Att lära...

2009-08-31 @ 22:18:47
Att lära sig en ny ras tar tid *ler*

Man måste förstå hundspråket som kan skilja sig från hund till hund, men också från ras till ras!! Här kan det skilja sig väldigt och man måste studera noggrant vad hunden signalerar om!

Kan ett skall vara att man är rädd, vill något, kaxig eller bara missnöjd??

Eftersom våran Alice har ett annorlunda beteende än vad jag är van vid, så var jag tvungen först att se om det tillhörde rasen först.

Sedan måste jag studera Alice också, för ju mer man lär sig desto mer kan man hjälpa och tillrätta visa henne.

Alice älskar sina tuggben och bollar och dom lägger hon gärna någon av Mallow eller Arne, och ofta så nära Mallow som möjligt och hon vaktar dom.

Hur många gånger har jag inte fått tagit tillbaka tuggbenen eller bollarna för att Alice skall få dom. Mallow bara vaktar dom och ruvar dom- tuggbenen *skratt*
Mallow gör aldrig någonting mot Alice utan bara visar lite av sin överläpp så förstår Alice mycket väl att man inte går vidare med att ta sina grejor som har lyckats komma i famnen på Mallow *ler stort*

Då brukar Alice sitta brevid Mallow och smöra och göra sig till för att få Mallow på andra tankar, men Mallow glömmer inte alls!
Då börjar Alice att lägga sig ner och skälla på Mallow, vilket inte alls hjälper till något *skratt* Utan Mallow är koool lugn och ligger lugnt och tittar på sina ben och bollar.

Har inte detta hjälpt så går Alice till mig för att berätta att hon behöver hjälp för att få loss tuggbenen.
Jag försöker låta Alice få lösa uppgiften själv, men ibland kan jag tycka att Mallow är bra stram som inte delar med sig!

Arne snor gärna benen och bollarna från Alice och han trampar gärna på henne som hon vore någon leksak man stoppar när den försöker springa ifrån. Arne använder tassen när han stoppar Alice och då tar han tassen på Alice svans och hon kom ingenstans. Självklart så har jag koll på hundarna jämt och ser allt, men ibland kan jag tycka att så länge Alice är med på noterna och vill leka så måste dom själva få hålla på i leken, men att jag har ett öga med i spelet. Är Arne för våldsam (han leker som ett barn och fattar inte vilken tyngd han har på sin kropp) så går jag in och stoppar leken. Arne får lugna sig och Alice lika så.

Det händer att Alice blir så förbannad på Arne att hon markerar och nafsar mot Arnes huvud för att tala om att hon inte vill längre.

Arne är super go nallebjörn och han hoppar och leker som en kalv på grönbete *skratt* men det uppskattas inte alltid av Alice som då försöker säga ifrån åt honom, men mesta dels leker dom väldigt ofta och även så att Allice är Arnes nya örhänge, ja Alice hänger sig fast i Arnes öron som ett örhänge och Arne är för snäll för att säga till henne, så jag måste rädda Arne och hans öron! Suck, jag som försöker odla Arnes öronbehäng!

Så här lär vi oss en hel del vad en phaléne kan göra :) Man blir väldigt förvånad över vad en sådan liten hund kan göra!! Alice hoppar gärna upp på vår ljugarbänk i hallen och sitter där elelr så hoppar hon upp på pallen i köket vid spisen när jag lagar mat. Ja för Allice vill gärna vara nära där man är, så då finner man sig inte på golvet utan vill gärna se vad som händer på spisen och vid köksbordet så sitter ju Mallow på en stol med sonen Oskar och då är ju inte Alice sämre utan sitter på egen stol vid köksbordet för att se vad man kan missa *skratt*

Allice är full med äventyr och hyss, men också väldigt mycket glädje som får mig att le och skratt! En underbar hund! Kanske en Emil i Lönneberga finns i Alice;)

Alice skäller mycket mera än vad springer spaniel gör! En stor hund är lugnare och har mer harmoni i kroppen än vad en liten hund har eller bara Alice kanske.
Ibland funderar jag om Alice har blivit en Duracell-Kanin, för hennes energi tar liksom aldrig slut när andra hundars energi tar slut, så som när dotterns hundar kommer på besök och då pratar vi Dvärgpincher som har massor med energi, men hon är from som ett lamm jämfört med Alice!

När då Saga- dvärgpinchern och Betty- blandisen har blivit totalt utmattad och ger sig med att lägga sig, så även våra springrar Arne och Mallow, så försöker Alice att fortfarande få igång hundarna och vara på G.

