Inför helgen

2008-06-27 @ 15:31:54
Nu är det packat och klart 7 ggr om för Ridlägret som Matilda skall på. Några samtal blev det först innan allt blev klart, men nu så skall hon vara på Ridlägret med start Måndag morgon kl.9.30.

Nu har jag en underbart äldre dotter som sover över och hjälper mig på måndag morgon eftersom jag kommer hem kl.7.30 på måndags morgon, jag jobbar ju natt nu fre-, lör- och söndag.

Några mail har jag skickat till några personer  för vägbeskrivning till oss för nästa veckas evenemang *ler*

Så nästa vecka blir det mycket, Matilda på ridläger från Måndag till ev. Lördag beror på hur det blir med skjuts för jag med några fler skall till det stora evenemanget vad gäller hundar  så jag kan inte på lördagen när det gäller ridlägret *ler*

Men jag hoppas jag skall kunna blogga här så gått som varje dag och avge en rapport om läget både vad gäller ridläger men också vad vi andra har för oss *fniss*

Hoppas Saga blev bättre nu. Ringde till Cecilia för att rapportera om Måndagen och då berätta hon att Saga var fortfarande hängig så jag ringde till veterinären för att rådfråga och summa sumarum så for Cecilia,Saga till veterinären med hjälp av pappa i huset eftersom det behövs ju skjuts dit också.

Cecilia, Saga och Micke kommer troligen över på söndag och kanske sover över till måndagen *ler*
Det är underbart att ha barnen när och man träffas ofta!!!

Som sagt så ställer vi upp för varandra i den här familjen! Det ger mig glädje och harmoni *ler*

Så jag säger nu God Natt och En Trevlig Helg till Er Alla!!!
Sköt om Er!!!
 Och som alltid så måste dom -radarparet få vara med på ett hörn igen. Här sprudlar kärleken!
Nä nu skall svällas hundmat m.m
Vi hörs!

Längtar...............

2008-06-27 @ 11:16:54
Åhh, vad jag längtar till det blir BIO tajm igen *ler*
När vi då var i onsdags så spelar dom ju upp reklamfilm på kommande filmer för att man skall få mersmak och dom lyckades på mig.

Hoppas bara någon vill följa med mig när dessa filmer kommer *ler*
 Denna film heter Patrik 1,5, vilket handlar om två killar som är ett par och vill adoptera ett barn och dom hittar en annons om ett barn Patrik 1,5, vilket gör dom väldigt glada, men det hade blivit felskrivit i annonsen och en kille vid namn Patrik som är 15år . Det såg ut för att vara en underhållande film med mycket humor och kanske om det svenska samhället kanske *ler* Det är premiär den 12 sept!

Hugh Jackman and Nicole Kidman in Australia
Filmen heter Australia och kommer ut på Bio den 25 december, så man får vänta tills det är möjligt att få se denna film.
Men denna film vill jag verkligen se!!! Vackra miljöer och kärlekshistoria!!! Tror jag av det lilla jag har sett *ler*

Fredag morgon och vi slipper stanken

2008-06-27 @ 08:51:22
Igår kväll fick vi trevligt besök av valpköparen Niclas och Amy med Bullen *ler*
Dom ringde och frågade om vi skulle vara hemma, för dom ville så gärna hälsa på och självklart så blir man glad när det blir besök!!! Vi fikade och pratade hund *ler* och lite annat också!

Tack för besöket Amy, alltid trevligt!!!

I ondsdagkväll när jag var på den underbara filmen så byttes toastolen ut till en nya och fräsch sådan, ja det var inget fel på den andra heller, men som sagt det behövdes bytas.
Väl på plats med den nya och på kvällen var det en stank som var olidlig trodde jag, för det var något lim som luktade.
Ihopp om att lukten skulle försvinna till dagen efter som igår, blev det dess värre inte, för tätningen kring röret var inte tillräckligt så Ni kan ju bara själva tänka Er när avloppsröret är inte fullt så tätat, lukten var värre än någonsin.
Gudskelov så kom undsättningen på kvällen och nu är lukten borta!!!
Vissa säger att det skall lukta  så på ett "skithus", men jag föredrar rosdoft eller annat god lukt på en toalett.

Nog om detta och vi är glada att solen skiner och vi Matilda och jag skall äta frukost snart.

Något annat som har gott upp för mig är att vi har ätliga buskar hemma, ja inte menar jag vanliga svartvinbär eller rödavinbärsbuskar elelr något sådant, nej nu menar jag Aronia!

Vi planterade denna häck som en häck för den var tålig och snabbväxande för ca 15-18år sedan kanske. Då visste jag att det var ätliga bär, men hade glömt bort detta genom åren.
Dessutom så var det inte så populärt detta med Aroniabären och dess innehåll som nu *ler*

Så man kanske skall slå till i höst och plocka bären för att göra marmelad eller saft. Man kunde även göra likör och parfait av dessa bär och jag som låtit fåglarna få ta bären när man läser att sådant säljs på hälsokostaffärer! Gisses *ler*


God Morgon säger vi till ER alla *ler*

Numera Tina

2008-06-26 @ 14:06:51
Ja, det var ett tag sedan, men jag har bytt förnamn!
Egentligen heter jag Tina sedan i början av juni, men eftersom jag inte hade fått mitt nya körkort så kunde jag inte skriva elelr på annat sätt intyga att jag var jag.

Så man kan säga att under dessa veckor har jag levt i ingemansland *ler*
Jag heter Tina och skall fortfarande skriva min underskrift som Katarina, gud så krångligt det har varit.

Igår hämtade jag ut mitt nya körkortet och därför kan jag släppa allt detta, så nu blir det Tina efter detta.

Då kan man ju fråga sig för dom som inte vet varför byter jag då förnamn.........................
När jag var liten och kanske mindre också så kallade jag mig själv för Tina, min farmor kallad mig för Tina och på mitt jobb i 20 års tid har jag kallats för Tina.

