Ovant

2009-07-22 @ 09:02:15
Jag *älskar* Alice, men eftersom hon är en ny ras för mig så är man ju inte helt säker på allt vad gäller speciellt för rasen.

Vad som stör mig är att hon är så himla rädd. Först i början så var hon rädd när man tog i henne, så det har vi tränat bort.

Nu kan hon blli hanterad genom att man tar i nackskinnet bara som vid vaccinering och sedan att ta henne runt kroppen för att lyfta upp henne är också ett sätt att hantera henne på. Att titta på tänder och klor ingår också i hanteringen.

Vi tränar och tränar med socialiseringen att möta folk, hundar och nya platser.
Jag är inte van vid sådant eftersom springer spaniel är så totalt orädd och enkel.

Alice första utställning blev inte bra, då domaren inte fick ta på henne alls och hon ville inte springa i ringen. Mycket träning efter utställningen, mycket beröm för att hon vågar nosa sig framåt och beröm för att stå kvar och inte springa undan.

Andra utställningen gick mycket bättre och vi kunde se stora framsteg både vad gäller när domaren skulle ta på henne, men också att springa i ringen gick mycket bättre. Jag kände mig väldigt glad över hennes framsteg!!

Så nu i helgen som var, var vi på utställning igen och som alltid så har vi en springer spaniel med oss som moraliskt stöd till Alice. Även denna gången gick det bättre på utställnings området men när folk vill hälsa på henne så vill inte hon alls och jag lyfter upp henne då så människorna kan hälsa på henne i lika höjd, eftersom om Alice är på makren och någon böjer sig ner över henne då blir det inte på lika villkor, därför lyfter jag upp henne så att man är i samma höjd.

En meter utanför ringen som vi skulle in i sprang andra hundar omkring, burar, barnvagnar m.m och mitt i allt detta stod jag med Alice och tränade att stå fint som i utställnigns ringen men ocskå detta med kontakt mellan henne och mig. Hon fick mycket beröm och godis för att hon var så duktig!!!
Tält som flaxar och låter går vi runt för att träna och det går bättre och bättre.

Så när det var min tur så att gå in i ringen för att ställa ut Alice och för att få en bedömning så blev hon så där panisk rädd igen, fast det  hade gått jättebra utanför ringen. Hon tyckte domaren var jätte läskig och sedan när vi skulle springa upp och ner för att domaren skulle se bakbens och frambensrörelserna så försökte Alice att mera springa fortare därifrån.

Sedan när vi skulle springa mot domaren ja då var det ju jätte läskigt. Sedan blev det ett varv i ringen runt och det gick väl så där, därefter skulle jag ställa upp henne och det hade ju gått bra utanför ringen men nu gick det inte alls, hon for somen hal ål och krummade och satte nog inte ner alla tassarna samtidigt!!!

Gissa om man blir ledsen eftersom allt fungerade utanför ringen, 1 meter ifrån bara!

Sedan är det så att ibland så hugger Alice i luften som snapping fast det inte finns något att hugga i luften om, detta trodde man kunde vara epilepsi så jag kontaktade veterinären, men så var inte fallet.

Först var detta "snapping" ett tag sedan lugnade sig och nu igår kom det tillbaka igen. Hon far också runt som om det var något som satt kvar i rumpan på henne eller om hon hade mask. Hon springer fort och sätter sig på rumpan och kan inte koppla av eller röra sig fritt, utan springer från ena punkten till den andra punkten som om det var någon som nöp henne i ändtarmsöppningen. Jag har avmaskat henne 2 gånger efter hemkomsten men ingen mask, jag har kollat om det är ngot som sitter fast i håret runt ändtarms öppningen ,men så är inte fallet. Hennes avföring är bra så där är heller inget fel.

Detta med att hon far runt så här med att sätta sig på rumpan och "snapping" gör hon inte alltid och inte samma tid heller, utan ibland och när det händer så är det på kvällarna. Jag blir inte klok på detta vad om är felet.

På springer spaniel har jag aldrig varit med om något liknande beteende, så därför är jag ovan i detta och vet liksom inte vad som är "tjafs" från hennes sida för att skapa mer uppmärksamhet eller om det är något som är helt fel.

