Slappar dag eller inte?

2008-05-29 @ 12:42:47
Slappar dag eller inte?! Ja, det beror på hur man ser det hela och vad man jämför med:)

Idag har jag min sista dag ledig från jobbet och imorgon jobbar jag natt. Jobbar 3 nätter på raken så jag sover om dagarna, så då lär det inte bli något bloggande.

Jag tycker det är skönt att vara ledig och få lite paus i mitt jobbande även om det är väldigt stimulerande och roligt jobb, men oftast är det högtryck och man går i ett kör hela sitt pass. Jobbar man mycket så finns ingen återhämtning,tyvärr.

Igår var vi till valpköparna och Whiskey från S-kullen. Whiskey är så himla lugn och fin hund och han gör snart sina sista dagar som " Demenshunden". Matte Birgiti slutar snart att jobba och hon har jobbat på samma jobb i snart 23-24år och av dom så har Whiskey jobbat i 4år. Eftersom Whiskey är så lugn så älskar dementa människorna honom eftersom han inte hoppar eller springer omkring en massa. Det finns ju en hel del rullatorer och rullstolar som skall pareras för Whiskey. Boendet som har haft den äran att få ha Whiskey där kommer att sakna honom väldigt mycket enligt vad dom har berättat för Birgit:) Roligt att en hund kan få göra en sådan nytta:)

I början på juni så tar Birgit pension och så gör även Whiskey även om dom kanske rycker in någon gång ibland på boendet. Vi önskar dom Lugnt och Skön med mycket glädje tillsammans!!


Nu har jag fixat sängarna i gästrummet och satt upp ena lampan, men det återstår lite till för att allt skall vara klart!
Behöver ett par nya gardiner till rummet och jag väntar på byrån som jag har beställt från IKEA, den skall visst komma i början av andra veckan i juni, så vi längtar tills allt är färdigt.

Imorgon bär det av in till stan i ett ärende för att sedan komma hem och sova inför nattpasset. Hundarna och katterna får sitt på morgonen och sedan får dom stanna hemma eftersom det blir så varmt.
Normalt brukar jag alltid ta med hundarna dit jag åker, men när det blir så varmt så får dom stanna kvar hemma där det är mindre varmt!

Ja, om det blir någon slappar dag eller inte idag eller imorgon vet jag inte, för tvätt, disk skall ändå fixas, men man kan ju där emellan fixa till det med lite vila i solvagnen och lyssna på naturen:)

Hoppas jag kan blogga imorgon under dagen annars så återkommer jag på måndag!
Trevlig helg får vi önskar ER alla där ute även om det är jag som bloggar:)

Morgonstund har Guld i mun:)

2008-05-28 @ 10:20:50
Vilka underbara dagar det nu har blivit, solen lyser och klarblå himmel:)
 Nu på på morgonen kan jag höra fåglarna kvittrar och känna doften av syrenen och jag kan höra tranor på nära håll:) Tranorna mellanlandar här omkring runt om på våra åkrar. Häromdagen hörde jag Göken med sitt läte. Visst är dt underbart med morgonstunden:) Det är så tyst men ändå så full av liv!Syrenen doftar så himla gott!


Och äppelblommorna är så himla vackra och är i full blomning:)Igår gjorde jag Jordgubbsbakelse!  Visst ser det somrigt ut, med jordgubbar??
 

Smultronblommarna är i full gång och snart blir det smultron med den här värmen:)Här har vi vinbärsbusken med sina gröna bär som nu skall mogna och få färg.


Det blev inget fixande i gästrummet igår så vi hoppas på att det blir idag istället, fast det är svårt att vara inne nu när det är så himla fint väder!!

Vi hörs!