Under dom sista 2 åren så blev det jobbigt med underskrifter, privat och på jobbet och att svara i telefon på jobbet och hemma. Så till slut blev jag så trött på att skifta Tina och Katarina både på underskrifterna som i telefonen när jag svarade så jag beslöt mig att ta det namn som jag mest använt mig av under mina år och då blev det Tina, så därav mitt namnbyte.

Så Du som har min mailadress, byt den snart, för jag byter ut den alldeles strax.

Kram

Så vackert att jag grät!

2008-06-26 @ 13:54:10
Igår blev jag medbjuden på bio med min äldsta dotter Cecilia. Jag hade biljetter till bio och hon bjöd mig på kinamat, underbart gott!

När vi sitter och pratar om ditt och datt, så hör vi bordet brevid " idag är det precis 6 månader till JUL" Herregud måste man berätta om sådant nu när vi sitter där och njuter av sommarvädret, maten och skall gå på bio. Det klart man hajjar till och samtidigt förskräckt! Jisses har det gått så fort redan......... Jag vill njuta av sommaren!!

Sedan kom vi till Bion och jag måste säga att jag blev lite fnissig för jag har nog inte gått på bio på flera år och då pratar vi om 10år eller mer. Gamla minnen sköljde över mig och Biosalongen vi satt i var en gammal Bio fast det var rustat. Så typiskt Godis, Läsk och Popcorn hade dom flesta som kom in i salongen! Vi köpte ingen Popcorn.

Det var så rent och fint när vi kom in i salongen och jag tänkte genast att när vi går här ifrån så är det fullt med popcorn på golvet och grisigt som det brukar bli efter ett biobesök.

Sedan började filmen och det blev genast tyst i salongen, eller något så när, för det fanns som som inte förstod vad tystnad var.
Filmen sa allt!! Jag brukar titta på film- DVD eller något på TV och sedan är jag så himla dålig på att komma ihåg filmerna mer än kanske någon snutt här och där, men jag kommer aldrig ihåg filmens titel.
Sex & the City har jag tittat på tidigare på TV, men jag är inte så våldsamt dö kär i filmen som så många andra var i salongen, men......................................

Jag föll pladask!!! Så vackert allt var med KÄRLEK, romans och även den gråvardagen med barn och sådant!!!
Vackra kläder att se och den kärleken som dom hade till varandra, parvis men också på vännernas vis. Trogen och säker vänskap som håller i alla lägen!!!!
Dom ställer upp för varandra och deras kärlek till sina makar, sambo utom Samantha som hellre vill ha en sexpartner och inget annat!
Jag grät för att det var så vackert- 3 gånger grät jag genom filmen!!
Idag så tänker jag mycket på den filmen, även om jag inte skulle köpa boxen som finns ute, men jag köper nog filmen som jag nu har sett för jag vill se den igen för den var så himla vacker!!!

http://www.carriebradshaw.com/
www.sexandthecitymovie.com

Filmen är UNDERBART vacker på alla sätt!!!

Tack Cecilia för en otroligt trevlig kväll!!

Vi börjar så här :)

2008-06-26 @ 13:32:58
Först vill jag berätta att hundarna mår bra och dom leker i massor kan jag tala om *ler*
Jag får mig många skratt när hundarna leker, både med sig själva och med mig!!

Här är några bilder!!!

 Det är så typiskt våra hundar att alltid finnas så nära oss, våra ben och fötter när vi sitter och som ofta brukar dom ligga på fötterna *ler* även fast dom har sköna dynor att ligga på eller BIAbädden.
 Det är ofta Arne lägger bollar eller annat i mitt knä för att pocka och locka med sin uppmärksamhet och som ofta så kan ju inte jag stå emot och ofta får han mig att skratt för denna herre har humor och är en riktig spelevink *skratt*
 Arne är en väldigt sugen herre som ofta har väldigt svårt att hålla fingrarna i styr *ler*
 Förstår Ni nu att Arne är sugen och vill ha något gott *skratt*
 Det ser ut som det går vilt till här men icke sa nicke!!! Bara lek och inget gruff. Det händer att Greta och Knatte tittar på när Mallow och Arne leker eller så är det Knatte,Arne och Greta som leker, ja dom leker när dom vill och vilar när dom vill!!
Dom är våra underbara hundar och vi älskar dom!!!!

Vilken dag igår och idag!!!

2008-06-25 @ 10:00:02
Igår blev jag glatt överraskad för på förmiddagen tidigt så stod Cecilia och Saga här och kom för att hälsa på! Vilke glad överraskning *ler* Jag som hade tänkt dammsuga, men det får bli imorgon *ler*
 Tack Cecilia för den underbara överraskningen, att Ni kom och hälsade på, så där bara!!!

Som sagt så umgicks vi hela dagen och fikade väldigt lite, lunch om mn får kalla det för de, för det var den minsta lunchen, smörgås o kall o'boy och jag med min tallrik jordgubbsmjölk.

Kvällsmat åt vi samlade alla 6 personer och som alltid lika trevligt!!!

Som avslutning på igår så blev det "Mord i Midsommer" en klassiker som jag bara älskar att se!!!


Idag skall jag först till stan och handla m.m och sedan hem, för att sedan tillbringa eftermiddagen och kvällen med Ceilia. Vi skall titta på Sex &the City filmen på bio! Det skall bli super roligt! Jag har nog inte sett på bio på åratal *skratt*

Bilder från gårdagen och mycket mer kommer idag eller imorgon, så håll utkik!!!!

Kram till Er alla som finns där ute och som läser vår blogg!

Måndag morron..................:)

2008-06-23 @ 16:46:29
Det kändes i kroppen som den blues eller vad för slags musik som låter "Det är måndag morron..............................."
Kroppen kändes tung och allt blev segdraget.
Matilda och jag skulle till stan för att handla och skicka tältet som vi sålt via posten.

Den nya ägaren till tältet och jag hade kommit överens om att det bästa var ju postförskott, väl på posten så måste jag ha postgiro eller bankgiro, vilket jag inte hade. Vilket krångel det blev!!!!

Efter några samtal så var i allafall tältet på färden mot Göteborg.

