Önskar Er En Skön Helg

2008-10-31 @ 13:28:26
Vi vill önska Er En Skön Helg!!!!

 Med lite Halloween kul kanske och med  lite Bus eller Godis

Därefter får Ni njuta av något mysigt med god mat och tända ljus!!
Att tänka på dom som har gått bort.
Vi önskar Er en SKÖN och Mysig Helg!!

Förändring

2008-10-31 @ 09:08:29
God Morgon!

Regnet har öst ner från igår kväll, hela natten och även nu på morgonen. På tomten har det bildats sjöa av vattnet och den stackars gräsmattan är ett minne blott som har blivit en lervälling på nytt.

Jag skulle ge fåglarna mat utomhus och jag gled omkring i leran, taket på fågelboet hade blåst av och den fick jag hämta hos grannen.

Jag gick upp kl.5.30 idag för jag måste vända på dygnet nu när jag skall jobba natt hela helgen- fre- söndag natt och då går jag av på måndag morgon.

 Smutsiga små tassar *ler* Efter dagen promenad.

Här är våra katter tillsammans dock lite på avstånd mellan dom *ler*
 Grynet vill gärna bestämma och Emma vet att det är bäst att inte försöka sticka upp mot Grynet. Det händer att Grynet är dum och elak mot Emma fast Emma inte har gjort något, då vet Grynet vem som bestämmer i huset, det är jag som gör det!
Ibland räcker det med att jag höjer rösten och säger GRYNET med bestämt ton och hon går därifrån, ibland vet hon med sig själv att hon är väldigt dum och då får hon gå ut, utomhus och det gör hon självmant, hon springer till dörren då för att hon vill gå ut.

Som jag sagt tidigare så är ju Grynet en jaktkatt och har väldigt bestämda åsikter om saker och ting.
Emma däremot är mer en perserkatt har vi kommit underfund med, vill gå ut och är ute hela dagen, lite rädd för saker och ting. Emma är inte lika lätt att ha att göra med, men samtidigt så är hon väldigt kelsjuk och blir väldigt ledsen om hon inte får sin kelstund. Emma kommer inte fram till vem som helst, vilket iof inte Grynet heller gör men Grynet är mer kavat och kaxig utomhus som inomhus.
Emma är mer blödig inombords och höjer du rösten eller en flock barn kommer in så sticker Emma. Emma är livrädd för dammsugaren och vi har inte skrämt henne eller varit dumma mot henne vad gäller dammsugaren.

 
Emma gillar att ligga på vetapaden i köket, det är nog hennes favorit *ler*
Ibland ligger hon i soffan med oss när vi tittar på TV också, men det beror på om Grynet är där eller inte. Ibland ligger Emma där i soffan eller i sängen ändå även om Grynet ligger där, då går oftast Grynet därifrån.

Våra underbara djur- Katter som hundarna!!! Vi älskar dom alla lika mycket!!!
Jag älskar djur och har så gjort i hela mitt liv, sedan är det ett plus att övriga familjen också älskar djuren.

Vi har ju dock allt haft en del djur genom åren som häst, får och lammungar, fåglar inomhus, fiskar i akvarium av olika de slag,Katter, salmander som sonen hade.

Fåglarna var zebrafinkar, underlater som var tama och satt med sonen och byggde lego, nymfparakit.
Får och lammungar med all dess skötsel, allt från födsel till klippning av ullen och klövarna.
Fiskarna var Cecilias och Oskars intresse, det var vanliga akvariefiskar och det var ceklider- tror det stavas så.
Vi hade förr för länge sedan katter så där för 21 år sedan, kasterade hankatter, men dom försvann av någon anledning.
Katterna var så trogna och var ute på nätterna och sov innen på dagen, kom alltid varje morgon, men så plötsligt så försvann dom. En del i grannhusen sa att någon skjöt dom för att ges till foder till andra djur, men det fanns det inte belägg för så man kan inte skylla på någon när man inte har bevis.

Vi hade ju också lodjur också ute i skogen och om det var dom eller inte vet inte jag.
Därefter tog det lång tills nu när vi skaffade honkatter som är steriliserade och dom får inte vara ute nattetid, för jag vill ha dom kvar i livet.

Salamander skall vi inte prata om!!! Hur läskigt var det inte när den rackarn rymde från akvariumet och sonen som ägde denna var bort med sin pappa- min sambo Tomas, kvar var Cecilia och jag på den tiden.

Jag är ju så livrädd för ormar och paddor inkl. grodor, så då förstår ni hur rädd jag var innan vi hittade salamandern.
Väl när vi hade hittat salamandern så tog jag sonika en sopskyffel med borste och sopade upp salamandern och öste ner den i akvariet, detta inkuderade även hundhår också som sonen sedan fick göra rent, men jag räddade salamandern även om jag var skiträdd.

Om Dagen D's lösning

2008-10-30 @ 11:54:17
Som jag skrivit i vår blogg så skrev jag om Dagen D och sedan en Dagen D till *ler*

Nu kan jag berätta att denna Dagen D's lösning har kommit till ända!!

Jag har fått ett nytt Jobb!!! Ett jobb där jag jobbade för 15år sedan och då som vikariat och som timanställd!
Nu är tjänsten fast natt tjänstgöring men tyvärr endast 62% så vi förlorar en hel del pengar i och med detta, men jag kan ju jobbar timmar lite var stans på sjukhuset!

Nu undrar säkert Ni som läser min blogg, varför byter hon jobb när hon skriver att hon älskar sitt jobb på akuten *hmmm*

Jo, det är så att jag måste prova något annat jobb som har lugnare tempo eftersom jag har sådan värk hela tiden. Jag älskar mitt jobb på Akuten fortfarande och jag har super gillat att få jobba på det nya jobbet för 15år sedan. Dom har inte alls samma tempo, så av två underbara jobb där det ena har puls och variationer och där det andra har det lugnare, vad tar man då när ens kropp värker och man har stundvis svårt att röra sig, såväl i fingrar, händer, fötter skall vi inte prata om hur dom värker.

Så av två goda jobb som jag båda vill ha, så kan man ju inte ha dom kvar båda två, dessutom så är det så att det nya jobbet har inte så mycket rotation på personalen. Jag har hållt utkik på en tjänst på denna division, men på alla 15år så har det inte funnits, så nu eller aldrig får man ta chansen.

Av dryga 100 stycken sökande, blev några först intervjuade, därefter fick man gå vidare (som i Idol) för att bli intervjuad av natt personalen och vi var 3st som kom vidare.
Man känner sig hedrad att komma bland 3stycken av 100!

Så ringde chefen idag och berättade att just jag fått tjänsten!! Vad säger man förutom att man blir jätteglad och hedrad!!!
Det klart att man ringer eller smsar till sina vänner och studsar av glädje!!!

Så i januari förmodligen skall jag få börja tjänsten, beror lite på om jag får tjänstledigt eller måste säga upp min tjänst på akuten. Sedan beror det också på om när dom släpper mig från akuten.

Så nu blir det att kontakta min chef på akuten för att träffas och berätta om hur min plan ser ut*ler*

Så otroligt roligt!!!!

Nu blir det lunch!


Körning,ridning och värk

2008-10-29 @ 16:15:26
Här är en dålig bild på när Matilda red i Heby och då på en större häst, troligen en C ponny. Matilda har ju bara ridit på shetlandsponny tidigare så hon tyckte först att hästen var jättestor.

Ursäkta bildkvalitén, men det är jättesvårt att ta bilder i ridhus.
 Men ridningen gick jättebra!

