Shopping m.m

2009-05-28 @ 08:03:24
Idag blir det shopping!! Det skall handlas mat till studenten bland annat och vi Cecilia och jag skall till en blomster handel för att titta på blommor också!

Man får se hur många kassar man har med sig hem nu efter handlandet. Jag gillar inte att handla längre med allt packande hit och dit och packa upp och portioneras m.m Fast sådana här handlingar är ju aldrig roliga bara  nödvändiga;)

Grabbarna här hemma som är hundar- Arne och Knatte håller på att få spel fullständigt. Först så löpte Saga och hon besökte ju oss och även höglöpte hon och därefter så började nu Mallow att löpa och hon har nu kommit förmodligen i höglöpet för nu gnälls det var tid och minut.
Sedan har Betty - även hon liksom Saga är Cecilias hundar- Betty har börjat att löpa för första gången.

Hoppas löpen går över snart så Arne och Knatte får det lugnare här hemma, dom blir så stolliga med allt luktande på gräset, kissandet och pipandet- trånande efter tjejen som löper.

Stackars grabbarna Arne och Knatte!

Nä nu måste jag sätta fart!!

Buster

2009-05-28 @ 07:56:35
Hörde igår att Buster som är pappa till vår senaste kull har gått bort, död alltså.

En stor förlust för jaktlaget och en väldigt stor förlust för ägaren till Buster som älskade honom över allt annat här på jorden.

Buster blev dryga 12år och jagade in i det sista, även om ålders krämporna hade kommit på honom.
Så nu får Greta och Hans bära och axla deras pappas mantel. Ojj, vad glad jag är att jag använde Buster när jag gjorde även om han inte kanske var den vackraste på jorden, men jaktlusten gick det inte att ta fel på och heller inte hans ovanliga stamtavla.

 Här är det husse med Buster och valparna Hans och Greta som valpar:)

Ojj, vad tiden går fort!

Tänker verkligen på Busters ägare!!!

Iris valpar

2009-05-27 @ 01:56:36
Iris alla valpar är nu sålda!! Även om Pentax bor kvar ett tag till hos sin uppfödare Lilian, så har alla valpar fått underbara hem. Jag kommer på onsdag dag att ta bort bilderna på valparna på hemsidan.

Jag vill verkligen rikta ett STORT TACK till Lilian för att du har tagit denna kullen, men också för att du har tagit så väl hand om valparna och om Iris och lyckats få till det så bra med valpköparna!!!

Jag vill också Tacka Anna på kennel Goyas som har varit där på besök hos Lilian och skickat mig bilder på valparna, när jag själv inte kunde åka p.g.a nervsmärta i nacken.
Jag vill också Tacka Anna för att du lät Lilian få använda Pixel på Iris, det skall bli med spänning att få följa dessa valpar i dess uppväxt:)

Ny dag, trött!

2009-05-25 @ 08:55:08
Så har det kommit en ny dag och jag är trött, vilken tur att sonen är ledig hela dagen och kan ta hand om hundarna så jag får sova, för jag jobbar inatt också :)

Lovade lite bilder och så igår så här kommer detta.
 Alice har fått besök av Betty och Saga den 21 maj, Saga höglöper till våra hanhundars glädje, men dom fick inte vara med och leka, som Ni förstår.
Alice blir så himla glad när Betty och Saga kommer. Saga vill gärna vara polisen och bestämma ordningen i all lek.

Betty leker gärna med Alice, men Alice har sådan energi ibland att Beyy inte orkar med allt och då träder Saga in- Lag och Ordning!!! Den söta Saga!!

Alla små bilder går att klicka på för att se i större format.

 Saga är en sådan vaken dam, alert, rolig, men en..........................
 fryssen skit är Saga. Hon bädda gärna ner sig i filtar och burrar ner sig, även om det är varmt ute. Hon liksom älskar att gosa ner sig i täcken och filtar så där välbehagligt!

  Betty och Alice leker gärna själv utan Saga, eftersom då förstör, vilket gör Saga ledsen förståss, men ack så roligt Betty och Alice har mellan varven tills Betty ledsnar på leken *skratt*
Alice påminner mer om Saga vad gäller energin, men är inte lika bestämd som Saga i sitt tyckande då passar hon mer in som Betty.

 Underbara söta Betty blir törstig och även om det finns hundvatten på verandan och även om det är färkst vatten, så är det godare av någon anledning i dammen. Det måste vara för att det är så kul att leka med vatten tror jag *ler* Söt är hon i allafall gullungen Betty!!!

 betty gillar liksom att balansera på kantstenarna runt dammen, man kan nästan se hur hon går balansgång *ler*
 Saga gillar inte vattnet så mycket som Betty, nej hon är en soldyrkare av högsta rang *ler*

Alice gillar att bada, leka med vattnet i dammen eller i vattenskålen genom att slå med tassen i skålen så att allt vatten skvätter runt om och inte lligger kvar i skålen- för att dricka.