Matilda och jag köpte avmaskningsmedel som katterna skall få ikväll vilken trevlig umgänge vi skall ha *ler*

Tänk att Greta och Arne får aldrig nog med att leka. Dom leker i massor utan att för den skull inte stressa. Dom har så roligt att man kan titta på dom i timmar *ler'
Och pensionärerna som vi kallar Knatte och Mallow som bara ligger på trappan in till vårat hus *ler*


Knatte och Mallow verkligen gillar att ligga på trappan!

Att hålla uppsikt är nog deras uppgift *ler*

 Lilla Emma eller Ems som vi också brukar kalla henne för :)
 Pratar man med Emma så svarar hon också, precis som om hon förstod.
 Nu vill hon klättra över vilket hon gör med lätthet:)


 Ja även Knatte och Arne leker dom också en hel del även om Knatte är mindre leksugen än Greta:)

 Greta har så mycket energi och då menar jag oavsett hur mycket du har gjort av med denna energi på henne, så finns det alltid lika mycket ny energi som har kommit tillbaka. Ja, Greta hon är rolig hon och en super trevlig tjej som alltid vill jobba och vara tillags.

 Fullt race! Och aldrig ett bråk eller tjafs, sådant får inte förkomma hos oss.
 Och som vanligt så måste dessa två individer ha sin plats också här för jag tycker dom är ett radarpar *ler*

Efter Midsommar kommer...............

2008-06-23 @ 16:28:29
Ja, nu har midsommarna varit:) På Morgonen när jag körde hem från jobbet och klockan var cirka 5tiden på morgonen så var det alldeles tyst utomhus, jag kunde endast se några taxibilar som skjutsade folk:) Undrar var dom  människorna var på väg, hem, sjukhuset eller till tåget kanske:)

Jag sov till klockan var 11.00 och sedan blev jag väckt med frukost av min sambo *ler*
Därefter bar det iväg till mina föräldrar på Midsommardagen och för att fira lite midsommar! Vi hade trevligt med god mat och lugnt umgänge.

Vi kom hem på natten och då var klockan ca 1.00 och jag körde hem som jag så ofta brukar göra för jag trivs med detta.
Söndagen bestod både av slappa, men också av att röja både irabbaten från allt ogräs och sedan åkte enen bort från tomten!
 Enen var fin så länge den var lagom stor, när den blev för stor så var det bara elände, den blev torr och ful på vissa delar och sedan så hängde snö på den, ja då trodde man att alla grenar skulle rasa. Nu på sommaren så blir det många pollen som fastnar där tills vinden skickar ut ett moln som är gult av pollen och vem som helst kan ju bli pollen allergisk av ett sådant gult moln.
Så vi tog bort enen och det kändes skönt, sedan skall vi göra en damm där är det tänkt om allt går enligt planerna *ler*

När vi sedan satt och fikade på kvällen så ringde telefonen från England och överraskade mig *ler*
Vad glad jag blev att Valerie ringde!!! Hon får mig alltid att le *skratt*

Sedan fick jag ett mail om att Arnes pappa Isaac fick sitt första Cert- CC i England* jippie*
Domaren var Frank.Kane som skall döma här på Världsutställningen men endast tikarna, så jag skall inte ställa för honom, så synd* fniss*

Tittade i Trädgårdsboken för alla växter utomhus, vilka man har och inte har och vilka man vill köpa. Ja aldrig är man då nöjd *ler*

Ja, nu vänder väl ljuset och går mot det mörka, usch vad tråkigt nu när det är och blir så fint. Fast man får hoppas att det blir mer värme och att blomstern slår ut tillfullo *ler*


Att vara anhörigstödjare

2008-06-20 @ 12:50:43
Igår kväll var jag anhörigstödjare, ja det är alltid någon på jobbet som är detta. Varje pass har en person uppgiften att vara  anhörigstödjare, så när något inträffar så kan den person som är anhörigstödjare finnas tillhands och stötta och finnas där för dom anhöriga. Det behöver inte vara dödsfall, utan kan vara något som chockat dom anhöriga eller oroat dom.
Man har kontakt med anhöriga efteråt också för att se att anhöriga får den hjälp dom behöver och man kanske kan hjälpa till med något genom upplysning, vägledning eller bara finnas till.

Det var tungt igår med sorg!
Som anhörigstödjare så tänker man på dom personer man har stöttat och försökt på alla sätt hjälpa på något sätt. Jag tycker det är bra att det finns personal som tar hand om anhöriga när något tragiskt händer.
Skulle det hända mig så skulle jag vara glad om det fanns någon som pratade, lyssnade, kramade mig och tröstade mig och fanns där när man är så ledsen och att man vågar finnas tillhands även vid chock.

Jag fanns där för dom anhöriga jag tog om hand om igår och jag tänker på dom idag en sådan dag osm skall firas med glädje. Så var rädd om Er nu och sköt om Er, visa Er glädje för varandra!

Glad Midsommar på ER Alla!!

Tänk va dagarna rinner iväg

2008-06-18 @ 16:14:26
Hur kan dagarna gå så fort fram *ler* Ja, man hinner ju nästa ingenting tycker man, men vid närmare eftertanke så har man hunnit en hel del.

Den minsta dotter Matilda vill på ridläger och då är det bra med halvridläger så hon inte behöver övernatta, tyvärr så var det mesta fullbokat så vi får vänta.

Hundarna lekar som vanligt och får sin del av mig också. Greta har börjat att löpa också, vilket betyder att snart måste man dela hanarna och tikarna åt för att det inte skall bli någon parning.

Imorgon så börjar jag jobba kväll och därefter natt på midsommarafton.
Vill önska ALLA ER där ute En Skön Midsommar!!!!!
Hoppas dom 7 sorters blommorna fungerar under huvudkudden och att blomsterkransen blir fin i håret *ler*

Jag har bundit några kransar genom åren av dess blomster*ler* men i år blir det ingen eftersom man jobbar.

I kväll gäller det för Sverige spelar ju match- fotboll!!! Nog för att jag inte är så intresserad, men nog vill jag att Sverige skall gå vidare, även om jag inte tror detta, för sisten så var dom så himla dåliga.

