Helgen

2008-11-30 @ 19:01:47
Vakade av på fredagen, mitt på dagen.

Matilda kom hem och vi åt mellanmål, fast jag åt frukost.

Strax därefter så fick vi strömavbrott igen!!!!! Grrrrrrr!!! Förra veckan så gjorde man ett planerat avbrott i elen på onsdagsnatt till torsdagen, på lördagen så blev det strömavbrott och nu igen blev det strömavbrott.

Vi har inte problem med blåsten, tung snö eller åska som annars drabbar våra strömavbrott.
Nu hade vi klart väder, inte tung snö och ingen blåst och ändå händer det igen på så kort tid!!!!

Jag ringde Vattenfall och sa väl valda ord till killen som satt där. Ja det klart att jag inte skällde ut honom, för han kan ju inte rå för allt detta, men han kan framföra mina åsikter till högre ort!!!

Vi var utan el i dryga 2 timmar och därefter kom elen tillbaka.

Så här hade vi det, ganska mysigt med utan el *ler*
 Vi passade på att äta clementin medan vi myste i soffan. Alldeles bäck svart var det.

  Många ljus var det i vardagsrummet!
Härligt med ljus!

 I köket så hade vi denna ljuskällan, den lyser upp ordentligt!

Jag gillar denna ljusstake, lite gammalt stuk på den. Flaskan ligger där som för syns skull och den får gärna bli lite dammig för att ge lite gammalt intryck *ler*

Sedan kom lördagen med stor städning- eller julstädning som jag kallar det för.
Vi går igenom skåp, väggar, listor och golv och rensar lite var stans.
Det är skönt att få det genom städat.
Så vi började kl.10 och slutade vid 20.00, med lite avbrott för mat förståss. Den dagen var jag chefen som talade om vad som skulle göras *ler* sa grabbarna, fast jag vet att vi inte kör så *skratt*

Fint blev det och nu blev det flera hyllor som blev tomma och med utrymme!!! Jag har annars en enorm förmåga att samla på mig saker *ler*

Söndagen blev till att fira 1a advent *ler*
Cecilia, Micke och Saga kom ut och hade köpt med sig fikabröd till oss alla! Dessutom så hade Cecilia dagen innan köpt hyasinter till mig som jag fick *ler stort*

Vi firade hela dagen med fika och mat och nyss har dom åkt hem.
Just nu skall jag umgås med dom övriga i familjen som bor här och därefter blir det Bones ikväll *ler*

 Här är tomtekorgen med hyasinterna jag fått av Cecilia och så ljus förståss, som jag älskar!!!
 Här är våran gamla adventsljusstake som vi haft i många år och hemplockad mossa från skogen!!

 Vardagrummet har sin adventsljusstake i fönstret och sedan har vi alla ljus på borden runt omkring och myser med.

Nu måste jag iväg och mysa med familjen.
Vi hörs imorgon.

Tungt avslut

2008-11-28 @ 08:31:05
Tungt avslut på jobbet!!!

Alla ens krafter försvinner när man får jobba med så tunga saker. Tunga i dessa sammanhang är mer psykiska åkommor.
Det är svårt att varva ned efter ett sådanat, svårt att slappna av och fokusera sig på annat.

Nu är jag så trött att jag ser i kors *ler*
Bäst är att gå och  lägga sig.

Godnatt!!!

Snart julstädning *ler*

2008-11-26 @ 09:05:53

Inatt jobbar jag och även så imorgon natt.

Imorgon så skall Matilda på simskola, även om hon kan simma så, går man med skolan och visar upp sina kunskaper och det är aldrig fel att träna ofta och mycket på simningen.

Tomas följer med Matilda imorgon eftersom jag sover då.

Sedan blir det fredag och man vakar av sitt arbetspass. Därefter skall jag julstäda, det gör vi alltid innan första advent för att det skall bli så fint inne *ler*
Det är så underbart att åka i affärer och se julpyntningen!! Jag älskar julen!!!
Det är så mysigt med ljus,stämningen och förhoppningsvis den vita snön till också.

Kanske återkommer på fredag igen i skrivandet.

Kram till Er alla


För dig som vill läsa

2008-11-25 @ 22:11:25
Vill tala om för dig som vill läsa om min diagnos och vill följa den så finns den här intill......

eller så på denna länk Tinas fibromyalgi

God Natt till Er alla

Oojj,vilken dag!

2008-11-25 @ 16:14:15
Dagen började vid frukosten, hade sovit dåligt p.g.a värk i kroppen. Jag skulle ha tagit lite tabletter igår.

När jag satt fortfarande kvar vid frukostbordet och lyssnade på när Matilda läste läsläxan en sista gång så kom Tomas in och röjde köksavloppet på morgonen! Vilken aktivitet på morgonen och kl. var inte 7 än.

När vi alla var klara så åkte Tomas till jobbet, Matilda till skolan med skolbussen och jag började att ge hundarna mat och gå ut med dom för andra gången denna dag.

Sedan när allt det var klart blev det mer fart på mig, duschning och sedan till doktorn och kl. var nu 8.15 och jag skulle vara hos doktorn kl.9. Det tar ju lite tid att åka in i snöovädret med bil och man vill inte vara sen, när man äntligen skall få prata med doktorn.

Efter läkarbesöket så åkte jag direkt till Cecilia, plockade upp henne nästa i farten för att storhandla till henne, hjälpte henne med att få hem matvarorna och sedan vidare till .................................

 Subway!!! Som jag upptäckte av en slump när jag var på Cruft's för 2år sedan. Fattade inte hur det hela gick till då och sedan när jag kom hem från England för 2år sedan blev jag jätteglad och skulle berätta nyheten.

Pinsamt värre så visade sig det att sonen visste redan om detta och jag tror att även vår dotter Cecilia visste vad det var, men inte jag. Snopet!!!

Vi åt sådan här idag...................................
 
Man kan välja vad man vill ha i och även välja vilka grönsaker man skall ha! Vi valde brödet med parmesanost på tror jag det var och sedan var brödet ugnsrostat! Supergott och dessutom så bjöd Cecilia på denna lunch som namnsdagspresent!! Vilken present man fick i namnsdag!!! Super gott och mycket trevligt!!

Sedan mötte vi upp fodervärden som inte kunde ha kvar Lucy för dotterns eventuella allergi. Det blev tårar och hjärtslitande för fodervärden, även jobbigt för oss. Det är aldrig roligt när någon hund inte kan vara kvar och måste placeras om.

Nu fick Lucy flytta till vår dotter Cecilia, Micke och Saga och Saga blev lite svartsjuk först eftersom hon har ju haft sin matte för sig själv nu i 8 månader, men det är jättebra träning för Saga att få vika åt sidan för att lämna plats åt andra som Lucy.

Så efter överlämnandet så skjutsade jag Saga,Lucy och Cecilia till deras lägenhet på nytt och därefter åkte jag hem.


Jag har nu efter en ny genomgång på nytt konstaterats att jag har diagnosen Fibromyalgi! Doktorn har varit säker från första början, men ville vara helt säker innan diagnosen skulle sättas. Vi har tagit en massa blodprover på mig innan för att utesluta andra saker och vi har kontrollerat om det har funnits annat sätt för att undvika smärta eller om smärtan blev värre vid vissa tidpunkter. Helt enkelt så ville vi båda klarlägga hur min smärta såg ut och om vi kunde göra något åt det hela.

Men det har inte gått och enkelt uttryck så kan man säga att den slår till när som helst, var som helst och jag är fånge i min egen kropp.
Värken, rörligheten kan slå till när som helst och så även talet och mina taskiga gångstil. Tur att man inte är häst och skall visas upp för domare, detta med gångarter, stil och smidighet. Hade jag varit häst vid bedömning så hade jag åkt ut och blivit slaktfärdig här näst. Tur man inte är en häst, får jag väl tycka då *ler*

Känns ändå skönt att ha en diagnos nu så man kan jobba vidare utifrån den, slippa att leva i ingemansland. Nu har jag inte fått diagnosen för att inte några andra orsaker finns utan man har helt enkelt gått igenom hela kroppen på nytt och haft grundliga genomgångar för att sätta denna diagnos.

Nu är det räkningar som skall betalas och därefter mat som gäller.

Vi syns imorgon!

Allt bra hoppas jag *ler*

2008-11-24 @ 21:35:21
Det har gått bra att köra bil idag, både när jag hämtat barnen- alla 3!!! Vilken lycka för en mamma som jag att ha alla sina 3 barn hemma igen på nytt!!!

Sedan åkte vi till ridskolan Cecilia, jag och Matilda, men även Saga fick följa med.
Matilda hade hoppning och det tycker hon väldigt mycket om!!

Matilda anmälde sig till ett jullovsaktivitet på ridskolan idag också, till Matildas stora glädje.
Ett ridläger dags kurs med 2 ridningar+ 1 teori, lunch och mellanmål den 29/12.

Sedan när vi kom hem så höll Oskar- sonen på att köra bort all snön med snöslungan från vår tomt där vi går.
Innan dess så ringde sonen och funderade vad jag gjort av hans termobrallor!!! Herregud, inte kan väl jag som mamma tagit hans brallor och inte visste jag vad dom fanns heller. Han var tämligen frustrerad över att jag lyckats lägga bort dom.
Nu skall det sägas att när vi kommit hem så frågade jag sonen och det visade sig att brallorna var i hans rum, men jag fick skulden att jag lagt brallorna på annan plats än tidigare. Helt otroligt att få skulden få något sådant när jag inte ens visste var dom fanns, men men mammor är mammor *skratt*

Så sonen var nöjd med sina upphittade brallor, dottern Matilda var nöjd med ridningen och nu blev det kvällsmat som blev i det Indiska slaget som Micke, Oskar gillade skarpt, även Cecilia gillade maten men kanske i starkaste laget. Tomas  var inte särskilt förtjust över maten men åt den i allafall.

