Film

2009-10-31 @ 23:04:02
Dottern och jag satt i sonens rum och tittade på film för killarna tittade på Ishockey i vardagsrummet.

Alice hakade på och la sig i sonens säng brevid dottern och jag satt kungligt i sonens fåtölj med fotpall!!!

Sonen har en stor TV och vi har en gammal i vardagsrummet som vi kallar för tjock TV *skratt*

Så jag och dottern njöt i fulla drag och bara umgicks som tjejer kan göra även om det var mamma och dotter :)

Filmen var "Pretty Woman" som man aldrig kan se för mycket av!

 Vilken princess saga!!! Vackert par också Rickard Gere och Julia Roberts!!! Underbara skådespelare!!


Helg

2009-10-31 @ 14:48:40
Då har Helgen kommit och då med Halloween och allt!!!

Vi njöt igår av dagen och njuter även nu av denna dag!
Vi har varit ute och eldat dom förra helgen och fixat lite annat också.

Imorgon skall jag jobba och kommer sova på dagen. Jobbar enkel natt!


Så vi önskar Er alla en Skön Halloween Helg med allt som hör där till och även en Skön Allhelgonahelg!!!


Överraskning

2009-10-31 @ 14:45:34
Igår på Fredagen så fick jag ett samtal x2, men jag kunde inte svara just då, fick då ett meddelande i telefonsvararen på mobilen och jag ringde upp *ler stort*

Det var min kära sambo som frågade om jag var kvar i stan och det var jag, tanken var tänkt om vi skulle luncha tillsammans men tyvärr så var jag sent ute så, det blev ingen lunch tillsammans!

Jag talade om att jag var på väg till ett snabbköp för att handla det sista innan jag skulle åka hem.
Så kom min kära sambo in på snabbköpet och överraskade mig <3 <3

Jag blev glatt överraskad till stor glädje!!
Han bjöd mig på ett kondis med Halloweenbakelse (som var supersmarrig) och kaffe! Vi två satt på kondiset och bara njöt!!!

Så härligt med överraskningar!!!
Han är underbar min kära sambo!!!

Rosa Bandet

2009-10-29 @ 13:14:05
Ikväll så går Rosa Bandet galan i TV3 kl.20-22

Skänker dom en tanke, till dom drabbade och alla dess anhöriga!

För mig blir det speciellt en Stor kär vänskaps kram till min vän Ulla-Britta som kämpar för varje dag för att finnas kvar i livet!! Självklart har jag supportrat och köpt Rosa Bandet saker som varje år!!

En bra blogg om ett kärt liv och hennes kamp är Sabinas Kamp, dessvärre lever hon inte längre, men hennes blogg finns kvar.

Sabinas Kamp

En filmsnutt om Sabina och Malignt Melanom

Cancerfonden-Rosa Bandet

En bok som skrevs och där Sabina är en av huvudsrollsinnehavare som heter "Livet kan inte vänta"


Sedan har vi ytterligare en blogg som heter "Ulricas Box of Chocolate" och det är en kvinna som har bröstcancer och har även fått cancer i lever och i skelett!!

SÅ gör vad du kan för att stödja Rosa Bandet, allt är av betydelse!!

Kalas

2009-10-29 @ 11:13:13
Vi skall på hundkalas idag!!!

Japp, Ni hörde rätt ;)

Dotterns hund Betty som är en blandning av shih tzu och maltese är så söt som bara den, men hon har just tempelhunds fasoner i sig som är ju en del av Betty!

Skäller för att varna som ett larm och slår dövörat till när hon inte vill eller har lust att komma, sådant kan vara mer krävande än man anar, men samtidigt så är hon den charmigaste hunden!!!
Söt och gullig som bara den, så lugn och sansad däremellan för att sedan gå på sina upptäcksfärder!!

Betty har idag blivit just 1år och vi skall dit på hundkalas!!

 Att fånga pinnar och hova in löv genom munnen är en av favoriterna Betty har! Då blir hon lätt en ferdinand och går där för sig själv om ingen kommer och stör.

Man kan inte låta bli att pussa på denna sötnos!!

Händer

2009-10-26 @ 11:54:19
Härligt med att Elda utomhus, vilket vi gjorde i lördags. Söndags så åkte jag och dottern till Bessie och valparna.
I lördags så var dottern och sambon hennes med deras hundar här på lördagen och åt mat, jätte trevligt osm alltid!!!

 

Nu skall jag sova, jobbar inatt och jobbar även på tisdagsnatt, går av på onsdag.
Jobbar igen på söndag natt och går av på måndags morgonen!

Så nästa vecka jobbar jag fredag och lördag natt och går av på söndag då det är Farsdag!!

Sedan veckan därpå den 9/11 börjar jag min Rehabilitering som skall pågå i 3 veckor, hela dagarna, må- fredag!

Så nu gäller det att njuta för fullt!!


Valpar

2009-10-26 @ 11:48:25
Igår eftermiddag så var jag Tina och Matilda en snabbsväng till Carina med Bessie och valparna!

Så härligt att få se valparna och få lukta på dom!! Man blir så avundsjuk, jag vill också ha valpar, men inser att det är inte möjligt för mig, men är väldigt glad för att få ta del av Bessie och valparna nu istället!!!

Är så Tacksam för att Carina låter mig få komma så ofta och titta på valparna!! Som alltid så är jag mäkta imponerad över Bessies godhet och snällhet! Vilken underbar mamma hon är Bessie!

