Inget nytt

2010-08-17 @ 13:51:23
Här händer inget nytt!

Hundarna har det bra och vi tar det lugnt! Vardagen har liksom kommit ifatt oss, imorgon är det första skoldagen för dottern :))

Ny termin med nya tag!!

Trött

2010-08-12 @ 07:42:45
Det blev sent i säng i går kväll och upp tidigt imorse!!

Det blir så ibland, en del att göra!

Arne har lyckats toppa sitt behäng- håret på ena örat att bli kortare och ändå har jag varit som en hök på honom, men när jag satt i telefonen så passade han på om det inte var Alice.

Nu äntligen när han hade fått så fina öronbehäng :(

Någon som vet hur man gör för att få skiten till hår att växa ut samt hur man förbygger att det inte skall ske igen!!

Gamla/ Nytt

2010-08-11 @ 07:04:18
 I flera dagar så har jag under dom senaste veckorna städat bort mitt gamla jag eller rättare sagt det som får mig att tråna och längta tillbaka till att få tillbaka mitt gamla liv och köra på som tidigare!

Det är bara dumt att låa något få en att ge saknaden mera plats här i livet än att glädjas åt det som finns här o nu istället!!!

Eftersom jag vet att min kropp ALDRIG kommer orka ha en springerkull mera och jag kommer alltså inte längre föda upp mera springer ( visst skulle jag kunna föda upp en valpkull, men MAN SKALL ta hand om om valpköparna också, vilket jag inte klarar med trimning, hjälp o råd).

Jag har haft så mkt böcker om springer, samlat på gamla egna anteckningar, handritade stamtavlor då man inte hade HUNDDATA från SKK, så gjorde man egna stamtavlor och gjorde egna anteckningar!!! Åååååjjjj, vad mkt information jag har haft i pappersväg och i min förra databank/ hjärnan och VISST ÄLSKAR jag fortfarande rasen Engelsk Springer Spaniel och den ligger mig varmaste om hjärtat, men nu har böckerna och den egna handritade stamtavlorna åkt i soporna med sorg!!

Så mkt annat jag har kastat också och städat i skåp och lådor precis som jag förbereder mig för att bli sämre i kroppen, men jag försöker hela tiden att göra mig till det bättre med kroppen för att orka så mkt jag vill i mitt nya liv.

Mitt nya liv består just nu med annat innehåll i skåp och lådor, renare i bokhyllan, tommar rader gapar efter nya böcker och annat att samla på. Fokusen hos mig numera läggs på dom 3 hundarna vi har och på vår tomt- trädgården, sedan gäller det bara att försöka hålla kroppen i bättre schack med mindre ont i kroppen och mera rörlig!!

Den energi jag har vill jag ge till dom jag älskar innerst, dvs familjen och dom närmsta i släkt o vänner, även om valpköparna ligger mig så varmt om hjärtat och jag inte glömmer dom.

Jag har bara en viss energinivå och den skall räcka till så mkt och då gäller det att lägga energin på dom rätta sakerna för sedan tar energin slut!

Jag njuter av min trädgård och mitt växthus, jag gläds åt växandet och ser hur fint det blir!!

Vad mera nytt som skall komma in i mitt liv vet jag inte för stunden, men det lär nog komma mera genom åren! Jag har ju nu som sagt kastat bort 20 gamla år bakom mig och låter 20 nya år komma till mig, även om jag INTE ångrar en stund av det jag har gjort!!! Jag är glad att jag har gjort allt det jag har varit med om vad gäller hundarna och mina jobb, jag har verkligen älskat detta högt och innerligt och kan tänka tillbaka på minnena med glädje! Jag känner mig stolt över detta!

Men nu går jag in på okända marker och fyller mitt liv med andra saker <3<3<3

Vi måste ;)

2010-08-09 @ 23:54:59
Vi måste komma i form jag o hunden Arne!!

Vi försöker att hålla formen genom våra promenader och vi trivs väldigt bra med varandra!

Matilda (dottern) kör agility med både Arne (Eng Springer spaniel) och Alice (phaléne).
Arne har lite svårt för att förstå detta med olika hinderprövningar och speciella grejor som hon tränar dom för, men Alice bara älskar detta och har blivit väldigt duktig på olika saker och bara avgudar Matilda när hon skall träna med Alice.