Nu värker det i knogarna och på sittknölarna så nu är det dags att ge sig härifrån stolen och från datorn.
Hundarnas mat skall svällas och ha sin tid och maten skall göras i ordning inför kvällen.
Dessutom skall vi få besök av vår dotter Cecilia och Micke med Saga ikväll!!

Igår när vi kom från Säva ridskola så fanns Birgit och Ove här som har Whiskey! Dom kom för att titta till oss och hur vi mådde *ler* Våra valpköpare tittar till oss och dessutom så är dom äldre än vi, men dom är väldigt måna om oss.

Matilda fick tömköra shetlandsponny igår kväll och köra slalom med häst och vagn. Det var roligt tyckte Matilda och annorlunda! Matilda sken som en sol!!!

Om det är felskrivet här och där så är det nog för att jag har så ont att man inte kan koncentrera sig på stavningen.

Må väl i höstmörkret och i frostnatten!

Busungar

2008-10-29 @ 16:08:00
Tänk att dom gillar att leka med varandra så! Det ser nästan ut som om Greta tar kol på Saga, men så är inte fallet.
Jag hänger inte med när Saga sätter fart och att få med henne på bild när hon busar omkring inomhus så då är det väldigt svårt!
 Det tycks verka som om Greta vill hålla fast Saga med tassen och som det ser ut på bilden så tror man säkert att Sagas ben är brutet, men icke sa nicke.
  Sa du något verkar Saga säga och Greta vill gärna provsmaka Saga *ler*

 Vart tog du vägen funderar Greta över Saga?!
 Här är jag, säger Saga och försöker sig på ett anfall på Greta *skratt*
 Nu tog jag dig allt säger Saga till Greta och Greta känner sig övermannad *skratt*

Det skall sägas att Saga är den som for runt Greta hela tiden. Det fanns stunder när Greta låg på golvet för att vila och Saga hoppade runt omkring för att få igång en lek. Saga älskar att leka och då gärna med Arne, men eftersom Saga nyligen har löpt så fick dom två inte leka med varandra.

Hundarna har så roligt ihop och leker massor tillsammans, bara roligt och skojigt med varandra!!


Burr sa kasper!

2008-10-29 @ 15:59:45
Imorse tog Matilda, jag och hundarna sovmorgon!

Fast hundarna fick gå ut först kl.05 eftersom Tomas och Oskar skulle till jobbet.

Här är några bilder från dagen *ler* Burrr!!!!
  
Frosten hade kommit med besked!!! Vi hade imorse -3grader kallt ute!!!!
Frost på löv, bilrutorna, men jag gillar just denna grad antal, inte för kallt och inte för blött. Just det!!! Jag är så himla trött på att det är så himla blött utomhus och vi har ju en hel del vatten i skogen bakom oss så vi får sådär trevligt med lervälling känns det som. Man liksom glider omkring istället för att gå. Usch säger jag bara!!!!
Och hundarna skall vi inte prata om hur leriga dom kan bli, som visar sig på golvet inomhus. Det är till att nyttja sopborsten och sopskyffeln rejält!

Så när det är lite minus så fryser allt och då tar vi inte in all lervälling i varken päls eller på golvet och så luktar det så gott utomhus när det är kallt *ler*

Fast min kropp strejkar rejält idag även om jag inte fryser, för jag eldar i kaminen, men musklerna och lederna värker och man vill ligga still i planläge, vilket inte går och inte blir det bättre helelr för att ligga still, men en slappar dag har jag tagit och vilat mig.

När jag gick till postlådan så kändes det som om man gick i slowmotion, precis som om inte kroppen ville följa mitt tempo. Foppa tofflorna som är av plagiat har jag på mig inomhus eftersom jag har så ont i fötterna och då känns det mycket bättre.

Eftersom det är kallt så måste fåglarna få sin mat också så dom skall klara sig över vintern!! Vi har fått 3st snöskator som jag säger, fast dom kanske heter något annat och en massa små fåglar.

Så här ser det ut från utsidan.....
 Fågelhuset fullt med solrosfrön, en gammal parabol omgjord till vattenbad för fåglarna, men som nu är vattnet fruset, fast det finns vatten på andra håll också för fåglarna.
Talgbollar och jordnötter är också bra och som uppskattas rejält! Hundarna vill gärna äta av bollarna, men som tur var kommer dom inte åt dom.
 Här sitter jag vid köksfönstret och tittar ut till fåglarna.

 Man är avslöjad *skratt* hundhår på trappan och lurviga tassar!!!
Här finns det hundar *ler*

 Greta myser i Biabädden *ler*

 En Grynet som vilar sig på stolen och gillar att vara nära Saga, vår dotters dvärg pincher. Dom två leker gärna med varandra.

Gala och mycket omtanke

2008-10-28 @ 15:42:11
 Då var snart oktober till ända och den så hett efterfrågade Rosa Band Galan är ikväll.Som vanligt tänker jag på mina nära och kära som drabbats av cancer!!!

Snart bär det av till Säva Ridskola som börjar kl.18.00 men vi skall ut först en sväng.

Fick beskedet via min mobil att min tidsbokning var inställd för att min doktor hade blivit sjuk. Det klart att även doktorer kan bli sjuka dom också precis som vi andra!

Däremot hade jag verkligen sett fram emot att få träffa min doktor för att få någon rätsida på detta med värken och slippa leva i ingemansland. Vi får se när jag får komma istället för imorgon, dom skulle återkomma och då kan det bli när som helst.

Det känns lite tungt och jobbigt, för jag hade verkligen räknat dagarna innan för att få träffa doktorn och få någon rätsida på detta, men som dom brukar säga........................................

Den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge *ler*
Det är svårt att se det goda i att vänta i ingemansland just nu, men det kommer säkert något gott ur detta också *ler*

Mailade till Säva Ridskola och sa upp Matildas ridplats och nu har jag fått svar på detta, Matilda slutar där nu den 11/11!
Fram til dess så får Matilda rid först på måndagarna på Heby Ridskola och Tisdagarna på Säva Ridskola, tur att det inte är så långt fram till den 11/11, för det kan ta dö på en som mig att flacka omkring så här när man jobbar, sover och går av sina pass för att åka omkring så här. Mörbultad!!!

Men var gör man inte för barnen, så här har jag nästa gjort för Cecilia också när hon red. Jag tycker man skall supportra sina barn och ställa upp*ler*


Nä nu blir det betala lite räkningar och sedan iväg för att sedan komma hem till Galakvällen!!!

Tänker speciellt en sådan här kväll på min kära vän Ulla-Britta (som jag försökte ringa till idag, men antar att hon sov)!!!
En värmande kram och en styrkekram till Dig Ulla-Britta!!!

Denna kvällen är till för dig!!

Kram!!!

Hur kan folk få bete sig hur som helst?

2008-10-28 @ 09:10:00
Igår sov jag först till kl.13.00, sedan hämtade jag min äldsta dotter vid bussen med stackars Saga!!!

Saga har just då gått igenom karaktärsprov av högsta graden!!!!
Saga är ju en dvärg pincher och är världens goaste hund!!

Cecilia promenera över tågstationen med Saga och eftersom det var så lugnt så kunde Saga gå själv på sina egna ben. För oss som har större hundar så är sådant så självklart och vi tycker ju som oftast att dom som har mindre hundar skall alltid bära på sina hundar.

NU har vi bevis på att man kan inte lite på folk vad gäller liten hund!! Folk är ju gräsliga!!! Cecilia hör något bakom sig och vänder sig om när hon ser en kvinna i 30års ålder rusandes med 2st drag resväskor som man har på hjul och en ryggsäck på ryggen förståss.