Det skall sägas att valparna ligger i köket med mamman Bessie och det finns en 3årig tik som är av rasen Australiensk Kelpie, tror jag det heter som dom har i arbetet med sin kor- vallning. Den tiken heter Eijla tror jag det stavas.

Det är aldrig några problem över huvudtaget mellan Eijla och Bessie utan här råder samförstånd och Bessie vaktar inte sina valpar utan Bessie är trygg med sina valpar och Eijla respektera allt. Här råder fullkomligheten av samförstånd mellan tikarna och valparna!

Bessie ger dessutom sin valpar grädde i tuttarna för här göds valparna som bara den!! Valparna är bara 2 veckor gamla och har precis öppnat ögonen och deras vikt är 1300gr för den stora hanen som är ljusare till färgen, sedan väger tiken som nu har fått ett namn till Fairytale och hon väger 1050gr och den minsta hanen väger nu 850gr.

Valparna går lite stappligt på benen och har fina bröstkorgar och man skulle kunna tro att den tjockaste hanen skulle bli platt i bröstkorgen eftersom den vägde så mycket från start, men dessa valpar är så snabba på benen och vilja av stål. Det är harmoniska valpar, inte för slöa och inte skrikiga heller, utan väldigt lugna valpar som äter, leker och sover numera!!

Jag kom när dom hade lekt och ätit så dom var trötta just då, tyvärr!

 Bessie med valparna!
  Sköna stilar dom har :)
 Stor hanen som ligger vid sin mammas tass!! Han utan namn!
Tiken heter Fairytale och lillkillen heter Fighter!

Hoppas vi ses nästa helg också och se hur dom har utvecklats sig då :) Härliga individer dessa valpar, men så har dom en underbar mamma och brås på- Bessie!!!!


Tack för titten igen Carina!!!

Sitta på stol

2009-10-26 @ 11:33:21
Vissa hundar gilla att sitta på stol, vilket inte alla gillar även om det är tillåtet!

 Mallow vill gärna sitta vid bordet och hon sitter så fint på stolen, utan att dregla eller ta något från bordet.
 Alice har lite svårare med att sitta fint på stolen för hon tigger gärna och ofta och då gäller det att säga ifrån.

 Sedan sitter Alice fint på stolen igen och hon gillar att få sitta med vid bordet.
 Vid köksbordet så kan man se ut på småfåglarna och titta på när dom äter, ibland kommer det större fåglar och Mallow är alldeles fascinerad av fåglarna och så fort vi kommer ut jagar hon dom ofta och gärna och skäller på dom.

 Tänk om det fanns en smula att fånga från bordet, tänker Alice som gärna använder sin tunga till att slicka ofta och mycket med.
 När Alice inser att det inte blir några smulor eller något att få så sitter Alice så fint och *bara* tittar på för att umgås!

Arne som är en Engelsk Springer Spaniel har vi försökt med att få upp på stol, men han vill inte vara där utan lägger ofta sitt huvud i knät eller ligger vid ens fötter så att han är nära om det skulle bli erbjudande om att få en godsak.


Lek för små

2009-10-26 @ 11:23:24
Sedan kom Dottern Cecilia med sina hundar till Alice stora glädje!!

Nu äntligen fick hon leka på de småhundars vis!!!

 Någon jagar någon och sedan går det över till att någon vill bestämma över den andre! Så pågår jaktleken mellan dom små och dom far fram som en oljad blixt och jag är inte så snabb så jag hinner aldrig med att ta en bild i farten, förutom denna bild. Dom små hundarna är så himla snabba och tar sig fram överallt!!!

Sedan lugnar sig leken en stund för att ta fart på nytt igen :)
 Betty som är en blandis som dottern har gillar gärna och ofta att ta små pinna/kvistar att bära och hon gnager på dom också. Sedan älskar hon löv att äta på och använder sitt underbett till att kyffla in löven i munnen!! Cecilia måste passa henne utomhus så hon inte kyfflar i sig något olämpligt, Betty måste också kammas 2ggr på en dag minst för att inte tova sig och sedan måste hon klippas ner för att kunna hållas fin då hon får utlopp för sin lek och kyfflandet:)
Betty är en hund som gärna går och strosar omkring i det lugna för att sedan ge järnet i leken, hon är en bestämd dam som Alice lyssnar till när Betty tar ton!

 Saga är också dotterns hund och hon fryser lätt om tassarna och får kramp i benen om det är för kallt ute, därför brukar Saga byta tass för att inte frysa om alla tassarna samtidigt utan hon avlastar sina tassar. Saga har väldigt lite hår på kroppen så det gör ju inte det hela lättare för hennes del när det blir kallt ute, därför har hon täcke på sig när det är som värst för Saga skull. Saga vill leka ibland men ser sig själv lite över dom andra- Alice och Betty. Saga är lite finare dam än Betty och Alice som kövlar fram.
Saga håller mera vakt och är på pass om det skulle vara något, men hon försöker säga till Alice, men eftersom Saga är för snäll även om hon låter som bara den när hon säger ifrån till Alice så lyssnar inte Alice ett dugg på Saga, vilket gör att Saga blir ledsen på Alice och går därifrån till matte sin :) Saga avgudar sin matte och morfar, men mest matte :)

 Så Betty och Alice är mera och påtar i trädgårdens alla hörn medan Saga håller vakt!
 Så Betty luktar på sina löv och Alice som så gärna vill leka blir lugn för ett tag, eftersom ingen hakar på. Alice är den som är på G hela tiden vad gäller leken och är intensiv i sin lek vilket inte uppskattas av Betty eller Saga, för dom så är leken lagom och sedan gör man något annat, men Alice vill ha mera och mera!!!