Det kan vara "lite" tröttsamt och vi försöker nu lära Alice att även varva ner ibland.

Så det är en konst att lära sig en ny ras och dess signaler om vad som är rätt och fel och tolka in alla anspelningar, kroppsspråk m.m som också är så himla viktigt!!

Springer spaniel kan jag utan och innan även om jag inte kan alla blodslinjer, men i det stora hela så kan jag denna underbara ras som vi har haft i över 25år nu.

När så en ny ras kommer in, blir man liksom nybörjar på nytt igen och fattar ingenting. Det är bara att lära sig och se skillnaderna och dess

Intresse????

2009-08-31 @ 21:50:24
ÄR du eller din kompis ute och letar efter en vuxen hund på 4år, rumsren och lydig?!

Vill du jobba med din hund som viltspår och/eller jaga med hunden?!

Då har vi ett unikt tillfälle.......................................

För "Bullen" måste flytta från sitt hem och hoppas då komma till någon som vill ta sig an honom.
Han har A-höfter, spontan apportör, stor jaktlust och den nuvarande ägare tränar flitigt med honom i skogen både vad gäller viltspår men också inom jakten. På viltspår så har "Bullen" vunnit KM i viltspår så här får man en duktig hund för den rätta "nya" ägaren.

  Bilderna tagna för två år sedan, men i stort sett så ser Bullen ut så här.

Rätt hem är viktigare än priset, enligt husse till Bullen!

Så hör av Er till mig Tina så ger jag ER husses mobilnummer så får Ni pratas vid,

Dags igen!

2009-08-19 @ 09:38:50
Ja då var det dag igen att börja jobba!!

Jobbar inatt och imorgon natt!

Dottern har börjat skolan igår och fick en hel del papper med sig hem, både att skriva under och vissa uppgifter att sätta upp på anslagstavlan och på skåpsdörren.

Dottern har börjat i 3:e klass vilket betyder att man går två dagar längre i skolan och det är måndagar och onsdag då hon går till 14.20 och bussen går inte från skolan förrän kl.15.00 så det blir långa dagar för henne.

Dessutom så har ridskolan börjat också, vilket jag nästan höll på att glömma i måndags, men jag kom ihåg det 1 timme innan vi skulle åka. Tur för mig!!!

Nu framöver på måndagar när det blir ridning så kommer dotterns ridtid att bli ihopslagen med tiden efter eftersom det är så några i varje grupp vilket blir 17.10 som hon rider istället på vilket passar bättre nu när schemat blev längre på måndagar, så allt löser sig så småningom *ler stort*

Nu är det bara att köra på för fullt!!!

Knatte

2009-08-19 @ 09:33:31
Knatte har nu bott hos sin nya ägare i över en vecka och jag saknar honom varje dag även om jag vet att han har det alldeles underbart!!

Spelar ingen roll att ens hundar har det bra hos sina ägare, men var tanken tänkt att behålla honom från början så är det svårare att släppa taget!!
Jag älskar Knatte för den hund han är och han njuter nu inte alls så långt bort från oss en underbart liv!! Knatte går knappt en meter från sin nya ägare vilket är ett gott tecken, men jag saknar honom i massor!!!

Min älskade plutt!

 En springer spaniel kräver en hel del pälsvård och även en hel del motion och när min kropp inte klarar detta längre med allt för många hundar, så måste man göra livet bättre för sina älskade djur.
Hur hårt det än är mot en själv, men man får inte vara egoistisk i detta läget även om det är väldigt lätt att bli, men som sagt dom hundarna jag har blivit tvungen att placera ut har det underbart och så har även våra valpköpare tagit väl hand om sina hundar genom åren!!!

Vi är så Tacksamma att våra valpköpare tar hand om sina hundar!!

Kärlek!

2009-08-19 @ 09:26:56
Jag vill med VARMT HJÄRTA rikta mitt stora TACK till en av mina valpköpare som skänkte en resa som hon vann!!
Hon heter Ing-Britt Henriksen kallas för I-B och hon sa till mig en dag att hon skulle försöka vinna en resa åt mig för min skull. I-B klarade av att vinnan resan " Missa inte båten" på Rix FM, Rix MorronZoo.

I-B vann resan och gav bort den till mig, när hon kunde ha åkt själv!! Jag är så tacksam för att hon gav mig resan för det var värde allt och mer därtill!! I-B vet att jag uppskattade resan mycket väl!! Men jag säger igen TUSEN TACK I-B för att du gav mig resan, om du bara visste vad den har betytt!!!