En av drag resväskan kör den gräsliga människan över stackars Saga!!!! Resväskan kör på Saga med sådan kraft att den välter till och Saga skriker efter att blivit överkörd av en människa som mer beter sig om en ånglockomotiv "stavas?"

Cecilia frågar vad människan gör för något som är naturligtvis uppenbart för Cecilia eftersom Saga skriver i högan sky!!!
Kvinnan som just kört över Saga säger att sådana hundar skall inte finnas just där *griiiiiiii* så för bentat arg man blir!!!


J----vla människor!!! Har dom ingen respekt alls!!!
Väl omskakad stackars Saga sätter sig på bussen med Cecilia med en bussresa ut på landet och som tar 20minuter att åka cirka, kanske 30 minuter.

På bussen kliver strax därefter ett gäng ungdomar av könet killar. Jag är inte hatisk, men som sagt man kan ju undra hur gamla folk egentligen är i sitt sätt att vara?????!!!!

Eftersom Cecilia måste sitta bak i bussen eftersom hon har hund och där sitter också gänget killar.
Vad på dom smäller uppblåsta plastpåsar som smäller som bara den och ironiskt så säger killarna att "nu pissar väl chihuahuan på sig eller i något i den stilen"

Saga som inte är en chihuahua utan en dvärgpincher kan inte grabbarna se skillnad på tydligen, men narras med en mindre hund gör dom gärna, var på Cecilia går fram till busschaffören och säger till att hon sätter sig längre fram i bussen för att skona Saga från grabbarna.

Tänk om grabbarnas föräldrar visste vad dom gjorde när inte dom var med!!!!

Varför gör man så här mot mindre hundar????????
Varför är det mer tillåtet att få köra över eller springa på mindre hundar som om man inte såg dom!!!

Varför skall ägarna till mindre hundar få tåla mer att få höra om sina hundar för att förutfattande meningar finns där??!!!

Så mycket som jag fått höra av Cecilia nu efter att hon skaffat Saga, har jag aldrig fått hört med springern eller med pudeln som var stor pudel.

Jag tycker detta är respektlöst!!!!

Väl här så tyckte Saga om att få vara hos oss!!

Cecilia och jag åkte med Matilda som skulle provrida i Heby Ridskola igår.
Först var Matilda jätterädd, men det gick över ganska snabbt när hon satt sig uppe på hästen.

Väl hemma igen så blev det matlagning till hela familjen och därefter fika, sedan åkte Cecilia och Micke och Saga hem.
En timme senare så åkte jag till jobbet och jobbade natt. Jag jobbade på Ortopeden och för första gången var det lugnt på ortopeden.

Nu är jag hemma och skall sova till kl.13.00 för att sedan gör mig och Matilda iordning till Säva ridskola som vi skall sluta från eftersom vi inte tycker detta är något bra.

Först skall det eldas lite mera i braskaminen så det blir varmt och gott!!!

Jag kanske skriver mera ikväll när jag komemr hem, men annars så blir det imorgon jag återkommer!!!!

Kram till ER alla!!!

Då var helgen över

2008-10-26 @ 20:04:45
Ja, då har helgen gått och det är söndagkväll.

Vi har haft det jättemysigt idag söndag!!!!
Vi åkte till Stockholm på besök och Cecilia följde med oss....... Tomas,Jag, Matilda och Cecilia.

Efter besöket i Stockholm så åkte vi snabbt hem för att hämta Oskar, men vi lämnade av Cecilia först.
Efter vi hämtat Oskar hemmaa så åkte vi igen till stan Uppsala och åt kvällsmat hos Micke och Cecilia. Vi blev bjudna på mat hos dom *ler*

Lördagen hade Cecilia och Micke med Saga varit hos oss hela dagen *ler*
Tanken var tänkt att dom skulle "bara" komma på fika och Cecilia hade köpt enkom till mig en lussebulle som var nybakt!!!

Cecilia vet hur mycket jag älskar saffran!!! Jag njöt av lussebullen i fulla drag och åt den sakta för att njuta av den, dom övriga fick wienerlängd. Supergott!!!

Så otroligt roligt att Cecilia och Micke med Saga tittar förbi spontant!!! Det gillar vi mycket!!!!

Så vi bjöd på mat för Cecilia och Micke och dom åkte hem med Saga först vid 20-tiden.
Vi hade det underbart trevligt!!!!

Nu skall vi titta lite på TV!

Imorgon går jag upp med tuppen för Oskar jobbar på sitt höstlov och Tomas jobbar. Matilda får sovmorgon.

Vi hörs imorgon!

Kokt älgfärs, u-samtal och En skön helg kanske?

2008-10-24 @ 16:47:49
Dagen idag har mest bestått av Storhandla på morgonen, bära in kassarna- flera stycken kan jag säga. Ett förfärligt kånkande från bilen och in i huset och hundarna ville gärna hjälpa till.  Däremot så är det tunnt i plånboken nu :(

Jag kan säga att jag uppskattade inte deras- hundarnas och katten Grynets  hjälp just när det är tungt och otympligt.

Vi har varit på utvecklingssamtal med den minsta dottern. Jag måste säga att jag blir lite full i skratt, för eftersom vi- Tomas och jag har ju två äldre barn som redan har passerat allt vad dagis,fritids, dagmammor och kvartsamtal= utvecklingssamtal och vi har nu ett enda mindre barn och när man ser hur andra föräldrar har det med sina första barn.

Inte för att jag hånar föräldrarna, inte så!! Men att vi har passerat detta och kan liksom njuta mera avspänt när man redn vet hur saker har hänt tidigare.

Gud vad jag krånglar till allt nu helt plötsligt!!
Man tappar liksom den röda tråden när man pratar och vips så kommer lite här och där av annat in också in i samtalet, så hamnar man på sidospåret.

Men som förälder så är det viss skillnad på förstagångs förälder till att vara förälder till sitt sista egna barnet, man har liksom gått igenom en del och med detta blir man kanske mer vis, eller???

För att gå över till något helt annat nu så kan jag säga att vi igår malde och malde kokt älgkött. Jag tycker det är dösnuskigt!!!
Ja, jag vet att det är bara kokt kött, fast vi har kokat detta i "pannmur" för den som vet hur en sådan ser?!
Annar kommer en bild här på den.........
 I denna så häller man i vatten i den stora kiteln och i undre delen så eldar man med ved för att få detta att koka och ångan går upp i röret. Det finns en tappkran som man kan tappa ur vattnet från kiteln. Det blir väldigt kladdigt, slabbigt och sedan luktar detta!!!

Ibland har det kokats hjärta och lungor från älgen, men som tur var så slapp vi detta i år. Fick sådana bitar som ingen vill äta och som är kött men som man kan ge hundarna.
I förrgår så kokades detta kött och igår så blev det malet till kokt färs. Gissa om vi blev populära!!!
Hundarna och katterna var som galna. Så nu har vi mat, extra som vi ger utöver deras hundfoder som dom får. Hundarna äter Hill's och som extra krydda på maten får dom kokt älgfärs till *ler*
Men gott luktar det inte, blää!

Vi har även paketerat några mindre påsar till lilla Saga också, Cecilias hund så hon också skall få något gott! Allt ligger nu i frysboxen, utom en liten big pack som skall ges i maten nu i kväll.

Nu tar vi kväller och lagar lite mat för att sedan mysa med familjen och djuren.
Trevlig helg säger vi och på återseende!!!

