy fungerar alldeles utmärkt med våra hundar, hon slåss aldrig, ÄLSKAR att få vara när oss människor!!!!
Hon fungerar inomhus väldigt väl inne hos oss med våra hundar och nu när Greta löper så får grabbarna och tjejerna bytas av och vara korta stunder i rastgården, vilekt fungerar alldeles utmärkt för Lucy.
Här hos oss ser vi inga tecken på oro eller missnöje hos Lucy. Hon trivs som fisken i vattnet.
Lucy är väldigt lättlärd och fodervärden har tränat henne litegrann på brukshundsklubben.

Så väldresserad är hon även om hon gärna smickrar in sig och låter sig charma folket så hon får sina vilja igenom.
Just nu är hon väldigt rulltig, tjock och hon behöver verkligen motion denna dam. Hon får här hos oss skogspromenader så hon får löpa omkring och springa ut ordentligt.
När Lucy går i koppel eller lös på gården så springer hon inte, hon vill gärna stå brevid dig och går inte mer än vad hon behöver, en riktig latmask, hon kan konsten att spara på resurserna.

Eftersom min kropp har blivit som den har blivit så har vi bestämt oss för att sälja Lucy istället, men denna gången till hem där hon skall stanna för gott och inte få fortsätta sin vandring till olika hem.
Vi har hellre kvar Lucy till vi hittar ett hem som hon verkligen får stanna hos.

Lucy har absolut ingen jaktlust, bollsinne eller på annat sätt vilja följa efter något för att springa efter, så hon är en ypperlig sällskapshund i skogen och hemma.

Vi kräver att Du som är intresserad skall antingen vara hemma helt eller så skifta som vi gör i vårt hem, jag jobbar natt.
Att kunna ge Lucy dagliga skogspormenader, det räcker inte med koppelpromenader året runt i stilla tempo för då kommer hon att bli jättetjock.
 Det är bra om det finns en hund till som sällskap, men är inget måste eftersom Lucy älskar att få vara nära och då går det bra med dig och/eller hund.

Så vet du någon eller du själv som är intresserad, RING oss så kan vi pratas vid mera!!!


Kanske skriver lite mera ikväll om jag hinner, annars kanske det blir lite imorgonbitti innan jag går och sover.

Vi får ser hur det blir med den saken *ler*

RSS 2.0