Katt/Hund

2009-10-26 @ 11:07:55
Grynet kommer ofta på gården när vi är ute med hundarna och gärna då Alice är ute.

Så försökte Alice få igång katten GRynet till lek i lördags och Tomas och jag sa "Grattis" Alice lyckas du med detta att få Grynet att leka då är du duktig!
Grynet är en jaktkatt i stora mått och där emellan så lapar hon sol, softar och liksom äger området där hon är, men leker gör hon inte!!

 Alice är på språng för leken och Grynet spejar på Alice för att vara beredd. Eftersom Alice har respekt för Grynet så hoppar ju inte Alice på Grynet så där utan försiktig i sin lek för att se om Grynet vill leka!

 Grynet som då är en jaktkatt, sjunker ihop till anfall och som vanligt så springer Alice osm en galning runt Grynet för att få fart på henne.
Alice springer fram och tillbaka nära Grynet för att få henne till att jaga Alice.
Till slut får Alice sin uppmärksamhet hos Grynet genom att fortsätta springa runt Grynet och Grynet slår ett nacksving med tassarna runt Alice för en kort stund till Alice förvåning och hon blir lite rädd för om Grynet skall klösa henne vilket hon inte gör!
 Till slut så lugnar sig leken och Grynet är inte längre leksugen och Alice har redan förstått detta så Alice ger upp nu, men en liten stund lyckas Alice få Grynet att leka med henne!!!


Lek

2009-10-26 @ 10:58:40
NÄr Mallow och Arne leker utomhus så vill gärna Alice vara med på ett hörn, men hon vågar inte och samtidigt så är det så att hundar och olika raser leker väldigt olika!!

Engelska Springer Spaniel (kan bara säga om mina hundar genom åren) så leker dom med framtassarna och brottar ner varandra, ljudet som komemr från deras munnar låter som om dom är förbannade och gruffar, skäller och har starka läten för sig. Dom står på bakbenen och håller om varandra med framtassarna och försöker brotta ner den andra.

Eller så tar dom nacksvinget med att greppa tag om nacken med sin mun och försöker brotta ner på så vis ner sin motståndare med samtidigt läten från sig genom gruffande och skällande. Mycket närkontakt och brottning är det oftast men sedan kommer detta med jagande av varandra in och då går det fort, sedan kan dom ta varandra i benen för att fånga upp motparten i sin lek.

Detta gör ju att Alice inte hänger med för det blir för tuffa tag i brottningen, jagandet och när dom skäller och gruffar i sina läten blir Alice osäker för hon vet inte om dom är glada eller förbannade, så då går inte Alice med in i leken utan tittar på istället, men hon vill så gärna leka!!

 Full fart framåt mot motståndaren!
 Här kan man se hur Alice gärna vill delta men vågar inte och hur Mallow och Arne brottas :)

 Springer spanieln har sådan kraft när dom leker att man kan faktiskt göra illa sig om dom springer på ens ben, när dom inte ser att man står där och dom springer för fulla muggar.


 En i underläge och det är Mallow och Arne hoppar fullkomligt på Mallow!! *skratt*
 Japp, nu står Arne över Mallow och hade det varit osämja här nu så hade Mallow givit upp pch legat still för att Arne skulle ha nu haft sin dominans, men nu var det lek detta och då fortsätter leken *skratt*

 Nu börjar leken avta, det blir inte lika intensiv, leken blir lugnare för att sedan upphöra för stunden. Mallow har kommit i en lekvåg eller vad man skall kalla det för, för hon leker väldigt sällan annars.

Som Ni ser så är inte Alice med och leker alls med springer spanieln, när dom leker ihop Mallow och Arne, då blir Alice utanför!!

Sedan är det ofta Alice leker på sitt vis med att springa runt Springer spanieln och med full fart och hänger gärna och ofta i Mallows och Arnes öron, vilket jag inte uppskattar och det gör hon ju för att det är roligt på hennes vis, men inte för springrarna och inte för mig, för jag tycker synd om springrarna då.

När ås Alice får igång springrarna, ja då blir hon rädd och vill inte vara med längre, vilket springrarna är nu på lekhumör och fortsätter leken för sig själva utan Alice.


Hår

2009-10-26 @ 10:41:47
Att trimma en Engelsk Springer Spaniel tar TID!!!

Oftast brukar det röra sig om 2 timmar, men det beror på hur mycket man vill vara pet noga och hur långhårig hunden är från början!

Jag som oftast trimmade gladeligen 4 hundar i sträck fick en upplevelse i fredags då jag trimmade bara Arne, alltså en hund.
Jag hade glömt hur det var att trimma en Springer Spaniel och hur min kropp mådde egentligen. Jag förnekar ju jämt min kropp så därför blev jag överraskad när jag startade min trimning och insåg efter bara en kvart så var min kropp slut i ryggen, benen, armarna och jag fixade inte längre att stå upp och trimma så jag tog till stolen, en pall.

Det är då det är så himla viktigt att man har lärt sin hund att koppla av på trimbordet för att om hunden inte kopplar av så blir det en kamp hela tiden om vem som skall ge sig och dessutom så mycket tråkigare för hunden och för en själv!
Det är ju så mycket skönare för hunden om den kan koppla av och vila medan man tar hand om sin underbara kompis!!