Kände först inte igen

2008-10-23 @ 07:58:32
Måste även berätta att det blev lite humoristiskt i onsdags morse.........

Jag hade våldsam värk i kroppen och var supertrött, jag hade bytt om i vårt omklädningsrum som finns i kulverten på sjukhuset.

När jag kom ut från vårt omklädningsrum skulle jag först bara passera kulvertsgången för att sedan ta mig ut till garaget och till bilen.

I kulvertsgången stöter på en tjej och min allra första sekund jag såg henne  tänkte jag " Men henne har jag sett förut och henne känner jag"

Efter den tanken och jag hejat på personen, så såg jag att det var min äldsta dotter Cecilia som var på väg till jobbet och hon gick också i kulverten!!!! Jag blev lite full i skratt när jag sa till henne "Nu går jag hem och lägger mig" och jag visste att hon skulle börja sin dag *ler*

Vid tanken av att inte vid först sekunden känna igen sin egna dotter, är lite skrämmande men samtidigt så var man övertrött och hjärnan hade totalt havirerat *skratt*

Det som var ännu roligare vad vid vårt fika på kvällen när Cecilia och Micke med Saga var här, så berättade Cecilia samma sak. Hon kände inte igen mig som mamma. Vilken var tröttast vet inte jag, men vi skrattade åt situtationen på kvällen vid fikat!!!

Visst är det konstigt att man inte skall känna igen personer vid andra tillfällen på andra platser!!!
Det är precis som om man inte förväntats sig detta och då är hjärnan totalt oförbered och verkar inte kunna sortera.

Hoppas man känner igen henne nästa gång i kulverten eller någon annanstans!!!
Huvudsaken var ju att båda tog det humoristiskt och glatt *skratt*

Flexibel, värk och en ny dag

2008-10-23 @ 07:48:34
Nu har jag jobbat 2 nätter på raken, alltså måndag och tisdagsnatt. Måndagen var jag resurs och det var så ofantligt mycket patienter och det hade ju strulade hela helgen också med det nya röntgensystemet, så även denna natt blev lång och mycket att göra.

Jag jobbade fram till 02 på ortopeden och därefter gick jag till Medicin som också hade väldigt mycket patienter så jag hjälpte till där med, tills klockan blev 03.45 då orkade jag inte med tempot och ingen föda, så jag tog en kort rast och fick i mig lite att äta.

Sedan tog jag över efter en jobbarkompis på kirurgen och var där till dagpersonalen kom.
Så jag hade under måndags natten jobbat på ortoped, medicin och kirurg, Snacka om flexibilitet!!!!
Och Ni kan ju bara ana om hur ont jag hade i kroppen, det vara bara förnamnet!!

Tillbaka på tisdagsnatten och jag jobbade i akutrummet, många svårt sjuka patienter och från Sjukhus serien på TV3 fanns även nu i mitt jobb Elisabeth, doktor och Urban doktor. Fullt ös medvetslös brukar man säga ibland och nog kände jag mig så. Vi hade fullt ös fram till 03 och därefter kom det lite patienter i taget fram till morgonen.

Nu var värken mer påtaglig och jag hade tagit smärtpiller först när jag kom på kvällen för att kunna jobba och därefter blev jag tvungen att ta även på natten under mitt pass för att klara av att jobba. Sjukt kan man tycka!

Onsdagen blev först till att sova och det blev strömavbrott igen på nytt! Griiiiiiiii!!!! säger jag bara, 3:e gången inom loppet av 1,5- 2 veckor och dom senaste strömavbrotten har kommit inom loppet av en vecka.

Onsdagen rullade på med dammsugning, för skitigt inomhus efter hundarna,

sedan skulle familjen äta tillsammans, men denna dag blev endast vår minsta dotter och jag som åt.
Tomas hämtade älgköttet och jobbade på med detta hemma, Oskar städa på jobbet och han kom inte hem förrän 21.30.

Tomas skar köttbitar, Matilda malde köttet och jag paketerade allt. Då fick jag idéen om att ringa min äldsta dotter så hon kunde komma och hämta lite kött och köttfärs som dom skulle få. Vips så var även Micke och Cecilia här och fikade och hämtade köttet. Deras hund Saga blev jätteglad över att få slicka alla burkar efter kött *ler*

Klockan 21.30 låg jag till sängs med en gräsligt värkande kropp och lite piller igen för att klara natten!!
Det värkte överallt och jag tänkte att jag kommer aldrig att somna för denna värken, sedan lär nog John Blund kommit med gummiklubban eller en dunder dos av sitt sömnpulver. Jag somnade.

Nu är det en ny dag med ledighet och ännu än förlängning av Dagen D som jag skall göra. Återkommer mer om detta vad Dagen D står för kanske i nästa vecka.


På återseende!!!

En katt bland hermelinerna.......

2008-10-20 @ 11:01:58
Eftersom våra katter går så bra ihop med våra hundar inomhus så är Emma den som gillar att ligga brevid eller nära hundarna när om ligger i biabädden, köks golvet eller någon annanstans.
 
Grynet är den som gärna sitter mitt i klungan av hundar när det lagas mat t.ex. eller när man står vid diskbänken, så tror hon att hon alltid skall få mat.

Emma är dne katten som inte gärna slänger sig fram i klungan utan mera är myskatten i familjen. Grynet kan också mysa fast på hennes villkor och hon är verkligen jaktkatt nummer 1!!!!!

Tyvärr är bilderna lite dåliga för att när jag fan Emma sittandes och spejande efter fåglar blev jag förvånad att se Emma där ute på verandan och jag var då i köket. Skulle jag ha gått ut för att ta bilder på henne så hade hon sprungit iväg. Emma vill gärna vara ensam när hon är ute.
  
 Som sagt man låter sig aldrig slutas att förvånas över sina djur *ler*

Även om Emma är "skygg" av sig, alltså hon kommer inte spontant utan när man ropar så kommer hon och ute är hon mer rädd om sig och vaksam. Inne är hon mer kramig och gosig!!
Eftersom det var kväller så tog blixten i ögonen, vilekt man inte längtar efter när man tar bilder, men det visar ändå hur trevligt dom kan ha det tillsammans *ler*

Arne älskar Emma och hon gör även desamma! Ibland tvättar Arne Emma så hon är alldeles blöt i sin päls.
I början var Arne bara på och på Emma hela tiden så att se hur dom nu gosar ihop är mysigt!!!
  
Dom är så gulliga ihop *ler* Våra älskade djur och familjemedlemmar!!!

När det gäller utomhus så jagar som sagt hundarna gärna katterna och det vet dom så väl. Arne är expert med sin näsa att finna katterna och ibland for jag för mig att katterna gör så för att få Arne att leta reda på dom. Ibland blir det full jakt och ibland gömmer dom "Kurragömma-leken"

Som här.....
 Grynet sitter i rabatten bakom rosorna och gömmer sig för Arne och Arne hann har letat och letat och funnit henne men hon vill inte psringa bort därifrån, för då får hon springa för glatta livet för då blir det jakt som heter duga.
 Här sitter hon Grynet och gömmer sig för Arne. När Arne känner lukt av katt eller en annan doft som hägrar så då ger han sig inte, utan ihärdigt letande tills han finner vad han söker.

Att vara katt här bland hundarna kan vara en uppgift i sig.
 Eftersom Grynet är mer min katt för hon har valt mig så skall hon alltid hoppa upp och gosa med mig även vid tillfällen inte är så himla bra. Här sitter hon på bordet av stolen och spejar när hundarna kommer.
 Grynet sitter och funderar över om hon skall hoppa upp oh gå in i katt luckan, men väljer sedan att springa bakom huset till skogen istället.