Kan någon tala om för mig varför Zlatan inte sjöng svenska nationalsången när alla dom andra i fotbollslaget sjöng???? Sådant kan göra mig skitförbannad!! Zlatan spelar för Sverige och skall representera Sverige och alla dom andra sjunger men inte han, varför???????? Vill han inte tillhöra Sverige elelr är han så himla viktig att han inte orkar, man kan ju undra???? Hoppas han  sjunger ikväll!!!

Idag så ringde en valpköpare och berättade att denne person hade gjort en hjälteinsats. Mötte en kvinna som förmodligen fick en TIA attack, vilket är en stroke som går tillbaka inom loppet av 24timmar efter anfalet eller utbrottet..
Personen ifråga ringer 112 och ambulansen kommer, men väl på plats så tar ambulansfolket kontroller på personen som just då mår bra och allt visar sig vara bra just då, ingen vill ha någon information från min valpköpare.
Så personen ifråga gör sig hörd till ambulansfolket, så är ambulansmannen inte var han borde vara utan fräser och gormar, så man är inte intresserad av att veta vad som har skett innan när ambulansen kommer till platsen och varför man har ringt.

Ja, säger bara det, helt *svordom* otroligt!!! Hur kan man var så mot någon som ville väl, jag bara undrar!!!
Jag tycker att om man jobbar inom vården så är det en skyldighet man har mot patienterna att lyssna och bry sig om!!!

Man blir matt när man hör sådant här!!!

Nä nu måste jag laga mat igen och ge hundarna sin mat m.m
Jag får hitta på något gott till fika ikväll *ler*

Ta vara på varandra där ute och njut i fulla drag!!!!
Kram till ER alla

På kvällskvisten:)

2008-06-17 @ 19:40:20
Kvällen börjar komma och solen börjar att gå ner, då börjar fotobollen igen för dom som gillar detta, men jag gillar inte detta så jag får väl hitta på något annat.

Matilda den yngste och den dottern som bor kvar har börjat att lära sig fotografera med våran digitalkamera *ler*
Här är några urklipp från eftermiddagen och kvällningen. Visst är hon duktig!
 Arne lipar åt kamera flickan Matilda *skratt*
 Min kära Knatte spejar ut över infarten till oss*ler*
 Knatte drömmer sig bort medan ungdomarna leker i bakgrunden.
 Fullt ös är det ibland och alla leker med alla eller så leker hundarna i par. Dom har i alla fall roligt när dom leker*ler*

 Mallow tittar vad jag håller på med, jag rensar ogräs från rabatten, tyvärr som är nödvändigt ont för att få det se något så när i rabatten. Måste erkänna att Cecilia hade mer öga för detta med rabatt än vad jag har.
Knatte står bakom mig som så ofta han gör. Hans finns där alltid vid min sida, denne underbara man som han är. Mallow spejar om det är någon som kommer.
 Barn talar ju sanning och visst det syns ju på bilden. Stackars Matilda som ännu inte fått några blommor i sin blomlåda, dags att ta itu med detta. Vackra Knatte fick vara skyltdocka för Matilda för han sitter så snällt stilla och fint när du ber om detta.
 Vi tar ett allvarligt snack med varandra jag och hundarna, nej skämt o sido så bara pratar vi med varandra*skratt*

 Matilda har fångat mina kära pojkar på bild igen*ler*
 ÄVen här visar Oskar sin kärlek till sin älskade hund Mallow*ler* Här pratar vi om stora kärleken till sin hund!

Sedan har vi ju två katter som båda är väldigt speciella på var sitt sätt.
Grynet är vida omtalad här i byn då hon jagar rådjur!!! Jo det är sant, för grannen satt i köket och funderade varför rådjuren började springa iväg, jo efter kom Grynet *skratt*
Sedan har Grynet apporterat hem stor råttor och sorkar som hon knappt kan bära hem *usch*

Grynet brukar följa med på promenad när vi är ute och går med hundarna *ler* Många får sig ett skratt när man ser mig med hundarna och efter på släptåg kommer Grynet!!

Grannen Pia har hästar och hundar Jack Russel varav den ena Molly är 11år och är van vid katter eftersom grannen Pia har även sådana, men nu är det så här att Grynet jagar Molly fast Molly visar upp sitt garnityr och visar med det bestämdaste att hon vill jaga bort Grynet men Grynet sitter kvar och blundar elelr tittar bort med värdighet. Grynet sätt sitt liv som insats här, säger Pia.
Ja, mycket får man höra av grannarna här om vad Grynet ostadkommer. Hon tror att hon äger allt som en drottningen och jaktkatt är hon i stora mått, så både svala och stackars hackspetten har fått stryka med på foten.

Grynet har en stor personlighet*ler*


Emma däremot fick sorg när Cecilia och Micke flyttade och det tog tid för henne att bli sitt rätta jag igen. Hon är mer skygg av sig och kommer inte fram utom när Cecilia ropar på henne eller på kvällen när hon skall gå in. Har fått höra av olika personer att blandingen Perser och Norsk Skogskatt brukar bli skygga av sig, tyvärr för det är en underbar individ.
Emma som även kallas för Ems ser ingen granne eller vi vart hon tar vägen på dagen, utan hon  bara dyker upp ibland på tomten för att sedan försvinna igen. Emma är väldigt rädd för barn och för dammsugaren så hon får panik. Stackars lilla Emma för vi gillar henne väldigt mycket.
 Under bilen är väl inte så bra att ligga, lilla Emma!

Nä nu är det dags för fika och umgås med familjen, utom dom som har flyttat här ifrån*ler*
Fast man saknar dom fast man vet hur bra dom har det*ler*

Tält säljes!

2008-06-17 @ 13:12:44
För Dig som är intresserad av ett tält som patytält eller/och utställningstält av den större modellen så skall vi sälja ett sådant nu.
Så här ser tältet ut:


Hör av Dig till oss om du är intresserad!

