Dotterns födelsedag och O-kullens födelsedag :)

2009-04-30 @ 10:36:11
Dottern firar sin födelsedag här på landet eftersom dom bor i "Efterfest huset"

Trevligt tycker vi!!!

Sedan så firar O-kullen sin födelsedag på olika ställen hos sina ägare och dom blir 8år idag :)
 Kajsa här 7år gammal! Hon skall få Brie ost som hon älskar till kvällen!

Vi vill önskar Er alla En skön Valborg!!!

Superfina valpar!

2009-04-21 @ 08:21:47
Igår fick jag bilder av Anna- kennel Goya och som även har pappan (Pixel)  till valparna! Tusen Tack för bilderna!

Jag blev så himla glad och rörd av bilderna, det var precis så jag hade önskat att valparna skulle se ut när jag föreslog hanen Pixel åt Lilian som äger Iris- mamman till valparna.

Att sedan Lilian gjorde som jag önskade blev min lycka!!! Gisses vad jag är glad åt denna kullen!

Tanken med denna kullen var ju att spara dom linjerna som finna bakom Ruel's A-kull där George och Amanda kommer ifrån. Det finns inte så många hundar kvar från dessa linjer och man vill ju spara sådana linjer.

Här finns det jaktlust och arbetsmotor i valparna och dom har blivit omhändertagna på bästa sätt av Lilian, sedan har Anna på knl Goya och jag lite grann backat upp och stöttat gm telefonlinjen.
Nu har ju även Anna varit där och sett valparna och dom var så himla fina! Gud vad rörd jag blir!!

Önskar verkligen att jag hade haft en plats här hemma för Pentax, min goa lilla gosse. Hoppas han kommer när oss så man kan titta på honom:)

Jag vill verkligen rikta mitt varma TACK till Lilian med Iris som gjorde detta möjligt och sedan även Anna på knl Goya för våra pratstunder och för bilderna, samt till Pixel som också gjorde detta möjligt!!

Gå gärna in på vår hemsida och titta på valparna där!
Lord Caalveert's kennel

Gå sedan in på valpsidan för att se valparna:)

Här är Pentax.
 Hoppas innerligt att bra människor köper dessa 3 hanvalpar som är till Salu där utställning och även andra aktiviteter.

Kram och Tack!

Påskdagen med sol och överraskningar

2009-04-12 @ 22:12:14
Idag har vi haft sol men det har blåst litegrann.

Under helgen har det kommit folk och överraskat oss, som man inte trodde skulle komma på besök och även idag dök det upp människor.

Även Cecilia och Micke kom med deras underbara hundar och vi tog en fika. Jag försökte även truga på en middag också, men dom var svårflörtade att stanna för middag, men jag måste respektera att dom ibland bara vill komma och fika *ler stort*

Min goa underbar juvel, mitt kära barnbarn eller ????
 Saga är för mig så fulländad och här ser det ut som hon är bossen med ciggen i munnen *skratt*

Jag är så himla svag för Saga måste jag säga!!!

 Söta goa Saga som man kan pussa på hur mycket som helst på.

Nu är dagen över och jag har satt ut annonser för jag säljer hundburar m.m för att vi skall bli av med sådant, livet är sådant just nu och då är det bättre att det kommer till annan användning.

Underbara dagar!

2009-04-12 @ 22:05:14
Vilka underbara dagar vi har haft med soligt väder, men själv har jag varit inne i fredags och lördags för att titta på "Lilla Stockholm" som numera var på Kista mässan!

Fredagen var det sällskapshundar och vi träffade folk med andra raser där, alltid lika trevligt att lära känna andra människor och deras hundar *ler stort*

Min dotter Cecilia och jag njöt i fulla drag. Det var som förr i tiden när hon och jag bara prata hund och träffade människor och såg på så många hundar, nu hade vi ingen hund att ställa ut, men vi njöt ändå av dagen på fredagen.