Dom är underbara våra djur och alla har var sin personlighet!

En skön och härlig dag

2008-10-20 @ 10:39:51
Senare på söndagen så var det så vackert väder att man bara måste gå ut med hundarna!!!

Vi njöt i fulla drag av det sköna vädret- hundarna och jag.
Tomas satt som vanligt på älgjakten och satt på pass som det heter. Denna dag blev det inget skjutet så dom skall eventuellt skjuta den sista kalven första helgen i november.

 Man kan undra vad som är så intressant.......
Jo det är antingen våra kära katter som dom så gärna jagar utomhus eller så brukar ju grannens får gå vid vårt stängels som omger vår tomt.
Eftersom vi själva har haft får tidigare, så blir jag glad och varm i hjärtat av att ha fåren så nära in på oss, men det gillar inte hundarna!!!

På kvällen gjorde jag även äppelpaj från våra egna vinteräpplen, det blev supergott även om dessa äpple är lite mera syrliga än andra äpplen *ler*
Det blev avkoppling på kvällen med familjen, vilket jag gillar väldigt mycket så då går man inte till någon dator heller.


Räddningen för Dagen

2008-10-20 @ 10:32:47
Söndagen blev lika tidig som lördags morgonen. Konstigt nog var jag faktiskt inte lika trött vilket jag borde ha varit, eftersom jag satt ensam uppe på kvällen in på natten för att titta på en film som gick på TV.

Så vi gick upp 5.30 en söndags morgon och allt rullade på tills.......................
Strömmen gick igen!!! Så j---vla typisk, där satt jag med Thé och pratade i telefon för att hjälpa en kompis som gjort illa sig i foten. Jag satt med telefonen i handen och satt framför datan och PANG!!! sa det för jag blev super rädd och allt blev mörkt!!!

Nu skall det sägas att man är van vid strömavbrott, men oftast har det skett när det blåser väldigt mycket utomhus eller när åskan går eller dåligt väder utomhus med snö eller regn, då vet man att det kan bli strömavbrott.

Men nu när solen sken och det blåste bara lite.

Sonen blev super arg för han satt vid TVn för att titta på Formel 1 som han gillar hel skarpt!!
Det var något fel på linjen sa hon i telefonen när jag ringde och felanmälde strömavbrottet!!!

Hur länge detta strömavbrott skulle vara visste man inte!! Så jag tog det lugnt och vad glad att vi hade ätit frukost och hundarna fått sitt, så då satt vi ju inte i sjön så att säga, men det tyckte sonen för detta Formel 1 var väldigt viktigt att se, t.o.m viktigare än frukost för honom.

Strömmen kom snart tillbaka och sonen fick se halva programmet och fick se finalen av Formel 1!!
Det blev räddning av dagen för honom!!!

Utflykt, kantareller och jaktryggsäcken

2008-10-20 @ 10:24:58
I lördags började jag att skriva för tanken var att fortsätta i bloggen igen, men så blev inte fallet.

När min sambo kommit hem från jakten så kom han även med dessa.........*ler*
 Så till maten blev det även smörstekta kantareller!!!

Den kära jaktryggsäcken......
 Som min sambo har med sig vid jakten!!! När han kommer hem och ställer jaktryggsäcken i köket så gås den ingenom noga av hundar som katter *skratt*
 Grynet ligger gärna på ryggsäcken för att tala om att hon äger den *ler*

Nåväl så berättade Tomas på lördagskvällen att det var endast en kalv kvar att skjuta på söndagen eller man hoppas på detta.

Efter maten fick vi för oss att åka och hälsa på Cecilia, Micke o Saga, vilket vi gjorde och det var mycket trevligt!! Vi satt och pratade utom Tomas som lekte och gosade med Saga- dvärg pinchern, fast det klart att han samtalde med oss, men han satt inte i soffan och var med oss. Nej oftas så lägger Tomas sig på golvet eller i sängen för att goas med kära Saga som är hans ögonsten *ler*

Upp med tuppen

2008-10-18 @ 07:11:59
Idag gick jag upp 5.30 fast jag är ledig!!!

Tomas är inne på sina 3:e dag ute på älgjakten! Dom har kvar 2 kalvar och en tjur att skjuta.
Jag gick upp för att göra honom sällskap och för hundarnas skull *ler*
 När hundarna fått mat och fåglarna sitt så är det bara katterna kvar som skall ha sin del också.

Kanske jag sätter ut lite fler bilder idag på hundarna och på katterna*ler*

Återkommer!!!

Så glad jag blir!!

2008-10-18 @ 07:08:14
Fick ett mail som också finns att läsa i Gästboken från Anette som har Hans ur vår senaste kull. Dom blir 2år i feburari nästa år *ler* Tiden går fort när man har roligt!!

Det var så härligt att läsa hennes rader om hur nöjd hon var med Hans och hur bra han har gjort i jaktlaget *ler*

Som Anette skriver......
Allra helst när killarna i jaktlaget har skämtat om våran lilla "fjällko". Inte trodde dom att han kunde jaga. Det är ju bara drevrar och älghundar som gäller... :-).

Ja, ja, jag vet att springrarna skall endast jaga fåglar och apportera fint fån land och till sjöss, men varför använda en sådan ras till bara något sådant när man kan använda springern till så mycket mera?!!! Så länge bara springern stötet villebrådet så är allt okej, men jag vet att det är vissa springrar som kortdriver och det får man inte göra, däremot ställa älg och häst har vi haft flera springrar som har gjort och som vi har fött upp.

Vår uppfödning genom åren har genom syrats av duktiga jakthundar ute i markerna och att det trogna jaktlaget har oftast skrattat eller fundera över att springern är en sådan tönt som inte kan jaga och så får dom se hur utomordentligt bra jakthund springern är och bra i alla avseenden!!!

Jag fick jättefina bilder på Hans, men väljer att sätta ut denna bild....... Tänk vad hund ögon kan prata *ler*
Jag blir alldeles varm i kroppen när vår uppfödning med andra människor lyckas!! Man behöver inte prestera på prov, det syns i frysboxen ändå vad ens hund har åstadkommit!!!

Jag säger GRATTIS och Tack för bilderna Anette med Hans!!

 Visst är han fin Hans *ler*
Han har väldigt ovanlig stamtavla på hundar som Windsong O'boy, Windsong Pralin och mycket Teesview hundar.

En kram till Hans!!
från oss uppfödare och naturligtvis till ägarna

Dagen D och reservdelar *skratt*

2008-10-15 @ 16:09:53
Dagen började tidigt med hundarna och därefter ett stads besök. Jag var väldigt nervös och för första gången på länge så kände jag en klump i magen som man kände när man var betydligt mindre och skulle göra något *skratt*

Jag ville att det skulle bli så bra som möjligt och jag fick som dom sångartisterna i Idol gör- jag fick gå vidare till finalen *skratt*
Dom återkommer i slutet på nästa vecka för vidare information *ler* Jag blev så himla glad!!!
Samtidigt så smyger det sig in en viss oro för allt som finns runt omkring och jag vet att man kan inte sitta på två stolar eller att äta kakan och ändå ha den kvar eller var det tvärt om *ler*

Hur som haver så är jag väldigt glad men så många frågor surrar i huvudet nu att jag nästa får huvudvärk. Puhhh!