Efter fikat så bar det av hemåt för Cecilia, Micke och Saga. Micke som hade varit en hjälte idag! Roligt för honom!!!
Micke hade hjälpt en kvinna som druttat omkull på trottoaren i stan och förmodligen brutit handleden, så Micke ringde 112 och beställde en ambulans till kvinnan med den brutna handleden.
Därefter skulle Micke åka och handla vid ett köpcentra och då fick Micke rycka in igen för att hjälpa att knuffa på en man av äldre karaktärs bil som inte ville ge sig iväg utan slirade på vägen och satt fast.

Så egentligen skulle Micke fått en hjältestjärna idag för sina insatser!!!


Nu är det läggdax för imorgon skall jag till doktorn kl.9.00, därefter skall jag till Cecilia och hjälpa henne med storhandlingen av mat, det behövs transport av maten och är vi båda lite snabba så kan vi äta ihop efter handlandet *ler*

Sedan kanske vi skall hämta en hund som inte längre kan vara hos sin ägare eftersom den minsta dotter har utvecklat förkylningsastma och reagerat på pricktestet om hund och katt, så nu har det blivit 2st allvarliga astma anfall på det lilla barnet och hunden kan inte vara kvar.
Konstigt att barnet blir kvar och hunden åker ut, ibland funderar man om barnet åker ut och hunden stannar kvar, men så tänker aldrig en människa och definitivt inte en mamma med sitt barn.

Sov så gott i snöovädret!!!

Snöoväder!!!!

2008-11-24 @ 08:48:32
Man skall inte klaga, men det känns lite olustigt med snöovädret!!!

Det får gärna snöa, men när det blåser hårda vindar så driver våran väg snabbt igen och det är svårare att köra bilen till stora vägen- riksväg 72. Vår lilla väg är så liten att vi kan inte mötas på den utan har mötesplatser på vägen, vilket skall göra att man samarbetar, vilket vissa människor har svårt för.

Jag föredrar snö framför regn!!

Har nu även skjutsat sonen till bussen och bussen ligger 1,7 km från vårat hus. Vi har under den sträckan 1,7 km åkrar på båda sidorna och öppna fält vilket gör att blåsten får mera fart då och piskar en i ansiktet. Så jag skall även hämta sonen och vår äldsta dotter som kommer med Saga på besök i dag.

Minsta dotter får jag också hämta när hon slutar eftersom hon får annars gå 1km med öppna fält i denna snöoväder!

Så nu blir det inne mys med tända ljus, täljstenskaminen och en kopp thé *ler*

Kom ihåg!

2008-11-23 @ 19:08:02
Idag efter telefonsamtalet till våra valpköpare så gick Tomas, Matilda och jag ut med våra hundar på promenad och denna gången glömde jag inte utan jag kom faktiskt ihåg kameran!!
Det snöade rejält allt eftersom dagen gick!

 Samma skog som tidigare men nu med en hel del snö och under snötäcket så finns här och där en hel del vatten ansamlingar. Så det gäller att man stiger rätt med fötterna.
   
  
   Arne älskar snö och vatten så vad gör han om inte plumsar i vattnet långsamt, så vi måste skynda oss över.

Denna dagen är jag inte så snabb i svängarna. Jag går sakta men säkert! Mina ben vill inte alls och hälarna är bortdomnade, men jag går i min takt så går det bra.

Igår på den trevliga tillställningen för vår del hade jag så fasligt ont så jag kunde smälla av. Jag hade redan när vi gick promenaden på lördagen, ont i kroppen, ont överallt och stel i kroppen. Det blev inte bättre kan jag säga  efter den promenaden. Jag sa till grabbarna som var med på lördagspromenade att jag var vig som ett kassaskåp eller kylskåp, så stel, ovig, ont.

Sedan när vi var bortbjudna och satt still, värkte det i hela kroppen och jag visste inte hur jag skulle sitta för det värkte så vansinnigt, men det är bara att göra det bästa av situationen.

Så idag ville jag verklilgen inte gå ut för kroppen strejkade fullständigt, men jag tänkte att om jag tar det i min takt så går det bra och det gjorde det, fast det tog lång tid att gå vår promenad.


   Mallow har full fart i snön *ler*
 Nu börjar hundarna bli trötta att springa i snön- här är Arne.
 Full fart på Greta också!
  
 Så här är verkligen en engelsk springer spaniel, deras element är jakt, att få springa, vatten passion som detta och en stor portion glädje!! Här är Arne förståss!
 Snart är vi hemma, bara denna branta uppförs backe på hemvägen! Som sagt så har vi denna skog bakom vår husknut! Skönt att hundarna får springa av sig sin energi. Dom behöver verkligen springa av sig, för en springer spaniel har så väldigt mycket spring i benen och behöver detta *ler*

Nu äntligen kom jag ihåg kameran så Ni kunde få se lite vinterskrud av skogen också!
Vi hade på promenaden -5grader med inslag av snö och sol ibland.

Ojjjj,vad underbart roligt vi hade!

2008-11-23 @ 18:41:34
Vi kom då till våra valpköpare som vi pratat sporadiskt med dom senaste 10åren och nu skulle vi dit till dom, för dom hade bjudit oss på mat.

Alltså en hel kväll med dom. En sådan kväll kan ju bli precis hur som helst efter så lång tid.

Men OOOOOooojjjjjjj, vad roligt vi hade!! Vi skrattade och skojade om vart annat och pratade gamla minnen för väldigt länge sedan!
Det var så trevligt och vi hade så kul ihop, att festen slutade inte förrän 00.30 då vår stackars chafför Oskar- vår son som kom och hämtade oss.

Nu tror Ni säkert att vi intog en massa alkohol, men icke sa nicke. Jag tog endast 3 st mellan öl och jag var inte ens påverkad, vi kom dit kl.17.00 och åkte inte förrän 00.30 *ler*
Vi åt kött, potatisgratäng med grönsaker och som dessert hade hon gjort pannacotta- supergott!! Jag hade aldrig ätit pannacotta tidigare, så detta var något nytt.

Deras hund som nu är 13år gammal hör verkligen till ålderdomen, men så otroligt trevlig är han i sitt sätt att vara.

Idag blev jag tvungen att ringa tillbaka till dom och tacka för igår, det var verkligen super trevligt och jag hoppas innerligt att det blir fler gånger och inte som tidigare att vänta i 10år till *skratt*

Dom uppskattade det hela lika mycket som vi hade gjort, vilket var extra kul!!!

TACK för att vi fick komma!!

Växelström?!

2008-11-23 @ 18:33:12
När så Cecilia och Micke åkt hem till sig med Saga, så blev det lite dö tid innan jag gjorde ordning mat till Matilda.
Matilda skulle på disco mellan kl.18.00-20.30 som en kompis i skolan ordnade.

Så hon behövde mat innan discot. Oskar ordnade egen mat till sig, precis när Oskar var klar med sin mat så gick strömmen igen på nytt. Då kan jag säga att jag var väldigt TACKSAM och GLAD att Matilda, Oskar och hundarna fått sin mat och Tomas duschat klart *skratt*
Det är inte kul att stå i duschen med tvål på kroppen när strömmen går så oplanerat!!! Inte är det roligt när man precis skall till att börja med maten och strömmen går, lagom hungrig och så blir det inget!!

Ja, strömmen den gick och den kom och den gick och den kom, som ett värsta disco spotlights! Vi ringde till felanmälan av strömmen och det var 4000 abonnenter som blivit drabbade.

Sedan begav vi oss först till ett par valpköpare som vi inte umgåtts med väldigt nära på 10år, nu skulle vi dit och äta mat och umgås som vi hade gjort förr!
Oskar skjutsade oss först till dit vi skulle, därefter så skjutsade han Matilda till sitt disco.

Klart, glömde och super trevligt!

2008-11-23 @ 18:20:33
På fredagen så var vi klara med vår kurs som har varit super trevlig, men intensiv- ATSS kursen.

Direkt efter kursens slut så åkte jag för att möta upp Tomas min kära sambo som hade Saga- vårat barnbarn *fniss*
Cecilia- ägaren till Saga var på SAKO mässan i Stockholm, så vi var barnvakt kan man säga.

Väl hemma så fixat jag hemmet, hundarna och vips så kom Cecilia. Micke och strax därefter Oskar. Matilda var redan hemma. När så Tomas kom hem så åt vi mat och dessert på viktväktarvis *ler*

Vi hade en super trevlig kväll, umgicks, hade trevligt och dom övriga utom mig spelade Yatzy, men jag klarar inte att spela spel, dålig förlorare och jag erkänner detta, så därför låter jag blir.

När så kvällen kom så gick vi alla i säng, Cecilia och Micke sov över hos oss. Det uppskattar jag väldigt mycket!!!!
Saga sov inte hos Cecilia som man skulle kunna tro, nej hon sov hos oss- mellan oss som ett barnbarn gör *ler stort*
Fast mest låg hon hos Tomas, jag är nog för vild i sängen, när jag sover så snurrar jag omkring och flaxar med armar och ben.

Väl på morgonen så åt vi frukost och därefter gick Tomas, jag, Micke och hundarna ut i skogen på promenad, men här hade jag glömt kameran!!! Så typiskt, det kom jag på när vi var i skogen och då var det ju försent!!!

Vi gick en ordentlig promenad med Saga och dom övriga hundarna och vi plockade mossa inför stundande adventsfirande till nästa helg. Micke plockade till sig och till Cecilia och vi plockade till oss.

Efter promenaden så var hundarna trötta och vi tog en fika innan Cecilia, Micke och Saga åkte hem till sig. TACK för en underbar  kväll och lördag morgon!!!!!

Snart slut.........................

2008-11-20 @ 21:05:05
Snart är kursen slut och det är imorgon!! Puuhhh!