Helgen som varit:)

2008-06-17 @ 13:09:40
På Fredagen åkte Cecilia och Saga med brorsan Oskar hem. Det är skönt när brorsan har körkort och kan hjälpa till med transporten för Cecilia hade ju en del saker med sig för 4 dagars bortrest från sitt hem. Hennes kille Micke var på deras ö- Tjockön där han skulle reparera båtarna hela helgen:)

Vä här hemma åt vi Tacos och njut i fulla drag. Alltid lika trevlig att ha familjen samlade:)
Fixade inför lördagen då det blev utställing i Avesta och Cecilia följde med som reskompis. Tack Cecilia för det trevliga umgänget:) Vi blev tidiga för jag tordde att resan skulle ta länge tid, men det var tur det för när vi hade satt upp tältet och vi satt i tältet för att äta lite frukost så började regnet att hälla ner och det var några stackare som stod i regnet för att få upp sina tält.

Genomgående för den dagen var blåsten så vi fick sätta fast stormlinorna för att inte vinden skulle blåsa bort tältet.
Arne skötte sig bra på utställningen, bättre än den förra och han sprang rätt bra denna gång:) Men jag har inte ännu fått in tekniken att ställa upp honom ännu, man lär väl sig med tiden:)

Väl hemma på lördagen blev jag så trött att jag blev illamående så jag blev tvungen att gå och sova en stund för att överleva dagen, skämt och sido.

Därefter grillade vi kött och njöt av den goda maten. Hundarna lekte som vanligt med varandra.
Sedan på kvällskvisten började den mörka himlen att dra ihop sig.

Därefter kom ösregnet och den vackra regnbågen kom fram. Kommer Ni ihop när man som liten skulle finna skatten vid regnbågens nedslag* skratt*
 Sedan fortsatte regnet att ösa ner i omgångar så det var bara att gå in.

Söndagen började med sol och vi började med att åka till affären för att köpa hårfärg och sedan blev det hårfärgning  och klippning.
Fina tjejer blev det av det hela:)

 Visst matchar dom varandra*ler* Det brukar ju sägas sådan hund sådan herre............. elelr hur det nu var*ler* Men jag tycker att Cecilia passade bra i den varmt röda färgen och vi klippte av en hel del av håret också! Snyggt Cecilia!!!

Den mindre dottern ville ju också vara fin så det blev även röda slingor i hennes hår:)
 Och hon blev också nöjd!ÄVen jag fick lite färg i håret, men tyvärr så blev dom inte så framträdande som jag hoppats på, fast det med eftertanke så kanske det var bra att det blev inte så framträdande*ler*

Kvällen kom och mat och efterätt blev det! Det regnade i omgångar under kvällen.

Måndagen blev tidig för mig men jag gick och la mig igen en stund senare.
Sedan hade killarna åkt till jobben och vi tjejer stannade hemma först.

Fikade i det vackra vädret på förmiddagen och som vanligt så passade hundarna på att leka.
Man kan se hur Saga vill ha repet och som vanligt så är Arne kool lugn och ligger ner för att anpassa höjden till Saga*ler*

 Aldrig i livet att du får repet från mig säger Arne till Saga
 Men jag säger "Få hit repet" säger Saga och som vanligt tar Arne det lugnt som han alltid gör*ler*

Är det någon som har undgått att City 106,5 har gått i graven? Det är en radiokanal som var väldigt bra, men som inte gick ekonomiskt ihop sig, så numera finns den inte längre och nu är det Lugna Favoriter på denna kanalen så får vi se hur länge denna kanal överlever.Dags för lunch nu även om den blir senaste laget!

Hur kan det bli så?

2008-06-13 @ 11:09:37
Varför är kroppen så trött??? Jag sov hela dagen igår för tanken var tänkt att jag skulle jobba, så jag sov fram till 15.30.

Sedan gick jag och la mig igen ca kl.22.00 och sov hela natten. Hur orkar man att sova så länge??!
Hur kan det bli så????

Något roligare än det ovanstående är att det har slutat regna och kanske blir det bättre väder *ler*
Min pappa kom över igår och hälsade på samt hämtade sin släpkärra, så han fikade med oss.
Alltid roligt med plötsliga besökare här hemma, sådant blir man glad över *ler*

Fredag den 13:e gör att man får rysningar, inte för att jag har fått någon otur just den dagen, men det ligger något magiskt över denna dag och man vet aldrig vad som händer.

Skall nog uppdatera nya bilder på Arne idag eller i helgen. Arne är en fena på att apportera. Grynet (katten) dödade en svala och Arne kom snällt apporterande med den i munnen till mig *ler*
Det kallas för samarbete katt och hund*fniss*


 Våra högt älskade hundar som så troget väntar på att få mat. Visst är dom söta med huvorna på *ler* Hundarna betyder så väldigt mycket för mig och alla har dom sin egna personlighet!

 Två törstiga pojkar. Här i hemmet samsar man om allt *ler*

 Oskar med sin älskade Mallow!!
 Ja, inte vet jag hur många pussar och kramar Mallow får av Oskar, men det är väldigt många!!!!
Mallow ligger som bekant i Oskars säng om nätterna *ler*

Mallow är ju Oskars ögonsten *ler*

 Leka skall man göra, för det trivs hundarna med att få göra och det gör dom glada liksom hos oss för vi får många skratt genom roliga saker som hundarna gör mot varandra eller mot oss!!

 Vi har köpt nya dynor till utemöblerna, det känns underbart att få fräscha dynor!!

 "Morfar" Tomas med Saga som ägs av dottern Cecilia! När dom- Cecilia och Saga är här så blir Saga en av hundarna som finns här hemma och tar del av allt som dom andra hundarna gör.

Nu måste jag sätta fart *ler* att göra någonting


Bakslag

2008-06-12 @ 21:45:30
Det blev inget jobbande inatt, det blev bakslag från min kropp, så det är bara att vila, tyvärr. Huvudet säger en sak och kroppen en helt annan.
Man vill så mycket och frustrationen stiger när kroppen går i slowmotion *frust*

Skönt att ha hundarna och familjen runt omkring sig, det värmer.