Jag lyfter upp min hund på trimbordet och lyfter ner den från bordet, den får en godis innan hunden har gått ner från bordet och som oftast så pussar jag på hunden, smeker hunden under tiden jag trimmar och ger berömmande ord.

 Min goa älskade hund Arne som vilar på bordet så snällt!
 Så mycket hår det faller av och så rent det blir under tassarna så då slipper man ha mera grus inne än ute *ler stort*

 Alla hundar älskar inte att bli trimmade, men om man gör det till en vana så accepterar dom detta i allafall något så när.

 Alice gillar inte att vara på trimbordet även om hon inte trimmas så länge  och dessutom bara under tassarna för övrigt så skall inte en Phaléne trimmas mer än under tassarna, det skall bara kammas och borstas på en Phaléne, så det är väldigt lätt att lyfta upp på bordet och lätt att lyfta ner från bordet, det är inte lång stund man håller på med tassarna eftersom det går väldigt fort och vips så är allt klart!!!

 Ojj, vad med hår det blir av en Springer Spaniel!!


Rädsla

2009-10-26 @ 10:26:31
I fredags så hade grannen besök som skulle träna vallning på hennes får och den som besökte grannen hade flera hundar med sig var på dessa hundar satt i bilen och skällde, krafsade i bilen och ylade/grinade..................

Det gjorde att våra hundar funderade starkt var som lät och varför detta läte höll på så länge. Först så reagerade Mallow och Arne med att skälla och Mallow reste lite ragg och for mot grannens tomt, fast vi har stängsel så det gick inte att komma längre än vid tomtgränsen.

Alice däremot blev rädd och for in på våran veranda och skällde för att det var otäckt!
Jag lugnade Mallow och Arne så efter första reaktionen så blev dom kool lugna och brydde sig inte alls om detta, för även om det lät förfärligt om bilen med dom hundarna som var där så lät det dessutom ute på vallningen där hunden som vallade skällde också, så det var inte bara på ett ställe det kom oljud ifrån.

Alice var mera svårövertygad att det inte var farligt, men jag lockade ut henne på tomten och berömde henne utan att vara "nervöst" överrösande beröm för det skall ju bara vara beröm med lugn och harmoni som stärker hunden annars tror dom att man har blivit rädd själv.

Jag "tvingade" Alice att gå ut mera mot det farliga- tomtgränsen och ju mera hon gick närmare desto mer gav jag henne beröm men jag lekte och hade roligt med hundarna där det var som pressande för Alice för att förknippa det roliga istället.

Det går inte att vara mjuk och snäll mot Alice när man skall få henne att övervinna sin rädsla utan man måste vara lugn och bestämt och vara lilte krävande av henne, då får jag henne att lyssna och får henne att göra det jag vill!!

 Här tar Alice stöd av Arne när det skäller och låter så på grannens sida.
 Här sitter Alice på trappan för att vara lite säkrare, när hon befinner sig här på trappan så vågar hon inte riktigt ut till det farliga, utan säkrar sig med trappan, som är hennes trygghet.
 Nu är det alldeles för läskigt enligt Alice och hon står närmast dörren som går in till huset! Enligt henne så får det vara nog nu och hon vill gå in och fly från rädslan.

 Även om Mallow står först i frontlinjen så vill inte Alice alls längre utan vill inte ens sitta på trappan som hon gjorde tidigare. Hon har backat i sin övervunna rädsla och ger liksom upp!
Nu har hon mig som matte, som är den där tråkiga och jobbiga typen som vill jobba bort detta med rädslan och ger sig inte heller, en nackdel för Alice först men senare så övervinner ju Alice sin rädsla och då är det ju inte lika jobbigt!

 När Alice försöker fly från det otäcka så blir hon låg i kroppen med hängande svans, dock inte en svans som hon bär under sig mellan benen för det gör hon aldrig och dessutom blir hon lång i kroppen som en tax.

 När jag nu kräver henne att konfronteras med sin rädsla genom att sitta kvar nära mig för att se och höra det som låter- grannensbesöks hundar och att dom faktiskt inte kommer över till oss och anfaller oss. När hon nu inser att detta ljud kommer inte över till oss, utan det "bara" låter så blir allt så mycket bättre för Alice! Även om hon har upp en tass i luften, för en är hon inte helt övertygad:)


Trots allt

2009-10-22 @ 10:22:07
Så är luften härligt fast man fryser om näsa och det är råkallt ute :)

Man är mör i kroppen, men hundarna är glada och nöjda! Så underbart härligt!!

  Att en liten vattenpöl som man tänker bara "REGN", så kan man se mer i vattenpölen än vad man tror och jag ÄLSKAR höstens färger!!!

 Tänk så lite kan ge glädje!! Dotter tyckte jag var knäpp som fotograferade ute och hon satt i bilen! Men så roligt hon hade och vad glad hon var, fast hon tyckte mamma var knäpp *skratt*

Man skall vara glad och nöjd för det lilla och njuta av det som finns runt omkring en, även om man har väldigt svårt att se sådant, men när man ser saker omkring sig så blir allt så mkt bättre :) :)

Nä nu skall jag ta en fika med sonen och sedan blir det hundarna igen :D


Arne

2009-10-17 @ 18:56:25
Arne är bra rolig!!

Han är ju numera pappa till valparna som jag skrivit här på bloggen om:)

Och Arne kan konster också.........!!!!!