Jag har idag varit patient och Sjuksjöterskorna har fått träna i ABCDE-konceptet med patientfall som mig och även träna på stationer om immobilisering, traumabräda-spinaboard, halskrage, att ta av en motorcykelhjälm utan att rubba nacken-stabilisera, ryggskador eller/och skallskador.

Tänk, tänk som Nalle Puh sa och slog sitt finger mot huvudet *ler*
Jag nog tänker man och mycket bra föreläsare på plats.

Min så kallade frisyr rök all världens väg när jag fick vara patient och hjälmen skulle åka på och ta försiktigt av, håret stod åt all håll, glasögonen hade dom tagit av mig och örhängen tog vi också av för säkerhets skull.

Förra gången vi hade träning, dock inte sådan träning som denna utan på Viktoria Brandstation med sjukvårdsgruppen, då fick jag ploppen bakom örhänget i halsen, så långt bak i halsen så jag hade inte en chans att spotta ut den- det blev att jag svalde den.

Denna gången var jag mer försiktig, men det blev mycket att vara patient.
Vi Triagerade patienter enligt ABCDE- konceptet och på ett papper var patientfall beskrivna och vi skulle prioritera vem vi skulle ta först och varför.

Instruktörerna frågade och ifrågasatte hur, varför man gjorde som man gjorde och hur tänkte man. Inget var självskrivet eller enkelt.
Allt för att vi skall bli bättre.

Nu är jag slut i kroppen också efter tidiga morgon och sena kvällen. Storhandlade idag också, eftersom Saga kommer imorgon när jag hämtat upp henne.

ÄR så trött men jag skall titta på Himlen får vänta. Låter sjukt att man tittar på sådant när man har sådant på jobbet, men detta program tycker jag är bra för det vinklar synen från patientens vinkel och patienterna vill göra något bra av det hela även om dom har fått en gräslig diagnos.

Tjingeling!

Till viss del godkänd *ler*

2008-11-19 @ 21:37:48
Hemtentan har jag gjort om ATSS- Akut Traumasjukvård för Sjuksköterskor och den lämnades in nu imorse när vi kom till kursen.
Vi undersköterskor måste göra hemtentan, men behöver inte göra provet och få ett godkänt för att klara kursen som sjuksköterskorna måste.

Men vi måste ändå har gjort hemtentan och få godkänt i detta och det fick jag *ler stort* Hörde att vissa sköterskor elelr läkare ibland inte får godkänt på detta, så att vara undersköterska och få godkänt måste ändå anses som väldigt bra!!!!
Super glad!!!!

Gick upp kl. 4.20 imorse, ut med hundarna, sedan duscha, frukost och försöka ta sig in i bilen som var igen frusen med snö och is imorse. Åkte sakta in till stan och kom till jobbet.
Väl på kursen så har det varit föreläsningar, stationer där man får förevisning och sedan skall vi prova själva olika saker.

Vi får olika fall beskrivningar där vi måste tänka till själva och enligt konceptet ABCDE, alltså A- Airway, B-Breathing, C-Cirkulation-Chock och D-Disability och E- Exposure.
Sett röntgen bilder, pneumothorax, hemothorax, chocker som blödningschocker med 4st B'n för Bröstkorg, Buk, Bäcken och Ben där man blöder som mest om något går sönder.
Ja, listan kan göras lång av allt man skall kunna även osm undersköterska *ler*

Man kan blöda upp till ca 750ml om man bryter ett under ben, visste Ni detta??
Ramlar man och bryter ett lårben så blöder man desto mer kan jag säga. Vi skall veta hur mycket man kan blöda, risker och att häva blödningarna med att ge dropp i första hand. Nu är det ju läkaren som bestämmer och därefter sjuksköterskan, men alla skall kunna detta även om vi inte bär ansvar elelr får utöva vissa saker som undersköterskor, men vi skall veta!!!!

Så var nu extra försiktiga i halkan!! Kör och gå försiktigt!

Roligt har det varit i dag, men väldigt mycket och intressant så hjärnan är klart överansträngd *skratt*

Imorgon så går man upp samma tid 4.20 sedan till jobbet så man är där i tiden, avskyr att komma i sista minuten och stressa. Slutar kursen imorgon kl.16.15 och därefter är det sista dagen så sköterskorna skall göra tentan och praktiskt prov.
Hinner inte skriva mer nu och jag måste gå och lägga mig *ler*

Kram till Er alla där ute!

Plugga, snö och kanske snöbollslykta

2008-11-18 @ 16:13:26
Har nu pluggat inför morgondagens kurs!!!
Jag har ju ATSS- Akut Traumasjukvård för Sjuksköterskor (inkluderad oss undersköterskor) nu imorgon hela dagen och sedan även hela dagen på torsdag för att sedan ha övningar, vilket betyder att vi skall leka för att få in tänket, finslipa för att bli ännu bättre och för att leta brister så att vi skall ta bort bristerna och bara bli jätte duktiga!!

Oooojjjjjjj, vad det snöar ute!! Snö blandat regn har det stundvis varit och där emellan har det bara varit snöflingor!!! Detta gillar jag *ler stort*

Nu blir hundarna bara blöta och det gör ju inget, det är värre med leran tycker jag. Usch!

Igår var det väldigt mycket på jobbet, själv jobbade jag i akutrummet! Vi hade häcken full tills klockan blev 5 på morgonen och nu kan jag tala om att jag vet att jag har en kropp, jag känner den genom värken.
Det blir ingen återhämtning för jag skall ju på kurs imorgon så jag får även då ta smärtpiller för att döva den värsta smärtan.
Det kan tyckas vara löjligt att man inte kan vara på kurs och sitta på en stol, men när man känner som man har suttit på stolen i hundrar år för det värker så infernaliskt i rumpan, sittbenen, så man vet inte hur man skall bete sig, då är det inte roligt att sitta still och lyssna i flera timmar.
Att man sedan har väldigt svårt för att resa sig upp efter att suttit still i flera timmar gör inte saken bättre. ALLA tittar när man försöker resa sig upp, jag är ju inte 90år utan dryga 43år, men av kroppen att dömma så ser det mer ut som en 90åring som reser sig. Jag häver mig upp med armarna på bordet för fötterna och knäna kan inte resa mig upp från stolen, då förstår man att det är varken kul att sitta för länge i en samling människor som funderar och tänker men inte frågor.

Väl när man har ställt sig upp så skall man gå framåt för att gå ur rummet, fika kanske eller något annat, ja då haltar man så en värsta häst som är blockhalt. Linkar gravt så man är både halt ,lytt och ser ut osm man behöver en höftprotes här näst, fast man behöver inte detta för jag har inte ont i höftkulan, höftleden.

Tänk var underbart det skulle få vara att bara resa sig upp gå som en normal 43åring och aldrig ha krämpor.
Tänk om man kunde få backa tillbaka tiden och få njuta av livet mera som man gjorde, fast då var man i full fart mot alla håll och man bara njöt av livet.


Få se om det blir något mera bloggande under kvällen eller morgondagen?! Annars bllir det till på fredag eller lördag kanske. Hoppas på detta.

Kanske man kan göra en snöbollslykta ikväll *ler*

Gårdagens ridning *ler*

2008-11-18 @ 15:55:38
Matilda har ju nu bara ridning i Heby Ridskola och där gick ju även jag och Cecilia på den gamla goda tiden *skratt*
Vi var nöjda då och jag är även nöjd nu med *ler*

Matilda var ju van vid att bara rida shetlandsponny från den andra ridskolan så hon fick nästan panik första gången hon skulle rida Sonia.

Nu har hon ridit Sonia 4ggr och galopperat, hoppat över hinder, balansövningar och markarbete=att kunna konsten att rida ridvägarna med balans och rätt ridväg.
Markarbete för dom yngre barnen och nybörjare handlar med om att komponera ihop att kunna trava och samtidigt kunna ridvägen som kanske ser mer ut som en terpentin *ler* Då är det svårt att både tänka ridväg, styra och hålla farten.

Cecilia och jag hade ju kommit en hel del på väg, så vårt markarbete handlade mycket mera om dressyr som början till passage, att på börja galopp i bakdelsvändning och att alltid få hästen gå på tygeln i svårare former.
Cecilia och jag gillar dressyren mera, medan Matilda älskar hoppningen.

Hon verkligen älskar detta med hoppning och hästar. Nu tror Ni att jag har styrt över henne i detta, men så är inte fallet utan tvärtom har hon Matilda fått kämpa för att visa sitt intresse och viljan.

Här är några bilder från gårdagen, men dessvärre som alltid i ridhus är belysningen bra när man tittar men när man tar bilder så är bilderna väldigt mörka och nu tog jag i en annan sekvens, då blir rörliga bilder suddiga men ändå ljusa bilder. Ja, man blir då aldrig nöjd *skratt*

 Matilda med Sonia. Sonia är en Irländsk import, alltså ras okänd. Men så underbart trevlig häst!

 Matilda och Sonia i närbild *ler*
  
 

 Rid eleverna skulle rida i trav först i en volt över bommar som låg på marken sedan mot 2 hinder för att sedan trava över 4 hinder på volt i mitten, alltså dom skulle svänga efter andra hindre mot höger och rida i en rund cirkel över hinder i trav och tillbaka igen och fortsätta i en cirkel=volt över bommar närmast mig på bilden för att sedan avsluta i skritt- hästen går och sedan stälal sig på led.

Detta gjorde som flera gånger och sedan så fick dom galoppera till barnens stora förtjusning. Först med en person springandes brevid i fall om dom ville ha hjälp med att bromsa hästen eller ha hjälp på annat sätt.

Efter några rundor så fick dom som ville galoppera själva utan någon som sprang brevid och det ville ju Matilda förståss *ler*
 Hon sa efter ridningen att detta var den bästa ridning hon hade gjort *skratt* Så roligt att kunna ge barnen glädje!!!