Så till resan som begav sig till Åland och till Havsvidden!!
Min kära sambo och jag åkte på tu man hand utan barn eller hundar! Sonen passade hundarna och lillasystern sin *ler stort*

Jag tog över 140 bilder på Åland och Havsvidden och det går ju inte att visa alla här så det blir ett axplock av allt detta!!

Vi hade det underbart lyxigt och njöt varje sekund!!

 Detta är Kaffestugan "Svarta Katten" i Mariehamn! Det skall sägas att vi- hela familjen åkte ofta över till Åland och bodde på camping nästan hela somrarna! Vi kunde nog Åland utan och innan då så viss förkärlek till Åland har vi alltid haft!! I detta café så fick hundarna vatten utanför huvudingången. Uteserving och inneservering!
Här har vi många minnen ifrån- Åländsk pannkaka!!!

 När vi kom fram till Havsvidden så trodde jag i min enfald att vi skulle få kaffe och bulle, men det var kaffe och ett bord fullt med delikatesser och vi fick ta hur mycket vi ville!!!! Det var läckerheter på bordet!!
 När man satt och fikade så hade vi denna utsikten!!
Ett umgänge satt på en annan plats privat för sig själva och då såg jag att dom hade bröllopsfest!! Hon-bruden var så vacker och så även brudgummen!!! Vad härligt!!

 Vårat rum för Romantisk Weekend som detta paket hette som jag hade fått av I-B!!

 Många människor köper på båten massor av alkohol och massor av öl, vi köpte på Mathis (Ica) mellanöl och då pratar vi om Karjala!! Denna ölen har folk missat för den är så mycket godare en Lapin Kulta som alla köper. Tyvärr finns denna ölen inte att köpa varken i Sverige eller på båten, utan man kan antingen köpa denna mellan öl i matbutiken eller på Alko (Systembolaget). På Alko kan man även köpa Karjala starköl, men det är mellanölen som är den godaste! Vi tänker inte på procenten utan på smaken!!

  
Här råder LUGNET, inget stress, inget jäkt, bara LUGN!!

  

Havet, klippor så långt man kunde se!! Vårat boende på sista bilden ser man :))
  
På första bilden så är det fönstret som är längst bort som är vårat. Sista bilden är från våran byggnad upp till huvudbyggnaden, så det gäller att använda benen här :)

  

Fösta bilden är vår fördrink, jag tog mousserande vin, sambon tog Dry Martini!
Andra bilden är hårt bröd med gravad sik på som alla fick ta del av och så även sista bilden med bröd och smör att bre på!

 Medan vi satt och åt så kom haren skuttandes förbi och galen som jag är med min kamera så for kameran upp och jag tog en bild, som jag aldrig har sätt djur förut *skratt*
Vi sitter och äter och kan se ner på haren som skuttade!!
 Förrätt nummer 1 är fr. v kavring med löjrom,gräddfil- supergott!
 Förrätt nummer 2 är oxbringa i mitten och  blomkålssoppa! Oxbringa som var salt bröt av fint mot soppan!! Supergott!! Nu var man mätt och vi hade en hel del kvar att äta *skratt*
 Varmrätten var någon slags fisk, lite som paté fast ändå inte! Väldigt gott var det i allafall!! Nu sprutade snart mat genom öronen på oss vilekt personalen såg och frågade om vi ville vänta med desseren vilket vi tackade för!!
 Så kom desserten! Fr v citrussorbet, den lilla i mitten är grapefruktsmarmelad och den sista är parfait, allt var supergott!!

 Jag som alltid dricker cappuccino när vi är ute eftersom jag inte kan göra sådan själv. ÄVen denna var supergod!! Det är inte många faktiskt som kan göra en god cappuccino!

 Eftr maten blev det att röra på sig. Som Ni ser så ser man havet från alla håll och kanter!! En sån otrolig vacker utsikt att man blev alldeles mållös!!
 Badhuset och här bakom staketet så finns en bubbelpool utomhus och man kunde sitta här i 38 graders vatten bubblandes omkring en och titta utöver have när solen gick ner!! Underebar vacker utsikt!!
 Eftersom den bubbelpool som var utomhus var upptagen så kunde jag inte ta bild på den, men denna som var inomhus tog jag bild på *ler stort* Jätteskönt var det med bubbelpool!! Tur man inte har sådan hemma för då skulle jag bo i bubbelpoolen *skratt*
 Bassäng fanns också inomhus, men där var det kallt så det blev bara sambon som gick i och simmade där!
 Här är utsikten från verandan där solstolar och bubbelpoolen är och se vilken utsikt det är ut över havet!!!!
  

