Bytes grävling mot en utställning

2008-07-26 @ 20:20:12
Inatt som var så skulle vi åka till Ransäter på hundutställning, bara jag och min kära sambo Tomas utan barn. Nog för att vi älskar och ha våra barn med respektive tillsammans,men ibland så kan det vara underbart att få vara bara vi två.

Så glädjande att få åka tillsammans bara vi två- Tomas och jag. Detta med att åka bara vi två till utställningen har vi inte gjort på ca 10år eller kanske mer, så vi såg verkligen fram emot detta.

Vi la oss tidigt och gick upp 23.30 för att åka till Ransäter, vi beräknade restiden till ca 6 timmar ungefär, med några stopp.
Vi startade vår resa och det var mysigt att åka i mörker och vi pratade i bilen, med fokus på vägen för eventuella djur. Allt var förberett dagen innan med bad på hund och alla prylar var redan inne i bilen, så även vår frukost som vi skulle äta när vi kom fram.
När vi hade åkt i ca 1 timme så dök eländet upp precis framför bilen och allt var bara ett faktum!!!! Vi hade kört på en grävling!!!!!!!!
Jag som ofta brukar titta på grävlingarna som ligger längs vägkanten och jag undrar hur kan det kännas att köra på ett sådant djur. Dom säger att det är som att köra på en stor sten och jag kan bara hålla med om detta. Jag kan också säga att vi hade inte en chans att parera, veja eller på annat sätt undvika detta för grävlingen kom upp från åkern precis framför bilen, bara någon  meter framför så att vi hann hejda farten, tur att vi kör lagligt och att vi hann få stopp på farten, men var gjorde detta när hela bilen hoppade och smackade i grävlingen *suck*

Vi vände om för att konstatera att grävlingen var död och titta på bilen, då kommer först en långtradare som fullkomligt obemärkt bara med sin tygnd plattar till grävlingen och den är fullkomligt död.

Däremot så ser vi hur det fullkomligt rinner efter bilen där vi kört och hur det rinner under motorhuven, kylarn har gått sönder totalt! Skit också, vi som skulle ha så trevligt vi tillsammans och åka på utställning.

Det var bara att konstatera att det skulle varken bli bilkörning hem eller någon utställning för vår del. Vi ringde vår son som låg och sov vid den tidpunkten kl.1 på natten. Efter ett antal ringsignaler så vaknade han och han med sin lilla syster fick komma och bogsera oss hem, så vi kom hem kl.4.00

Vi pratade om detta en hel del under dagen, man får se från den positiva synvinkeln *ler*
Det kunde ha varit en älg eller att bilen hade gått sönder mycket värre eller att detta hade hänt t.ex. i Karlstad och då hade inte vår son kunnat bogsera oss hem, så i allt det onda så får man se det goda istället *ler*

Jag o Tomas är så Tacksamma för att vår son Oskar kunde hjälpa oss i nöden vid just den tidpunkten. Normalt sätt brukar vi ha hjälp även att vår dotter Cecilia och Micke hennes kille, men nu var dom ute på ön- Mickes föräldras ö, ute i skärgården.

Så nu blir det ingen körning med bilen på ett tag, för först skall en ny kylare dit på bilen, huuu vad kommer detta att kosta!!!
En läxa har jag lärt mig att inte köra nattetid då djuren rör sig som mest. Nog för att vi har åkt många mil och på olika sträckor  på olika tidpunkter genom åren, men vi har aldrig kört på något djur tidigare.

Som avslut på dagen så skulle Tomas, Oskar o Matilda bada i en sjö här i närheten och som är väldigt populär, dit brukar vi åka om somrarna.
Så vi åkte dit och Matilda skulle först kliva i vattnet. Hon tar tid på sig för att doppa sig. Så jag sitter på en stol på strandkanten för att se henne, vår son Oskar är ute redan i vattnet och badar för fullt och snart skall Tomas gå i vattnet då händer det som absolut inte får hända!!!

Eftersom Matilda är inget vattendjur utan doppar sig och kanske på sin höjd simmar litegrann, står med vattnet till knäna när en fullt främmande stor karl stänker ner Matilda totalt, varpå Matilda blir rädd och ledsen och går genast upp. Hon ville inte bada mer denna dag och gråten fanns i ögonen!!!

Jag säger bara det J--------vla karl j------vel!!!!

Efter mycket på och lock så gick Matilda i med mig och jag hade kläderna på mig, så jag drog upp byxorna ovanför knäna. Jag fick senast när jag badade så himla ont så det var därför som jag avstod idag att bada simma.

När vi stod i vattnet så visar Tomas mig vilket karl som hade stänkt vatten på Matilda och jag ser på Matilda att hon är väldigt berörd av situationen!!!

När karl går upp från vattnet så studerar jag honom och han har inte ett normalt beteende, spottar, vinglar och har egendomliga beteende för sig, verkar som han inte bryr sig om vad andra tycker elelr tittar på honom. Verkar som han lever i sin egna lilla bubbla.

När vi är klara på badet så går jag fram till den berörda karl och jag säger .....Ursäkta mig, men varför stänker du vatten på min dotter??????
Han säger att han bara skojade????!!!!!!!
Hur kan han skoja till en vilt främmande barn???

Jag upplyser då om att hon inte gillar vatten så bra och att jag hade koll på henne-Matilda, medan sonen var i vattnet och pappa var på väg när det hände.
Han säger då att sådana barn skall inte bada om dom inte gillar vatten. Men herregud, det kan väl vi få avgöra vad vi tycker. Frun eller sambon till denna karl säger varken förlåt eller får sin karl till sans. Han är helt oberörd av situationen.

Jag känner då att detta leder inte någon vart och jag kan bara säga att jag har träffat ett antal människor i kris och i livets olika levene, även dom som är farliga för samhället och jag säger bara att denne man var inte att leka med, han var väldigt farlig!!!! Han kanske gick på droger (jag skall säga att folk har mer sprit eller droger i kroppen än vad vi anar) eller var allvarligt störd!!!

Så kontentan av detta så gick vi därifrån med obehag och jag vet inte om Matilda våga bada mera eller om vi vågar bada där på den platsen mera. Förskräckligt säger jag bara!!!

Nu sitter vi ute på verandan och tittar på TV med fläkten på ,ljuvligt och har hundarna runt omkring oss!!!

Så var rädda om Er och vi hörs!!!


I väntan och ömmande kropp

2008-07-22 @ 15:02:34
Jobbade i fredags kväll på ortopeden och jobbade kväll även lördag och då på akutrummet, därefter så var det kalas- eller rättare sagt Party för Matilda och hennes klasskompis Hanna. Vi föräldrar hade hyrt ett hus som man fick ha olika aktiviteter i, vilket var ju jättebra. Vi hade skickat ut inbjudan när skolan slutade, men det slutade med att 11st skulle komma så här i semestertider.