Väl inne och snart hemgång för Saga *snyft*

2008-11-17 @ 10:40:47
Efter vår promenad så började Tomas att elda och sonen hade vaknat för ett tag sedan och dottern Matilda väntade troget på att få frukost. Hon brukar ta frukost själv, men kände för att ta en mjukstart på dagen.

 Saga hjälper gärna till att titta vad som bjuds *skratt*
Matilda delar med sig till Saga.
 Oj, vad det snöade och termometern sjönk till minus grader, som jag gillar.
 Saga njuter av värmen i vardagsrummet och ligger i sin filt.
 I väntan på att Matte Cecilia är på väg hem från Stockholm så passar morfar och Saga på att mysa innan hemresan.

 Nu ligger Saga i mattes knä och äntligen kan pusta ut att få vara i mattes knä.
Vi fikade ihop och sedan åkte Cecilia, Micke och Saga hem för denna gång.

Vi säger Tack för lånet av Saga. Mycket roligt och trevligt har vi haft det!!!
 Snön ligger kvar på backen och fåglarna äter för brinnande livet eftersom termometern sjunker.

Tanken var tänkt också att vi skulle till en jobbarkompis till mig och träffa hennes hundar som var dansk/svensk gårdshund, även om dom inte var renrasiga och inte hade dom stamtavla, men vi tänkte göra ett besök.

Vi hade bestämt oss att höras av till varandra på kvällen och att vi skulle komma någon gång mellan 17-17.30.
Jag ringde vid 16.15 första gången och sedan blev det flera signaler till, men inget svar.
kl.17.30 kom hon hem och hade då varit på hopptävling och sedan var det ju rena isgatan att köra hem för henne så vi bestämde oss för att det blev inget möte.

Och jag blev klokare på vägen *ler*

Nu skall jag sova och jobba inatt och Matilda skall på ridskolan i Heby ikväll kl.16.20 och jag åker till jobbet kl.20.00 så tiden rinner iväg.
Imorgon blir det plugga av eftersom jag skall på kurs på onsdag, torsdag och fredag- ATSS, vilket är akutsjukvård kurs som egentligen är bara för sjuksköterskor men även undersköterskor får gå på denna eftersom vi också jobbar inne på akutrummet.

Så även denna vecka är fylld med aktiviteter *skratt*


Vi syns och hörs gott folk *ler*

Jag glömde inte........ *skratt*

2008-11-17 @ 10:24:28
Jag glömde inte för en gång skull att ta med mig kameran på skogspromenaden!! Jag är nämligen fenomenal på att glömma kameran hemma när man går skogspromenaderna. På utställning så är man självklar att ta med kameran, men inte på det vardagliga.

Men nu när vi skulle gå ut i skogen på söndagen så tog jag med mig kameran!! *ler*

Först så åt vi frukost och så även hundarna.
Det var då bara jag och Tomas som var uppe med hundarna, sonen och minsta dottern sov fortfarande då.

 Självklart så satt Saga på köksstolen vid morfar Tomas och självklart så är ju Tomas svag för Saga när hon sitter vackert och har huvudet på sned och viftar med framtassarna, då kan inte Toams stå emot!
Så nu har vi bildbevis Cecilia att han ger Saga!!
Sedan att mormor- jag- också gav Saga lite finns inte på bild eftersom det är jag som tar dom flesta bilderna! *skratt*

 Nu sitter Saga vid mormor *ler*
 Lite sugen på frukost är damen Saga!!
 Nu börjar damen Saga att bli trött på allt väntande av frukosten *skratt*
Så vi gav hundarna mat och begav oss ut bakom huset där skogen finns.

 När vi börjar vår promenad i skogen så börjar det först att snöblask till regn.
För att sedan övergå till att helt bara snöa.

 Som Ni ser så älskar Springrarna vatten, det är deras rätta element Vatten. Dom skall vara vattenglada hundar som orädda kunna go i vatten för att apportera. Nu var detta bara regnets makter som hade givit oss massor med regn under flera dagar så då blir det väldigt blött i skogen.

Kontrasterna till springrarna är nog Dvärgpinchern!!
 Saga vill gärna inte blöta ner sig och hon gillar inte att springa där det är skitigt, till min stora glädje *ler*
Däremot springer även Saga i buskar och snår precis som springern!!!!

 Se här bara hur springer bara älskar att leka i vattnet och dom står gärna kvar här *ler*
 Morfar lyfter upp Saga, dock lite felvänt, men det går bra ändå *skratt*
Det var så mycket vatten och det fanns ingenstans att gå utan att gå i vattnet. Jag har hål i gummistövlarna så det blev att skynda sig över. Jag klarade stövlarna för denna gång.
 Flygande fläng kan man säga *ler* Springern har stora mott på att få springa. Dom bara älskar detta!! Dom springer och springer, dock nosar dom och söker efter dofter när dom springer.
Tomas och Saga står nära morfar *ler* sedan kommer Greta mot mig.
  
Det är så härligt att gå i denna skogen, så tyst och så ljuvligt för hundarna!
 Arne springer med full fart!
 Arne ger järnet i skogen!
 Här är Mallow, Greta och Saga i skogen. Det går alldels utmärkt att ha dvärgpinchern med springrarna i skogen. Dom vet så väl hur båda fungerar och tar väl hand om varandra. Det är nog bara Arne osm är lite klumpig ibland som springer eller trampar på Saga, men för övrigt så går det utmärkt!
  
   
 Nu börjar Saga bli trött och frusen och vi är på väg hemåt från skogen till huset.
 Smutsiga bakdelar.
 Här bär morfar Tomas över Saga på nytt över denna vattensamling när vi går hemåt.
  Se hur det snöar, ruggigt!
Tjejerna är närmast och killarna Arne och Knatte springer längre bort på bilden, nu är vi på väg hemåt *ler*
 Nu har snön lagt sig på ryggen på Saga! Och vi är snart hemma *ler*
 När man går ner från skogen så ser det ut så här. Man kan se grannens hus- det röda i bakgrunden- dom som har får och border collie. Vårt hus är det gråa med blå knutar. Det är brant ner för stenar med mossa så man får ta det försiktigt när man skall ta sig ner eller uppför, för här finns ingen stig att gå på.


Så underbart mysigt!!

2008-11-17 @ 09:50:39
Så väldigt mysigt det blev på lördagen *ler stort*

Inget var planerat förutom att Saga skulle hit över helgen! Och i fredags blev det inplanerat att Matilda skulle till sin kompis på lördagen, men utöver detta så var inget planerat.

Killarna- Tomas och vår son Oskar var ute på gården med hundarna när jag kom hem. Jag hade handlat mat och dom hade fixat med sina bilar m.m.

Hundarna var jätteskitiga och Saga hade både lera på fötterna, under magen och på ryggen eftersom hon lekte ju med Arne.

Fördelen med Saga är ju att man bara tar en trasa och torkar av henne så är hon klar *ler stort*
Väl inne så såg allt ut som jordstampat golv, förskräckligt!

Jag hade plockat in maten i kylen och tänkte börja dammsuga, men då kom sonen in och började dammsuga. Jag tog då och började städa i övrigt och allt resulterade i att Tomas, Oskar och jag städa hela huset från topp till tå, som vid storstädning- julstädning *skratt*
Dessutom så knäskurade min son golvet i hela huset. Det brukar jag aldrig göra nu för tiden utan jag har ju en mopp, men han ville ha grundligt städat. Vilken son man har!

Jag frågade vad jag blev skyldig nu efter detta, men räkning har inte kommit ännu, så vi får se vad det blir *ler*

Därefter åt vi god mat som var kassler i murkelsås med ost på i ugn och pressad potatis till- SUPER GOTT!!!!!

Sedan hade vi en mysig stund bara vi tre innan Tomas hämtade vår dotter Matilda hos sin kompis.
 Oskar tittar på TV och Saga ligger på sin pruttkudde som vi kallar det för av vissa skäl *ler*
 Saga bara ÄLSKAR morfar Tomas *ler*
Saga blir så vansinnigt glad över att träffa morfar Tomas. Just här har Tomas bara varit och hämtad Matilda och hon blir alldeles till sig av lycka när han kom hem. Saga är ju så en enmanshund litegrann. Hon gillar hela familjen som oss, men väljer ut sina favoriter som Tomas när hon är hos oss och Cecilia avgudar hon för att det är hennes matte *ler*

 Saga älskar sin pruttkudde *ler* Det är liksom som hennes kärlekssak som alltid skall följa med.
 Här är Saga trött, men vill så gärna se vad som händer överallt i när hundarna rör sig eller när vi i familjen gör något. Man kan se på hennes ögon hur trött hon är. Lilla Gumman *varmt hjärt*

 Saga gillar också att burra ner sig i filten- fleecefilten. Här är det varmt så det är inte för att hon fryser utan mer för att boa in sig i filten för att göra det så mysigt som möjligt!

 Konsten att njuta- Saga!!

Sedan när det blev läggdags så fick Saga sova hos morfar Tomas i sängen eftersom hon tar ju inte så stor plats som springrarna. Saga sov under täcket på Tomas sida av sängen och låg så stilla hela natten.
Hon är också morgontrött av sig och även om springrarna hade vaknat tidigare så sov Saga rofyllt!!
Så vi fick även lite sovmorgon och gick upp  på lördagen 7.30 och söndags morgonen gick vi upp 8.00.

Helgens bravader får bli uppdelat *ler*

2008-11-17 @ 09:27:44
Eftersom annars så blir hela helgen så lång att läsa *ler*

Efter att ha jobbat två hektiska nätter- onsdag och torsdagsnatt så var man ganska mör under fötterna och kroppen som helhet.