Alice gillar gärna att med framtassarna slå i vattnet och rädd är hon inte av vattnet, även om jag inte tycker det är så kul, när hon är våt om tassarna och sedan springer runt i jordleran som skall kallas för gräsmatta *skratt* Då hojtar jag *ler*

 Nu börjar Alice mattas av lite, men endast för en stund för att ladda om batterierna *ler*
 Mallow har precis börjat att löpa i förran veckan och hon intar lugnets position *ler*
Mallow gillar att spana och att relaxa, njuter ofta av solen och leker med Alice när ingen annan är där *ler*
 Ligan är i farten *ler*
 Vår söta Alice!
 Man blir faktiskt väldigt trött av att leka!
 Mysigt och gosigt, kurar Alice ihop sig!
 Det finns även andra som är trötta också *ler*
 Söta små gullungar!! Saga den frysande och Betty brevid, båda sitter brevid sin matte, så att ingen blir glömd när hon åker hem.

Vi hade det jättetrevligt den 21maj på Kristi Himmelfärd, sol, men på slutet av dagen blev det regnstänk.

Valpar

2009-05-24 @ 21:19:52
Vill snabbt meddela att troligen så är alla valparna nu sålda efter Iris och Pixel!!

Återkommer med mera information snart igen! Den enda som är osåld i dagsläget är Serox, men är tingad av en valpspekulant och går allt enligt planerna så är även han såld också!!! Dom har alla fått jättebra hem och Iris matte och uppfödare Lilian har gjort ett Jättebra jobb att föda upp denna kullen och även få till så bra hem till valparna!!!

Ny medlem;)

2009-05-24 @ 21:17:19
Vi vill säga Välkommen till Alice även här på bloggen ;)

Vår lilla Alice är av rasen Phalene.

Vi var idag och socialtränade Alice på hundutställningen i Österbybruk, vi ställde inga springer spaniel igår och idag var vi där bara och tittade. Tanken var tänkt att köpa hundschampo, men dom hade inte denna gången heller med sig den produkt jag ville ha :( Ändå lovade dom att ta med till denna utställning när jag pratade med dom i Kista utställningen i april.

Så här trevligt hade vi det:D

Det är en sådan vacker utställning här på Österbybruk, men vad man hade glömt från förra året var alla dessa himmelska myggen :( Ojj, vad biten man har blivit.

 Vårt tält och hela packningen även om vi inte skulle ställa ut:) Vi var ju här för att titta, prata med vänner och socialisera oss och hundarna:)
   
 Gissa om några var trötta när dagen kom till ända:) Men ack så nyttigt för oss också:)
Fick lära mig lite mera om Alice är i förhållande till andra Phalener och pratade med folk som hade sådana hundar!
Alice är väl en större dam enligt några, men bra päls struktur och bra vinklar, men lite av den större typen och grovleken, så vi får väl se hur det blir med det. Alice är ju bara 5 månader drygt ännu och har mycket att lära sig :)

Först och främst är Alice *min* -----Lyckobringare--------- som skall vara min gosehund och visst hon har redan spridit så mycket glädje till mig!!!!

Skriver mer imorgon och lite mer bilder då, även från Kristi himmelfärds dagen ;)

Grattis U-kullen och Norge!!

2009-05-17 @ 04:16:00
Först vill jag säga Grattis till Norska vinsten igår/natt i EuroVisionContest som VANN och därefter blev det Norges NationalDag på det :)

Sedan vill vi säga GRATTIS till U-kullen som fyller år!!!
Hoppas Ni alla får en tårta eller godbit av Era mattar och hussar :) Det tror jag säkert att Ni får!

Skulle ha satt ut en bild på Bullen, Jack och Signe några ur U-kullen, men jag jobbar inatt och imorgon natt alltså går jag av den 18/5 och sover där emellan så jag får sätta in bild på Er senare så Ni syns när jag är hemma. Just nu är jag på jobbet!

Tänkvärda ord!

2009-05-12 @ 14:08:13
Läste följande............

"Livet är som en regnbåge. Du behöver både sol och regn för att färgerna ska framträda"

Det är kloka ord!

Äntligen!!!!!!

2009-05-07 @ 09:11:18
Nu så äntligen så har vi höftledsröntgat om Arne och han hade B-höfter nu:) Gissa om jag är glad!!!!!