 Arne plockar Aronia bären som innehåller mycket C-vitamin och Andioxidanter!! Den mannen Arne vet hur man skall göra för att hålla sig ung *skratt*

 Här siktar Arne in sig på några Aroniabär!
 Aren norpar vinbären från busken! Så nu småfåglar nu får Ni inga bär för dom tar Arne *skratt*


Valpar

2009-10-17 @ 18:52:39
Här komemr ett axplock från Valparna som är efter våran Arne och den UNDERBARA Bessie!!

Jag åkte dit med min dotter Matilda och sniffade valplukt. Blev alldeles sjuk när jag såg valparna och den fenomenala Bessie blir jag så himla fascinerad av!!
Bessie är så klok och duktig på alla sätt och jag har sett mycket springer spaniel i mina dagar och Bessie är bäst!!!
Det är en tik "once in a lifetime" - Bessie!! En sådan hund skulle jag verkligen velat ha, ja det klart att Mallow och Arne är fina dom med, men eftersom Bessie inte känner mig så bra så skulle hon kunna vara annorlunda men det är hon inte! Hon är bäst!!!

Bessie tar väl hand om valparna och den tjocka hanvalpen väger nu 800gr drygt!! När jag hörde detta så trodde jag att den valpen låg platt i valplådan och knappt rörde sig, men så var inte alls fallet! Alla valparna var nöjda och rörde sig bra i valplådan. Dom hade fina benstommar och fast kroppar!!

  
 
Valparna är så underbara och det är även Bessie med så vi längtar redan till nästa vecka då vi får komma igen och titta på valparna!!


Koppla av

2009-10-16 @ 08:45:00
Alice kan gå i skogen, promenad eller lekar på något vis utomhus så kan hon inte under detta koppla av och känna efter om hon behöver göra sina behov- kissa och bajsa.

Alice håller sig gärna och ser verkligen inte ut som hon behöver göra några behov alls.

Som här om dagen då jag sov och sonen var ut i skogen med hundarna, då när dom hade kommit hem så gick dom in och Alice kissade inomhus.

Vad som är att Alice har för mycket intryck utomhus och har då svårt att koppla av och känna efter själv vad som behövs. Alice skall ha koll på Arne och Mallow, skogens alla läten och lukta sig fram och ta in intryck av säker samt det viktigaste som ligger henne i startgroparna........................

att vara på sin vakt och ta till flykt om så behövs, det är den viktigaste biten Alice har och som ligger henne närmast hela tiden som gör att hon inte kan koppla av och känna efter.

När jag har varit ute med Alice i skogen, hemma eller om vi har lekt så måste Alice efteråt kissa, vilket hon absolut inte vill utan hon vill gå in istället.

Jag får oftast kräva av Alice att hon går ut och att vi skall gå en sväng. Ibland får jag till och med ta in Mallow och Arne för att Alice skall kunna koppla av så att hon kan kissa.
Jag är väldigt bestämd och kräver en del av Alice vilket hon inte gillar, men när jag gör det så kissar hon och jag berömmer henne till hennes glädje och sedan får hon springa in.

Även om sena kvällarna när det är svart ute så har Alice fullt upp med att lyssna på alla ljuden som finns på kvällen och hon har då väldigt svårt för att koppla av som oftast hundar gör med att nosa i backen och strosa omkring, men Alice får stirrig blick, sitter på rumpan för att lyssna av ljudet som finns runt henne och hon är beredd att fly om det så skulle behövas.

Så här är det även dagtid när något är jobbigt av olika anledningar, så får Alice stirrig blick, flackande ögonrörelser, öronen som är mera nedtryckta, hon sitter och trycker som en hare som är just på väg att fly undan rädslan.
Jag som person måste då avdramatisera detta och det kan jag säga är inte alls så lätt när Alice blir blockerad och bara vill fly därifrån. Man måste vara lugn och trygg men ändå bestämd och tydlig att jag inte accepterar detta så jag brukar säga åt Alice bestämt och att hon skall fokusera på mig istället, vilket går bättre, men det tar ett tag innan hon kan bli sitt "vanliga jag" som Alice kan vara ibland.

Lek

2009-10-16 @ 08:31:50
När vi är ute och "jobbar/leker" så ser jag också på Arne hur han sjunker ner på framtassarna mot marken och hans rumpa står upp och han bjuder in till lek för Alice skall våga leka med honom.

När Alice är lite för osäker så kommer hon fram till honom sätter sig på rumpan och vrider huvudet bort från honom så inställningsam!! Arne försöker då på nytt att stärka Alice självförtroende genom att få igång henne till lek och man kan nästa se hur Arne säger " men kom nu då vi skall leka".

Ibland så händer det att Alice leker med Arne men så fort det blir för hård lek eller för mycket energi i leken så vill inte Alice och går därifrån eller hukar sig på marken. Då tycker Arne att Alice är tråkig och han hittar på något annat och kommer till mig. Jag har alltid koll på hundarna för att se hur allt går till under lekens former.

Bara för att Alice är liten behöver det inte skapa några rättigheter eller tvärtom att Arne skall ha några rättigheter.

Nej att leka är att ge och ta och att förstå varandra!!

För oss så går det ut på att stärka Alice självförtroende i allt samtidigt så skall Arne lära sig att acceptera när Alice inte vill längre, men att Arne också skall få leka på sina villkor. DEt är en balansgång som är svår att väga!!

Våga

2009-10-16 @ 08:23:37
Imorse så ( ja vi går upp kl.6 och då hinner man mkt) gjorde jag som jag ofta gör till hundarna om dagarna.

