Nytt

2009-09-30 @ 10:14:58
Vår- min kära sambo och jag.....................
Dotter har gjort en JÄTTEFIN hemsida till oss som snart skall läggas ut!!!

Längtar så!!! Jag har sett den NYA hemsidan hemma hos henne och den är så himla fin, stilren!!

JAg vill verkligen med HELA HJÄRTAT TACKA min dotter Cecilia som har gjort hemsidan till oss och jag vet verkligen hur mycket du har slitit i timmar för att göra denna hemsidan!!

Många kramar och TACK till Dig Cecilia från mig speciellt Mamma

löplukt

2009-09-29 @ 09:23:04
Våra springer spaniel tikar har aldrig luktat så mycket vid löp som lilla Alice!

Det är nog så också att vissa tikar avger mer lukt än andra tikar vid löptiden. Min dotter har ju en dvärgpincher som heter Saga och hon är superrenlig av sig och luktar ingenting, så har dottern en blandis mellan shitzu och maltese -Betty och hon avger en stark lukt vid löpningen så hon själv nästan kräks av lukten och med detta så vill hon inte göra rent sig själv i den regionen- vulvan när hon löper för att hon själv tycker att hon luktar så illa.

Sedan har vi Alice som också luktar väldigt stark löpdoft och det är ju för att få till sig hanar så ingen skall missa dom. Tikarna vill ju locka till sig sina kavaljerer i grannområdet och även med en radie av 2 km runt sig så att ingen skall missa av hanarna att en löptik finns i området.

Självklart skall man ha koll på doften av löpet och av hur det ser ut själva löpet så det inte blir till en infektion eller inflammation, som livmodersinflammation. Så man skall alltid vara på sin vakt hur doften är och hur det ser ut på trosskyddet.

Alice har ju en betydligt mindre trosa än vad Mallow har som är en springer spaniel. Mallow kan ha trosskydd som vi människor har och det är lätt att byta ofta. Däremot så är det svårare att finna trosskydd för så små trosor till mindre tikar, då blir det att vika papper som kan passa för trosan och det gör man varje gång när hunden skall ut och göra sina behov, även så använder jag citronservetter för att göra rent Alice där bak och även trosskyddet för att det skall lukta mindre för Arnes skull och för att det skall lukta fräschare!

Både Alice och Mallow är jätteduktiga att hålla sig rena i den nedre regionen, men eftersom våra hundar får sitta och ligga i soffan så är det mindre roligt med vare sig lukten av löpningen eller någon bloddroppe i soffan så av den anledningen så blir det trosor på från första löpdygnet tills det slutar.

Det som är bra med trosor också är ju att man ser exakt hur löpet ser ut, i början är det rött och rikligt som senare avtar till att blir ljusrosa och då är tiken i höglöpet och det kommer knappt någonting på pappret, till att efter höglöpet bli för mera mörk rött blod till mörkbrunt och sedan avtar löpet helt och hållet tills nästa gång dom skall löpa.

Så löplukten är godis för hanarna ochvi andra tycker inte om detta!!

Löp!

2009-09-29 @ 09:06:00
Att ha löptikar och hanar i samma hus är ingen höjdare ibland!

Det finns en del hanar som lägger endast vikten när tiken höglöper och det finns dom hanar som tror att från första löpdagen så skall tiken paras. Det finns dom hanar som matvägrar och det finns dom hanar som äter men sedan spyr upp det för att dom stressar så och det finns dom hanar som är kool lugna och sedan har vi dom hanar som knappt är intresserad av löptikar.

Så det finns hanar med stor sex och parningslust och det finns med lagom och dom som inte har någon alls, det vi kallar för könsdrift! Att en hane skall ha könsdrift är ju viktigt med tanke på att livet är ju tänkt med fortplantning av hundar, sedan är det säkert väldigt olika på ras till ras.

Sedan har vi tikarna som är villiga och är nästa för PÅ på stackars hanen så vulgärt och bjuder ut sig till höger och vänster och dessa tikar kanske släpper till hanen redan tidigt i löpet även om hon inte höglöper just då, sedan finns det tikar som höglöper endast ett dygn eller dom som höglöper under några dagar. Det finns tikar som vill ha förspel och vill bestämma hur hanen skall förhålla sig till tiken och det finns tikar som bestämer färger och utseende på hanen eller sättet på hanen som gör om hon släpper till och låter sig paras med hanen.


Personligt så har jag mest erfarenheter av engelska springer spanieln och hur tikarna löper även om det skiljer sig från varandra och även hanarna i denna ras har också skiljt sig en hel del, men i mångt och mycket så kan jag nästa säga att man lär sig fortfarande även efter 22år uppfödning, hur tikar och hanar är och beter sig vid löp!