Arne höftledsröntgades strax efter han var 1år, då sa min veterinär att höfterna var bra så jag var glad i hågen.

Sedan kom  svaret från Svenska Kennel Klubben och där så var svaret C på höfterna, vilket jag blev chockad över.
Jag ringde upp Kennel Klubben och fick en telefontid att ringa och prata med Håkan.Kasström.

När jag då pratade med Håkan.Kasström som hade varit avläsaren på Arnes röntgenplåtar så sa han att Arnes passform på höftkulan och höftskålen var bra men att själva täckningen av kulan var på gränsen.

Håkan. Kasström tyckte vi inte skulle döma ut Arnes höfter utan vänta i 6 månader för att se och dessutom skulle jag byta veterinär tyckte han.

Så då gjorde jag det, väntade i dryga 6 månader och motionerade honom betydligt mera:)
Dessutom så bokade vi en tid hos Lars.Audell som har varit avläsare på Svenska Kennel Klubben för jag ville gärna vet hur läget var med höfterna och enligt Lars så var allt mycket bra.

Men jag tog inte ut något i förskott eftersom jag hade gjort detta tidigare, så jag tittade och tittade på Kennelklubbens hemsida- Hunddata och fann idag att Arne har nu B höfter, vilket betyder att han är nu fri på höfterna.

Detta med höftledsröntgen finns det mycket att orda om.

Men jag är väldigt glad nu och det glädjer mig även för uppfödarens räkning Carol:)
 Tomas med Arne på Gotland:) Härliga minnen!!!

GUD vad glad jag är!!!!

Inget händer här

2009-05-06 @ 12:59:53
Ja, här händer det inte så mycket just nu.

Jag skall jobba inatt och på fredag natt, ledig där emellan:)
Var på Smärtcentrum och hos en läkare igår och även en föreläsning som finns att läsa på min andra blogg.

Idag är jag trött efter allt och har nu sovit hela förmiddagen till och från.
Nu skall jag ta mig an det övriga med hundarna och huset m.m.

Dom finns där på kvällarna

2009-05-04 @ 12:19:51
Varje gång jag skall åka till jobbet och åker på vår lilla väg eller när jag är på väg hem ifrån jobbet så finns dom där!

Alla djuren från skogen *ler* Hararna, fåglarna som fasan och ett antal rådjur som går i trädgårdarna. Dom är väldigt nära inpå vår tomt.

Dock är inte den bilden tagen på vår tomt utan en bit bort, en grannes tomt.

 På just denna tomten så växer det även gullvivor som jag älskar!!

 Visst är dom vackra Rådjuren! Bocken med sina horn så ståtlig!

Dessa ser man varje gång man passerar på vägen så där i kvällsolen och skymningen. Ljuvligt tycker jag att det är med att ha djur så när inpå sig!

Så härligt vi har haft det!

2009-05-04 @ 12:14:43
Dotterns födelsedag tror jag var bra enligt henne själv, men jag tyckte om dagen och dagen därpå den 1maj eftersom Cecilia och Micke med sina hundar stannade kvar och sov över hos oss *ler*
Solen lyste så varm och skön båda dagarna!!

Här är lite bilder från då!
 Mallow kan konsten att ta igen sig! Hon vilar ofta och förtar sig inte *ler*

 Söta Betty som tittar ner i vår damm för att leta pinnar som hamnat där.
Betty är ju en blandras och kompis till Saga, båda är Cecilias hundar.

 Söta Saga spejar om det fins något att skälla på eller "uffwa" på.
 Söt som socker är båda dessa hundarna och Saga är en vaken dam, men också en bedjande dam *ler stort*

 Betty älskar Mallow, men av bilden så säger Mallow nej tack till en puss :)

 Saga sitter i "Morfars" stol där Tomas lagt sin jacka. Det är liksom pax för Saga med morfar och där han sitter. Dessa två- Saga och Tomas är ett radarpar när inte matte Cecilia är så himla rolig eller skall gå någonstans för då är Saga väldigt mammig:)

 Saga står gärna och spejar från mattes fötter eller i hennes knä så där lagom högt och säkert så man ser långt *ler*
Jag gillar Saga helskarpt, även om jag inte är hennes favvis, Betty är helt underbar också men hon förser sig med det hon behöver och gör som hon vill, dessutom är hon väldigt barnkär.

 Det är gos stund för dom båda!!! Så goa båda två!!!

 Mallow har en förmåga att försöka gömma sina tuggben i munnen så att ingen skall se att hon har tagit någons tuggben, men denna gången bär hon det synligt *ler* Som en cigarr.

RSS 2.0