Vi brukar tillsammans söka/leta boll eller grankotte :)

Jag brukar kasta bollen/ grankotten och först får dom hämta den så där rakt upp och ner. Sedan så gömmer jag bollen/grankotten någonstans i svår terrräng för att låta dom använda näsan och DOM- det är Arne och Alice eftersom Mallow vill aldrig leta reda på något- hon jagar bara småfåglarna och dom lite större fåglarna.

Imorse så "gömde" jag grankotte lite här och där för att dom skulle använda sin näsa :) Alice som är lite "feg" eller rättare sagt hon tror inte på sig själv och då måste man försöka få hennes självförtroende att växa.
Det finns ingenting som får henne att glömma "allt farligt" som när vi gör detta med boll eller grankotte, då blir hon så upptagen av detta med att leta reda på den gömda föremålet.

Alice glömmer att vara rädd och glömmer att känna efter om det är något som är farligt, utan då blir hon den hunden hon egentligen är innnerst inne.
Alice har som oftast inte vågat att springa ut och leta reda på grankotten eller bollen tidigare om Arne springer omkring och letar. för hon tycker han är så otäck när han springer så fort fram och hon är rädd för att han skall springa på henne.
Samtidigt så har Alice inte heller vågat ta något för Arne eller om hon har hunnit först till en boll eller grankotte så har hon inte tagit den för att konfronteras med Arne och då står hon gärna nära bollen eller kotten istället men lyckas inte riktigt våga ta den framför Arne.

Arne är en varmhjärtad hund som älskar denna uppgiften att använda näsan och far fram överallt med stor energi och med glädje. Han älskar att leka på alla sätt <3
Arne brukar ofta vilja leka och är väldigt taktfull och känner av lite hur eventuellt lekkompisen vill ha det, utom ibland när han har för mycket energi då måste han få först rusa av sig den och då aktar sig Alice.
Arne är väldigt snäll och lyhörd för man säger, han vill ju så gärna leka och få jobba så han lyssnar med stor passion på vad man kräver av honom. Han är så duktig!!

Iallafall så blir Alice mera energisk och glömmer mera det som är runt omkring när det gäller grankotten än bollen. Idag när vi tränade att leta reda på grankotten så VÅGADE Alice säga ifrån för första gången mot Arne när Alice lyckats tagit kotten först. Hon blev så arg och sa bestämt ifrån till Arne, vilket Arne först tyckte "ja ja jaaaa och så struntar man i det", men denna gången sa Alice bestämt ifrån och Arne blev sur på henne och lyssna på vad hon sa men markerade också för Alice att så här gör man inte med mig. Arne gick genast därifrån och Alice fick sitt självförtroende att växa samt att Arne lyssnade på vad Alice hade att säga på ett bra sätt och han fick också markera att han inte gillade detta.

Sedan är Arne som sagt en klok hund och letade reda på den kotten som Alice nu hade tappat bort! :) Och Aren vann igen och kom med kotten till mig :) ;)

Att jag gör denna "lek" är både för att få hundarna att använda sin näsa som är deras största redskap och samtidigt så har dom en uppgift att fylla vilket gör dom jätteglada och gör detta med lust och passion!!!
Sedan är det bra för Alice och stärka hennes självförtoende, att hon VÅGAR gå fram och ta kotten eller bollen och att hon VÅGAR säga ifrån till Arne som är en större hund.

Detta stärker Alice självförtroende något enormt och man ser hur glad hon är över att hon lyckas och hon ser själv hur hon klarar uppgifterna :)
Självklart berömmer jag Alice när hon står stilla med sin boll eller kotte i munnen och hon är så glad och stolt! Samtidigt så berömmer jag Arne, för han är ju också duktig att lyssna på Alice och att han får göra sin uppgift! Både Arne och Alice är lika duktiga fast båda på sitt sätt och man får inte glömma den ena eller den andra hunden för då känner dom sig ledsna och glömda!


Film

2009-10-15 @ 16:16:39
Såg med sonen en film som först var så läskig för mig att jag inte visste om jag skulle sitta kvar eller om jag skulle gå!!!

Men filmen fängslade mig så starkt att jag satt som fastklistrad i soffan och tog mig inte därifrån.

Bruce.Willis spelar med i filmen och jag blev väldigt rörd och fällde en och annan tår!!


Valptitt

2009-10-15 @ 16:12:31
Hejsan!

Fick i förrgår bilder av Carina som äger tiken Bessie med valparna!! Men jag hann inte igår och nu sätter jag ut bilderna på dom.......

 Bessie med valparna, nyss födda tror jag det var:)

 Det är en hane som är en riktig tjockis ;)
Sedan har vi en tik och en hane som är av normalstorleken och vikten:)


Vän

2009-10-13 @ 15:31:47
En vän överraskade mig igår :D

Jag hade fått paket igår och jag blev glatt överraskad, öppnade paketet och fann en CD skiva med Melody Gardot!!

Mumma!!!

Så underbart med överraskningar!!!!

Valparna

2009-10-13 @ 15:30:05
Bessie och valparna mår bra! Fick en rapport idag om att valparna äter och frodas och allt är okej:)

Så skönt för dom alla- Bessie och Valparna!

Skall få bilder på valparna ikväll troligen och jag hoppas att jag kanske kan lägga ut detta imorgon;)

Språket

2009-10-13 @ 09:09:46
Hundspråket är så olika på olika raser, men man kan ändå se vad dom vill med varandra.