Nu blir det familj, hundar och mat som står på programmet och som vanligt så värker kroppen för att ge sig till känna. Jag lovar, jag kommer inte glömma kroppen, så kroppen kan sluta göra sig påmind hela tiden.

Det måste finnas något liknande som blocket där man kan sälja reservdelar av kroppen när man har tröttnat på dessa delar *Skämt o sido* men visst önskar man sig bättre reservdelar till kroppen *skratt*
Så på min önskelista till jul står det en ny icke värkande kropp. Äsch jag bara skojar *ler*

Men jag måste få säga att jag tröttnar på att ha det så här.

ÄT gott och sov gott!!
Sköt om Er *ler*

Trevligt och Nervöst

2008-10-14 @ 21:01:11
Idag så hade jag trevligt besök av Lucy och Gordana och lilla Selma *ler*
Oj ,vad vi kunde konsten att prata båda två så att lilla Selma prostesterade ett tag där och hon är en liten bebis på 6månader *skratt*

Lucy tyckte väl att dt var så där att komma hem till oss, även om hon är glad. Men jag får en känsla av att hon tror att hon skall få stanna kvar hos oss, men ingen skulle tillåta henna något sådant, för Gordana skulle aldrig släppa henne och jag skulle aldrig ta henne tillbaka, för hon har det så UNDERBART hos Gordana och dottern Donna med familj.
Däremot så var hon överviktig, vilket dom redan visste om, alltså Lucy. Så familjen jobbar på detta med motion och mindre mat till stackars Lucy.

För övrigt så var Lucy glad och följsam som alltid. Hon är en super hund!!! Så otroligt snäll och go i sina bästa år, fast hon har många år till att ge *ler*

Sotarn kom hit och som vanligt så blev han utskälld av hundarna. Han är ju trots allt svart i ansikte och bär så konstiga saker så till och med vår katt Grynet satt och inspektera vad sotarn gjorde *skratt*
Här går man inte hur man vill utan att Grynet skall hålla kolla på allt vad som händer *ler*

Så var det Dagen D imorgon!! Nervöst är det men det visar sig om det gick bra eller dåligt senare framåt i tiden.
Mer kan jag inte säga om hemlisen för allt är klart!!

Så håll nu tummarna för dom som vet där ute! För att det skall gå bra för mig!!

Fick också veta att jag skulle tillbaka till läkaren i slutet av denna månad, vilket glädjer mig. Vill få en klarhet i allt detta med min kropp.

Må så gott och sov så gott!!!

Det lilla och det svarta och det svåra

2008-10-13 @ 19:01:54
Sotarn kommer imorgon, usch!

Hundarna tycker att denna svarta varelse inte ser så himla trevlig ut och är ju så svart.
Idag har jag ringt till Skatteverket och skaffat mig sådant som gör att man kan logga in på Skatteverket för att få pengarna som jag GLÖMT tagit ut och nu kan jag inte lösa ut pengarna från utbetalningsblanketten!! Så typiskt mig!

Först blev jag jätte rädd och tänkte att dessa pengar lär jag inte få se något mera och varför skall man vara så dum och spara på att ta ut pengarna.! Ibland kan jag faktiskt bli trött på mig själv *ler*

Sonen för sov sig i morse så det blev fart kan jag säga för hans del. Stackars honom!

Vi får besök imorgon också av Lucy och Gordana, skall bli jättetrevligt!! Ser framemot detta faktiskt!

Fick idag också från Radiotjänsten om att när jag bor ihop med en som redan betalar så måste jag anmäla detta även om jag inte behöver betala. Så otroligt krångligt och varfrö måste radiotjänsten veta allt när ändå det är en som betalar i hushållet. Jag skulle logga in på nätet för att registrera detta, men då hade vi inget lösen. Hur krångligt kan det bli!!! Ibland blir man så matt av allt man skall lösa och när det sedan krånglar ja då tar det längre tid att utföra uppgiften.
Så jag får ringa imorgon igen till Radiotjänsten, antingen för att registrera mig eller för att skicka lösenordet.

Våran lilla Ems- eller Emma som hon heter, en katttjej som är bondkatt men ändå är mamman perser och norsk skogskatt, denna Emma som inte är så tuff av sig och gärna håller sig i skymundan, såg jag idag på verandan spejade efter fåglar. Aj aj ajjjjjjj, säger jag bara Emma, inte ta fåglarna!

Ringde en jobbarkompis Anna som är Sjuksköterska och som är urtrevlig, dessutom är hon bonde och har kor vilket jag gillar väldigt mycket!!!! *ler*
Frågade Anna om kursen för ATSS- Akut TraumaSjukvård för Sjuksköterskor som jag skall gå i november. Ville höra mig för om hur det är för oss som är undersköterskor i denna kursen. Anna gick förra året och jag skulle ha gått då jag med men blev sjuk i halsfluss den gången med 40graders feber, så det gick inte alls då.

Så nu ser jag framemot att få gå kursen ATSS *ler*. En super kurs även för oss undersköterskor *ler*
Men det är mycket pluggande och frågeställningar, även om vi undersköterskor inte behöver kunna allt och vi behöver inte göra provet och bli godkända som sjuksköterskorna måste. Dom har mer press på sig än vi undersköterskor*ler* Tur det!!!

Så fram till kursen blir det att läsa på fritiden denna enorma bok för kursen så man är påläst!!!
Dessutom så halkade vi in på ett ämne som vi båda drabbats av. Tack Anna för pratstunden *ler*


Nu blir det fika och lite TV tittande efter att alla har blivit utfodrade, familjen, hundarna,katterna och fåglarna *ler*

Dagens gärning:)

2008-10-11 @ 12:49:33
Idag har vi grejat här hemma som man brukar göra när man har hundar- städar *ler*

Dessutom gick Tomas ut med hundarna i skogen och jag fixade här hemma.
Då ser jag hur en stackars liten talgoxe störtar mot fönstret på glasverandan.

Jag tar genast upp den lille fågeln med en handduk och jag ser naturligtvis hur rädd och groggy den är. Därefter ser jag hur det rinner blod från höger öga och jag känner genast att oddsen ser inte bra ut för fågeln.
Jag tar handduken och torkar bort blodet från ögat samtidigt som jag håller med den andra handen om fågeln som sluts om av handduken.

Jag tittar på den lille talgoxen och sätter honom eller henne med handduken runt om sig i vår häck där alla andra fåglar brukar sitta och flyga omkring.
Efter en stund så går jag dit för att titta till fågeln och den ligger där i värmen av handduken i häcken. Den blöder inte från ögat mer och ser ganska pigg ut *ler*

Så jag backar tillbaka till vår veranda och ser då hur en annan fågel sitter brevid den skadade fågeln. Till slut så flyger den fågel jag just räddat livet på *ler*

Vad glad man blir att man kan göra så mycket, men man gör ändå så lite *ler*
Så jag har nog gjort dagens gärning nu för idag!!!

Dessutom så har Tomas varit till skjutbanan för att testa bössan inför älgjakten!
Jag skall fixa maten nu i förberedelse för att sedan gå och sova, jag skall jobba natt inatt.

Sedan blir jag lång ledig!!! Har semester sedan HELA nästa vecka!!! Yuippie!!!

Så har det så skönt nu i helgen för det skall jag ha *ler*

Vilken tjej!

2008-10-09 @ 08:36:09

video Superbra tjej från Norge!

Vilken röst hon har!!!

Fann henne hos en annan blogg kompis Kin@, där texten var ämnad för hennes dotter, som har det jobbigt just nu med sitt liv.

Tack Kin@ för dena fina låt som jag också vill dela med mig!