95% av sin tid om dagarna är hon en levnadsglad tjej, sprallig, rolig, lekfull som gärna vill vara nära och det får hon så gärna vara ;) men när detta beteende kommer på kvällarna så blir man bekymrad eftersom man inte vet vad man skall göra.

Sedan detta med utställningarna, visst vi går sakta men säkert mot rätt håll, men jag förstår inte varför hon är så rädd för vissa saker när andra saker är ingenting för henne. Hon kan gå upp på vågen på djursjukhuset där andra inte är så villliga eller att möta folk på djursjukhuset är helt okej, men inte på utställningen???
Även på utställningen låg det en hård plastbit som var 50cmx 50 cm kanske och där jag såg andra hundar hoppade över eller gick runt där gick hon rakt över utan några som helst problem.

Jag vill att detta skall lösa sig så vi kan tillsammans njuta mera med varandra i alla slags miljöer!
Men det känns väldigt ovant att möta detta..........

Tuggandes

2009-07-22 @ 08:33:47
Ja ha då har tuggandet börjat igen då från lilla Alice!!

Denna gången rök skosnöret från Matildas sko!! Oftast tar Alice mina skor och även om man har satt upp skorna på bänken en bit ovanför golvet så hoppar Alice upp och puttar ner skorna för att sedan bita på dom. Nu har hon varit lugn ett bra tag men har tydligen börjat om igen.

Det skall sägas att vi har fri tillgång av tuggben och leksaker också för att hon skall kunna få tugga på "hennes" saker, men hon väljer hellre sådant man inte får tugga på :(

Arbete

2009-07-21 @ 13:41:16
Ibland kan det vara farligt på arbetet!

En liten vatten fläck i söndags natt hade råkat komma på golvet, ingen såg denna fläck med vatten och inte heller hade man torka upp den, så vad hände jo efter utstäällningsdagens händelse så skyndade jag mig för att ge sköterskan vad hon bad om och vips så gled foten med min sko under mig och jag gick nästan ner i spagat med följd av att jag föll handlöst!

Det kändes som man aldrig skulle ha gott upp denna söndagen, för allt otrusmässigt följde mig som en skugga denna dag.

Köping

2009-07-21 @ 13:37:53
I söndags morse så klev vi upp kl.04 och åkte hemifrån kl.5 för att vara i "God tid" som det även stod i papperna som vi fick av utställnings arrangörerna.

Väl på plats i Köping så fanns ingen P-vakt ännnu för kl. var 06.30.
Sedan när vi kom till entréen så var den stängd med kedja så även den in och utgången som snurrar, den var också fastkedjad!!!!

Så in kom vi inte förrän kl. 07.30 och då var kön lång bakom oss!!!
Hur kan man göra så här på en utställning, att inte släppa in folk tidigare för att resa upp tält och låta allt flyta på smidigt innan bedömningen börjar kl.9.00????

Istället stoppar man upp så det blir en lång kö av irriterande människor, det fanns faktiskt en person som klättrade över den stora stängslet.
Och varför skriver man då i papperna om att "Vara ute i GOD tid" när man ändå inte släpper in folk tidigare???

Väl när dom öppnade så möttes vi av att vi hade två hundar och dom tittade först bara på ena registreringsbeviset fast jag gav henne båda två registreringsbevis, så hon ropade tillbaka mig för att se det andra registreringsbeviset. Hopplöst!

Därefter några meter senare så så ropade en annan kvinna att vi skulle betala, vi talade om att vi vi hade hundar med oss som skulle ställas ut, men hon menade då vår dotter som följde med oss, det blev 30kr. Har nog aldrig varit med om att få betala för vårt barn när vi har hundar för övrigt som vi har anmält på utställningen.

Sedan så hade vi trevligt något så när tills vi packade ihop tältet, då en människa körde på mig med sin bur vagn av stål på mitt ben. Det fanns en hel fotbolls plan att gå på och ändå skulle det ginas så hon körde på mitt ben.

Grät gjorde jag i massor och skinnflådd blev jag på benet. Förlåt kom ursäkten från den som hade kört på mig! Men hur kan man missa mig????? Ja inte är jag liten och inte var jag gömd bakom någonting, så hur kunde detta hända???