Tisdag

2008-05-27 @ 16:06:37
Solvagnarna är upplockade och provade av mig och dottern Matilda:)
Så underbart att äntligen få sådanan som man har längtat efter :)

Jag har bad om att få en bild på Saga av dottern Cecilia som jag har knäppt kort på.
Hon är så gudomligt söt på denna bild att jag måste visa alla Er!!!
 Kan man bli sötare än så här? Inte vad jag vet så finns det ingen som är så söt som hon, kanske jag är partisk i detta:)

Vad är underbarare än att ligga och lyssna på när löven rör sig för vinden, fåglarna kvittra, doften av syren som har just börjat att blomma hos oss och solen lyser varmt mot kroppen?!
Jag sluter ögonen och har mina hundar runt omrking mig och vi njuter i fulla drag:)

Det finns inget på denna jord som kan bli så mycket bättre än at få ha det så här!

Nu har denna njutning tagit slut, matlagning står på programmet och det är väl inte min starka sida att laga mat kan jag väl erkänna. Jag tycker om god mat, men jag gillar inte att laga maten för jag har nog ingen fantasi och då blir allt så fel.
Fråga mina barn så kan man få höra ett och annat om mammas matlagning;)

Hundarna skall ha sin tid och sonen klipper gräsmattan för fullt nu.
Sedan när pappa/sambon kommer hem så kanske vi sätter igång med att fixa gästrummet, jag menar att sätta ihop sängarna och sätta dit lamporna m.m

Jag åter kommer med bilder om detta imorgon och vi skall kanske titta på TV idag för det verkar som det inte blir någon fotboll, vilket är grabbarnas intresse men inte mitt.

Vi syns imorgon!!

Måndagen

2008-05-27 @ 08:39:45
Ja, måndagen blev inte sämre än söndagen:)

Cecilia kom över med bussen och Saga följde med:) "Mormors" ögonsten, om man nu får kallas sig för mormor i hundars ögon;)
Dom kom ca 8.30 på morgonen och vi hade det bra hela dagen hemma. Sedan bar det av till IKEA på kvällen för jag skulle ju köpa diverse möbler som sängar och byrå till vårt nya gästrum, men vi möttes av en icke bra försäljare på detta varuhus. Hon skulle nog inte ha jobbat där med människor. Sur och grinig och ville inte vara hjälpsam:(

Det mesta var slut för IKEA börjar att sälja ut den som har varit och det nya skall komma in så det blev lite inhandlat även om sängarna köptes med lite tillbehör.

Sedan bar det av till Jysk för att köpa Solvagn som det så vackert heter;) Jag har under flera år önskat mig en sådan säng/vagn, men nu först blev det av, men det fanns bara en sådan för sedan var det slut!

Så idag skulle det komma in 2 till av den sorten och jag beställde redan 1 till sådan som Tomas (min sambo) skall hämta. Man skall koppla av och njuta i sådana solsängar/solvagnar.

Mina föräldrar hade för länge sedan Baden-Baden, men jag gillade aldrig dom och sådana "Campingsängar" är ju rent förfärliga, vickar hit och dit. Usch säger jag bara för dessa.

Väl hemma blev det bara att lassa in allt i gästrummet:)
Så nu är det bara att sätta igång!

Dessutom fick jag beställa byrån, gardin och påslakanset på Internets IKEA för att få hem det. Dessa saker fanns i Stockholm och kunde bara beställas via Internet.

Ja, vad gjorde vi utan Internet förr i tiden?
Man kan undra:)

Vilken Helg!!!

2008-05-27 @ 08:27:51
Underbar helg har det varit med vackert väder och mycket trevligt umgänge:)

Först av allt vill jag Tacka min duktiga dotter Cecilia som har hjälpt mig med denna blogg och att ändra fäg m.m.
Jag är stolt och glad som mamma att jag har så trevliga, underbara och hjälpsamma barn och då menar jag mina alla 3 barn:) Cecilia och jag har väl kanske mer gemensamt och gör saker tillsammans som kompisar;)
Vår son Oskar är också hjälpsamma på sitt vis och vi har också våra stunder ihop och den "lilla" dottern som snart blir 8år i juli gör gärna saker och vill mysa ofta tillsammans, hon är väldigt mammig.