Mallow är den livsnjutaren som ofta och gärna skulle vilja bli soffprovare eller Biabäddsprovare, för hon älskar att njuta i soffan, fåtöljen, Biabädden eller på gräsmattan i direkt solljus!! Hon vill gärna vara med där mat vankas också ;))
Detta med promenader och träning elelr sådant är bara nödvändigt ont tycker hon!

3 hundar, två av samma ras och en mindre hund och alla är dom 3 personligheter med egna som hyss som man ler åt och glimten i ögat har dom alla 3 våra älskade hundar :))


Arne är den som älskar sockerärtor, brytbönor, sallad, gurka! Det är nästan så att han piper och tigger för han vill så gärna ha!

Mallow gillar mat oc gurka, men idag lyckades jag med att "lura" henne att ta sallad eftersom Arne satt brevid *fniss* Alice gillar det mesta men har lite svårt att tugga stora bitar så det blir mindre bitar för henne! Det är ju nyttigt med grönsaker och det är ju bra att vi odlar själva och att vi kan äta tillsammans av samma produkt ;D

Idag blev det 19mm regn under dagen så hundarna gillade inte regnet specieltl mkt utan stannde hellre inne än att vara ute! Tur att det blev lite bättre väder på kvällskvisten så man kunde komma ut och röra sig lite, men det är tropiskt värme ute tycker jag, kladdigt varmt med dis i luften.

Nä nu blir det sängen för imorgon skall vi upp igen med tuppen :))

GRATTIS

2010-08-02 @ 07:58:12
Jag vill skänka Ett STORT GRATTIS till ALLA våra valpköpare med sina hundar både för att Ni tar så väl hand om dom och sedan för deras födelsedag!!!

Vi har sett varje kull födas här hemma och varje liv har satt sina spår i mitt hjärta, dom är alla som mina små barn och jag tänker ofta på "våra valpar" även om dom är allt från dryga 13år till 3år!

Det finns inte någon valp från våra kullar som jag inte tänker på, utan jag tänker på alla våra uppfödda hundar varje dag, en liten tanke eller hur mkt glädje dom har skänkt oss och Er!!

Episoder från Era hundars liv som Ni har berättat eller/och skickat bild på!! Så fantastiskt att Ni har delat med ER!!! Jag är så himla stolt över Er valpköpare!!!!

Ni är guldvärda och Ni skall veta hur mkt Ni betyder och har betytt för mig Tina genom åren och även nu i fortsättningen!!

Så genom dessa underbara bilder vill jag Ge Er DAGENS ROS för att Ni finns, så väl hund som valpköpare!!!

 Detta är Baloo som nu har blivit 13år!!

  Även en 13åring kan vara still going strong!!

 Träning i hög ålder precis som hos oss människor gör säkert att vi håller längre upp i åren på ett friskare sätt än den som är mera stilla sittande!!

Jag vill Rikta Ett stort Tack för alla dessa bilder Pillan o Jidde och om någon vill fortsätta följa Baloo och hans vänner så klicka här


TACK för att NI finns!!!


Förr o Nu

2010-08-02 @ 07:29:01
Det är 3 veckor sedan jag skrev här sist! Tiden går kan man säga ;))

Blogg skall ju vara inlägg ofta och kanske inte så långa, men jag har inte hunnit med här ;)

Rensat i mitt liv och i garderober! Har ju som oftast sparat gamla saker som är "bra att ha" men som nu har åkt i soporna. Det blev många sopsäckar kan jag säga efter 20år!

Jag ångrar inget jag har gjort i mitt liv, men släpper detta bakom mig och går vidare! Det är svårt att släppa vissa saker och man hänger sig gärna kvar för man älskar så mkt i sitt tidigare liv det man har gjort att jag är rädd för att tappa greppet och kontrollen och låte det okända i det nya livet få ta plats!

Då är det väldigt bra med att börja städa bort det gamla och ta in det nya, så kanske det är betydligt enklare att gå vidare från detta;)

Våra 3 hundar finns naturligtvis kvar i våra liv och hund kommer alltid finnas i mitt liv, jag ÄLSKAR hundar och har så gjort sedan jag kunde prata och sitta i sittvagn (sa min mamma).

Här hemma så har tempot sjunkit enormt och vi njuter av dagen, det som inte hinns med idag tar man en annan dag, varför stressa!! Men jag slöar inte heller kan jag säga!

Vi njuter av vårt liv här hemma med våra hundar och nöjer oss så idags läget och jag kommer att fortsätta blogga med mitt hjärta och inget tvång att få ner ord på bloggen utan när jag vill få något nerprintat så skriver jag!!

RSS 2.0