 En Ros till Er Alla från mig

Ont, rent och mycket att göra

2008-06-11 @ 16:45:22

Dagen började med gå upp sådär vid 5.30 för att äta frukost, fixa hundarna och katterna för att sedan vecka för sista gången den minsta i familjen Matilda som skulle gå på avslutningen idag.

Tycker verkligen synd om alla barn som var så fint klädda, flickor som pojkar, när det regnade så och sedan var det så väldigt kallt.
Väl hemma igen så hade vi haft "myggnätsfönstren" i för att det har ju varit så varmt, men när jag kom hem var det som i ett kylskåp tyckte jag i alla rum så det blev illa kvickt att stänga dessa fönster.

Det har små duggat hela förmiddagen till och från *usch* säger jag bara. Kan vara glad åt att jag tävtta alla fönstren igår då det varmare, men det är ju inte så roligt idag när det regnar på fönstren.

När vi fått upp värmen i huset igen och hundarna fått sin del så fikade Matilda och jag, hon tog jordgubbar och mjölk:)
Sedan var det bara att sätta fart och trimma alla hundarna-- 4stycken vilket tar lite tid och det tar även kraften och musten ur mina armar.
Så nu har jag ont i armarna och handlederna bara för att man gör sig till, ja det är bara att peta i sig lite piller för att döva smärtan.

Sitter här nu vid datorn, men skall snart laga mat, duscha och gå och sova för jag jobbar natt inatt vilket betyder att jag måste vända på dygnet och jag gillar att sova före innan man börjar jobba natt, vilket inte alla gör som jobbar natt.

Jobbar även imorgon natt också så det lär nog inte bli något bloggande för än möjligen på fredag eftermiddagen.
Skall försöka dammsuga också, det blir så fint när man håller efter *ler* , fast allt har ett pris, på ett eller annat sätt *ler*
 KÄnner mig ganska nöjd med att se 4st fina springrar som är nyfrisserade *ler*

Imorgon lär väl "sommarlovs morgon" börja tror jag, det kommer jag ihåg från min barndomstid *skratt*
Det var Anders.Gernant (inom häst) som berätta och man var som klistrad framför TV:n *ler*
Få se vad som blir i år till sommarlovet för alla barnen!

Regnet bara öste ner alldeles nyss och då vill man sitta inne framför brasan och bara mysa med en Chai Latté och en god Tidning  och hundarna skall ligga nedanför nöjda och glada *ler*

Nä det är bästa jag ta något mot värken och vi hörs endera dagen


Bilen borta, halva dagen passerat och telefon samtal

2008-06-10 @ 12:37:05
Sonen tog bilen idag för att kasta en massa saker, så nu vart man strandsatt, på gott och ont *skratt*

Har tvättat fönstren, skittråkigt för fåglarna har en förmåga att bajsa ner dom:( Dessutom är inte jag så flink att jag får detta perfekta fönstret, utan när jag gör rent fönstren så lyckas jag alltid med att antingen få flammigt eller några stimmor, sådant som irriterar väldigt mycket. Herrn *ler* i huset får till detta bättre än jag, men nu gjorde jag detta och det känns skönt:)

Nu är rummet klart förutom vissa små detaljer, men allt det större inventarierna är på plats. Så här blev det:


Jag är så glad i byrån för den är på utgång, inte populär längre.....
 Det skall till en duk och lite mer blommor, men annars är jag nöjd. Det finns en oval spegel ovanför men när jag fotogragerar så blänker spegeln så jag skippar den just nu på bilden.

Efter fönstren och fixandet så blev det detta med njutning:
 Kan det bli så mycket bättre?!
Att få dricka sitt goa kaffe med det egna vattenbrunn som vi har och få läsa Apportören som är en medlemstidning från Svenska Spaniel och Retrieverklubben.
Den här kaffekoppen har jag haft jättelänge i skåpet ,men sällan använt, fast den är söt och behändigt *ler*

Snart kommer barnen och då blir det mellanmål för dom och lunch för mig.
Sedan skall vi fixa med inbjudningskorten, hoppas som blir nöjda hur inbjudningskorten ser ut.

Fick nyss ett telefonsamtal som hade betydelse och var god information. En bra dialog som blev något bra av, nu är det jag som skall bestämma mig också.
Vissa saker hängde fortfarande i luften och jag skulle få besked i nästa  vecka kanske, håller tummarna gör jag för att allt fixar sig:)

Återkommer senare ikväll, då spelar Sverige fotboll som inte intresserar mig.


En Dag som Denna

2008-06-10 @ 08:52:09
Har förberett Inbjudningskort till partyt som vår minsta tjej Matilda och hennes kompis Hanna skall ha den 20 juli, båda dom fyller 8år, stora tjejer.

Hur fort kan tiden gå egentligen?
Ser på våra barn att tiden fullkomligt springer iväg! Ja, att den äldsta har flyttat och den mellersta har fått körkort säger ju en del, men nu menar jag skoltiden och dom år man har tillsammans. Tycker att tiden har sprungit förbi och man ser bara på barnen hur fort tiden går  *ler*
Nästa år går dom äldsta ut och tar examen, därefter är det bara arbete eller om dom vidarutbilda sig inom något eller komplittera, men dom är klara från gymnasiet!

Den minsta i vår familj har ju imorgon gått ut 1:an och har i grundskolan kvar 8år och därefter gymnasie på detta. Frågade sonen igår om han kunde tänka sig att börja om som sin lillasyster :)
Vad tror Ni svaret blev  *skratt*   Naturligtvis "aldrig i livet"

Tänk vad tiden går  *ler*

Se på denna bild:


När jag ser Jorgubbar o Glass så tänker jag på Anita Hegerland som sjöng "Mitt sommarlov....." och med orden jordgubbar och glass *skratt*, ja är den någon på bloggen som känner igen dom orden och artisten, nähä förstod väl det *ler*
Vilket tycker Ni är godast? Jordgubbar med mjölk eller glass?
Själv fördrar jag med mjölk för det är så himla gott!!!

Så imorgon är det skolavslutningar på ett eller annats sätt, för vissa kanske så tråkigt och för andra så roligt med sommarlov!