Nog om detta, men jag måste ändå ge en eloge till mina barn som jag och min sambo(pappa till alla barnen) älskar så mycket!

Först på lördagen hade vi urtrevligt med grillning och gemenskap och då var även Cecilia, Micke och Saga där också, väldigt trevligt!
Vi förberedde salladen till söndagen och fixade ordning frukost som vi skulle ta med oss, allt gjordes iordning:)
Söndagen kom och då vi klev upp var klockan 4.30, alldeles för tidigt egentligen, men var gör man inte för utställning.

Väl på plats på Österbybruks utställning, så fixade vi upp tältet, rastade hundarna och gav dom mat först, sedan gjorde vi iordning vår frukost. Det var skönt med lite frukost och sitta ner och bara njuta!

Eftersom söndagen var ju Morsdag så fick jag av Cecilia ett par gröna örhängen, en lott som man kan köpa på Guldfynd och man stödjer bröstcancerriksförbund! Skit bra att man kan göra något gott för den förbenade cancern, jag menar att när man ändå köper en lott så kan dessa pengar få gå till välgörande ändamål!!!

Jag fick också ett underbart "Mamma" kort av Cecilia och där det stod skrivit ord som värmer djupt inne i hjärtat! Dessa ord behåller jag för mig själv, men tusen Tack till min dotter Cecilia.

Utställningen i sig själv gick väl inte så lysande för Arne, slät 2:a:( Domaren gillade inte honom alls.
Arne skötte sig bra ändå i ringen och utanför också. Arne tror nämligen att alla älskar honom och att allt är positivt, vilket är underbart, men det fanns i andra raser en hel del aggressivt och som gjorde utfall, vilket jag tycker är fruktansvärt eftersom man kan ju passera och vips så flyger någons hund på en eftersom ägaren inte orkar hålla hunden och kommer mer än koppellängden vilket gör att man inte vet hur långt ifrån hundar man skall gå för att inte bli påhoppad.

Cecilia hade med sig sin hund Saga och hon skötte sig ypperligt bra, framåt,nyfiken och bara glad som en hund skall vara, dessutom tyckte andra dvärpincherfolk att hon var väldigt vacker också vilket gör det hela extra roligt för Cecilia.


Vi åt lunch, tittade oss omkring på utställningen och sedan åkte vi hemåt.


Matilda, den yngste somnade i bilen av trötthet. Väl hemma kom sonen Oskar och gav oss drickbart med osttärningar med vindruvor på en tandpetare, vilken överraskning!!!!

Vad glad man blir när så lite betyder så mycket!!
Jätteöveraskad och jätteglad blev jag av detta!!

När vi suttit och njutit av dessa tandpetare med tillbehör så började vi att grilla mat igen och åt Mickes underbara hemgjorda potatisgratäng som han hade gjort dagen före! Tack min svärson (heter det så eller heter det måg? Han är min dotters kille) för en underbargratäng!!!

Efter detta så gjorde Cecilia en kladdkaka och bjöd på denna och jag fick sitta ner eftersom det var morsdag! Man blir så lycklig att man blir grinfärdig nästa på grund av att man blir så rörd vad ens barn kan göra för en för en sådan dag!

Som allra sist av dagen så när den minsta barnet skulle  i säng så gav hon mig en MorsdagKram från henne  till mig!

Vad säger man?
Tusen Tack för en Underbar Dag!!!
Ni är underbara barn och jag är så stolt och lycklig för att jag har Er alla 3, Cecilia, Oskar och Matilda!!
Ni är guld värda!!!

God Morgon och God Natt:)

2008-05-23 @ 08:02:57
God Morgon för Er som skall vara uppe, men God Natt för mig.

Idag blir det hundschamponering inför helgens aktiviteter, nu på morgonen sedan blir det till att sova eftersom jag skall jobbar inatt.