På fredagen så kom Oskar med Saga hem till oss för Cecilia och Micke skulle ju till Mickes föräldrar i Stockholm. Dom brukar ta med Saga men valde denna gången att inte ta med henne till vår stora lycka *ler stort*

Jag fick också besked från min chef att det blev godkänt att jag får börja mitt nya jobb redan den 7/1 2009 så jag blev så glad!!! Men också kände jag en viss ledsamhet eftersom jag gillar verkligen Akuten på alla vis, men det är kroppen som säger nej just nu och då måste jag prova något annat, så visst kommer jag sakna Akuten när det väl börjar bli dags att gå till det nya jobbet.

Det kommer att kännas jättejobbigt när man skall ta bort sitt namn på skåpet i snyggen och även där nere i kulverten, att lämna något man gillar kommer samtidigt bli tungt, men jag är ju bara tjänstledig så jag kan ju komma tillbaka om det skulle bli så.


Lördagen blev helt underbar som jag berättar lite högre upp i bloggen om *ler*
Skjutsade Matilda till en klasskompis som har hästar så hon skulle få rida också, till hennes stor glädje!!!
Matilda åkte vid 9tiden och blev hämtad kl.20.00- alltså borta hela dagen.

Efter jag lämnat Matilda hos kompisen så åkte jag för att handla. Grabbarna- Tomas och vår son Oskar var hemma med hundarna.
Efter handlandet så åkte jag lugnt hemåt, men jag var svettig för jag hade valt fel jacka! Puhhh!!!
Så jag ville ha lite kyla i bilen, alltså tryckte jag på knappen för AC. Åkte ca 2 mil och jag funderade varför inte AC'n fungerade, jag fick ju ingen kyla. Tänkte att det kanske var fel på AC, j**vla skit tänkte jag!!!
Tills jag svänger upp på vår mindre grusväg och ser då att jag tryckt på fel knapp!!! *Skratt*

Jag hade under 2mils körning funderat över om AC'n var trasig, men kom aldrig på tanken att jag tryckt på fel knapp. Huvudet är inte som det ska, ibland *ler*

Om Skytten, stämmer till viss del *ler*

2008-11-14 @ 15:33:00

skyttens stjärnbild

AstronomiSagittarius, En stjärnkonstellation på södra stjärnhimmeln i djurkretsen. Den ligger i Vintergatans mitt.

SKYTTEN
Född 23/11-21/12

Positiv-Eld-Föränderlig

Tursten:
Turkos
Nyckelord: Jag ser
Turfärg: Blodrött
Planethärskare: Jupiter
Lyckofärger: ljusblått, lila,
Lyckosten: turkos
Lyckoblommor: jasmin, narciss
Lyckodag: torsdag
Lyckosiffror: 3, 5, 7
Passande ord: Frihet, tolerant och expansiv.

Goda egenskaper hos Skytten:
Skytten är optimistisk, vidsynt och energisk som person. Du är intelligent och nyfiken och brinner av att ständigt upptäcka och prova nya saker *ler*

I sällskapslivet är du varm, ärlig och omtänksam. Skytten har många vänner och de ser dig som en glad optimist som har förmågan att sprida glädje och positiv energi omkring sig.

Du är kreativ och djärv och bra på att se helheter. Du sitter inte inne med något utan vågar ta ut svängarna i det du gör och säger *ler*

Mindre goda egenskaper:
Ibland blir ditt filosoferande över äventyr och spänning så dominerande att du glömmer mer jordnära och "vanligare" saker. Du tänker helhetsmässigt och storslaget, men har tendens att vilja unvika de ack så viktiga detaljerna i de planer du smider fram.
Du är otålig och tycker inte om för mycket bindande ansvar. Ditt friska mod gör att du ibland också tar alltför stora risker- vad det än må handla om. Då blir du istället direkt dumdristig och huvudlös.

Så tänker Du
Du funderar ständigt över nya små och stora äventyr att förgylla ditt liv med. Du älskar att lära dig saker och ting och tycker om att ta lite risker. Du älskar din frihet och avskyr stiltje och slentrian.
Du håller hårt på ärlighet och sanning och drar dig inte för att säga vad du tycker, i vått och torrt.

Du passar bra i yrken där du får fritt spelrum och ges chansen att ständigt prova nytt. Du älskar utmaningar och är bra på att lösa problem.
Ditt intresse för språk och samhälle är stort och därför skulle läraryrket passa dig bra, eftersom du också har en förmåga att motivera och lära ut något du kan. Din argumentationsförmåga gör dig också till en bra försäljare eller mäklare. Andra passande yrkesområden kan vara föreläsarverksamhet, resebranschen och prästväsendet. En bra författare skulle du också bli, genom ditt rika livsinnehåll.

Kärlek och Vänskap:

Så ser du på kärlek och vänskap:
I kärleksrelationer gör din öppenhet, ärlighet och vänlighet att du lätt får kontakt. Du är generös med dina känslor, men vill samtidigt akta dig för att binda dig för fort. Blir kraven för höga bryter du direkt, eftersom du ständigt lyder din inneboende frihetssträvan.

Din partner bör därför dela denna syn och fungera på samma sätt för att det skal lyckas. Utan frihet och spänning kommer du att tappa all inspiration och lust.
Här finner du goda vänner och kärlek: Du passar mycket bra med Väduren och Lejonet. Även med Stenbocken kan det finnas goda förutsättningar. Sämre förutsättningar har du med Kräftan och Jungfrun.


Jag är född den 12 december vilket är ju dagen före lucia, för dig som vill veta, vilken dag jag fyller *ler*

Mångt och mycket stämmer detta på mig ovan, men samtidigt så är vissa saker inte riktigt överensstämmande eller inte stämmer alls på mig.
Tomas och jag har varit ihop i 25år och han är född i Fiskarna, så där sprack den teorin. Mina barn är födda i Oxen, Fiskarna och i Kräftan. Min äldsta dotters kille Micke är född i Väduren.

Så visst är det lite roligt att läsa astrologi, men man får faktiskt ta allt med en nypa salt *skratt*
Astrologin skall ju inte styra ditt liv, utan du väljer ju själv hur du vill ha det i ditt liv, med allt som ges.


Däremot skulle jag vilja veta mer om andar eller annat och hur det står sig mot Skytten eller hur Skytten har för kunskap gott som ont i detta med andar eller livet efter detta.

Vill med detta önska Er en Skön Helg även om det regnar ute *ler*
Snart kommer dvärgpinchern Saga hem till oss!!!!

Nyheter bra och dåliga

2008-11-14 @ 08:59:03
Ja, då har man jobbat klart för denna vecka och jag var resurs inatt som var, vilket betyder att man hjälper till där det behövs en extra hjälp. Mestadels blev det att jag hjälpte till på medicin.

Innan jag gick hem så mötte jag min chef på nytt och hon skulle prata med dom övriga idag om jag kunde få gå från akuten redan innan den 7/1 2009 då jag skall få börja jobba på mitt nya jobb. Min chef sa att det såg ljust ut för att jag skulle få ledigt.

Fick också höra av en annan medarbetare på kvällen att hon trodde med sannolikheten att hon fått fibromyalgi, allt stämde utom några få saker. Hon gick till sin husläkare och läkaren skrattade henne rakt upp i ansikte!!

Så j--vla bedrövligt av en läkare att skratta någon i ansiktet som söker hjälp för smärta och man vill verkligen ha hjälp.
LÄkare menade på att fibromyalgi, det var farligt.......... för kom man in i det facket så kom man aldrig ur detta. Min medarbetare grät på väg hem till sig och då grät hon av ilska. Fullt förstårligt!!!!!

Väl när jag kom till bilen så blinkade min mobil och där fanns ett SMS. I SMSet så stod det att man kunde inte ha kvar tiken och att det var noga väl genomtänkt, den minsta i familjen- barnet hade ju utvecklat allergi mot hund och katt och alla dom andra barnen var inte allergiska, utom det sista barnet. Vilken tragedi!!!

Först var tanken en annan för att lösa detta problem, men nu är det bestämt att tiken är till Salu!!!

Så finns det någon som är intresserad av en Engelsk Springer Spaniel tik, lydig, supersnäll, genom go mot allt och alla, aldrig aggressiv, endast svansviftande glad hund som vill så gärna vara nära dig som person. Hon vill inte bli utstängd från något rum eller på annat sätt utfrusen, NEJ hon vill vara så nära att hon gärna ligger vid din sida.

Du som är skiftarbetande, där familjen jobbar olika så att någon är hemma eller någon som är hemma hela tiden, på landet kanske?

Vi söker en familj, person som är seriöst intresserad!
Ring mig för mera information!!!

Nu är det läggdags och jag sover till 13.00.

Gäsp......... av lycka *ler*

2008-11-13 @ 09:09:44
Sitter nu och gäspar så man kan nog se ända ner i magen när jag gäspar. Galna jag, så trött så man gäspar så man tror att käkarna skall hoppa ur led.

Trött är jag också, måste gå och lägga mig för jag har ju jobbat natt och skall jobba inatt igen *ler*
Vi hade fruktansvärt mycket på Kirurgen där jag jobbade, men medicin hade det sju resevärre. Suck!
Vi 4 tiden på morgonen började att bli lite lugnare.

Imorse var jag in till min chef och jag var lite nervös för samtalet! Jag visste ju inte hur hon skulle reagera och vad hon skulle tycka.

Nu hade jag inte behövt oroa mig för min chef gav mig tjänstledigt och min nya chef godkände att jag fick vara tjänstledigt från mitt gamla jobb, medan mitt nya jobb gav mig en provanställning, vilket betyder att jag får tjänsten på natten, men att jag måste prova på först.

Så på vägen hem från jobbet ringde jag min nya chef och frågade rätt ut, tjänstledigt och provanställning och hon tyckte allt var okey nu.