Arg som ett bi och ont hade jag så därför grät jag floder.

Jag har ställt ut i 20års tid och aldrig blivit drabbad tidigare av varken detta bemötande  när vi skulle in på utställnings området eller blivit påkörd.

Väl när vi kom till bilen så började det att regna så vi hade tur att fälla ihop tältet i lagom tid.

Ja, inte blir det några fler Köpings utställningar för min del kan jag säga!

Arne

2009-07-21 @ 13:23:37
I lördags fyllde Arne 2år, gisses vad tiden går!!

Han firade sina födelsedag med att bli tvättad och fixad inför utställningen på söndagen i Köping!

Aktivitet

2009-07-21 @ 13:22:07
Matildas födelsedag var bra och hon var nöjd med dagen!! Själv tyckte jag att det blev en ljuvlig dag!!!

Full fart på dagen ;)

Hon var nöjd med sina presenter, dock blev en av presenterna ett PS2 spel som hon redan hade så idag bytte vi detta mot ett annat spel med dansmatta!!

Nu dansas det för fullt på mattan, flåsar och svettas här hemma och tävlingen om att plocka poäng :))
Jag tror nästa det är ett gym vi har fått i ett av rummen ;)

Matilda fick ont i fötterna efter ett pass på dansmattan, det gäller ju att sätta fötterna där det skall vara.
Skratt och skoj är det ;)

Imorgon

2009-07-16 @ 20:58:40
Imorgon så fyller vår minsta dotter år och då fyller hon 9år! Gisses vad tiden går fort!!!

Så först imorgon skall vi till sjukhuset med sonen, sedan hämta tårtan och därefter hem.
Sedan kommer besök när vi har kommit hem och sedan rullar det på under dagen.

Hoppas jag kan ta lite bilder på hennes födelsedag.

Nä nu måste jag sluta för det värker i rumpan, axlarna, armbågarna, handlederna och fingrarna och även nacken.

Vi ses nog på lördagen här igen hoppas jag :))

Sonen

2009-07-16 @ 20:55:50
Imorgon skall vi till sjukhuset igen för att lägga om förbandet om långfingret!

I början hade sonen så vansinnigt ont i fingret och jag fick åka till sjukhuset igen för att hämta morfintabletter för att Citodon tabletterna hjälpte inte som första dygnen efter operationen. Sedan har det gått bättre och bättre med fingret och smärtan har lagt sig och sonen tar numera endast värktabletter på morgonen och på kvällen vis sängdags.

Pencillinkuren måste han äta i 10 dagar för att förhindra infektion i såret eftersom det var en öppen sårskada ner til fingerbenet mot leden, men all smuts som tänkas kan komma från en mekaniker.

Däremot kan man se att han fortfarande inte är helt återställd att sonen sover väldigt mycket fortfarande och till viss del beror det på att han äter värk tabletterna, men också på infektionen i såret.

Så imorgon skall vi åka för att byta förband och se på såret.

Mitt arbete

2009-07-16 @ 20:35:24
Jag jobbar som undersköterska på Gynekologiska avdelningen och då jobbar jag natt eftersom det passar mig bäst.

Vi har på avdelningen en *UNDERBAR* utsikt!!!

  Utsikten från Sköterskeexpeditionen mot slottet!

  
 Eftersom man jobbar natt ser man när solen går upp och det är så vackert att se detta!!!

  Detta är våran korridor för Gynekologiska patienter.
  Här har vi Sköterskeexpeditionen dit även vi undersköterskor får vara :) Förr i tiden så fick undersköterskan vara i sköljen, där allt smutsig finns. Sköterskorna hade en egen plats dit vi undersköterskor fick vara på. Ojjj, vad tiden har förändrat och till det bättre :))

 Väntrummet när man kommer till avdelningen.
 I den andra korridoren på avdelningen så finns smärtpatienterna som är inneliggande och sedan har vi även 3 enkel rum, ett undersökningsrum och även Gyn mottagningen finns även här på nattetid.

  Den vänstra bilden är från smärtpatienternas korridor och den högra bilden är från våran korridor.