Lördagen började tidigt och jag blev uppring av min dotters kille som trodde jag hade åkt iväg för att lämna påskägg till dom. Dom skulle ju komma till oss på kvällen, så varför skulle jag åka till dom på morgonen i ottan!!

Min dotters kille trodde inte alls på mig när jag sa att det inte var jag som hade gjort detta hyss, men han trodde mig inte alls, fast jag är en sådan ärlig människa.

Jag visste ju att det var våran son som ville skoja med sin stora syster och hennes kille, så han gick upp kl.5 på morgonen, körde bilen in till stan för att skoja med dom och kasta in påskägget på deras balkong.

Sedan åkt vi- Cecilia och jag på Lördagen och tittade på DP-DvärgPincher!

Det var lite roligt att jag lyckades  få till placeringarna på rätta hundarna innan domaren hade sagt sitt. Så jag och domaren tyckte väldigt lika *ler stort*

Man kanske skulle bli domare???? Nä jag tror inte det *skratt* Det är inte min grej, men väldigt kul att se vad jag tycker och sedan se vad domaren tar ut, om man tänker rätt i det exteriöra och rörelser *ler*

Jag plockade ut vinnaren och dom placerad i juniorklassen, unghundsklassen och öppenklassen och sist men inte minst även bästa hanhundsklassen, sedan gick jag och Cecilia och åt lunch, jag bjöd.

Här är tyvärr dåliga bilder, men dock bilder från Kista Mässan!

Klass vinsten från juniorklassen. Sätten är många att visa hund på.
Före DvärgPinchern så var det Cane Corso, hade ingen aning om den rasen, men roligt att titta på.

 Här är en Cane Corso som ställer upp sig för domaren.

 Här har vi en goding av Cane Corso, en tik som var så kool lugn och hon gjorte inte en fluga för när. Lite av en Ferdinand, tror jag. Tyvärr så passgångade hon i rörelserna för domaren och hon åkte ut på en två, blått band.
Denna domaren var Italiensk och var stenhård på både Cane Corso och på DvärgPinchern var gäller rörelser, storlek, tänder för här haglade det 2or, alltså blått band och du är färdig för dagen.

Vi- Cecilia och jag hade ändå väldigt trevligt denna dagen också och njöt i fulla drag.

Tänk att få titta på hund, prata hund och träffa hundar av olika raser och träffa uppfödare och hundägare, sådant är skitkul tycker jag!

Dessutom så hade jag en egen stol med mig för att kunna vila min kropp, så jag inte blev värre i den.

Sedan när vi kände oss nöjda så åkte vi hem till oss och åt grillat och potatis sallad med vanlig sallad till. Jättegott!!!

En utomordentligt underbar dag!!!!Glömskan *ler*

2009-04-12 @ 21:39:21


Här är man glömsk så snart är det illa *ler*

Först i torsdag så letade jag hela förmiddagen efter min söta Påsk ljustake, men hittade den inte, hur jag än letade!
Sedan kom Tomas hem och han började också att leta och han tyckte att han sett den och ena stunden så trodde han nog att jag hade slängt min fina ljustake!

Vi åkte tillsammans för att handla mat eftersom jag ännu är lite skruttig och behövde lite hjälp, vilket jag fick av min kära sambo *varmt hjärta*

Hemma igen så letade vi tillsammans efter den berömda Påsk ljusstaken och efter många timmars letande så hittade jag den där jag tydligen hade lagt den, vilket jag inte kommer ihåg *ler*

 Den är så otroligt söt min kära Påsk ljusstake som jag fått för många år sedan.

Den lyser upp så fint i mörkret!
 Så mysigt så!!!

Sedan visste jag att jag hade sparade påskfjädrar som jag hade glömt bort tidigare men som jag hittade nyligen här, men nu hade jag lyckats glömt vad dessa fjädrar var någonstans, så jag letade och letade hela kvällen på torsdagen, till klockan blev väldigt sent, men tyvärr så hittade jag inga fjädrar så dom få jag hade satte jag upp i påskriset och alla dom egenhändiga påskpynten som barnen har gjort genom åren åkte upp så här i Påsktider!!!