Mysigt tid *ler*

2008-10-08 @ 21:46:22
Ja ha, nu har man klarat detta också *ler*
 

Det är så mysigt att sitta i soffan, brasan sprakar och känns så där varm och go *ler*
Då kommer det någon som också tycker att det är mysigt när dottern har lagt sig...........................

 Jaktkatten Grynet kryper upp till mig och lägger sig på mitt bröst för att gosa när jag tittar på TV, så då tittar vi på TV tillsammans. Hon är rolig hon, den katten *ler*

 Grynet vill så gärna ligga när mig och vill gärna kalla på min uppmärksamhet, när jag har annat för mig. Känns det igen *skratt*

Vår älskade lilla Grynet på endast 3kg även om hon är avmaskad och har fri tillgång till torr foder, burk mat och vår mat så går hon inte upp i vikt.
 Så underbart söt och snäll, men hundarna har respekt utom när dom är ute för då jagar dom Grynet och det vet hon så väl, men inne så passar dom sig. Däremot så är Emma och Arne gärna polare med varandra.

Här om dagen så såg jag att Arne stod på Emmas svans, men Emma sa ingenting. Otroligt!!

Nä nu skall jag titta mer på TV och njuta mitt singelliv för en natt och en dag *skratt*
Bäst att passa på*ler*
Hundarna sover, dottern sover i pappas säng, brevid mig alltså skall hon sova inatt.

Vi hörs imorgon!!

Dessutom fick jag veta idag att jag fått semester, det jag hade önskat!! Så otroligt roligt!!!
Bara bra idag alltså!! Är så glad!!!

Solo alena

2008-10-08 @ 16:53:52
Ja, så var man solokvist!! Sambon till lika fästmannen Tomas och vår son Oskar har nu imorse dragit iväg med tåg till Jönköping för att titta på Ishockey- HV71. Det är Oskar favoritlag och det var en speciell match ikväll, dessutom så skall dom övernatta på hotell!! Super roligt för dom!!!

Själv har jag gått på studiedag hela dagen med värk i kroppen, efter gårdagens äventyr *ler*
Matilda rider på tisdagar och denna ridskola är urdåliga på att ta hand om nybörjare till föräldrar och elever!!!

Jag blir rent ut sagt skitförbannad!! Jag kan häst och allt som hör där till, eftersom jag själv ridit och vår äldsta dotter red också förut, men det finns andra föräldrar som inte har gjort detta och inte kan och finns det ingen personal, så får man hjälpa till.
Dom som är stallvärdinnor och som skall göra denna uppgiften kanske kunde hjälpa till!!

Sent kommer föräldrarna med barnen så det sinkar vår ridtid som vi har betalt för och som barnen faktiskt skall rida!!
Så betyg för ridskolan får dom 1-2 av 10 möjliga poäng av mig, medan deras ridläger var super i somras, där får dom 10 av 10 poäng möjliga!

Dessutom fick jag ett trevligt telefonsvarar meddelande när jag kom hem nu vid 16tiden som gjorde mig så glad!!!!
Kan kanske berätta senare, men just nu är det en hemlis!

Idag har min yngsta dotter beställt chicken kebab i pita bröd, så nu skall jag ge hundarna och ta in ved m.m för att sedan starta igång med maten *ler*

Dotter sa igår när vi åkte hem från ridningen......
Men mamma, Kan Du elda i braskaminen?????

Jag är urusel på detta, men vi kan ju inte frysa heller så bättre illa fäkta eller vad det nu heter...... *skratt*

Jag svarade dottern.........................

Jag måste ju försöka eller hur!

Dottern; Som med min omslagsbok *ler*

Jag; Ja som omslaget!!!

Jag har varit urkass på att slå in böcker i omslag som så gärna skolorna vill att man skall göra. Jag hatar detta eftersom jag kan inte och fult blir det också!
Min svärmor har fått gjort detta tidigare och på dom sista åren har Cecilia - vår äldsta dotter gjort detta för hon är så himla duktig och pysslig *ler*

Eftersom vi hjälps åt så har jag gjort sådant som jag är bra på och resten av familjen har gjort likadant!

Så nu är det bara att ta tjuren vid hornen. SUCK!!!!

Så Cecilia, om du ser signal eldning från stan så är det bara jag som försöker elda, så vi får värme i huset! *skratt*

Nu till min dotter och vår matlagningen och eldningen.
På återseende!

Ja ha då hände det som jag hade väntat på längre fram i tiden

2008-10-07 @ 08:14:25
Nog för att vi städade för vintern så att vi  skulle vara beredda om och när vintern skulle komma, men plötsligt så blir det mörkt i huset. Kolsvart!

Elen har gått och vi fattar inte varför :(
Det har inte blåst så det har fallit något träd över elledningarna, åskan har inte gått heller!!!

Vi satt i vardagsrummet för att fika, för jag skulle åka till jobbet sedan för att jobba natt. Tur var det att vi hunnit äta, givit hundarna mat m.m

Elen försökte komma igång 3 ggr men slocknade lika snabbt igen för varje gång.
Jag tog bilen till jobbet istället för att sitta i mörkret med ljus, nog för att det kan vara mysigt, men så himla mysigt är det inte med kolsvart mörker.

När jag åkte från vårt hem som kom jag ända fram till Läby kyrka vilket betyder nästan 2 mil utan någon som hade ström så vi var inte ensamma.

Nu har jag jobbat natt och skall sova. Natti natti!!!

Den tappre ger sig aldrig!

2008-10-06 @ 10:15:32
 I lördags så fick jag först ett SMS och sedan ett telefonsamtal av Ing-Britt angående Signe!

Signe hade gjort sitt första viltspårs prov i anlagsklassen. Hon gick bra ända fram till en stubbe som har fortfarande några pinnar som stack upp från stubben. Det tog lite tid för Signe att gå runt detta konstiga och därmed så klarade inte Signe anlagsklassen, tyvärr.

Efter stuggen så gick Sigen bra igen på nytt, så nu är det en sugen och hungrig Ing-Britt som skall träna under vintern delen för att starta på nytt viltspår när det är lovligt att få gå prov igen- alltså till våren!!

Jag vet att Ing-Britt var jättenervös, men tapper!!!
Nu var det hennes man Gunnar som gick provet denna gång, men nästa gång blir det Ing-Britt som går provet!!!

Signe bar rådjursklöven hela vägen från platsen där den låg till bilen!!! Bra jobbat Signe, du är så duktig!!!

Nu skall det sägas att Signe löpte, men hon var på väg ur löpet. Om det hade orsakat att hon fånade sig vet inte jag, man kan bara spekulera om detta.

Men jag säger bara still going strong Ing-Britt!!! Den tappre ger sig aldrig utan nöter vidare och vidare och förr eller senare ger det resultat.

Vi vet ju båda hur duktig Signe är och apporteringvillig hon är liksom den stora jaktlusten hon har *skratt*

Vi är så nöjda och glada för Era bedrifter!!
Tack för att du jobbar vidare med Signe!!

Lerinpackning och ålderdom

2008-10-06 @ 10:06:33
Inte vet jag om lerinpackning och ålderdom hör ihop *ler*

Springern har ju som sagt en enorm förmåga att springa gärna där det är som blötast och gärna där det är lerigt!! Springern är totalt orädda för att skita ner sig. Fast detta är ju deras rätta element, att hoppa hejdlöst ut i vattnet för att apportera och för att springa genom buskar och snår i skogen eller på en stubbåker. Det är springerns sätt att jaga och som dom är ämnade för.