Nu undrar Ni säkert varför jag skriver *våran* korridor, men det är så att vi har inte hand om smärt patienterna utan det är en helt egen avdelningen som finns på vår avdelningen med egna doktorer, ja all salgs personal som är bara ämnade för dessa smärt patienter, så vi vet inte ens vad patienterns heter, utan bara Hejjar på dom när dom rör sig i korridoren.

  
Denna utsikt får jag om jag ställer mig i patienternas matsal och tittar ut.

Det är härligt att jobba natt!!! Mysigt liksom!! :))

Inte bad

2009-07-16 @ 20:17:29
Det finns ju dom som inte gillar badandet som Alice och Arne, men kan acceptera att dom blir lite avsvalkade för det var ju så hett i mitten av juni, slutet av juni.

Dom som inte gillar badandet..............................

 
Mallow finner sig i att bli avsvalkad, men går gärna därifrån när hon inte behöver vara i vattnet.

Hon är heller i solen, mitt i solen när det är så där 40 grader varmt. Hon kommer ju från Australien!
  Mallow har en grop i gräsmattan som hon gärna ligger i och solar sig eller så tar hon trappsteget till verandan och ligger på i stekheta solen. Man ser hur hon njuter av solen mer än vad hon gör av vattnet! Det skall sägas det att vattnet är rent för dagen och inget klor heller i.

Utan i poolen så är vattnet fräscht!!

  Saga gillade inte sin mamma Cecilia just för denna stunden, utan när hon väl kom upp från vattnet gick hon till mig. Jag satt i solen och var varm och dit gick hon direkt och la sig, på mig! Det är den enda gången jag har blivit poppis utan att ha mat eller godis med mig till Saga :))
Saga är ju en dvärgpincher och dom är enmanshundar, alltså älskar sin ägare och andra kan man kanske hälsa på i nödfall. Saga dyrkar sin matte Cecilia och även morfar Tomas (pappa till Cecilia), vi andra är bra att ha men inget mera!

  
  
Betty glömmer man ofta att hon faktiskt är bara en valp hon med som Alice, dock föddes Betty i oktober och Alice i december, men Betty är en blandis med tempelhund i sig och är en väldigt lugn och behaglig hund, så därför tror man att hon är vuxen. Stackars Betty! Men *OJ* vad hon avgudar sin matte Cecilia!!! Dit Cecillia går där går Betty!!
Betty är anpassningsbar på ett annorlunda sätt än vad Saga är. Saga har en stark åsikt och tycker en massa, medan Betty glider mera med, finns i bakgrunden och alla bara älskar henne!!
Betty gillar inte heller att bada som Alice, hon gillar mera att gå på tomten och skrota omkring och hitta sina pinnar som är små kvistar :)) Hon är så otroligt söt Betty!!

Badandet

2009-07-16 @ 20:01:32
Vissa hundraser är mer badbenägna än andra, men så finns det dom som frångår detta konceptet.

Vi har ju haft engelsk springer spaniel i över 25år och det finns någon av alla dessa hundar genom åren som har varit mera badgalen än de flesta.

Nu har vi ju skaffat oss en phaléne också och jag trodde i min fantasi att hon inte skulle bada något nämnvärt.
Men hon är ju mer badgalen än någon annan, ja det skall vara Arne då förståss som är mer badgalen, men Mallow älskar soldyrkarens paradis istället:)

Alla bilder är klickbara till större storlek.

  
Alice *ÄLSKAR* att bada och leker gärna och ofta med sin tennisboll!!!
  Alice har lätt för sig att kliva i barnpoolen och hon går i lugnt och fint.

 Alice leker gärna och ofta med vattnet, tittar och lär om vattnet, utforskar hur det fungerar liksom!! Alice roar mig till tusen!!!

   

Alla vet ju hur svårt det är att fånga en boll i vattnet, den åker ju ner under vattnet!! Alice gillar att trixa med bollen i vattnet och även utanför :))

   
Alice kan underhålla sig själv och även andra genom att göra en liten uppvisning som här, men också genom att lägga bolen vid fötterna så man skall sparka iväg bollen och hon hämtar den. Nu tror Ni att hon är jätte bolls fixerad, men så är inte fallet. Visst är hon road av detta med bollen men kan som sista bilden säger här att hon kan ligga ner och låta bollen vara.

