En Vacker långpromenad

2008-11-10 @ 12:15:42
Helgen blev alldeles UNDERBAR!!!

Först så nappade Cecilia att gå den ljuvliga rundan med mig, Matilda och Arne som fick följa med in till stan *ler*

Eftersom Uppsala har en ljus manifestation eller vad man skall kalla detta för, men vissa områden är upplysta med musik eller/och färger och man kan gå en ganska lång slinga.
 I väntan på att belysningen skulle starta så stod vi där som så många andra, men så kom belysningen och ..........

 Visst ser det vackert ut på Carolina Rediviva, det byts ut bilden som lyser på fasaden varje dag, det har varit snöflingor, höstlöv, solroser och mycket mera så varje gång jag skall till jobbet passerar jag denna byggnad med upplysningen och får titta på dom olika belysningarna.

När vi hade kommit till Carolina Rediviva så hade vi kan man säga passerat genom hela staden för att komma hit och vi hade gått mitt i stan på en lördagkväll och det fixade även Arne även om han är en lantis *skratt*

Sedan gick en bit för att komma till nästa ljuseffekt och då passerade vi denna skylten *ler*

 För här i Uppsala bor ju som bekant Pelle Svanslös på Åsgränd som Ni vet och han har en egen skylt vid övergångstället, det finns också ett museum eller dylikt där man kan se mer av Pelle Svanslös för den osm vill det.

Men vi passerade och gick hit istället!

 Man belyste upp Martin Luther Kings statyn och träden runt omkring i olika fäger och sedan var det högtalare som pratade om olika saker men vi tittade bara på det vackra skådespelet på träden och på statyn.

 En otroligt vacker staty och som jag också passerar när jag skall till jobbet och hem från jobbet, fast det är ju bara nu under november månad som den är så vackert belyst!!!!

Efter detta gick vi till Engelska Parken som Owe.Thörnqvist sjunger om *ler* Engelska Parken ligger bakom Carolina Rediviva och här lät man ljudet och ljuset få ta del av träden och till barnens står glädje, eftersom det fanns tryckknappar på träden och som satte igång spelet så att säga!

 Vissa träd lät mer som *bara* lejon eller gorillor, andra träd vad en blandning av fåglar, rapliknande ljud, apor och lejon.
   Tyvärr så blev bilderna inte så bra eftersom det var mörkt och ruggigt ute med dimma ute så det var ingen stjärnklar himmel precis. Men man kan ändå se lite av vad vi såg *ler*
  Samma gran som fick olika färger.

Där trädet gav ifrån sig Apskriket, tittade Arne upp och trodde nog först att det var en fågel, men så kom skriket av apan och han voffade till. Karaktärstest på hög nivå!!!

Mycket folk gick omkring för att titta på dom olika ljuseffekterna och även dom hade barn, mor och farföräldrar och hundar med sig så det var verkligen en familje föreställning kan man säga!

 I denna fina valvgata så var det klassisk musik med hästhovar som lät i högtalarna.
Så otroligt vackert och gammalt med musik!!!
 Tänk om det skulle få ha kvar denna ljusbelysningen under hela december månad också, vad med folk dom skulle få som gick omkring och tittade och njöt av detta. Komma ut och umgås lite!

Vi hade roligt i alla fall fast trött i fötterna blev jag i alla fall och Matilda blev lite slut  i benen så hon blev glad när vi bar av hemåt till Cecilias och Mickes lägenhet. Vi var ute i dryga 1 timmen nästan 1,5timme.

 När man går nerför Carolina Rediviva så möter man dessa underbara gamla lampor som gatubelysning!

Sedan träffades vi alla hemma hos Cecilia och Mickes lägenhet efter killarnas biobesök! Vi tog en fika, men inte kaffe utan julmust och Cecilias kladdkaka, mums!!

Kommentarer
Postat av: Pernilla Å

Så vackert, det skulle jag ha velat se. Ha en bra vecka.

/P

2008-11-10 @ 12:41:53
URL: http://pernillaochpuma.blogg.se/
Postat av: Sussie

Så trevligt det var att få "följa med" på er promenad här på bloggen ler Önskar att jag oxå kom ihåg att ta med kameran när man ska iväg på trevligheter...men det är det där med minnet ;)

Kram Sussie

2008-11-10 @ 13:57:39
URL: http://www.kenneltwix.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0