Jag ÄLSKAR havet och klipporna, att få sitta och titta ut över nejden och låta tankarna fly bort förstunden!!!
Jag ÄLSKAR när havet slår vattnet mot klipporna och höra vågornas brus!!!

Jag ÄLSKAR att känna klippornas värme och lenhet!!!

Men jag gillar inte att vara *i* båten
Jag gillar inte att vara *ute* på sjöss och bli sjösjuk, nä jag håller mig på fastlandet även om det är Gotland, VÄstkusten eller den stora ön Åland och inte små skärgårdsöarna *ler stort*

Men jag sitter gärna och ofta om jag kan och får möjlighet till att sitta så här, att titta ut över havet och *bara*  *NJUTA*

 Det är nästa som man kan bli religiös, fast jag inte är det ( har inget emot detta), men denna bild är så himla vacker, när solstrålarna tränger ner genom det tjocka molnen och lyser upp över havet!! Utsikten var vackrare än bilden, men jag försökte att fånga den vackra bilden!!!!

Denna bild är obetalt bar!!

Vi satt på klipporna och njöt av havsluften, vattnet som slog mot klipporna och bara lugnet!! Vi NJÖT i fulla drag och tittade varandra djupt in i ögonen och sa underbara ord till varandra!! *ler stort*

 En väldigt vacker bild, tycker jag *varmt hjärt*
Min sambo i mitt liv som jag sätter högt upp på en pidestal precis som på bilden!!

Jag ÄLSKAR honom av hela mitt hjärta och han betyder allt för mig!!!

Tack än en gång I-B för att du gav oss denna resa!!!!

Ridlägret

2009-08-19 @ 08:28:57
Matilda åkte på ridläger den 3-5 augusti och sov över där. Jag skjutsade henne dit och hämtade henne sedan på onsdagen.
När vi kom dit så fick man säga en summa hur mycket barnen fick köpa i kiosken för att sedan när vi skulle hämta barnen så skulle vi föräldrar betala, iställer för att barnen skall hålla på med pengar och kanske tappa bort pengar. Klokt och smart!!

Matilda hade det jätteskönt och super trevligt på lägret!!
 Matilda med sin älsklingshäst Sonia *ler*
Ridhjälm och ridväst skall vara på för säkerheten, så man skyddar sig!!
Barnen fick själv välja vilken häst dom ville ha och sedan sköta hästen som sin egna med allt som hör därtill.

 

 Visst är det konstigt att liten flicka vill ha en stor häst och stor flicka vill ha en liten häst!! Men det funkar i alla lägen *ler*
 Här är alla ridläger tjejerna tillsammans med ridlärarna Ilse och Anette!
Som avslutning hade dom hoppning i ridhuset, men där kan jag inte ta bilder då det blir för mörkt!

Jättetrevlligt läger med supertrevliga lärare!!
Tack säger vi!

Semestern!

2009-08-19 @ 08:19:36
Ja så hade vi en underbar men välfylld semester här hos oss *ler stort*

Vi har åkt på Tom Tits i Södertälje och det var super trevligt för både oss vuxna men också för dottern!
Vi tog vägen förbi också Toys R Us vid Kungens Kurva och på hemvägen blev det Willab Garden i Bromma!!!

Det gäller att ta vara på dagarna!

Vi har även åkt till Furuvik och då tog vi med oss hundarna ( bilder på detta kommer senare när jag har ändrat storlek på bilderna)

Så visst har vi fyllt dagarna med trevligheter!!

Här är lite axplock från semestern :))

 Synd att denna affär inte finns här i Uppsala, men det var trevligt att gå in och titta och se det stora sortimentet!!

 Det fanns flera bord med olika saker man skulle lösa eller använda hjärnan! Puhh, kan bli jobbigt att använda hjärnan *skratt*

 Att vara på Tom Tits är att lära sig om kroppen, tekniken och hur saker fungerar, samt att lösa vissa uppgifter med att använda hjärnan och synvillor genom att titta på tavlor som kan förvilla *ler stort*

 Jag gjorde detta testet själv också, men här är det dottern som testar. En skön känsla att känna på en massa piggar genom att trycka upp handen.
  Här är det ljuset som man skall trampa på i golvet för att få till en musik, koncentration och taktkänsla samt kondition kan behövas här. Super trevligt!!