Njut av Dagen!

Problem att blogga

2008-06-09 @ 21:22:31
Har försökt att blogg under kvällen och även under eftermiddagen, men det har varit något fel för man hamnar fel hela tiden.

Ber om ursäkt, men jag blev bjuden inkluderad även den övriga familjen på rabarber och jordgubbspaj som Cecilia hade bakat på lördagen  *mums*

Idag så har jag krånglat med datorn, pratat med valpköpare och fått byrån från IKEA.
Åt en lätt lunch som bestod av jordgubbsmjölk med Kellogs K's special och då med jordgubbar i flingpaketet *ler*

Därefter åkte jag till stan för att shoppa med sonen som skulle ha lite somriga kläder.
Hem för att göra en Skaldjurspaj...........................

Kan någon tala om för mig vad jag gör för fel med pajen? Jag gjorde enligt receptet, men pajdegen var för tjock (jag har gjort pajdeg förut, men inte så här tjock deg) och vätskan som skulle hällas i var gjord av kaffegrädde och gräddfil med ägg som hälldes över ost,räkor, lax. Det var så vattnigt denna gången mot dom tidigare gångerna jag har gjort andra pajer. Den gick att äta, men jag var inte nöjd med varken pajdegen eller det rinniga såsen:(

Diska ur byttor och sedan blev det...................
Jordgubbar!!! Jag älskar jordgubbar  *ler*

Imorgon blir det trimning av alla hundarna så dom får bli fina till helgen, även om dom inte är så himla långhåriga, men det är skönt att hålla efter och så är det bra med att gå igenom hunden om eventuella fästingar som man kanske har missat.

Nu är allt klart i gästrummet så imorgon skall jag visar ER hur fint det blev:)

God Natt säger vi så länge!

Helgen och en Ny Vecka börjar snart

2008-06-08 @ 22:23:22
Jag kommer hem på lördags morgon och äter frukost ihop med alla familje medlemmar! Sedan sover jag till 12 då jag väcks för lunch. Vi umgicks och hade roligt!!

Slappar söndag! Först tänkte vi åka till Sala Silvergruva, som vi har gjort några gånger förr, men det var väldigt länge sedan sist, så vi hade den planen. Tyvärr så blev det inte så för det var ju så väldigt varmt att man trodde man befann sig i öknen eller något sådant. Jag har aldrig varit i öknen så jag skall väl inte uttala mig om detta men jag kan föreställa mig:)
Vi ställde in resan och skulle få ett besök av en valpköpare istället , men även dom hade fått förhinder så vi slappa hela söndagen igenom och hundarna lekte som vanligt.

När kvällen kom så åkte Cecilia,Micke och Saga hem.
Jag slängde mig i rabatten och rensade bort det där eländiga ogräset man inte vill skall vara i rabatten. Det blev fint och därefter blev det duschen. Härligt med lite svalka!!!

Nu är det Formel 1 och fotboll på TV vilket inte intresserar mig så jag fixar med semesterresan som skall bli av i början av augusti.

Imorgon kommer IKEA och ger mig det sista av det jag har önskat mig*ler*
Fast jag har snällt fått betala min byrå.

Gästrummet har redan blivit invigt av Cecilia,Micke och Saga och jag tror det blev till belåtenhet, fast som sagt så är det lite små saker som skall på plats och sedan är allt klart där.

Handla, nattjobb och studentkväll

2008-06-08 @ 22:12:36
Sover hela dagen för att jobba en natt till. Sonen Oskar är hemma och tar hand om hundarna under dagen. På kvällen så åker dom till min systers dotter som har tagit studenten i Västerås.
Själv åker jag och handlar innan jobbet och lägger matvarorna i kylväskan (2st) som jag tog med i bilen. Varorna måste klara sig till morgonen när jag kommer hem från jobbet.
Jag skall ju handla för helgen:)
Helgen består av njuta med familjen och bara umgås tillsammans. Sådant sätter jag stort värde på!!!

Natten går med ett rasande tempo som vanligt och min  första fika blir vid 3 tiden. Jag är på den akuta sektionen och måste be om mer hjälp för mina händer och fötter räcker inte till, så vi blir fler där inne.
Vänder bilen hemåt på morgonen och Uppsala har tagit studenten!

Jag njuter av tysnaden i bilen när jag åker hem och ser morgonen komma till en nya dag- vår National Dag!!!!
Hemma hos oss så firar familjen utom jag med sillunch och jag är tillsammans med dom och äter på kvällen innan jag åker till jobbet igen för sista natten för denna gång:)
Känns lite tråkigt att behöva lämna övriga familjen hemma när man skulle åka och jobba.

Nu blev det lite lugnare på själva Svenska National natten*ler* eftersom firandet varit i två dagar. Det som var bra var att arbetsgivaren hade förstärkt med mer personal, sådant uppskattar man:)

Varmt och nattjobb igen

2008-06-08 @ 21:57:55
Nu är det alldeles underbart varmt ute och man njuter i fulla drag, men hundarna börjar nu tycka att värmen kan väl hejda sig ett ögonblick!!

Onsdagnatten jobbar jag och det är fullt ös på jobbet. Det är dagen före studenten i Uppsala:) Härligt att se hur vi i Uppsala kan fira så med pompa och ståt för studenten. Jag vet inte om andra gör så här, men i Uppsala så stänger dom av gator för att lastbilar med folk på flak skall åka runt och skrika ut om Studentens lyckliga dar................................
När värmen och spriten har gjort sitt så så trillar folk och stukar eller bryter benet eller handleden. Aj aj vad ont sådant kan göra! Onsdagsnatten tillbringar jag på den ortopediska sektionen, vilket blir en hel del gipsande för min del, fast patienterna är så glada och trevliga:)

Trött och slut vänder man hemåt på morgonen och jag kör i bilen från Uppsala mot landet:) Någon enstaka bil möter jag på hemfärden, men annars är det lugnt!