Sedan i säng för att åka till "Lilla Stockholm" på fredagen med min dotter Cecilia till Kista Mässan.

Önskar Er En Skön och Trevlig Påsk

2009-04-09 @ 10:08:04

Vi vill önskar Er en Skön och Härlig Påsk!!

Jag fick denna underbara påsk blomgrupp av en god vän *ler* Tack säger jag för detta!

 Söta små kycklingar med ägg, påskliljor och ett stort ägg med en svart och gul fjäril!
 Lite mer i närbild, så söta och lena kycklingar *ler stort*

Kram till Er alla mina kära bloggbesökare!


Ricky och Zorro

2009-04-09 @ 10:04:46

Ricky och Zorro har gått ur tiden och finns nu i himmelen!

Zorro hann bli 14år och Ricky hann bli 12år. Vi tänker på Husse Anders som sörjer dom djupt!
Zorro och Ricky var hans kära kompisar i skogen och hemma, nu finns bara Ronja kvar och hon är ingen springer spaniel utan en jämthund ( eller var det gråhund) som skall jaga i skogen.

 Här är Zorro 12år  Ricky är här 10år på kortet.
Båda är från samma mamma- våran gamla Maja- Gamekeeper's Pure Empress of Velvet som var linjeavlad på Teesview Pandora Box of Tricks *ler* Här pratar vi gamla hundar som fanns för länge sedan och som numera inte finns i stamtavlor så ofta.

Skickar en extra tanke till Dig Anders!!!
Vi vet att hundarna hade det underbart bra hos Dig!


Det blir fel och jag rättar så ofta jag kan

2009-04-08 @ 14:56:19
Jag försöker rätta det jag skriver och tittar på vad jag har skrivit i bloggen innan jag lägger ut detta, men ser att jag kastar om bokstäverna eller skriver helt fel i meningar.

Ju ondare jag har i kroppen desto mer blir felstavningarna och felskrivningarna och jag ser inte detta så bra då och därför kommer dessa språk och bokstavs grodorna upp *ler*

Just nu är det turbulent, vilket jobb jag skall få vara på, en chef säger så den andra säger si och där emellan sitter jag och kan inget göra.
Ju mera tjafs och krångel det blir desto sämre blir min sjukdom och desto mer glömmer jag eller skriver fel, så min bästa medicin just nu är att få veta var man skall få jobba och att allt löser sig.

Hur vad det nu med stavningen *ler*

2009-04-08 @ 14:51:25
Jag brukar inte läsa vad jag själv har skrivit i min blogg utöver när jag skriver, men såg inte då vad jag hade skrivit om Iris och valparna.

Ser att jag hade skrivit helt fel!!

Det klart att det bästa som finns så är det springer spaniel valpar och inte osm jag hade skrivit- inte i meningen.
Ni som känner mig vet vad jag menar, men dom andra stackarna som inte gör det tror jag är helt knäpp *skratt*

Lägga ut bilder på söta goa valpar och sedan skriva- Att dom inte är charmiga, vilket jag absolut tycker. Det är hjärnan som strejkar just nu.

Så jag älskar valpar och dess lukt och mitt hjärta slår varmt och innerligt för springer spanieln!!Ljuvliga små lekfulla knyten med full av aktivitet!!

Iris och valparna

2009-04-07 @ 18:59:04
Jag har fått så fina bilder på Iris och valparna vecka för vecka av Lilian och jag är så tacksam för detta!!!

Här är ett smakprov på valparna och som sagt så är dessa 3 hanar till Salu!
 
Finns det något charmigare än en springer valp som leker?! Jag tycker inte det i allafall!
Detta är Serox, hanvalp!

  Pentax, Serox och Felix- alla hanarna som inte vill vara stilla.
 Mera lek av valparna!
  Så gott att gnaga på saker och ting *ler*
 Så otroligt söt, kan väl säga att jag är som svagast för denna killen, hanvalp nr1.