  Här lägger sig Mamma (jag) i och berättar gärna och ofta vad som händer och sker i kroppen, samt att jag plockar bort delarna på kroppen så får dottern sätta dit dom. Den högra bilden visar också i bakgrunden ett huvud med "rosa" lungor och när man tryckte på en platta så fylldes lungorna med luft för att visa hur man andas. Själv jobbar jag ju som Uska- Undersköterska och har så gjort i dryga 20år och man vill ju gärna dela med sig av sin kunskap *ler stort*

 Fingrar och fingertopp i detalj! Hudenss alla skikt i genomskärning fanns också med. Här så visade jag dottern var någonstans storebror hade gjort illa sig så hon kunde förstå mera exakt.
Sedan kan det vara roligt och se hur fingertoppar ser ut när man själv målar dom pinkrosa :)

  Det fanns ergonomiska massage bänk också! Här visar vi dottern hur man skall ligga på en sådan bänk och sedan får dottern massag av sin pappa. Detta är slutet av dagen och detta uppskattas kan jag säga!
Hade nog själv önskat att jag låg där och fick massage :))
 Hörsel testet! En apparat som man kan höja eller sänka ljudet på till hörlurarna och sedan fanns det en knapp på bordet som utförde ljudet till hörlurarna!! Vi som föräldrar fick delta aktivit i varje sak på Tom Tits, vilket var jätteroligt och intresssant, men hujjjja vad trött man blev efter detta. Hjärna blev liksom överkokt!! *skratt*

Sedan bar det av till Växthus som jag önskar mig i framtiden!
   Man kan alltid önsk sig :))


Tack!

2009-08-19 @ 07:44:04
Tack alla valpköpare som har skrivit in i våran gästbok och berättat om sina hundar hur dom mår och skickat en hälsning till oss!!

Vi är väldigt Tacksamma för att Ni rapporterar till oss och berättar hur Era hundar mår!

Kram och Tack till Er alla för att Ni tar så väl hand om Era hundar!!!

Baloo 12år!!

2009-08-19 @ 07:42:10
Baloo föddes i H-kullen och är nu alltså 12år gammal.

Han har ett underbart hem och vi är så tacksamma för att dom tar så väl hand om honom!!
Han är ju nerklippt totalt, men det kan faktiskt vara skönt för en 12år så slipper han friseras vid denna ålder :)

Jag fick några bilder som jag vill visa Er och Baloo är så himla lik sin mamma och mormor :) Vår gamla Maja är så strark nedärvare och lämnar väldigt barn efter sig som nästan ser ut som hon eller har beteende som hon hade:)) Det värmer extra gott i hjärtat att Maja lever kvar i sina barn, barnbarn och barnbarns barn!!!

 Det är härligt att se hur en 12årig gammal hund är fortfarande still going strong:)
Husse och Matte är flitiga att aktivera Baloo och kanske är det därför som han håller så långt upp i åldern!

 Att springa i sand eller grustag är ju jättejobbigt, men Baloo verkar ge ändå fullt ös :)Visst är denna bilder superbra!! Den säger allt!! Baloo badar!!


Tusen Tack för bilderna på Baloo så jag kunde se och även dela med mig hur underbart Baloo har det i sin höga ålder som han nu har :)

Nytt och Sem!

2009-08-11 @ 00:02:17
Nya uppdateringar ;))

Vi har denna veckan semester och jag borde inte alls sitta här vid datorn :)

Så det blir en sanbb rapport om läget här hos oss och återkommer mera senare under nästa vecka kanske.

Den gångna veckan var helt fullspäckad från måndag till söndag:)
Det blev trimning av hundarna, besök gånger flera här hos oss men också borta, hämta dotter på ridlägret på onsdagen och jobbade samma natt. Jag jobbade dubbla nätter på onsdagen och torsdagen, gick av fredag och var mörbultad. Handlat och fixat!

På torsdagen flyttade även Knatte från oss så nu har vi bara 3 hundar kvar- vilket är Arne, Mallow och phalenen Alice.

Lördags så blev det den årliga kräftskivan hos oss, men inga vanliga kräftor utan nu detta år blev det kräfttoast istället då sonen ännu inte blivit av med bandaget och kunde inte skala kräftorna.

Idag måndag var min och sambons första semesterdag tillsammans och jag tillbringade en stund på sjukhuset för att följa med sonen som tog bort stift och stygn på fingret.

Denna veckan har vi bokat in aktiviteter för vår yngsta dotter och sedan är det på fredag återbesök till arbetsterapeuten med sonen igen och fingret för att sedan har sambon arbetsdag på jaktmarken på lördagen så här är det fullt ös och alla dagar inbokade mer eller mindre.

Nästa vecka så börjar skolan på tisdagen och ygnsta dottern börjar i 3:an!!! Gisses vad tiden går!

Kram till Er alla och jag uppdaterar lite mera här i detalj när skolan har börjat och allt ordnat upp sig lite mer får jag hoppas!!!

RSS 2.0