Nu ville den nya chefen veta när jag blir släppt från min gamla arbete så snart som möjligt!!!
Oftast är det 3månader innan man får gå från en arbetsplats.
Min nuvarande chef skulle kolla upp detta.

Så nu är vi på väg mot ett nytt jobb!!!!
Sedan får vi se hur det blir med byte av arbete, om det blir den 7 januari *ler stort*
Vi får se hur saker och ting blir *ler*

Nu är jag så trött att jag ser i kors!!! Dags att sova!!!!

Jag antog en utmaning *ler*

2008-11-12 @ 14:26:39

Jaha, så har man då blivit "utmanad" av Sussie (en ny bekant- uppfödare via blogg och ny ras tibbe)  så jag gör mitt allra första försök i detta *ler* Jag har aldrig blivit utmanad tidigare, så detta är nytt för mig *skratt*


Så här går det till:

* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet på inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Har gillat djur sen jag var liten. Mina föräldrar gillade inte djur, så jag gick ut med grannarnas hundar eller rättare sagt byns hundar. Det hände ibland att någons hund sprang hem till mig ibland, som papillionen  som ofta stod på vår trappa till min mammas förfäran- hon är hundrädd. Själv har jag ägt stor pudel, gordon setter, petit basset griffon vendéen och uppfödning av rasen engelsk springer spaniel.

2. Även på semestrarna när jag var liten och bodde hemma så såg jag till att få gå ut med hundar, frågade och sedan bara älskade jag att få promenera med hundarna!!

3.Röker inte, har dock rökt en gång och åt då sega råttor som jag satte i halsen, sedan var jag avskräckt för livet kan jag säga. Dricker sparsamt, eftersom vi ofta skjutsar barn eller åker på hundutställningar.

4. ÄR en livsnjutare, tycker om att få tillvaron så bra som möjligt så jag och min omgivning kan trivas och bara njuta i fulla drag. Är också en person som är ärlig och sanningsenlig. Kan aldrig ljuga, som även mina barn säger "Mamma kan man alltid lita på  för hon ljuger aldrig"

5.Tycker om att prata i telefonen med folk som jag gillar att prata med och då i timmar *ler*

6. Tror på ett liv efter detta, tycker sådant är intressant. Tror att detta med andar kanske finns och ibland kan man väl säga att jag har kontakt med döda. Det var ett medium som sa att jag hade den gåva att ha kontakt med andra sidan, men jag har aldrig vidarutvecklat denna sak eller fördjupat mig i den. Däremot så tror jag detta är ett intressant ämne som jag någon gång kanske lägger mer tid på.

7. Jag gillar en kopp choklad med vispgrädde på  eller chai latté- te med mjölk. Ibland är det godis och då är det oftast choklad, men det händer att ibland att jag är sugen på lakrits. Som bäst är det med en kopp att dricka något gott och sitta i soffan med en god hundbok eller titta på stamtavlor eftersom jag gillar genetik.

Jag utmanar: Pernilla, Ulla-Britta, Cecilia, Sanna, Kitty, Mariell, Birgitta


Tack Sussie för utmaningen, det var väldigt nytt för mig och först visste jag inte vad jag skulle skriva, men sedan kom allt *skratt*

Nä nu måste jag sätta fart!

Kram till Er alla!


Det vardagliga ger så mycket, som ringar på vattnet!!!

2008-11-11 @ 08:42:28
Vår älskade George har givit så väldigt mycket av sig till sina avkommor *ler stort*
 Här är George i sina bästa år *varmt hjärta*

Han fick ju en del CK på utställningarna, men han gav ju så mycket mer i aveln, på jakten och som sällskapshund!!!
Han dog i augusti 2004 och för oss känns det som det vore igår, förlusten av honom har varit så mycket större än vad folk har anat. Det är nästan så man grinar igen, för han har betytt så ofantligt mycket för oss. Tårögd blir jag i alla fall!!!

Det som glädjer mig stort i denna sorg är att han har lämnat sig själv så starkt i sina avkommor!
Här nedan är det ett axplock av avkommor efter George!

 Här har vi Stina ur L-kullen.
 Kajsa här 7år gammal från O-kullen.
 Whiskey som är ur Georges sista kull, S-kullen.

 Iris som också är från Georges sista kull, S-kullen. Iris är snart 5år gammal *ler*

Iris matte ringde igår och pratade en lång och trevlig stund!! Hon berättade hur fantastisk hon är på alla sätt och att hon inte går från tomten, fanns möjligheterna finns att springa efter något.
Hur trevlig Iris är mot andra hundar och så mycket glädje hon skänker till tvåbenta som 4benta!!
Någon trimmare som trimmat henne och sagt att hon har så fina ögon, fötter och då menar jag huden mellan trampdynorna som är fina och ögon som inte är rinniga eller röda hängande ögon.

Någon veterinär tyckte Iris var ett mycket trevligt exemplar av engelsk springer spaniel. Sådant glädjer mig stort *ler*
För vi vet ju som ägt George hur mycket godhet han hade och när hans barn ger även dom den godheten kan det inte bli bättre.

Iris är också den sista i skaran som höftledsröntgat nu vid snart 5års ålder med A höfter och ögonlyst med UA.

George hade totlat 6 valpkullar, 34 valpar föddes det och av dom så var 15 hanar och 19 tikar!
Av 34 valpar efter George så blev 24stycken röntgade, alltså 71% barn efter George blev röntgade!!!!!

Det tycker jag är underbart att så bra uppslutning till röntgenresultat!

Dom som var Höftledsfria med resultat ua,A eller B var 20stycken, det är 83% som var fria!!!
Dom som tyvärr hade höftledsfel var några stycken och det var 1st som hade C-höfter, 3st som hade 2:a eller Dhöfter.

Jag är så otroligt Tacksam för att valpköparna ställt upp och undersökt sina hundar efter George!!

Det skall säga det också att vi har även Andra valpköpare efter andra hundar och som också har varit väldigt duktiga med att ge resultat som höfter och ögonresultat av ögonlysning och höftledsröntgen.

Tack valpköparna för att Ni finns och för att Ni tar så väl hand om Era hundar och njuter av dom till fullo *ler stort*

En mamma kan behövas lite nu och då *ler*

2008-11-10 @ 12:31:01
Dagen idag blev först att köra in sonen till skolan och sedan möta upp dottern Cecilia med sambon Micke. Jag skulle bara vara ett extra öra till deras första möte med banken om lånelöfte!

Tänk så svårt det är för ungdomar nu att få lån, ja det klart att det inte var kört för Cecilia och Micke, men just nu blev det inget lån att ta.

När en annan tog lån då var det andra tider, andra priser vi pratar om och ekonomin över världen var en anna också.
Idag så är världen tuffare både ekonomiskt men också för ungdomarna att kunna bo, flytta, låna och dessa jobb.

Jag håller tummarna i alla fall att det löser sig och allt går vägen så småningom även om jag såg på Cecilia och Micke att det kändes tungt för dom båda.

Det måste bli bättre förutsättningar för Er båda eftersom Ni är så skötsamma och duktiga, det måste vända allt detta snart tror jag!!

Snart dyker den mindre dottern upp och vill ha mellanmål för att sedan åka och rida, sedan är kvällen slut för idag.
Imorgon blir det nog telefonsamtal ,ridning en sista gång på Säva och sedan är denna dagen slut.

Här går det fort vill jag lova *ler*

Sedan jobbar jag onsdag och torsdag och på torsdag morgon skall jag prata med chefen om att byta jobb. Vi får se hur det blir med saker och ting i framtiden!

Till helgen skall vi passa Saga, Cecilias hund från fredag till söndag förmiddag!! Yiippeeee, säger morfar Tomas som älskar den hunden *ler stort* *varmthjärta*

Detta är vad som komma skall i den veckan som kommer och jag skriver redan om nästa helg* skratt*

Må så gott!

 En frusen ros som dock lever kvar i november i vår rabatt.
Denna ros ger jag till mina barn som är så underbara med respektive Micke *ler*

Farsdag som blev så ljuvlig!

2008-11-10 @ 12:20:01
Söndagen blev också helt UNDERBAR!!!

Farsdag med uppvaktning av barnen blev Tomas *ler*
Vi brukar inte köpa så mycket saker utan lägger vikten vid att umgås och njuta av detta istället *ler*
Så vi fikade först när Cecilia, Micke och Saga kom till oss!

Sedan snackade vi om ditt och om datt och bara njöt allihopa *ler stort*

Därefter blev det matlagning och alla hjälptes åt! Hundarna lekte som vanligt både inne och ute med Saga!

När kvällen börjar närma sitt slut så blev det en sista fika innan Cecilia,Micke och Saga åkte hem.

Vi hade en sådan där slappardag gemensamt och bara tog dagen för vad den var!!

En Vacker långpromenad

2008-11-10 @ 12:15:42
Helgen blev alldeles UNDERBAR!!!

Först så nappade Cecilia att gå den ljuvliga rundan med mig, Matilda och Arne som fick följa med in till stan *ler*

Eftersom Uppsala har en ljus manifestation eller vad man skall kalla detta för, men vissa områden är upplysta med musik eller/och färger och man kan gå en ganska lång slinga.
 I väntan på att belysningen skulle starta så stod vi där som så många andra, men så kom belysningen och ..........

 Visst ser det vackert ut på Carolina Rediviva, det byts ut bilden som lyser på fasaden varje dag, det har varit snöflingor, höstlöv, solroser och mycket mera så varje gång jag skall till jobbet passerar jag denna byggnad med upplysningen och får titta på dom olika belysningarna.