Partyt var väl organiserat av tjejerna Matilda och Hanna.
FRån gemensamt öppnande av presenterna till discot som avslutning.

 Så tjejerna var väldigt nöjda och trötta efter partyt och vi föräldrar fick fixa innan och städa efter partyt *skratt*

Och min ömmande kropp så gjorde den sig påmind hela helgen, på jobbet och hemma.
Alltså jag är inte överens med kroppen och jag skulle viljla ha en diskussion, fast jag tror inte kroppen dealar med mina avtal *skratt*

Nu sitter jag och väntar på ett telefonsamtal, vilket är lite oroande. Ja inte är det farligt, men................................
vi får se hur det blir.

Har jobbat inatt också och då på Medicin, tänk att måndagar skall vara en av dom dagarna som det är mest på. Precis som om människor spar på helgen och kommer på måndagen, fast så är det nog inte.................?!

Det blev en första fikarast som var kort och endast så att man fick i sig något i magen blev kl.03 och sedan stod man på stående fot och slängde i sig en yoghurt när jag skulle hem på morgonen, så mycket människor var det som behövde vår hjälp. Vi- jag och min sjuksyster höll igång från det vi kom till det vi gick hem nästa, tiden går väldigt fort då *ler*

Vi hörs!!!

Vilken överraskning:)

2008-07-19 @ 11:19:37
Nu har jag varit in till stan igår för det nervösa besöket, som blev något bra av.
Sedan åkte jag raka vägen hem.

När postbilen kom så frågade jag Matilda om hon kunde hämta posten medan jag lagade lunch till mig för Matilda vari nte hungrig, eftersom hon hade gått upp mycket senare än jag. Jag tror hon är en sömntuta *ler*
Morgontrött är hon i allafall *skratt*

Tillbaka kom Matilda med ett paket ställt till Arne och Matilda och då kan Ni ju förstå vem det kom ifrån *ler* England så klart!!!!
Vi blev glatt överraskade både Matilda och jag för ingen hade tänkt att det skulle bli något mera paket och inte från postbilen *ler*

När vi öppnade det första inslagna bruna pappret så möttes vi av ytterligare en kartong och där låg en så otroligt vacker papper med en så underbart fin rosett.
Se här....................................

 Och vi var jättenyfikna över vad det kunde vara!!!!!!

Sedan när man öppnade paketet så var det en sådant vacker fin ask där man kan ha smycken in*ler*
Det är så otroligt vacker och fin och jag sa genast till matilda att om du ledsnar över denna fina ask så vill jag ha den, nästa så man slåss om den fina presenten, men det är ju Matildas present, men den skall vårdas ömt!!!

  
Denna present fick Matilda dagen efter sin födelsedag! Så otroligt vacker ask, box för smycken från Carol- Arnes uppfödare!!

Så här såg det ut på kalaset då Matilda fyllde år *ler*
Matildas mormor, morfar, kusinvitamin Lovisa, farmor, Cecilia o Micke var där och naturligtvis Matildas kompis Hanna.
  

 

 Kusinerna som åldersmässigt skiljer bara ca 6månader mellan.
 Matildas tårta! Den har hon beställt själv*ler*
 Och så några paket också, fast det kom många fler paket/presenter till Matilda och just nu leker hon för fullt med några av dom. Tavlan som Matilda fick av Cecilia och Micke är hon så stolt och glad över och slänger sina blickar på tavlan för att minnas *ler*

Idag jobbar jag kväll igen och då på Akutrummet, den mest akuta sektionen.
Igår jobbade jag på Ortopeden och även då kväll.

Imorgon så blir det party för Matilda och hennes klasskompis Hanna E- lill Hanna som vi kallar henne för, eftersom hon är mindre än stor Hanna- Hanna L, båda Hannorna går i samma klass och båda är och umgås med Matilda. Krångligt och förvirrande är det ibland.

Nåväl så blir det party i Jonasgården och totalt skall 11 barn komma dit.

Så jobba ikväll och imorgon tjejparty med killar, där vi föräldrar skall fixa korv med bröd och fika. Jag skall baka en kladdkaka imorgonbitti. Partyt är inte förrän på kvällen.

Söndagen är den dagen jag är ledig och sedan jobbar jag igen fast då natt på måndag och tisdag.
Sedan blir jag några dagars ledig från jobbet *ler*

Ha en trevlig lördagskväll där ute och sköt om ER!!! Ta vara på varje stund tillsammans Ni har!!!
Vi hörs, på återseende!

Så var dagen över

2008-07-17 @ 23:05:25
Idag så fyllde vår yngsta dotter Matilda år- 8år!!!! Gisses vad tiden går fort, vet precis hur det kändes den dagen vi upptäckte att jag var gravid och när Matilda föddes. Det var mycket regn och väldigt mycket åska.

Jag tror hon blev väldigt nöjd med dagen, vår Matilda. Hon hade en kompis här hela dagen och lekte med henne. Sedan kom mormor och morfar, farmor, busskompisen- Faster och kusinvitamin *ler* och så kom ju även stora syrran till lunch!!
Stora syrran Cecilias kille Micke kom på kvällen som dom övriga eftersom det var jobbar dag.
Matilda fick fina presenter!!!! En tavla med fotokollage av Stora syrran som minne efter Ridlägret och sitter nu ovanför hennes säng så hon kan titta på den. Den är stor och fin tavla!!!
Sedan fick hon en massa Petshop och en Bratz häst. Hästen fick hon av brorsan, som genast lektes med, även Petshopparna fick genast komma med i leken.
Nu ikväll när Matilda skulle lägga sig så tittar hon på film som hon fått av kusin vitamin*ler*

Själv fick jag en vagel i ögat och som jag lyckats kanske fått hål på. Det gör så väldigt ont med en stor vagel i ögat!

När vi skulle till och laga mat så kom grannens hästar 3st islandshästar infarandes på vår tomt, till glädej för dom yngre barnen som Matilda och hennes kompis Hanna.
Cecilia är kunnig inom hästar och har hållt på med även dessa hästar så vi tänkte fånga in dom, men så lätt var det inte eftersom nu var två av hästarna lite stressade och genast så bar det av till grannens tomt mittemot där hästarna åt lite av dom fina blommorna. Aj aj ajjjjj, vad skall grannen säga som lägger sin tid på sina blommor!