Jag skall vakna så där vid 13-tiden då vårat minsta barn Matilda kommer hem och då äter vi mellanmål tillsammans.
Eftermiddagen består av städning och diverse allahanda göromål.

Dessutom så blir det 4dagars ledigt efter denna natt, gud så skönt det skall bli att vila sig lite och få umgås mer med familjen:) :)

Målandet och rustning av Cecilias gamla rum är nu klart så det blir väl en sväng till IKEA under mina 4-dagars ledigt för inhandlande av sängar m.m till vårat nya gästrum som detta rum skall bli. Jätteroligt tycker jag eftersom då kan folk stanna och sova över hos oss:D
Så här såg det ut i rummet när vi höll på..............
Oskar hjälper till:)
 Det är viktigt med grundarbete först innan målningen. Tomas harvarit väldigt duktig och snabb för att fixa iordning detta rum.

Tyvärr så har vi inte hunnit att köpa sakerna till det nya rummet ännu, men nästa gång Cecilia och Micke kommer över så får dom sova i sitt "gamla" rum som är numera är fräschare och som nu är ett gästrum!!Härligt!!!

Cecilia och Micke kommer över på lördag och sover över till söndagen, för att sedan följa med på utställningen. Vi umgås och har väldigt trevligt ihop!!!

Mer rapporter kommer under helgen.

Nyheter!!!

2008-05-22 @ 19:01:30
Hoppas Ni kanske får bättre med nyheter nu!!

Det är mitt första steg i bloggandet också så jag hoppas att vi skall lyckas nu:)
Hur får man smilies i detta bloggande? Alltså gubbar istället för tecken som ska beskriva smilies!

Jag kan tala om att jag har varit i England både i Januari och i April, båda gångerna tittade jag på utställning och var och hälsade på hos mina väninnor:) Det var underbart!!
När jag for över i April till Manchester så fick jag även förmånen att ställa ut en hane vid namn Chetruda Just Joey. Åhhh, så vacker han är och av den gamla modellen!! Jag blev kär direkt!!!

Tyvärr så gick min digital kamera sönder vid första besöket i januari så det blev att jag fick ta med mig den gamla vanliga kameran som man går till butiken för att framkalla bilderna. Det är båda på gott och ont att ha en gammal kamera, för man kan se på bilderna i ett album, medan man med en digital kamera sparar bara på datorn och sätter kanske ut på hemsidan:)

Kan tala om också att Signe och kullbrorsan Bullen jobbar på som bara den med viltspårandet. Duktiga ägare och hundar säger vi på kenneln Lord Caalveert's!!


Äldsta barnet Cecilia är längre inte ett barn utan har både fyllt 20år och har flyttat hemifrån:) Jätteroligt för henne och hennes kille Micke att ha egen lägenhet. Dessutom så har dom skaffat sig en hundvalp vid namnet Saga och hon är av rasen dvärgpincher!! Urläcker liten varelse som kan charma alla! Så man kan väl säga att man har blivit mormor och Tomas har blivit morfar:)

Här har vi Saga!
Hon är väldigt rörlig så det är inte lätt att fotografera henne:)
Antingen är det fullt ös på denna lilla dam eller så sover hon.
Hon leker gärna och ofta med Arne- vår nya hund. Dom har så roligt ihop!

 Så även liten och stor hund går alldeles utmärkt men man skall nog vara med och se så att inget händer. Det är som stora och små barn, ja ni vet säkert!

Så det har varit 5 månader av underbara upplevelser, men också förändringar i livet som har gjort att man inte kunnat eller hunnit uppdatera vår hemsida, men nu hoppas jag på att vi skall på detta viset kanske få till det bättre med nyheter:)

Så vi syns och höres där ute i bloggandet och kolla gärna in på nytt igen så kanske vi har lagt in nya

Välkommen till min nya blogg!

2008-05-22 @ 10:14:30

RSS 2.0