När vi hade kommit till Carolina Rediviva så hade vi kan man säga passerat genom hela staden för att komma hit och vi hade gått mitt i stan på en lördagkväll och det fixade även Arne även om han är en lantis *skratt*

Sedan gick en bit för att komma till nästa ljuseffekt och då passerade vi denna skylten *ler*

 För här i Uppsala bor ju som bekant Pelle Svanslös på Åsgränd som Ni vet och han har en egen skylt vid övergångstället, det finns också ett museum eller dylikt där man kan se mer av Pelle Svanslös för den osm vill det.

Men vi passerade och gick hit istället!

 Man belyste upp Martin Luther Kings statyn och träden runt omkring i olika fäger och sedan var det högtalare som pratade om olika saker men vi tittade bara på det vackra skådespelet på träden och på statyn.

 En otroligt vacker staty och som jag också passerar när jag skall till jobbet och hem från jobbet, fast det är ju bara nu under november månad som den är så vackert belyst!!!!

Efter detta gick vi till Engelska Parken som Owe.Thörnqvist sjunger om *ler* Engelska Parken ligger bakom Carolina Rediviva och här lät man ljudet och ljuset få ta del av träden och till barnens står glädje, eftersom det fanns tryckknappar på träden och som satte igång spelet så att säga!

 Vissa träd lät mer som *bara* lejon eller gorillor, andra träd vad en blandning av fåglar, rapliknande ljud, apor och lejon.
   Tyvärr så blev bilderna inte så bra eftersom det var mörkt och ruggigt ute med dimma ute så det var ingen stjärnklar himmel precis. Men man kan ändå se lite av vad vi såg *ler*
  Samma gran som fick olika färger.

Där trädet gav ifrån sig Apskriket, tittade Arne upp och trodde nog först att det var en fågel, men så kom skriket av apan och han voffade till. Karaktärstest på hög nivå!!!

Mycket folk gick omkring för att titta på dom olika ljuseffekterna och även dom hade barn, mor och farföräldrar och hundar med sig så det var verkligen en familje föreställning kan man säga!

 I denna fina valvgata så var det klassisk musik med hästhovar som lät i högtalarna.
Så otroligt vackert och gammalt med musik!!!
 Tänk om det skulle få ha kvar denna ljusbelysningen under hela december månad också, vad med folk dom skulle få som gick omkring och tittade och njöt av detta. Komma ut och umgås lite!

Vi hade roligt i alla fall fast trött i fötterna blev jag i alla fall och Matilda blev lite slut  i benen så hon blev glad när vi bar av hemåt till Cecilias och Mickes lägenhet. Vi var ute i dryga 1 timmen nästan 1,5timme.

 När man går nerför Carolina Rediviva så möter man dessa underbara gamla lampor som gatubelysning!

Sedan träffades vi alla hemma hos Cecilia och Mickes lägenhet efter killarnas biobesök! Vi tog en fika, men inte kaffe utan julmust och Cecilias kladdkaka, mums!!

Eric 13år- en personlig rolig hund

2008-11-08 @ 10:52:49
Igår var Eric här från E-kullen!!! Han är 13år nu, gammal stofil och är döv och bakkärran är det sämre med men han är still going strong. När Ann och jag pratade så låg han på golvet först tyst, men efter vi hade pratat en stund så så började han att pipa och komma till oss, han blev uttråkad *skratt*

Vi klappade om honom och visade vår uppmärksamhet till honom, för prata med honom gick inte alls eftersom han inte hörde, men kroppsspåket gick alldeles utmärkt!

Till slut så låg han på golvet och skällde till lite nu och då, gav ett skall här och ett skal där, jag frågade Ann och hon sa att han gör så när han är uttråkad och vill att det skall hända något.
Eftersom vi inget gjorde så såg han till att göra något istället, han tog en tom foderpåse från Hill's och började med att först böka in i påsen och sedan bar han påsen som apportering för att visa oss att han faktiskt var hungrig.

Så som med barn är det även med äldre hundar, när dom rycker i ens kläder och har ledsnat på tillvaron då är det bara att åka hem, så Ann fick åka hem för att ge Eric sin kvällsmat *ler stort*

Eric är så himla personlig och rolig hund, så cool lugn när man ser på men påminner lite om Emil genom åren i Lönneberga, lite hyss nu och då har han hittat på genom åren.

Nä nu blir det telefonsamtal och dammsugning!

Hoppas kunna ta lite bilder som jag kan lägga ut imorgon eller framöver.

biobesök,trimning och dammsugning

2008-11-08 @ 10:52:11
Sonen hjälper mig att trimma våra hundar idag, själv skall jag dammsuga nu istället.

Hade för ont igår kväll och imorse så skall jag trimma så blir det inget roligt med mig senare av dagen, så då gör vi så här istället så kan vi alla ha roligt *ler stort*

Skall laga kassler till mat ikväll när min käre sambo kommer hem från jakten. Han åkte vid 7tiden och kommer hem, vet inte jag!

Ikväll så skall sonen, sambon åka till stan för att titta på bio med vår dotters kille Micke som bjuder dom på Bio!!! Mycket trevligt!!!

Själv skall jag och dottern Matilda hitta på något roligt också *ler*
Tänker ringa den äldre dottern och fråga om vi kan gå ljus promenaden i Uppsala som är så vansinnigt vackert!!!
Vi får se om hon nappar på detta.

Jag gråter med blandande känslor, vår uppfödning

2008-11-06 @ 16:48:21
När jag hade jobbat  inatt och kom hem, så läste jag på min mail!!!
Jag hade en sådan fruktansvärd värk i fötterna och man kan med lätthet säga att jag gick med glödande kol under fötterna, det värkte också i lederna.

Så här satt jag och läste mailet som gjorde mig så ofantligt glad men också ledsen.
Glad för att det är så här vår uppfödning är och vi är så glada att våra valpköpare är glada för sina hundar, tyvärr inte alltid sypersnygga, men även den biten har vi jobbat med för att förbättra utseendet.

Men vår styrka i vår uppfödning är hälsan, mentaliteten och som denna ras skall ha jaktlusten!
Ledsen eller jag skall nog säga berörd blev jag nog fast jag grät för att jag kanske inte kan ta någon mera springerkull som det ser ut nu

och just så som detta mail beskrev det hela, så rätt och så glad jag blev att vår uppfödning med rätt ägare som kan förvalta allt detta på ett bra sätt är så himla roligt!!

Så här skrev Anette om Hans!!

Först vill jag rikta ett varmt Tack för mailet och för att Ni har det så himla bra med Hans!!!

"Hej Tina,


Hoppas att det är bra med er,,,


Med oss är det bara bra. Hans och Anders blev bjudna till Tierp på stöthundsjakt idag tillsammans med Hans bäste vän Sally.. som är en Wachtel. De skulle gå jämsides genom skogen och stöta råddjur till prickskyttarna. Anders var lite orolig för om Hans kunde sköta sig och inte bara springa till Sally. Men jag fick nyss ett telefonsamtal från den lyckliga hussen.


Hans hade fått så mycket beröm. Han hade sökt ut bra. Alla gav Hans beröm och var så nöjda. Hans och Sally lyckades få fram en rådjursmamma med killing som dom kunde skjuta. Hans hade sprungit i spåret och kom direkt på dödsplatsen och ställt sig vid det döda rådjuret och skällt. Hans blev omtyckt av "gubbarna" och fick både limpsmörgåsar och annat gott som belöning. Han som är ordförande där ute (Nordupplands jaktområde)  blev så intresserad av stöthundsjakt så han undrade om han kunde få kontakta Anders och Hans. Dessutom så hade han ibland gäster på Strömbergs Herrgård som kanske ville komma ut på jakt och då ville dom kontakta Anders. Det känns så kul. Hans och Sally hade sprungit jämsides och fått fram ett rådjur. De fungerar bra tillsammans.


Nu är Hans trött...  efter en fin och lyckad jaktdag. Jag är så glad att Hans kom till oss... för det här är precis vad han behöver... få göra av med alla sina energier.. och han älskar det!  Han har blivit mycket lugnare.


Sen ville jag bara säga att Anders var och klippte Hans förra veckan. Någon jobbarkompis fru som tydligen klipper lite hundar ibland. Hon hade tydligen träffat Hans och Greta när dom var små. Hon bor i Tierp.. du vet kanske vem det är? Jag kan inte hennes namn. Men hon vart så förtjust i Hans. Hon berömde honom och var helt såld. Hon tyckte att vi skulle ställa ut honom. Tyvärr så blev inte jag helt nöjd med klippningen men det är väl för att man är ovan. Anders ville att hon skulle klippa så praktiskt som möjligt med tanke på att de är så mycket i skogen. Hans vackra svans försvann... L. Men men... Han var full av kardborrar tidigare... och nu är dom borta i alla fall. Man får väl försöka vänja sig...


Jag fick några fina bilder på Hans häromdagen. Sandra (största jäntan) hade de i sin kamera. Jag ska skicka dom till dej någon dag. Men just nu sitter jag på jobbet och har inte tillgång till dom.


Ha det så gott och hälsa alla!


Kram från Anette"

Än en gång säger jag Super Tack Anette, Anders och Hans för dom fina bilderna och för Er fina jakt och jag blir så himla glad över hur bra allt går!!!
Tack också Sandra som tog bilderna!

 Att campa är livet, tycker Hans!
 En trött Hans efter Vandring på 2 mil!!!
 Hans på fjällvandring i Helags!
 Hans på Kallerö- han älskar att åka båt!

 Hatt måste man ha när man fiskar- Underbar bild!!!!
 Livet är underbart i fjällen!!!
 Matte Anette med Hans tar en vilopaus! Kolla utsikten bakom Anette och Hans- Underbart!!!

Jag kan bara instämma med bilderna ovan att Hans är så väldigt lik sin pappa Buster till utseendet och jaktlusten!!
Det är så mycket Teesview- Windsong blod och Cleavehill!!!

Det Anette beskriver här i sitt mail om Hans och om jakten och att jaktgubbarna vill ha honom, det är först Anders förtjänst som har jaktmarker och tar tillvara på Hans kunskap, men också vår uppfödargärning som bevarat detta unika blodslinjerna!