Cecilia sprang efter hästarna, ja naturligtvis inte jagade hon dom utan när hästarna sprungit bort så sprang hon efter för att se vart dom tog vägen. Så urbota dum är varken jag, Cecillia eller pappa Tomas. Tomas tog cykeln och cyklade ner till den grannen som hade hästarna och hon vaknade just av att Tomas väckte henne. Hon jobbar natt och log och sov.

Det hade varit en bonde som tagit bort dynghögen och glömt stänga efter sig så det var öppet i hagen!!
Själv fångade jag upp den 4:e hästen som grannen äger och det är en shetlandsponny- Lisa.
Jag tog Lisa till stallet och ställde henne i boxen.

Tomas cyklade genast efter Cecilia och ginade och kom från andra hållet så att inte hästarna skulle springa ut på stora vägen. Hästarna är väldigt lugna i vanliga fall och nu lyckades Cecilia och Tomas att ta hästarna. Gisses vad skönt!!
Därefter kom grannen på cykel själv med en hink pellets för att få in dom men det var redan gjort!
Bra jobbat Cecilia och pappa Tomas!!!

Det är tur att grannsämjan är bra och att vi hjälper varandra här, för hur hade det annars gått mån tro, det vill inte jag veta!!
Några få bilder togs vid fikat idag när Matilda åt tårta, de blir några bilder framöver på detta, men nu skall jag sova för att sedan gå upp imorgonbitti för ett besök till stan och jag kan säga att jag är väldigt pirrig i magen- nervös inför besöket.

Sedan blir det hemåt för en stund för att sedan jobba igen, fast nu blir det kväll.

Tjingeling!!!!!

mer jobb, bada och inslag av present

2008-07-15 @ 15:57:13
Jobbar även i natt också. Inatt som var så jobbade jag på akutrummet.
Akutrummet tar emot dom mest och allvarligaste sjuka patienterna oavsett om dom kommer via receptionen eller via ambulansen.

Har nyss vaknat och skall först slå in en present till vår yngsta dotter Matilda innan hon kommer hem.
Matilda har idag tillbringat sin hela dag hos sin faster, som vi och hon kallar för busskompisen *ler*
Tack svägerskan för att Matilda fick vara hos Dig, så jag kunde sova hela dagen för att orka med och jobba inatt också.

Nu är löptiderna ut för tikarna. Dom har högtlöpt vilket vi klart kunde se på hanarna och dom gick omlott så man kan säga ett att höglöpet varade under en längre tid. Igår blev Mallow badad och rengjord över hela kroppen och idag är det Gretas tur. Sedan kan killarna vara med tjejerna *ler* Skönt att ha dom tillsammans igen så dom kan leka istället för passa på tikarna.

Lite mat måste jag laga för sonen måste ju ha matlåda med sig imorgon också.

Sedan blir det väl att ringa på nytt till Matildas klass till dom som jag inte nådde per telefon igår. När barnen skulle sluta skolan så lämnade Matilda och hennes klasskompis sina inbjudningskort för dom två tjejerna vill ha party tillsammans nu på söndag mellan 17-20 och dom ville bjuda hela klassen.
Nu är de ju sommartider och semestertider vilket gör att människor är ju oftast bortresta vid denna tid, vilket jag upplyste tjejerna om.
Det är väldigt få i klassen som har hört av sig för att komma till partyt så Matildas klasskompis mamma och jag skall ringa runt till klassen för att mer bekräfta om dom vill komma eller inte.
Så igår satt jag på kvällen innan jag åkte till jobbet och ringde runt, fick svar på en del av barnen, men dom flesta svarade inte alls, så jag måste prova på nytt ivkäll igen innan jag åker till jobbet.

Jag längtar så efter semester och få åka bort och njuta även om jag har det väldigt bra här hemma med avkoppling och så, men jag gillar att se nya platser*ler*

Grannens får har kommit tillbaka från sommarbetet och bräkande hörs klart och tydligt *ler*

Nä nu är det bara att sätta fart om jag skall bli klar om en timme eller så för allt ovanstående *skratt*
På återseende!!!!

optikern bytes mot en träff

2008-07-14 @ 14:29:53
Ja, idag blev det först avlämning av Matilda hos sin kompis.

Sedan var det tänkt att jag skulle fara in till stan för att få mina skalmar bytta eftersom har ett fel när jag köpte dom. Sedan fixade dom nya skalmar, fast med fel detalj så nu är det nya som väntar på mig, men jag ändrade mig och åkte istället till vår Dotter Cecilia  för att ta en fika hos henne, vilket jag o Tomas (pappa till C) gjorde.

Mycket trevligt var det hos Cecilia *ler*
Tack för fikat!

Därefter åkte jag till olika affärer för att shoppa presenter och sedan mat, fika bröd och tårta som Matilda beställt. Tårtan hämtar jag på torsdags morgon då hon fyller år.

Nyss hemkommen och allt inpackat dit det skall vara.

En fundering jag fick i morse var att håller Sverige på successivt att bli diktatoriskt eller gammel Ryssland????

Steg för steg så har vi människor inget att säga till om. Se bara på detta med FRA lagen, ja okey att man vill komma åt brottsligheten, men när drar gränsen för vad man skall lyssna och inte lyssna. Det är ju intrång mot den personliga intrigriteten.
Alltså visst är det bra med ordning och reda i landet, men detta kommer successivt och smygandes så vi inte skall märka att topparna skall styra vårt land och vi människor har inget att säga till om. Man blir rädd bara man tänker på detta.

Istan idag så var det så lugnt och man både känner och ser att Uppsala har tagit semester, för dom flesta har åkt iväg på semester och alla studenter är borta, lite kusligt tomt på något sätt.
I trafiken syns det  också, för många som inte kör bil i vanliga fall är ute och åker nu.

Skall ta lite snabb lunch för att sedan gå och sova så jag orkar jobba natt inatt *ler*

Sova, äta, slappa med blåst

2008-07-13 @ 20:03:34
Imorse kom jag hem från jobbet och jag har nu tagit piller i några dagar för att stilla värken. Jag är nog av den typen som "spottar i nävarna och hugger i" till kroppen strejkar totalt, fast jag om någon borde veta bättre som jobbar inom vården *ler*
Jag har så svårt att låta bli att jobba eller göra saker och det ligger inte i min natur att lyssna på min egna kropp. Jag lyssnar gärna och strider för en god vård till mina familjemedlemmar inklusive patienterna jag tar hand om, men när det gäller mig så vill jag inte känna efter.
Man är lärd från början att så länge man kan stå på benen så jobbar man och några piller tar man inte om man inte är vansinnigt sjuk att man då kan ta för om man tar ofta piller så har man inte något att ta sedan när man verkligen behöver. Sjuk filosofi.