Dom föddes den 1mars 2009 och vill komma till goa hem, grabbarna alltså. Där aktivitet och delaktighet skall vara en självklarhet precis som barn har det.

Jag hoppas kunna få åka och titta på dessa underbara valpar snart!

Tack än en gång för bilderna Lilian!!

Har även uppdaterat valpsidan på  vår hemsida och även satt dit stamtavlan på valparna!

Lucy

2009-04-07 @ 18:47:57
Så dök Lucy upp också så här oväntat som Gevalia kaffet Ni vet *skratt*
Lucy och Birgit med sin man Ove kom förbi igår, måndags.

Lucy var så himla fin så jag kunde inte låta bli att fotografera henne!!!
Lucy går ju sina dagliga promenader i skogen och hon har nu även stött hare, som inte en springer skall göra, men det som är så kul är att jag trodde i min enfald att Lucy inte hade någon jaktlust alls, men det hade hon visst det *ler*

Lucy är Birgits älskade hund och hon har gjort ett jättejobb med henne och jag vet att Gordana och Donna saknar Lucy väldigt mycket, men blir barn sjuk kan man inte råda över något och Lucy fick ju ett jättebra hem även hos Birgit och Ove.

Idag så finns Birgit och Ove som är pensionärer totalt för sina hundar Lucy och Whiskey, det blir 2 dagliga promenader som är långa och en cykeltur också blir det per dag!
Ändå finns det lugn och harmoni i deras hem där hundarna är lugna.

 Goa underbara Lucy och hon blev så glad när hon kom till oss. Hon känner igen sig här hemma fortfarande och strosade lugnt på tomten våran. Viftade på svansen gjorde hon också *ler stort*

 Se så fin hon är den goa hunden Lucy!! Ljuvlig på alla sätt och vis! Och visst saknar jag henne till tusen att ha hemma, men hon har det så underbart hos Birgit och Ove!Greta

2009-04-07 @ 18:30:55
Greta var här på en snabbis och lekte i söndags. Det var trevligt att se Greta och hur fin hon hade blivit *ler*
Greta är lika trevlig och lättlärd nu som då *ler*

 Detta är i Augusti 2007, så tiden går fort vill jag säga!

Hur farligt får det bli?!

2009-04-02 @ 14:17:00
I våra samhällen så finns barn och familjer, men även enskilda människor liksom par. Vi umgås och har trevligt på alla sätt och tar hunden som en hund och antar att den är snäll, tills motsatsen är bevisad.

Detta var en ny hundras som jag inte visste något om tidigare, trots att man har varit med i hundvärlden i dryga 25-30år.

Mycket läskig hundras måste jag säga!
 Detta program visas fram till 28 juli!

Nu vet jag att ser jag någon sådan hund så kommer jag aldrig gå i närheten av den, kan jag säga!!

Kolla filmen, allt är inte om hundrasen utan även annat innehåll. Kennelklubben pratar efter filmen också.

Så underbart!

2009-04-02 @ 08:39:43
Igår kväll blev vi bjudna till vår dotter Cecilia och hennes kille Micke som igår hade bott i egen lägenhet i 1år!!!
Gisses vad tiden går fort!

Ett helt år utan att ha Micke eller Cecilia boende hos oss och visst saknar jag detta, men barn måste också få bli stora och man måste släppa taget, vilket kan vara nog så svårt för man vill ju så gärna hjälpa till *ler*

I allafall så blev vi bjudna till dom i deras lägenhet och vi fick lasagne som var jättegod!!! Därefter fick vi frukt med garnering av vit choklad ovanpå i ugnen så att chokladen smälte och detta tillsammans med glass!

Det var hur gott som helst och trevligt hade vi också!!

Tack Cecilia och Micke för bjudningen och det trevliga sällskapet!!!
En liten ros får Ni av oss också utöver Tulipanerna *ler*
Kram!

RSS 2.0