Alice kastar upp bollen i luften, antingen kommer bollen ner igen eller så rullar den iväg en bit, Alice hämtar bollen och gör samma procedur igen eller bär bort bollen en bit, eller så kommer hon och nöter på vid mina ben och fötter så skall jag sparka iväg bollen, gärna när jag lagar mat i köket!! När man har minst med tid!

  
  Alice med och utan boll i vattnet!

 Sen kan även Alice relaxa i våran solsäng och titta på vattnet i poolen och även titta på bollen, så visst kan hon njuta av att vara lugnt!! Min underbara Alice!

  
Arne älskar också att bada och gör det gärna mera våldsamt, vilket gjorde att barnpoolen gick sönder när Arne hade rusat fram. Men barn poolen var bra annars, vi limmade det trasiga och det fungerade ett tag, när det nyu har regnat så himla mycket så lossnade bakstycket som vi hade limmat dit på poolen.

Nu är det ju inget bra väder än så länge så vi får se om det blir en ny pool för i år:)

Språket

2009-07-16 @ 17:14:46
Ja hos oss människor är språket väldigt viktigt för att vi skall förstå varandra!
Men även hos hundar är språket väldigt viktigt!


Klickbara bilder och se hur hundarna *pratar* med varandra :)
 Alice och Arne 
 Här försöker Arne fjäska för Mallow, men Mallow vill inte alls leka och denna blick säger mer än tusen ord!
 Mallow bits aldrig men visar tänderna och markerar för Arne för att få honom att förstå, men han ger inte upp så lätt:)
 Så då provar Arne en annan stil för att försöka få Mallow att vilja leka, men hon har bestämt sig och det blir ingen lek mellan dom två :)
 En annan sak är att Alice är valp och tik, Arne är iövermorgon 2år och hane, vilket gör stor skillnad hur dom fungerar i sitt tänkande.
Här vill Arne leka med Alice och Alice lika så, men Arne vill visa att det är han som bestämmer och tuggare på "repet"

 Arne har visat för Alice att han *äger* den snurrade repet och har det mellan sina tassar, tittar ingivande om Alice tänker försöka sig att hämta detta rep.

 Alice närmare sig för att se om vad Arne tänker säga.
 Men om jag lägger mig så här då, säger Alice....... Vad gör du då Arne??
 Ja då hoppar jag väl då, säger Alice och då reser sig Arne upp och bär sitt repknopa.
 Äntligen så fick jag den, säger Alice!!!! Nu kommer Arne där borta och nu gäller det att skynda sig. Jag äger repet, tänker Alice!
 Nu gäller det att kuta utav bara den!! Alice springer för glatta livet och med glädje och stolthet att hon lyckats lura av Arne detta repet.
 Nu hakar Arne på och springer lätt i fatt Alice som försöker komma undan och få ha kvar sitt rep.
Alice har släppt repet som Ni ser på marken, men Arne har fokus på Alice och tror fortfarande att Alice har repet i munnen.

 Och så vinner Arne igen och har sitt rep i munnen och så här håller dom på och turas om vem som äger repet! :))


 Betty är vår dotter Cecilias hund och hon och Alice gillar gärna att skivas om kvistarna. Betty är den lugnare och Alice är den kvickare i farten alltså:)
 Här är Cecilias båda älskade hundar Saga och Betty, nu är det Saga som har tagit pinnen från Betty.
   
Förutom att jaga rep eller kvistar så kan även en brottningsmatch på lek vara skoj också enligt Alice, men Betty föredrar gärna lite lugnare och säger bestämt ifrån och Alcie lyssnar.

Hönsig

2009-07-09 @ 16:15:31
Ja, så kan man väl säga om mig!! En riktig höns morsa är man!

Jag är så rädd om mina barn och sambo och då blir man en riktig hönsmorsa när man älskar dom djupt!!

Saken blir inte bättre när man har jobbat på akuten och sett olyckor av olika slag och misshandel m.m, ja då förespråkar man om detta med säkerhetstänkande!!! Att förebygga och tänka före för en olycka kan komma snabbare än man tror.