Nog snackat om detta.

Jag sov halva dagen då jag skulle vända på dygnet. Lagade mat och senare efterrätt. Vi njuter av att höra vinden blåser och vi finns inne på verandan där blåste inte riktigt kan nå oss, men solen varma strålar tränger igenom. Jag sa "Va, bra vi har det" för jag känner att det är så underbart att njuta med familj och hundarna inkluderade *ler*

Vi har det så bra och jag är nöjd *ler*

Imorgon bär det av till stan, först skall Matilda till en kompis, jag skjutsar henne dit. Därefter så åker jag till stan för jag skall beställa tårta och köpa presenter eftersom Matilda fyller 8år på torsdag.
Sedan skall jag skynda mig hem igen för att sova eftersom jag skall jobba natt igen imorgon.

Åter kommer med mer rapport om morgondagen imorgon efter shoppandet*ler*

God natt!

Jobbar nätter

2008-07-11 @ 09:17:29
Nu har jag gått av mitt första arbetspass och är ganska trött efter nattens arbete. Hundar och katterna har fått sin del och nu har jag väckt vår dotter Matilda som skall titta på Hej Hej Sommar.

Jag går av efter 3 arbetsnätter på söndag för att sedan gå på igen på måndag natt och jobba även tisdags natt, för att gå av mitt pass på onsdagen och på torsdagen fyller Matilda 8år.

Fredagen den 18/7 fyller Arne 1år och jag jobbar c-tur vilket betyder kväll, men skall in till stan i ett ärende först på morgonen. Sedan jobbar jag kväll igen på lördagen för att på söndagen skall Matilda och hennes kompis Hanna E ha party i Jonasgården i Vänge, mellan 17-20.00 för att fira deras båda födelsedagar *ler*
Det är fortfarande lite att få till för att allt skall stämma för detta party.

Sedan är det bara att jobba veckan där på och det blir min sista vecka innan semestern *ler*

Nu har jag fått hicka igen, hade hicka alldeles nyss, men den vill inte ge vika, denna hicka. Lite jobbigt för kroppen att hålla på att hicka *ler*

Nu väntar sängen*ler*
Sussa gott!!!!

Kanske mer bloggande, vi får se....................................

Datorfixande och ambulerande uska

2008-07-09 @ 20:17:33
 Har igår tisdag fixat bort mitt eländiga Trojanska viruset som jag faktiskt inte vet vad jag har fått detta från, har jobbat med detta att få bort detta i 2 månader och nu igår fick jag bort det skönt!!!

Igårkväll ringde jag efter en valpköpare och bjöd in på fika för att träffa hunden och då dök även Cecilia o Micke med Saga upp, vilket var en trevlig överrraskning!! Dom bjöd på tårta och fika bröd!!! Så överraskande och att Ni bara dyker upp så där gör en väldigt glad!!!

Idag har tiden gått åt till att skriva på bloggen efter helgens bravader och jag skall uppdatera hemsidan med nyare bilder både på framsidan och lite inne i hemsidan.
När jag idag höll på att laga mat till kvällsmat så ringer Cecilia och ber mig ringa upp henne snabbt, vilket jag gör och det jag hör i luren är........................ Hur djupt måste det vara för att man skall sy????

Jag fattar först ingenting, sedan kommer allt till en klarhet och jag tar det med ro, men Cecilia berättar då att hon kan inte se hur djupt såret är eftersom det blöder så på tummen. Jag ber henne ha högläge och tryckförband.

Vi ställer maten som jag håller på att laga åt sidan och sätter oss i bilen och åker till stan och Cecilia.
Väl hemma hos Cecilia så slänger jag min väska på hennes säng och vill genast titta på såret, som har förstunden slutat blöda. Bordus som man är så vill jag glipa på såret för se exakt hur djupt såret är vilket gör förståss jätteont och inte alls så behagligt, vilket leder också till att det börjar blöda igen litegrann.

Summa sumarum av såret så tejpar jag såret med tryckförband och fixomull som tejp vilket är jättebra.
Det  var en ynka bordskniv från IKEA som är rent livsfarlig och vass är den rackarn också.
Cecilia hade "bara" skrapat av skalet från färsk potatisen när hon höll på att göra mat och kniven slant in i tummen så det rann blod ner på armen och byte 2ggr av tryckförband innan det slutade att blöda.

Så man kan säga att man är en ambulerande uska som rycker ut när nöden är som störst *ler*
Sedan hjälpte jag till med att fixa ordning potatisen så Cecilia slapp göra detta och sedan åkte Tomas o jag hem igen för att fortsätta laga mat på nytt.

Nu är maten avklarad och nu skall vi fika litegrann

Allt det goda har ett slut, men kanske blir det fler gånger:)

2008-07-09 @ 20:03:46
 Så var hundutställningen mecka tagit slut och det känns lite visset, för hur det än är så är det så vansinnigt roligt att se hundar av den rasen man gillar och att få träffa människor man gillar*ler* Sådant får mig att bli jätteglad!!!

På måndags morgonen så bjöd vi Estländarna på frukost och damerna Carol o Valerie på frukost, sedan var det bara för mig att sätta fart med lunchen.
Efter frukosten bestämde sig Siret o Eva- Estländarna att börja åka mot Stockholm för att åka hem.

Vid 10 tiden hämtade Tomas, Jo vid hotellet som hon hade checkat ut och sedan blev det lunch hemma hos oss.
Vi pratade som vanligt och njöt i fulla drag även om det regnade och var fullt inte så trevligt med vädret.
 Vi äter Marengo- kyckling som är förståss förberedd och det är bara lite kvar att göra, men fasiken också vad tiden går fort när man har roligt.
Det blev bråttom och jag blev tvungen att hoppa in i duschen när jag stod och lagade mat, för innan så var duschen upptagen och jag skulle skjutsa damerna till flygplatsen och därefter skulle jag åka o jobba.

Som vanligt så ställde Tomas upp och ryckte in med matlagningen, han tog över där jag slutade.

 Kan bara säga en sak- Vilka underbara människor jag har träffat!!!!
Valerie, Carol och Jo som säger adjö!!

För denna gång och jag hoppas innerligt att dom kommer snart tillbaka*ler*


Regent öste ner och vi hade tillsammans haft 3dagar med sol och sista dagen som var måndag så regnade det ordentligt.
Det blev många tårar från mig och från Carol, men jag tror även att Valerie blev lite rörd*ler*

Hoppas dom kommer snart igen, för gisses vad mycket skratt vi haft!!!
Så mycket roligt!!!!