Som igår när det regnade hela dagen!!!
Det vita på hundarna var mörkbrunt och bestod av lera. Hundarna var lyckliga, men det var inte jag.

Blött och skitigt!!!
Och för att inte tala om pälsen som torkar ut genom lerinpackningarna!!!

Från vår uppfödning så lever fortfarande Zorro och Ricky och dom har en aktningsvärd ålder på 14 och 12år!!! Kanske dom har haft många lerinpackningar *skratt*

Buster blir 12år nu i oktober och han jagar fortfarande väldigt aktivt, även om han blir lite halt och lytt efter sina jaktpass.
Så jakten och lerinpackningarna måste ge något bra ifrån sig!!

Bakning för hela slanten

2008-10-06 @ 09:57:02
Ja i helgen har jag bakat och bakat!!

Först i tisdags i förra veckan blev jag så sugen på sockerkaka!! Det skall sägas att jag är urdålig på att baka. Jag får liksom inte ändan ur vagnen så att säga *ler*
Jag brukar få till det när jag väl bakar, men så möglar ju brödet här hemma så man får kastat, ja då är det inte kul att baka. Eller så går kakan åt snabbt så man hann knappt få någon bit, ja då har man bakat förgäves kanske *ler*

Hur som haver så bakar jag alldeles för sällan, det var nog säkert  6 månader sedan eller mer, så i tisdags när vi tog en fik efter maten på jobbet å bara kände jag så där.......... suget efter en bit sockerkaka till kaffet Ni vet. Men inte fanns det något fikabröd på jobbet, inte ens skorpor har vi.

Så i helgen har jag bakat till familjen stora glädje!!!

Det har blivit Sockerkaka, Äppelpaj.......
 och sedan blev det........
 Kaffe med kladdkaka!!!

Vi fick ju besök också på söndagen av Gretas pappa Buster och husse Roland! Tur att man hade bakat så man kunde bjuda *ler*

Förstår Ni varför *ler*

2008-10-06 @ 09:49:34
Förstår Ni varför jag uppskattade denna present från Ulla-Britta *ler*
Och förstår Ni varför jag älskade huset som vi både i på Gotland!!!

 TACK Ulla-Britta för den fina presenten!!! Den är jag jätterädd om!!
Dessutom dom orden du skrev värmde extra skall du veta *ler*

Jag älskar dessa underbara rosor och färger!!!

Höststädningen

2008-10-06 @ 09:46:46
Tänk att det är inte så kul att städa inför hösten och göra sig klar så att vintern kan komma!!!!

Visst gillar jag hösten och dess vackra färger, men att ta undan blommor,ta bort det som funnits här under sommaren är inte kul.

Här har vi testat snöslungan, hoppas det inte blir så mycket snö!!
 Snöslungan är nu klar för att tas i bruk! Oskar test körde den och allt fungerad.
 Alla sandlådeleksakerna och en del cyklar är intagna för vintern.
Aroniahäcken skiftar så fint i färgerna!!
 Vinter äpplena plockades ned från trädet för vinterförvaring, visst gick det och äta dom men dom var lite syrligaste och hårdaste laget. Så vi väntar lite till.
 Arne busar runt på tomten! Blommorna som hängde så fint på lekstugan är borta nu *blä*
 Hundarna deltar gärna och ofta i vårt engagemang, alltså allt vi gör *ler*
Det klart dom funderar ju också vad vi håller på med och varför *skratt* Dom måste nog tro att vi är tokiga som håller på som vi gör *ler*

 Vår tomt och grannens får. Som alltid så har vi ett rikt djurliv här!!!

Nu så har vi också inhandlat fågel talgbollar och jornötter för fåglarna, för även dom skall klara sig för vintern.
Dessutom så har vi en stor tunna på verandan med solrosfrön till fåglarna och inte till mössens stora uppskattning.

 Dynorna har också åkt in, så nu är vi klara och redo för vintern!!!

Alla hjälpte åt här hemma!

Vi säger nu bara välkommen vintern för nu är vi beredda *ler*

Tanken var tänkt till annat

2008-10-06 @ 09:33:53
Det blev höst städning i helgen och tur var det att det blev på lördagen och att vi blev klara!!!!
Söndagen tror jag fullkomligt höll på att regna bort!!

Jag var har då hänt i helgen hos oss.......
Fredag bakning, lördags höststädning och en av våra valpköpare startade på viltspårsprov, söndag handla- storhandla och ett gästbesök!!!

Varje dag möts man av en underbar miljö här hos oss, runt om där vi bor.
Här åker vi bil, går vi och en del cyklar här
  Det är så fridfullt på något sätt här *ler*
Men också väldigt farligt för här kommer bilar upp för backen och en del har inte vett om att ta det försiktigt och vi har en hel del cyklande skolbarn!!

Kommer man längre ner mot stora vägen så kan det se ut så här vackert med höstskruden!

Det surrar och det värker och nu är det ett annat läge

2008-10-02 @ 14:30:50
Nu har jag jobbat 3 kvällar på raken från söndag till tisdag, men också hjälpt en jobbarkompis som ville byta arbetspass.
Jobbarkompisen skulle ha jobbat natt igår natt, men jag tog passet och hon får jobba för mig på fredag i nästa vecka *ler*

Det är tur att vi har varandra- arbetskamraterna som kan hjälpa till när vi vill vara lediga!!!

Så för mig blev det fyra arbetspass på raken- 3 kvällar och därefter 1natt!
Kvällarna har varit värst!!! Fattar inte var alla människor kommer ifrån och alla är ju väldigt sjuka.

I söndags jobbade jag på medicin och då även som anhörigstödjare, måndagen på ortopeden och tisdagen på akutrummet likaså med nattpasset som också blev på akutrummet.
Måndagen och tisdagen var värst!! Det som är så jobbigt är att man känner sig otillräcklig, alla vill ha hjälp nu- patienterna- doktorerna, röntgenpersonalen m.m Britsar som skall köras hit och dit- röntgen, in i rum eller ut från rummet. Alla patienter och anhöriga som vill ha svar på sina frågor,ibland önskade man sig att man kunde bli fler av sig med fler armar,ben och öron.

Fötterna värker som eld och huvudet som surrar, det gäller att sortera och strukturera *ler*
Men man älskar sitt jobb ändå, oavsett hur det är på jobbet!!

Nu så har jag gjort min del på kvällarna, jag går över helt nu till nattarbete igen efter antal år av uppehåll på nattarbete.

Det känns faktiskt riktigt skönt att veta att man har numera ett fast schema och enbart natt utom vid studiedagarna som är var 6:e vecka!.
Jätteskönt skall detta nattarbete bli!!!!!!

Ett ljus i höstmörkret

2008-10-01 @ 10:37:03
 Ett ljus i höstmörkret står det på Cancerfondens hemsida.
Man kan ha en ljusmanifestation för Cancerfonden- Rosa Band kampanj.

Jag ger ett ljus här i Rosa för Cancerns ljusmanifestation

 Så låt detta ljus brinna vidare och Vi skänker Alla som har Cancer En tanke!!!

Köp Nu Rosa Bandet och stötta En Vän och dess kamp!
 Ju mer vi köper eller skänker desto mer pengar kommer det in och vi kan ge Cancerfonden mer pengar så man kan hjälpa andra med Cancer!!
En sådan här Rosa Band skulle jag vilja ha på mig och jag kommer att bära ett Rosa Band på mig när jag jobbar eller är ute *ler*

Sköt om Dig min Vän!!!

RSS 2.0