Detta är vår uppfödning och vårt riktmärke!!

Jag blir glad för Er alla som har en hund från oss och som njuter med andra att Ni äger en hund från oss!!!
Jag blir ledsen och berörd att vi kanske aldrig mer kan ta en valpkull, men jag hoppas innerligt att vi kanske kan ta någon kull framöver!!

TACK alla NI som äger en Lord Caalveert's hund!!!

Nu skall jag göra mat och sedan jobba!


Om dagen!

2008-11-04 @ 21:16:14
 Idag har jag pratat med 3 st personer,  den ena är valpköpare och den andre är fodervärd och den 3:e är min kära vän Ulla-Britta *ler stort*

Det är olika saker som händer och sker i våra liv och i mitt liv med min familj är det så att jag har ju ont som sagt i kroppen. Ännu är ingen diagnos satt, men att känna i kroppen hur ont man har hela tiden och känna och se hur man försämras är inte kul. Man vet inte hur man skall göra för att förhindra detta eller överhuvudtaget hantera detta. Det bara kommer som en blixt från ovan och ibland värker det mer i kroppen än andra stunder.

Oftast tänker man då att mer värker kommer när man har gjort mera saker, tagit i mera, gjort mycket på jobbet eller i hemmet, men så är det inte alls för mig. Det händer att jag kan få som ondast när jag har det lugnt eller ibland när jag har jobbat, jag vet aldrig.

Det jag vet och som min fodervärd sa, att jag har förändrats väldigt mycket på dom 2 sista åren och när jag tänker efter så är det så faktiskt fast jag vill aldrig erkänna något sådant.

Förr kunde jag köra på liksom, högt tempo, springa i utställningsringarna utan problem, jobba, handla, trimma hundarna och en sådan enkel grej som att resa sig från en stol eller soffa.

Idag vet jag inte om jag klarar av saker, jag vet att jag har ofta ont under fötterna, känns som om man går på spikmatta elelr glödande kol under fötterna och man linkar hemma och på jobbet. Det finns stunder när man önskade att man hade något att hänga sig på så fötterna fick vila.

Det finns stunder nu förtiden  då jag inte knappt kan hålla i en penna och svårt att skriva. Det värker i leder och i muskler lika så i muskelfästena.

Det är svårt att resa sig upp från en stol eller ur en soffa och när man sitter vid köksbordet så får man använda armarna för att häva sig upp för man har för ont i knäna och i fötterna. Man blir ganska duktig på att finna lösningar i allt man gör.

Alltid en ursäkt för att kunna gå vidare och köra på som vanligt fast det är inte vanligt längre.
Det sista 6månaderna har det gått snabbt utför för min egna del och jag vet inte vad som har gjort detta, att det har blivit så.
Men det värsta är nog när man svamlar, sluddrar i talet eller när man förflyttar sig och benen vill liksom inte följa med och man tar snedsteg, som när jag stod i en kö i snabbköpet.

Jag skulle bara handla något litet eftersom jag skulle till jobbet. Där står jag i kön och skall förflytta mig framåt, då händer det som jag avskyr så, jag trampar snett som jag vore full och alla som står i kön brevid mig och i samma kö tittar på mig som om jag vore full, GUD vad jag skämdes!!!

Att hantera smärtan går något så när, men detta med talet och gångsvårigheterna är jobbigast eftersom detta kan jag inte styra över, det bara kommer och folk ser och hör och funderar vad jag håller på med.

På jobbet har man först skojat om mig och med mig, men när jag har berättat mitt problem så skäms dom och visste inte bättre. Nä hur kuunde dom veta sådant om mig när jag inte berättar först, utan min berättelse kommer oftast efteråt, efter händelsen.

Jag vill vara den jag var tidigare, inte den person som jag är idag!!! Jag vill kunna springa på utställningar, ha det höga tempot och ha skoj, inte som en pensionär som har svårt att röra sig. Fattas bara rullator snart känns det som.

Ursäkta, men j*vla kropp!!!Jag verkligen hatar det här, jag har inte bett om att få leva så här!!
Dessutom vägrar jag att känna efter och jag vill jobba och stå i även om jag kan få mera ont. Tiden får utvisa vad som händer.

För att återgå till när jag pratade med Ulla-Britta!! Det var så roligt att få prata med dig!!! Vi pratade en lååååång stund som vi gjorde tidigare *ler stort*
Som vanligt pratade vi stamtavlor, hundar men också om sjukdom och att man skall vara rädd om sig och om varandra!!!

Tack Ulla-Britta, det var verkligen underbart att få prata med dig!!!

Efter Ulla-Brittas och min pratstund skulle Ulla-Britta vila sig och jag sa till henne att hon skulel ta sina tabletter så hon kunde sova, det hade hon redan gjort medan vi pratat *ler*
Även jag somnade och sov en timme idag, det är inte likt mig alls!!

Senare under kvällen så har Matilda och jag varit på Säva Ridskola och Matilda ridit, nu är detta avklart och vi åkte hem och fikade, nu sover Matilda och jag skall lägga mig snart!

Imorgon kommer Cecilia och Saga, till Arnes stora glädje. Saga och Arne leker som bara den ihop. Dom verkligen älskar att leka med varandra!!
Själv skall jag sova en stund på förmiddagen även om Cecilia och Saga är här för jag skall jobba imorgon natt och på torsdagsnatt.

Vi syns!

Syskonkärlek och ridning

2008-11-04 @ 08:12:26
Ja, då var man på akutrummet hela söndagsnatten och det var inga alkohol som var boven här denna natten. Men desto fler som var sjukare med andningen och med bröstsmärta eller en hög puls.

Efter natten pratade jag med chefen om att vi skall träffas och prata om att jag fått nytt jobb och eventuellt om att få tjänstledigt. Får se när hon ringer- chefen alltså.

Väl hemma så kom jag inte riktigt till ro så jag satte mig framför datorn en stund och gick sedan och la mig. Sov tills dottern den yngre kom hem och då med vår son.

Sonen hade gått till bussen, det är 1,7 km från oss till bussen och när han kom ner till busskuren så visar det sig att bussen kommit tidigare och ser när bussen åker förbi honom- alltså han hann inte fram för att åka buss. Sonen åker nämligen buss när han går i ksolan och åker bil när han jobbar, för att spara på pengarna *ler*

Eftersom han nu missade bussen hade han fått sprungit hem 1,7km för att ta bilen till skolan och för att hinna till lektionen. Därför kunde han också ta upp sin lilla syster vid hennes buss och då är det 1km kvar hem till oss som hon brukar gå elelr cykla hem på.
Sonen hämtade upp sin lilla syster och dom åkte den sista biten hem tillsammans. Det kallas syskonkärlek!!!
Men syskonkärlek är också när dom gnabbas och retas mellan varandra *ler*

Sedan åkte Matilda och jag till Heby Ridskola och Matilda var så duktig!! Matilda och Cecilia har anlagen för att rida på hästar från början liksom. Det bara sitter där.

Det finns 3 killar i ridgruppen och en kille är en riktigt pajas, spelar ut och tror han är dagen clown och gör sig hörd.
Jag tycker det är trevligt när även killarna kan ta plats på ridskolan som så oftast domineras av bara tjejer.

Även denna lektion blev med galoppering också och dom fick rida markarbete som det så vackert heter att kunna styra i volter och rida rakt och göra cirklar med hästen som i volter fast lite olika och på olika ställen. Ridläraren är jättetrevlig!!!

Ridningen avslutas alltid med att ridläraren går till varje elev och pratar om hur lektion har gått.
Matilda red för andra gången på Heby Ridskola och har fått Sonia en andra  gång, man får ha en och samma häst 4 gånger på raken sedan måste man byta häst.

Ikväll blir det en näst sista gång ridning på Säva och nästa tisdag är det sista gången hon rider där på Säva, vilket jag tycker skall bli underbart skönt!

En helg på jobbet

2008-11-02 @ 18:13:14
Kan bara säga att fredagsnatten var lugn trotts en del fylla. Jag jobbade då på Kirurgsidan och nu inatt som var alltså lördagsnatten så var jag på Medicinsidan. Man kan även här säga att alkoholen har varit boven i det hela. Antingen så har man varit full och ramlat- fått en sårskada, kanske svimmat också i fallet eller så har man *bara* varit full och fått sårskada. Sedan finns det en del människor som har fått stryk av andra människor tillsammans med alkohol vilket är väldigt sorgligt tycker jag, att bli misshandlad är fruktansvärt!!

Sedan har vi haft också dom som har druckit för mycket och där alkoholen har blivit alldeles på tok för mycket så man är näst intill medvetslös. Tänk vad alkholen kan ställa till problem när man istället kan ha så roligt.

Så synd tycker jag.

Inatt jobbar jag på akutrummet dit ambulanserna och dom svårast sjuka kommer.Nä nu blir det fika innan man åker till jobbet!

Dolda talanger *ler*

2008-11-02 @ 18:11:59
Nyss blev jag väckt av min kära sambo *ler*
Har ju sovit hela dagen eftersom jag jobbar natt hela helgen.

Blev bjuden av vår son Oskar på middag!!! Han bjöd på stek som han marinerat först och till detta bjöd han på pressad potatis och sås och det bästa av allt var att han hade tänt ljus på bordet som extra mys!!!

Vilken start för en mamma att sedan jobba *ler*
Både Cecilia och nu även Oskar visar ett väldigt god talang för matlagning, vilket jag inte har *skratt*
Jag har verkligen tummen mitt i handen, så jag är verkligen glad att våra äldre barn nu på 20 och 18år är så himla duktig.

Så nu blir det kaffe och hemgjord glass innan man drar vidare till jobbet.

RSS 2.0