Sedan åkte jag mot jobbet från Arlanda och det var tyst i bilen och jag saknade dom redan- Dom Engelska Damerna!!!
På jobbet såg jag att jag hade glömt min plånbok eftersom jag skulle betala för parkeringen och väl inne på jobbet så var jag på ortopeden och vi hade smockfullt med patienter. Tur att vi var 2 uskor, jag var den som var gipskunnig och fick stå i gipsrummet, nästan hela tiden. Sedan var vardagen tillbaka!

Det är bra att vardagen kommer, men det är så himla trist när man har så roligt!

Världsutställningen dag

2008-07-09 @ 19:45:44
Söndags morgon blev lika tidig som dagen innan, alltså 4 upp och sedan åka för att hämta Jo på hotellet 4.45 för att sedan sitta och häcka i en kö vid Älvsjö mässan.
Att stå i en kö för att komma in, var overkligt för dom Engelska Damerna, så gjorde man tydligen inte i England.
Dom var fövånad hur vi gjorde att stå i kö*ler*
 Kan tala om att kön blev fort väldigt lång och det var tydligen lång kö för intag av hundar även på andra sidan också*ler*

Vi hade väldigt trivsamt där inne på utställningen även om det var surrigt, men vi träffade många människor att prata med!
Superroligt tycker jag!

Arne fick även denna dagen Excellent, men blev inte placerad, men vad gjorde det när man har så roligt och träffa nya människor också.
 
 Dessa bilder har Kitty. Gustafsson tagit och jag tackar så mycket för alla bilderna som avspeglar Arne så väl. Han är en pajas som pratar gärna och ofta, kan konsten att koppla av som synes och rör sig väldigt bra även om för dagen så hade han ledsnat*ler*

När dagen tagit slut så var vi ganska trötta allihopa och styrde bilen hemåt. Väl hemma så bjöd vi på ost o skinkpaj med sallad. Något  senare så kom Estländarna och dom hade mig sig skumpa som vi drack även om inte någon av oss hade vunnit, men trevligt var det och vi skratta länge och väl.
 Sedan blev det sängen som gällde och vi gick och la oss, Tomas körde hem Jo till hotellet som vanligt och måndagen var deras hemresa för både Estländarna som för dom Engelska damerna.

Holländsk möte, ridlägrets avslut och datormöte med Estland:)

2008-07-09 @ 15:56:45
Fortfarande lördag på utställning så hade vi trevligt umgänge med "Damerna" från England och sedan hade vi även Jeanne från Holland med sin vännina som hade Beaglar-2st.

Jeanne hade med sig vackra Maddie som inte ställdes ut denna dag, men ställdes ut på söndagen. Otroligt trevlig persoon att prata med, så glad och vi fick mycket skratt tillsammans. Alla vi damer pratade och pratade och skrattade, men Tomas hade nog trevligt ihop med oss i allafalla.

 Jo sover till vänster och Jeanne från Holland med Valerie sitter i tältet och Carol sover i väntan på finalen för Arne.

Jeannes vännina vann BIR med sin egen uppfödda hane-beagle!!! Supersnygg hane!! GRATTIS säger vi till dom!!
Hon vann blommor som hoon inte kunde ta med sig hem till Holland så jag fick dom, men krukorna tog hon med sig som var väldigt vackert ritade och målade med beaglar på krukan, något att tänka på för springerklubben som priser.


När vi åkte hem möttes vi av kennel Crownmaple från Estland, Siret hade med sig sin valpköpare Eva också och 2 hundar. Dom tältade på vår gräsmatta för att ställa ut på Världsutställningen.

Här är Siret till vänster och Eva till höger.
Vi åt alla tillsammans mat så idag på lördagen stod för kall Kalkonskinka med hemma gjord Potatissallad.
 Vi lånade sonen Oskar dator då den var en laptop eller vad det nu kallas för, jag själv har ju en gammalmodig stationär dator som inte går att flytta på. Siret ville visa sin kennel på nätet för dom Engelska Damerna m.m

Dagen till ära så ringde jag också och berättade för Cecilia hur bra det hade gått för Arne och vi höll kontakt flera gånger eftersom Matilda skulle ju ha hopptävling på dagen- lördagen.

Hon kom.............. felfritt runt i hoppning första gången och andra gången!!!!!
Nu skall det sägas att Matilda knappt suttit på häst innan måndagens ridläger startade och nu var det endast lördag, alltså 6 dagars ridning!!!!!
 En rosett fick hon och det blev en delad 5:e plats av tydligen 15stycken ridande ekipage, vilket jag tycker är en heder till Matilda. Cecilia fick hjälpa till med alla barn i stallet då dom övriga stallpersonalen m.m hade åkt hem och övergivit dessa stackars flickor!!! Det var endast Ridskolechefen och Bitr Ridskolechefen med Cecilia som hjälpte till i stallet. Sedan blev det jordgubbstårta som avslutning på ridlägret och Oskar körde hem en lycklig Matilda, medan Cecilia o Micke med Saga åkte till Mickes mamma för att bo nära Världsutställningen och Cecilia skulle ju komma dit på söndagen.

Nog är jag väldigt lycklig för att jag har så fina barn!! Cecilia, Oskar o Matilda, Ni är guldvärda och Ni har alla en plats i mitt hjärta!!! Jag blir så glad av bara att ha er runt omkring mig!!!

Som en blixt från en klar himmel, så oväntat

2008-07-09 @ 15:35:02
Så började Lördagens utställning att dra ihop sig och ringens bedömning startade kl.9, då jag och Arne skulle in i ringen.
Som alltid går jag in i ringen och försöker göra mitt bästa, fast jag lär mig fortfarande saker efter 25år med rasen!!!!

Jag har aldrig några förhoppningar om någonting när jag går in i ringen för att ställa ut en hund, jag vet att domarna  dömmer så olika och sedan är det ju detta med presentationen av hunden och hur hunden ser ut i förhållande till varandra.

Som sagt så gick jag in som jag alltid gör och älskar mina hund lika mycket när jag går in i ringen som när jag går ut i ifrån ringen oavsett hur det har gått.

Till min stora glädje fick Arne Exellent vilket var ett nytt bedömnings system, så jag fick bläddra i katalogen för att läsa mer om hur det hela gick till, för jag trodde i min enfald att det var endast på söndagen denna bedömningsystem skulle vara.
Därefter åkte vi in i ringen igen för bedömning av konkurransen i Juniorklassen och så hände det.............................
Som en Blixt från en klar i himmel.................... Arne vann klassen och jag blev så glad att jag knappt fattat detta ännu. Vilken överraskning!! Så otroligt roligt och även glädjande för uppfödaren Carol som var med och tittade.