Jag älskar att titta på när hundarna kommunicerar :)

Alice tycker att Arne är läskig utomhus för han älskar att springa fort och han slänger sig i busk/häcken vi har för att klia sig på kroppen och han hoppar upp och plockar och äter bär från buskarna som Aronian och vinbär vilket ger honom väldigt nyttiga C-vintaminer och antioxidanter!! Arne är en smart kille med huvudet på skaft!!!

Alice är mer säkrare inomhus då hon ofta och gärna hoppar på Mallow och Arne! Alice springer runt som en tornado i huset fram och tillbaka, så där som hundar kan göra när dom har överskotts energi.
Det gör Alice inomhus för att hon är rädd för att Arne skall springa på henne om hon gör detta utomhus.

Alice biter ofta och gärna i Arnes och Mallows öron som om det vore något rep att dra i, vilket jag inte tillåter, men det gör dom stora hundarna- Mallow och Arne, tillåter att Alice får hänga i deras öron. Dom säger inte ett pip när Alice kommer hängande i öronen som ett släptåg!!
Varför skall Alice få hänga och dra i dom stora hundarnas öron, bara för att dom är snälla?!

När vi sedan är utomhus så är Alice mera tryckt och vill inte gärna gå ut när Arne far fram som en blixt, hoppar, skuttar, leker och springer för fullt. Men Arne älskar att springa och leka, det är det bästa han vet!!

Det blir att jag får ta med Alice ut och låter Arne få springa, men jag tittar noga så att han inte springer på Alice. Men Alice kan vara "lite" överkänslig också för hon skriker till utan att Arne ens har varit i närheten och det gör hon *i fall att* om han skall springa på henne.

Arne försöker bara få igång damerna :) Mallow och Alice i lek när vi är ute.

Alice är rädd att leka med Arne när han är på lekhumör (annars går det bra att dom två leker), Mallow är som en soffpotatis, pensionär som mera tar det väldigt lugnt!!
Men det händer att Arne får igång Mallow till lek, så han är duktig den mannen ;) Arne alltså.

Jag jobbar för att Alice skall leka utomhus och springa av sig där, men hon väljer gärna om hon får inomhus och det är för det är där hon är säker och känner sig trygg.
Jag vill att Alice skall vara uppfostrad som dom två äldre hundarna Arne och Mallow när man myser i soffan och har det gott inomhus och ute så springer man av sig energin.

Visst myser vi nu med i soffan och har det gott tillsammans, men Alice behöver lära sig mera vad som gäller inomhus som utomhus och än är inte sista ordet sagt.

Det är inte snällt annars om Alice får göra som hon vill och dom andra skall sköta sig, nä det går inte jag med på. Någon ordning på torpet får det allt nog vara! En för alla, Alla för En som ordspråket heter och det gäller här också i högsta grad!


Majonäsburken!

2009-10-11 @ 13:25:54

Den här fick jag av ta från min goa vän Sussie, verkligen tänkvärt...

 

Majonnäsburken och två koppar kaffe.

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe: 


En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar.

Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.
 
Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken.

Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.  

Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.  
Sanden representerar allt annat - småsakerna.  

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.  
Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.  

Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet.
Umgås med dina barn.
Ta med din partner ut på middag.
Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.  
Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt.

Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.  

Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.  

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.  

Professorn log och sade, jag är glad att du frågar:
  
Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.


Underbart!

2009-10-11 @ 13:08:55
Vi hade det underbart igår!

Först till Österbybruks Julmässa och jag tog med mig Alice för socialisering :)
Dottern Cecilia hade med sig sina hundar Saga och Betty.

Vi gick runt på området med hundarna och tittade på hästarna som drog vagn och skjutsade folk runt området. Lite läskigt tyckte Alice och även Betty gillade inte hästarna något vidare.

Jag har hört så ofta av Cecilia att Saga drar till sig folk som en magnet och jag har tänkt ja ja jaaaa.

Men igår fick jag se vilken magnet dragare Saga är och folk flockades och frågade om Saga och vilken ras hon var etc. Ingen såg Alice eller Betty. Utom en som såg Betty för att hon själv hade en renrasig Shitzhu (ser att det är felstavat, men orkar inte nu).

Lilla Alice var modig först och gick där det var trångt med folk och hon skötte sig ypperligt :D
Jag var stolt som en tupp!!! Sedan kom det hundar och barnvagnar m.m och Alice fungerade super!! Hon brydde sig inte i allt detta men var lite nyfiken och ville nosa och undersöka (friskhetstecken) så jag lättade på kopplet och lät henne ta för sig av allt!

Så länge du inte pressar Alice så flyter allt på och hon är inte rädd och börjar ta för sig, men börjar du ställa krav eller pressar henne lite då vill hon inte alls och senare blir det svårt för henne att koppla av.

När vi var där på Julmässan så var det en bekant som bjöd på korv (hon har haft hund själv) och första ggn det bjöds så roffade Saga och Betty åt sig korven och Alice hakade på utan att veta vems hand och vante hon åt korven ifrån.
Därefter så bjöds det en andra ggn och denna gången så upptäckte Alice att det inte var jag eller någon hon närmare kände och det spelade ingen roll hur mycket vi bjöd och fjäskade för henne, hon avstod från korven hur mycket hon än ville ha den så tog hon inte den.

Därefter så var Alice lite pressad och drog i kopplet och ville bara därifrån som att fly fältet så att säga.
Efter en stund så lugnade Alice sig för att vi andra i omgivningen gjorde inte så stor affär av detta och hon såg att det inte var så farligt. Och Alice var jätteglad när hon fick hoppa in i bilen.