Tisdagen:)

2008-06-08 @ 21:50:19
I Tisdags fick jag besök av Cecilia och Saga redan på morgonen:) Det var varmt och skönt redan då fast det blåste litegrann:) Vi satt och pratade och fikade ute i trädgården och njöt i fulla drag. Hundarna lekte som vanligt med varandra!!!
Saga och Arne leker för fullt:) ÄR det inte så att den ena hoppar och biter på den adnre så är det tvärtom, här spelar inte storleken någon roll utan hundarna anpassar sig mycket bra med varandra.
Som oftast så lägger sig Arne ner för att ge Saga lite större känsla av att rå på honom. Ibland så låter Arne Saga få leksaken som om hon skulle ha vunnit kampen:)
Skulle Arne bli arg eller vilja ha en leksak ja då tog han den och gick eftersom han är både större och har mer kraft än Saga, men nu är Arne inte alls så utan är en fullkomlig underbar varelse som visar hänsyn och är en ödmjuk liten pojke*fniss*
Ibland står Arne på Sagas fot och hon blir så vanisnnigt arg på honom, men han bara lugnt lättar på foten och tar allt med ro*ler*
Cecilia och jag pluggade S-HLR vilket betyder Sjukvårdens HLR (sjukhuset), hur man skall göra vid hjärtstopp. Efter uppvisat prov inför lärare så får man godgänt eller icke godkänt. Det tränas teknik som vid kompressioner och inblåsningar och hur man skall larma och utföra den halvautomatiska deffbrillatorn.
Sådant här övas det på alla avdelningar och alla måste kunna sin sak. Så varje år blir det en ny övning och få ett nytt godkännande.
Själv har jag godkänt för detta i ett år framåt nu och Cecilia klarade detta galant även hon fast hon var på skolan och visade upp detta.
För Er som inte vet så kan jag bara säga att detta är inte alls lätt och det går inte att fuska! Det är en docka som är till viss del datoriserad så allt registreras.

Cecilia och jag vi hade pluggat här hemma den teoretiska del och läste boken om S-HLR, sedan gjorde vi mat tillsammans och bjöd killarna på:)
Sedan åkte Cecilia, Micke som hade kommit på kvällen efter jobbet och Saga hem.


Makt och Arbetsgivare!!!

2008-06-02 @ 19:20:17
Stadsbesöket blev väl inte riktigt som tänkt, men tiden får utvisa vad det blir med detta.

Köpte studentpresent till min systers barn som tar studenten. Därefter handla och sedan hem för att sedan äta mat och nu lagar jag Morotstårta:)

Facket i all dess ära, men det är ändå Arbetsgivaren som bestämmer hur arbetet skall fördelas m.m.
Här pratar man om mångfald,kulturellt och jämlikhet, men när arbetarna försöker få något till stånd så är det i grund och botten arbetsgivaren som bestämmer.
Vill Du förändra din arbetssituation eller ändra kanske på semester så är det "när så arbetet tillåter detta"
Gud vad jag hatar dom orden................."när så arbetet tillåter detta"
Du som personal kan ju då inte vara säker på någonting.

Vissa arbetsgivare kanske gillar att utöva makt mot sin personal än andra, jag vet "bara" hur mina arbetsgivare sett ut genom åren och jag kan säga att dom är väldigt olika.
Och Dialog som är så viktigt för alla människor såväl inom arbete som inom personalgruppen osm på fritiden för att inget skall missförstås eller leda till konflikt.
Men om det blir monolog istället för dialog, ja då är det svårt att kommunicera;)

Sedan skall man vara på samma plan för att förstå varandra också, för annars kan det tolkas på annat sätt.
Ja, detta med Dialog, kommunikation kan vara svårt för människan och kanske mest svårt när man har makt, för att man gärna vill gå sina egna vägar:)

Nä Tacka vet jag ödmjukhet och en öppenhet med stor förståelse för varandra!! Vad sådant skulle göra saker mycket enklare inom alla avseenden:) Man skall visa respekt, men man skall heller inte låta sig tryckas ner, utan alla skall kunna ha en åsikt och kunna stå för detta:)

Nog om Arbetsgivaren och maktmissbruk som så lätt kan hända.

Nu skall jag nog kolla in kakan i ugnen och titta till hundarna.
Att sitta ute nu så här dags ute på verandan när solen går ner och den värmer så skönt, fåglarna som låter och för övrigt så är det tyst ute, ja utom hundarna när som skäller och jagar fåglarna;)

Torsdag och Helgen

2008-06-02 @ 12:48:22
I Torsdagskväll kom Cecilia och Micke över till Oss (blev glatt överraskade)!! Saga fick rusa av sig, för hon hade massor med Energi:)
Cecilia kom med lukt prov på muffinsen, men det blev också smakprov och dom var jättegoda!!
Här ser Ni en av dessa läckra bakverk!!


Solvagnarna används flitigt, men inte *bara* av mig:)


Hundarna leker i massor med Saga, fast i Torsdags så tror jag hon hade överrtaget;)

 

Gästrummet håller på att så smått bli färdigt och lamporna kom upp i helgen också, även rullgardinen och gardinstången:)

Jobbat hela helgen natt och sovit om dagarna. Fredags och Lördags natt jobbade jag inne på Ortopeden och det tycker jag om. Ortopeden är mer åt det konstnärliga håller för jag osm undersköterska lägger ju gipsskenor, underbensskenor m.m och då får man visa att även ett gips skall se snyggt ut:)

Inatt som var, alltså Söndags natt blev mitt arbete på den Akuta sektionen, vilket betyder som det låter det mest Akuta och nog hade vi massor att göra. Många dåliga patienten som skall tas om hand!
Helt slut och mör i kroppen nu efter ett sådant pass. Mitt första fika på söndagsnatten blev ca kl.02.30 och innan hade jag sprungit och gått oavbrutet från kl.21.15. Denna fika rast blev väldigt kort och sedan var det bara att fortsätta och jobba.
Kl.05 blev det lugnt och man fick städa upp och ordningställa allt till morognpersonalen kom.

Skall snart in till stan i ett ärende och kanske återkommer jag till kvällen elelr så blir det nytt inlägg imorgon;)

RSS 2.0