 Här är det i segrarklass för Certifikat som gick till Adamants hanen Lucky strike*ler*
Jag var ändå så himla lycklig så jag var nog i chocktillstånd*skratt*

Därefter så tänkte vi åka hem för jag trodde vi var klara för dagen när bästa hane var avgjord, men då fick jag upplysning om att det skulle bli BIR och BIM junior så vi fick vänta till det vart klart på tiksidan.
Där mötte vi en Stardom tik som blivit bästa Junior och domaren var nu Nicola.Calvert för oss både och här VANN Arne!! Sådant gör en så lycklig! Om man nu får vara lycklig*ler*

Sedan väntade Finalen kl.16 så det blev en lång väntan tills det var dags.

Min kära vän Ulla-Britta som inte kunde följa med ringde jag hem till för att berätta om den glädjande nyheten!
När hon inte är hos mig fysiskt så finns hon i mina tankar och det är varje dag. Jag hade ju lovat att fotografera, vilket jag ofta brukar göra och skriva katalog, men denna dag blev inget dera utan Tomas fotograferade som tur var.

Jag ville verklilgen dela detta med min kära vän Ulla-Britta och jag tror hon blev lika glad som jag, även om hon hade just precis vaknat när jag ringde och berättade*ler*

När finalen kom så placerade sig inte Arne, men vad gjorde detta när han gått så bra innan. Han- Arne är ju faktiskt bara en ungdom, så där slarvig och gänglig som valpar och ungdomar skall vara*ler*
Vi har inte bråttom och jag älskar honom för den hund han är!

Morgonstund har guld i mun, eller hur var det...................

2008-07-09 @ 15:14:47
Jag hade informerat "Damerna" att vi skulle gå upp kl.4.00 på morgonen och ge oss av 4.45 för att vara vid hotell för att hämta upp Jo.

All packning och förberedelse med allt som är med en hund som skall ställas ut, lunch för dagen var redan klart och inpackat i bilen på kvällen innan.

Oskar skulle köra Matilda till ridlägret den sista dagen och Cecilia o Micke med Saga skulle åka dit när det var dags för att hjälpa till med att förbereda hästarna, allt var planerat.

Vi kom till Almare-Stäket kl.6 på morgonen!! Solen började redan att lysa på himlen och det såg ut för att bli ett vackert väder, men dom hade ju lovat enligt SMHI att det skulle bli regn, så allt var förberett för ev. regn också.

 Tomas sitter som vanligt på sin jaktryggsäck sedan har vi till vänster Jo därefter Valerie och sist till höger Carol som det syns lite blå jacka av. Vi åt frukost och njöt i fulla drag på utställningsplatsen som ännu var lugn och stillsam.

Sedan ringde jag till Oskar för att kolla att han hade vaknat så dom inte försov sig. Han var vaken o jag ringde vid 7. Påminde honom sonen alltså att dom skulle åka kl.8.45 hemifrån för att komma i rätt tid. Jaaa, mamma, sa han med trött och tung röst. Det klart att en 18åring vill inte höra sin morsa i telefonen så dags på morgonen och han visste ju allt redan, men jag ville verkligen inte att något skulle missas så morsan som man är så vill man att allt skall fungera.

Därefter kunde jag koppla av och lita på mina underbara äldre barn Cecilia och Oskar!!!!! Ni är guldvärda!!!!
Det är nästa så man blir tårögd hur fina barn man har som alltid är så himla trevliga och hjälpsamma, fast man är ju partisk.

Guidning, sol och relaxing

2008-07-09 @ 15:01:44
På fredagen så började vi med dagen att äta frukost och därefter så lämnade vi av Matilda på ridlägret.

I en av bilarna på parkeringen till ridlägret satt en Engelsk Bulldog som genast Valerie gick för att prata med och Bulldogen blev glad förståss *ler*

Tjejerna på ridlägret var lite nyfikna att Matilda hade besök av Engelska damer och dom flockades runt med stort intresse för att höra språket. Som vanligt så var Matilda vanliga tjejen och damerna var lika naturliga dom med.

Sedan kom ägaren till bulldoggen ridan på sin häst för det finns platser där man kan ha egna privathästar stå. Ägarinna till hästen och till bulldoggen började prata med Valerie och då visade det sig att även häst var från England liksom även hunden. Dessa två kvinnor pratade en stund med varandra.
Vi andra väntade på att Matildas läger skulle starta så vi skulle åka och hämta upp Jo på hotellet vid 10-tiden.

Så startade ridlägret och vi andra for iväg till Uppsala för att visa delar av den. Domkyrkan, Slottet, Botaniska Trädgården m.m Guidning och rundvandring blev det.
Efter detta så for vi iväg till Odal för att köpa små snoddar till att sätta upp hästmanen för det skulle ju vara hopptävling som avslutning på lördagen för Matilda och hon ville så gärna ha små snoddar för att fixa hästen fin.
3 damer från England och Tomas o jag gick in i affären Odal för att handla snoddar, men dom ville ju så klart titta på lite annat också, vilket vi så gärna gjorde.

Därefter bar det av till vår ICA butik för att inhandla lite till och sedan bar det hemåt till vårt hem.

Något att äta till lunch och sedan var det relaxing med sol *ler*


Under tiden dom vilade och njöt av solen så så bakade jag en kladdkaka och förberedde maten för kvällen också.
Vi ville bjuda på det så typiska svenska maten som sill, matjesill med gräddfil och gräslök, färsk potatis och köttbullar.
Färsk potatisen och köttbullarna blev populärast kan jag nog säga även om dom gillade även sillen *ler*

Väl när vi skulle till att fika så dök Cecilia och Micke upp, vilket var en mycket trevlig överraskning!!! Det roligaste var nog att även Cecilia hade bakat men hennes kaka vart klart godast for nog jag säga. Super fluffig morotskaka med glasyr!!!
Jag hade gjort kladdkaka med glass, lite tråkigare och lite mindre fluffig, fast det uppskattdes högt ändå. Ooojjjj, vad roligt vi hade på kvällen, med mycket skratt, språk, prat och smakande av kakorna*ler*
Det skall sägas att alla deltog i samtalen och Valerie var väldigt intresserad av det svenska språket så ordet Tack kunde hon nu faktiskt och så visste hon var det betydde också.

 Här njuter vi i fulla drag och jag som gillar att alla i familjen skall vara med gillade detta extra mycket, vilket Cecilia vet *ler*

Sedan skjutsade  Cecilia och Micke hem Jo till hotellet. Tack för kakan och för hjälpen Cecilia o Micke!
Självklart var ju Saga- Cecilias hund med också under dagen som Arne lekte så gärna med.
Dessutom så hade Greta precis gått ur sitt höglöp nu och sedan hade Mallow startat sitt löp vilket gjorde hanarna extra intresserad av tikarna.