Sedan bar det av till svärmor för att sambon hade köpt lutfisk till henne. Dessutom hade dottern och mågen köpte liten till henne också så vi träffades där för en stund. Hundarna lekte rövare i hennes lägenhet, lite kul att Alice för andra gången tog för sig i svärmors lägenhet och även mot henne- svärmor alltså.

Förra gången var Alice så rädd för svärmor och var stressad för att vara i lägenheten, nu gick det mkt bättre och hon var ganska kavat nu *ler stort*

Sedan bar det hemåt där vi bjöds av Cecilia och Micke på mat, Mkt gott!!!

När kvällen kom och det blev mörkt så åkte dom hem till sig och vi är jätteglada för den UNDERBARA dagen vi hade tillsammans.

Här hemma så hade sonen varit hemma för han önskade sig detta och han gick hellre ut med springer spanieln i skogen på en promenad i lugnan ro :)

Alla var nöjda av denna ljuvliga dag!!!


Underbar!

2009-10-09 @ 15:21:08
Jag har funnit en ny musikstil måste jag säga ;)

Jag gillar oftast väldigt olika stilar och det beror på vilket innehåll dom har.

Melody Gardot är så speciell i sitt sätt att framföra sin musik och jag tycker hon påminner om Briget Bardot och om Greta. Garbo.


Helgen

2009-10-09 @ 14:52:50
Imorgon skall vi åka till Österbybruk för att lukta, titta och njuta av Julmässan!!

Japp Ni läste rätt, det är redan Julmässa och i Österbybruk så är den Julmässan underbar på alla sätt och vis!!!

Vi åker hela familjen, vi i vår bil och Cecilia och Micke i sin bil, Mickes föräldrar möter oss där på Julmässan så vi skall ha det så skoj!!

Senare på dagen/kvällen bjuder Cecilia och Micke på mat för oss i familjen hemma hos oss! Härligt!!!


Valpar

2009-10-09 @ 14:45:26
Det blev 2 pojkar och 1 tikvalp från mamma Bessie.

Jag skall åka dit och titta på valparna och hälsa på Bessie i nästa vecka :) Det skall bli jätteroligt!!
Vi skickar dom varmaste gratulationerna till Bessie, valparna och till ägaren Carina!!

Hanvalparna är till Salu för den som är intresserad!

Alla valparna blev brun/vita och då mest bruna, men vi får se snart när jag skall dit och titta, men också när Carina kommer att skicka över bild på valparna som hon redan har tagit, när hon har tid och ork:)
Vi längtar redan!!!


Vet inte

2009-10-09 @ 07:32:04
Jag hur det går för Bessie, vet jag inte riktigt idags läget!

Har fått rapporter mellan varven av Bessies ägare och uppfödare till denna kullen efter Arne och Bessie, men jag återkommer mera när jag fått mera rapporter.


Morkulla

2009-10-09 @ 07:30:17
Gretas första Morkulla :)

Fick bilderna från Ann och Per, där Per enträget tränar Greta på vilt och jakt och nu gav det resultat med att det blev en Morkulla som sköts för Greta :)
Det är vi väldigt glada för att få bilder på våra uppfödda hundar!!

Vi bugar och bockar och Tackars så mycket för bilderna :)

Lycka till med den fortsatta jakten!
 
 Här gäller det att undersöka säger Greta och det är faktiskt min som jag har jagat upp.
Greta är faktiskt väldigt petig när det gäller jakten enligt husse Per och det är bra det:)
Greta jagar inte på gamla spår och vittringar utan tar bara upp sådant som är nytt och färskt så där en 24timmars;)


Fel dag

2009-10-07 @ 10:12:42
Jag tog fel dag på när Bessie är beräkna föda valparna:)
Det är på torsdag alltså imorgon som valparna skall födas men det kanske blir idag eller imorgon vi får se när det sker och jag tittar ofta på mobilen och på mailen från Carina där snart lämnar meddelande om eventuella valpar:)

Tänker på Bessie och Carina

Bessie

2009-10-06 @ 14:32:49
Ja enligt beräkningarna så skall Bessies valpar födas imorgon på onsdag :D

Enligt matte Carina så börjar Bessie att bädda i sin valplåda där hon skall föda sina valpar och förutom att hon bäddar så slickar sig Bessie i den nedre regionen för att göra sig så ren hon bara kan :)

Så nu börjar det närma sig och jag fick en bild på Bessie som är tagen den 28/9, så man kan tänka sig hur hon ser ut nu några veckor senare;)

Stackars Bessie! Men hon äter och dricker som normalt men är betydligt tröttare än vanligt!Vi väntar nu med spänning om hur dagen flyter på och morgondagen!
Arne väntar också med spänning om när han skall bli pappa:) Fast mest av allt så tänker vi på Bessie!!


Problem

2009-10-02 @ 20:30:42
Var idag till Cecilia och gick igenom den "NYA hemsidan" hos henne. Den är så himla fin och Loggon har hon lyckats med jättebra :):)

När jag sedan kom hem och ville visa dom övriga här hemma hur fin hemsidan var som vi hade lagt ut på "nätet", då funkar inte loggon på vissa sidor och bakgrunden var också borta. Halvt eller helt hysteriskt, beror lite på vem man frågar, men i allafall så så jobbar stackars Cecilia med att finna problemet och under tiden får man ha överseende med att den fina loggon och bakgrunden kanske är borta, men den kommer så småningom:):)

Jag är så STOLT över vår "NYA hemsida" och är SÅ TACKSAM för att Cecilia har gjort den!!

RSS 2.0