Sonen har råkat ut för en mindre olycka med lillfingret, men en operation är nödvändig ikväll. Det var något med leden och muskelfästet i lillfingret. Olyckan blev av någon slags borr i arbetet på lastbilar, eftersom han är lastbilsmeck!

Han har fått antibiotika i förebyggande syfte eftersom det gäller leder vid operation men också eftersom det var en smutsig borr. M

Man säger i ordspråk att man kan spotta i en öppen buk vid operation, men du kan inte ens andas i en öppen led, för så känslig är leder för bakterier.

Så nu skall det bli operation och därefter skall han sover över på sjukhuset tills imorgon, sedan sjukskriven i cirka 6-8 veckor. Sonens bil hämtar vi ikväll och jag hämtar sonen i morgon för att senare åka till hans jobb för att hämta hem saker.

Ja, visst blir man orolig!!! Det är ju trots allt mina barn och dom håller jag väldigt kärt!!!

Strax blir det att ge hundarna mat och promenad m.m, när hundarna fått sitt så gäller det att hålla sig klar inför färden till sjukhuset.

Man vill ju aldrig att ens barn skall råka ut för något någonsin, utan klara sig helskinnade rakt genom livet!!

Bullen

2009-07-09 @ 08:36:55
Bullen vann i hård konkurrans Kretsmästerskapet i Viltspår, platsen var Heby!!

Ett jättestort GRATTIS säger vi till ägaren Niklas.Wilhelmsson (och sambon Amy) som kört fram Bullen så himla duktigt!!

Eftersom Bullen vann Kretsmästerskapet så går han vidare nu till Länsmästerskapet som skall vara i Bålsta den 2 augusti! Vi håller naturligtvis tummarna för att det går bra för dom båda även där.

 En bild på Bullen år 2007, tyvärr så har jag ingen aktuell bild på Bullen, men går gärna in på
http://www.galten.nu/ och klicka på Resultat på första sidan så får Ni se Niklas med Bullen där.

Glädje

2009-07-08 @ 19:02:48
Även om jag inte har någon bild från när vi stod i mat kön på söndagen på utställnings området så var det jätte trevliga människor!! Vi skojade i kön och paxade platser och skrattade, killar som tjejer!!!

Det är väl så det skall vara på en hundutställning, glädje och skratt!!!

På dit resan till Gotland med båten och även hemresan med båten så var det väldigt trevliga människor runt omkring oss hela tiden som gjorde att man blev glad och sedan träffades vi på utställningsområdet senare, vilket var extra kul!

Jag kände ingen av dessa människorna tidigare, men glädjen kunde vi ge varandra!!

Frukostpåse

2009-07-08 @ 18:58:50
En utmärkt idé från Gotland som fler utställnings arrangörer borde ta efter!!!


 En frukost påse gick att köpa på utställningen för 60kr!

 Innehållet finns att se på bilden och jag kan säga Er detta att man blir mätt på detta och det är färskt bröd!!

Super gott!! Det är räddningen  som håller en mätt hela dagen!

Bilder

2009-07-08 @ 18:54:02
Ja, som jag skrev tidigare i ett av inläggen här så har vi varit på utställning med Alice och Arne.

Här kommer bilder på Arne och Alice...........................................

 Arne- Reuben Time to Reflect

 Alice- Lyckobacken'Z Candida Ida

Semestern!

2009-07-07 @ 10:42:11
Ja, då hade vi lite semester på Gotland som förra året och detta för att få träffa Ulla-Britta och Rolf, vita stenar och hundutställning, men också att få träffa Pernilla.Åhlin (som äger Puma och dotter Robyn som äger Nike båda från Rindi kenneln). Tack Pernilla att du kom förbi oss och vi fick träffas lite även om du var på språng!! Alltid roligt att få träffa dig:)

 Lite rastning och sträcka på benen för både två benta och fyrbenta innan båtresan. Precis när vi hade rastat färdigt så kom regnet och åskan. Inte trevligt och man funderade om man hade tagit med rätt kläder för resan?!

 På fredagen så träffade vi först Ulla-Britta och Susanne som hade varit i stan Visby, dom visade oss Nike som bilden visar och Benji som liknar våran Hjalle. Nike ägs av Robyn. Benji skall kanske få ett hem snart!