Flygplatsen och dess äventyr

2008-07-09 @ 14:37:55
På Torsdagen i förra veckan så var Tomas ledig och jag hade ju varit ledig hela veckan vilket var väldigt skönt *ler*

På senkvällen så kom "Damerna" från England till oss och Jo ville bo på hotell för att inte tränga sig på fast vi erbjöd henne en plats i vårat hem.

Medan vi väntade på Arlanda Flyplats så träffade vi först Annika.Ulltveit-Moe som väntade också på en flygresenär, fast hon väntade på någon från Italien.
Jag pratade med henne lite kort och bad henne hälsa hem till Harald när dom nu sågs eftersom Harald hade fullt upp med symposiumet.

Vi var ju en timme tidigare än när planet skulle landa så vi tog en fika och satte oss utomhus i det vackra vädret.
När tiden började närma sig för att flygplanet skulle landa så gick vi in och tittade på ankomsttavlan *ler* som så många andra gör.
Såg att flyget var något försenat så vi satte oss på en bänk och då kom Harald gående för att möta upp sina "gäster" som också visade sig kom med samma flygplan. Vi språkade en stund och till slut kom det hundar och folk ut från där vi stod och tittade som fån efter den som skulle komma. Nu visade sig att Haralds gäster kom först så dom åkte iväg.

Sen kom våra goda vänner från England *ler*

Väl när vi hade träffats och pratat en liten stund visade sig att varför dom var nästa sist ut var att Valerie hade blivit av med ena hjulet på bagaget och måste prata med Arlanda folket för att höra sig om reklamation, vilket hon kunde göra påväg hem igen på måndagen.

Väl på parkeringen så visade sig att Jo hade tagit fel bagage, så vi gick tillbaka för att få hjälp om att få rätt väska och den stackarn som hade blivit utan fick tillbaka sin egna *ler* Mycket kan hända på en flygplats!

Sedan bar det av hemåt.

Spänning eller inte;)

2008-07-02 @ 22:26:06
Idag har Matilda ridit balans övningar med hjälp av sin ridlärare och hon är så glad att hon nästa spricker. Hon berättade också att hon tränsat hästen (huvudstyre för den som inte förstår) och bettet som skall vara i munnen hamnade under hakan, så hon fick tränsa om *ler* Dom hade också tävling om vem som kunde sätta ihop ett träns snabbast på tid, men vad jag förstod av Matilda så hade dom förlorat för det var 3 tjejer som pratat i massor, vilket inte gör det snabbt att sätta ihop ett träns *ler* Men sedan sa hon att dom hade kommit 3:a, så jag vet faktiskt inte vad  som blev vad här. Roligt hade hon och det är huvudsaken *ler*

Själv har jag lagat mat, kokat potatis till potatis salladen, skurit kasslern för ost och skinkpajen och koka pasta till Oskar- sonen som skall ha köttfärsås och makaroner till matlåda.
Även stekt och strimmlat kycklingen och fräst löken som sedan skall bli Marengo- en slags kycklinggryta.

Sedan blev det att trimma och bada Arne som skall vara med på utställning till helgen *ler*
Men han är mest intresserad av Greta som höglöper för fullt. Han är som en magnet till henne och sedan har vi Mallow som har precis börjat att löpa så nu håller vi Greta från pojkarna och Mallow säger ifrån fortfarande och är ju i början av löpet, men jag vet att det finns dom som har fått tjuvparningar på 8:E dygnet så jag är väldigt noga att hålla efter hundarna.

Imorse ringde det ett utlandssamtal, för deras ankomst imorgonkväll. 3 damer varav den ena skall bo på hotell fast jag har erbjudig mig att hon skulle få bo hos mig, men hon ville inte störa så hon har bokat på ett hotell inne i stan. Dom 2 övriga damerna bor i vårat gästrum.
Dom anländer med flyg imorgonkväll sent och sedan kommer några från ett land i öster men dom kommer med färja och dom kommer 2 stycken med sina 2 hundar och dom skall tälta hos oss. Dom anländer på lördag. Gisses vad med folk, men vad roligt det skall bli hoppas jag *ler*

Så det är med spänning som jag ser framemot att få träffa dessa människor *ler*
Samtidigt så är det så pirrigt i magen, man hoppas att allt skall bli så bra för dom och att alla skall njuta och trivas på alla sätt.

Nä nu sover övriga familjen och min rygg glöder tror jag.
Så det är bäst att lägga sig och gå upp med tuppen imorgon för jag skall ju skjutsa Matilda till ridlägret igen.

Köa till pantningen

2008-07-02 @ 12:42:26
Alltså jag kan inte mer än att bli full i skratt!

Imorse bar det av först till ridlägret, lämnade Matilda och sedan till sopsorteringen först. Äckligt med glas och dylikt osm ligger på marken och som man måste passera.
Sedan kom jag med två stora svarta sopsäckar fulla med pantflaskor i plast, alltid lika pinsamt varje gång man kommer med dessa. Normalt brukar grabbarna få ta detta.

När jag kommer in med en kundvagn full med 2 säckar så får jag ställa mig i kö!!!
Den ena pantautomaten stod det ALARM på, något fel, sedan brevid fanns det en som fungerade men som också hade samlat på sig flaskor och hade 3 säckar fulla som skulle pantas och sedan för mig så fanns det en tjej med sin son i sittvagnen som hade endast några flaskor och sedan kom jag, vi stod alla i samma kö, för den högra automaten om oss höll företaget på att reparera. Tillslut så blev det lagad och tjej fick testa om det fungerade med sina få flaskor. Det fungerade!
Då blev dom som stod först klara så jag fortsatte i samma apparat efter ett antal flaskor så blev den automaten full och det blev ALARM även på den. Jag sa till killarna där, men dom hänvisade mig till att trycka på knappen för att upplysa om att det var fullt i appararen, även fast dom stod där.

Så jag gick till den lagade och fick stå över apparater som stod på golvet, så där Ni vet som när man gliver över dammsugarn. Allt blev pantat och jag blev glad att jag inte fick en lång kö efter mig.

Fler uppdateringar kommer kanske till kvällen*ler*

Gno, handla och köra o pannkakstårta

2008-07-02 @ 12:32:45
Igår körde jag först Matilda till Ridskolan, lämnade henne för att åka och handla, därefter hem för städning.

Sedan ringde en av valpköparna och pratade och sedan bar det av till Ridskolan igen för hämtning. Körningen blir drygt 2 mil om dagen för Ridskolan. Matilda berättade att hon hade galopperat för första gången och ramlat av. Hon grät en lite skvätt i ridhuset för hon blev rädd, men hoppade upp på nytt på hästryggen. Cloetta som är hennes häst under denna veckan är en shetlandsponny och är skäck till färgen*ler*

Som mellanmål när man har ramlat av så får man pannkakstårta och river man ner konor så får man bjuda på bulla.
Det tyckte Matilda var jätteroligt, så hon älskade att rida och vara på ridskolan och jag frågade om det var för ridningen som hon gillade eller om det var för bullar och tårtan, först sa hon det ätbara, men sedan kom det fram att hon gillade att rida och hon hade hoppat igår också över små hinder. Hon var så glad och jag kände hur det kramade sig i magen på mig för jag ville också känna denna känslan och jag ville också rida, men jag visade aldrig detta för Matilda. Det klart hon skall få känna glädje och känna att hon kan och att hon är duktig. Ja att få växa med uppgiten som det heter *ler*

Det är en bra Ridskola/ridläger för dom har ridning 2 gånger på en dag, sedan har dom teori som handlar om hästen, hälsan och säkerheten m.m, alltså inget pappersläsande som i skolan utan här tar man fram sakerna och berättar.


Ibland kan jag känna att jag vill finnas där på ridlägret för Matilda, precis som jag gjorde när Cecilia var ung, yngre kanske det heter *ler*
Att kunna hjälpa och trösta när det så behövs och att stötta i vissa sammanhang, morsor i alla ära, men som är bra att ha ibland, kanske *ler*

Dessutom så ser man på akutmottagningen, den mest olycksdrabbade är ishockey och ridning, mestadel men det finnas andra sporter som också är farliga, och visst man kan gå ut i gatan och bli påkörd, så visst finns det olyckor vart man än befinner sig, men dom som kommer in mestadel är ovanstående.


Så roligt att höra från valpköpare

2008-07-02 @ 12:18:22
Här omdagen så fick jag bilder och ett mail från Annika som har Maggan och Daisy *ler*
Våra älskade hundar som har ett himmel rike hos Annika!!!
Annika Du är Guld värd!!!!

"Annikas mail: Det här är från Lafssjön, som ligger mellan Vattholma och Rasbo. Det var den 31 maj och jättevarmt så vi åkte dit och badade. Kolla vilken rolig stil Daisy har när hon hoppar i vattnet. Buster och Daisy älskar att bada och simma och Maggan har också börjat gilla det.
 
Hälsningar
 
Annika, Maggan och Daisy"

 Här ser vi Daisy till vänster följt av mamma Maggan och helbrodern Buster.
 Samma bild fast längre ifrån.
 Simmande mor med barn kan man säga för Maggan med sina barn som är från samma kull Daisy och Buster.

 Daisy hoppar ut med passion ner i vattnet *ler*

Tack Annika för dom underbara bilderna.

Upp och Ner som en pannkaka

2008-07-02 @ 12:12:36
Helgen har fullkomligt rasat fram i ett tempo som man kanske inte hinner med *ler*
Väl på måndag morgonen så var ju Cecilia som sagt här och hjälpte mig med sin lillasyster som skulle på Ridlägret.

Vi åkte efter det att vi blivit ivägskickade av Ridskolechefen, mammorna skulle åka hem *ler*
Ridskolechefen var väldigt bra att ta hand om barn och skapa gemenskap. Bra mat och lunch blev det också för Matilda. Hon fick hästen Cloetta och vi följde henne ner till hagen för att hämta hästen, sedan var det bara för oss- Cecilia och mig att åka.

Väl hemma så regnade det, men ingen åska, men plötsligt så small det till från ingenstans. Åsksmällen blev endast 1gång rakt över oss och det blixtrade ur kontakterna och glasrutorna skallrade. Det är så typiskt vid sådant här väder, värme och regn.
Vi drog alla kontakter för att inte risker något, men grannens modem och telefon hade gått sönder, så vi blev naturligtvis lite oroade eftersom vi är sist på elen, vilket betyder när blixten når elledning och går från hus till hus så kan den inte ta vägen någonstans utan oftast går det sönder något, så hör vi på långt håll att åskan är på väg hit så drar vi genast ut kontakterna för att inte riskera något.

Väl tillbaka på ridskolan/ridlägret så trodde jag o Cecilia i vår enfald att vi kanske kunde få rida dressyr till hösten, mycket för att vi trivs med den sporten och aktiviteten, plus att vi gillar dressyr och har ju ridit under många år. Ridningen är ju så bra för motionen och stärker musklerna i hela kroppen.

Jag som har så ont lite varstans blev ombed av en doktor att jag skulle röra mig mera så att cirkulationen blev bättre i musklerna. Hon skulle bara veta *hmmmm*!!!!
Jag som rör mig i massor, både i gång och i styrka kan man säga och jag gör detta varje dag så att man blir slut, så rör på mig det gör jag även om det kanske inte syns så väldigt bra, nu har jag en annan sjukdom också som gör att man har väldigt svårt för att gå ner i vikt, liten förbränning så om man verkligen vill gå ner i vikt så får jag bli anorektiker om man nu skall lyfta fram sådant.
Så då när doktorn tyckte att jag skulle röra mig mer, så tyckte jag att dressyren kunde ju vara jättebra.
Här sparkade man av mina ben tror jag.....................
Ridskolechefen scannade av oss (Cecilia o mig) när vi frågade om att få börja rida på nytt och upplyste oss snällt men vänligt att vissa få hästar var viktbärande och man skulle vara rädd om hästarna, vilket jag kunde förstå.
Sedan tyckte hon att vi kunde arbete som hon gjorde för det tappade man kilon och vikten för att rida var max 80-90kg. Jag har inte vägt mig på väldigt länge och inte tänker jag göra detta nu heller.
Summa sumarum blev att Cecilia och jag tyckte att vi kunde ägna dessa pengar på något annat, eftersom man gjorde en skillnad på feta/tjocka mot smala, tydligen skulle man vara perfekt för att rida vilket var smal i lagom vikt med lagom längd.

Så om man nu rör sig i massor, vill börja rida ,men får inte, så finns det visst ingen lösning utöver eller så måste man bli anorektiker.
Jag blev så himla ledsen för jag trodde vi hade en chans att få rida vilket leder till viktnedgång och mer rörelse som man inte gör annars, dessutom känna glädje över att få rida dressyr igen.

Så visst är livet upp och ner som en pannkaka,plattfall eller berg o dalbana många gånger, men ibland kan man tycka att det är mer ner än upp.

RSS 2.0