Därefter vi hade fotograferat hundvalparna så åkte vi och handlade grillad kyckling, revbenspjäll och potatissallad för att sätta oss vid havet med hundarna :D

 Efter maten så blev det promenad vid stranden som är endast av stenar, vita stenar!!!!
Alltid lika vackert här!!

 Sedan blev det att gå mot bilen för klockan var närmare 21.00 och det var utställning dagen där på.

   

Blommor som växer som ogräs, men som är så vackra!!!

 Väl vid vårt boställe efter hundutställningen.

 Sedan åkte vi till nästa ställe och njöt och det var ju så varmt i luften och solen lyste, så hundarna fick bada litegrann för att svalka sig lite.
 Arne som är badgalen ville gärna simma ut, men det ville inte vi eftersom hundutställningen var även på söndagen. Alice som badar mer än gärna hemma tyckte först att det var otäckt med vågorna som skvalpade in mot land. Men klättra gör gärna Alice som en bergs get:D

 Kan det blir bättre än så här, ja det klart om man hade grillat lite och suttit här hela dagen och låtit hundarna få bada hela tiden, ja då hade allt varit fullkomligt!

 Istället fick vi njuta av utsikten!!!
 Man trodde att man var utomlands när man satt här:)
 Vi njöt i fulla drag, så fridfullt här på detta stället, förutom att tärnor och trut flög nära oss fram och tillbaka längs vatten stråket, vilket gjorde Arne mer upphetsad för han ville jaga och bada och inte sitta vid stranden.

 När sedan söndagens utställning var över så rastade vi hundarna och gick en promenad för att låta hundarna få röra sig lite innan båtfärden hemåt.
 Vi satte oss en stund och njöt av utsikten igen och kände en smula sorgsna att lämna Gotland för detta året. Hoppas vi kanske ses igen nästa år!!

Vi hade fullt schema på vår Gotlands semester men det var värt allt!!!

Underbart att få träffa Ulla-Britta och Rolf igen, personligt och även en liten snabbis med Susanne och Pernilla, lika trevligt!!!

Lika!!!

2009-07-07 @ 10:13:41
Vi har varit på en semestertrip till Gotland och träffat underbara människor som vanligt!!

Träffade också på två stycken valpar som kennel Rindi hade senast nu här efter Egon och Stella :))
Båda valparna var mycket trevliga och fina!! Den ena Nike är Robyns valp och som är bättre exteriört just nu än vad Benji är, men mitt hjärta var hos Benji och det berodde på att Benji är så otroligt lik sin mormors far Hjalle :D

Se här så otroligt lika Hjalle och Benji är :))

 Detta är Benji
 Detta är Hjalle som valp och är taget först med vanlig kamera, man hade ingen digital kamre på den tiden och därefter scannad bild.

Kanske om jag håller tummarna så kanske det blir en bättre Hjalle kopia av Benji!!!!
Dessutom så är han så otroligt lugn och behaglig pojke!! Fattar inte varför ingen har intresserat sig för Benji tidigare!

Igen!

2009-07-02 @ 04:33:58
Nu skriver jag igen från jobbet, men jag har faktiskt fått igång datorn där hemma :))

Jag ringde igår först till Telia som efter 17 minuters väntan fick höra att det var kontakt mellan dom och min router så där var det inget fel. Innan jag hade kommit fram till en mänsklig röst så var det bara digitaliserad röst och tryck knappandet som gällde, vilket blev 4 omgångar tills man knappat rätt!!!

Hopplöst säger jag bara Telia!!!

Så jag blev inte hjälpt av Telia, då fick jag ringa till min routers tillverkare och där fick jag hjälp efter lite knix och trix!!
Det var något med DNS och en konflikt mellan detta och min brandvägg enligt den tekniska supporten, dessvärre har jag ingen branvägg via Windows. Killen trodde jag var helt tappad bakom en vagn, men lite kan jag om datorer men inte allt kan jag säga och jag lär mig varje dag:))

Hade tänkt uppdatera här lite men tiden hinns inte med före helgen, så det få blir efter i stället:D

RSS 2.0