När man sedan skaffar sig en ny ras som i detta fallet phaléne vid namnet Alice, hon skall aldrig paras, hon har avelsstopp på sig. Men hon löper ju trots allt och detta är hennes första löp!

Alice är på sitt 28:e löpdygn och då skall dom ha löpt klart, men inte hon. Jag vet inte om små raser löper längre än större raser?!
När Alice var runt 12-15 löpdygnet så hade vi ju grannens hund som var en tik och alldeles galen i Alice och även våran Mallow, springer spaniel var parnings benägen på Alice. Det brukar ju som oftast vara den perioden som är den mest vanliga tid vid höglöp runt den 12:e och till och med 15:e löpdygnet, men det finns alltid undantag;)

Nu i helgen som var och fram till nu så fortsätter Alice att löpa och nu så har våran hane Arne vaknat till vid liv kan jag säga!!! Hela helgen och även nu så piper han och vill pronto para Alice vilekt inte Alice vill utan försöker säga ifrån. Att säga ifrån en hane som är betydligt större är svårt för en liten som Alice som inte riktigt har sagt på skarpen ännu för Arne.

Så istället för grannens hund Essi som gnällde och pep i tid och otid här hemma så har nu den hunden gått hem till sig för grannarna har kommit hem från semestern och nu har alltså Arne börjat med att pipa och gnälla!!

Gissa om jag önskar att löpet skall vara över snart på Alice!! DEt är jobbigt när en hund piper och piper hela tiden oavsett vad vi gör, så dessa 4 dagar känns som 4 månader just nu!

Jobbigt för honom- Arne och jobbigt för oss övriga i huset också.

Enligt tiden skulle löpet vara över eller på slutversen, men man skall alltid lita på hanen för han har oftast rätt i sina signaler vad gäller sina instikter i detta fallet. Arne som var så lugn fram till nu när det gällde Alice, hoppas det går över snart!! Så vi alla kan pusta ut och koppla av!

Måste

2009-09-24 @ 13:34:51
Jag måste ta det lugnt nu, annars vet jag inte vad som händer.

Jag har fått högt blodtryck nu också vilket inte är bra, det förstår vem som helst, men p.g.a omständigheterna kring min vanliga vardag som är föränderlig så har nu också blodtrycket stigit uppåt och om jag inte vill dra på mig mera skitsaker så skall jag nog ta det lugnt framöver!

Så det blir mindre bloggande när jag har mindre tid och jag kommer inte titta i min mailbox varje dag, när jag känner att jag inte hinner eller på annat sätt inte kan sitta här vid datorn!

Bessie

2009-09-22 @ 08:15:58
Så går då tiden och Bessie- Silverängens Nobless frodas som bara den!

Matte Carina till Bessie tycker hon blir större och större runt magen och funderar på hur stor hon skall bli runt magomfånget:)

Carina tycker att Bessie är större runt magen än förra gången då Bessie fick 8valpar totalt, 5 hanar och 3 tikar fick Bessie förra gången!

Nu har jag inte sett Bessie live utan bara sett dom bilderna jag har fått och där ser det ut som om hon är normal i omfånget, men det är skillnad på att se en bild och se i verkligheten, det vet jag också:)

Det blir en överraskning när valparna skall komma ut vad för kön det blir och hur många det blir!
Vi Tackar Carina för bilderna och visar dom som vill se den blivande modern Bessie igen:)

 Bilden är tagen den 19/9 och då har hon gått "bara" 6 veckor i sin dräktighet!
 Bessie igen och man skulle kunna tro att hon fått för mycket mat i sig, men så är inte fallet;)

 Goa Bessie!

Denna veckan blir Bessie 7 fulla veckor gången så då blir det "endast" 2 veckor kvar och det är oftast dom veckorna som valparna tar fart i magen med sin tillväxt och samtidigt sprattlar mera där inne i magen. Stackars Bessie! Men hon är fräsch som en nyponros!!!

Tack för bilderna Carina!!
Lika trevligt att få följa Bessie under hennes "graviditet" innan valpning!

Samtidigt så är det ju också roligt för dom som är kanske lite intresserade att följa Bessie och hennes dräktighet!

Pussa på Bessie från oss!

Forts...

2009-09-19 @ 09:44:50
Ja, fortsättningen av turbulensen med löptiken Alice, Mallow, Arne och grannens hund Essi är fortfarande i rulijansen;)

Essi är så totalt kär i Alice och Alice vill "bara" leka med Essi och fattar ingenting vad hon ger för inviter till stackars gamlingen Essi!
Essi gnäller inne som ute och kan inte släppa blicken från Alice utom när Essi sover på natten, gudskelov :)) Puhh!!

Nu har i allafall Alice gått över sitt höglöp och stackars Arne som faktiskt är en hanhund har alltid varit lugn under tiden nu så långe det inte är någon tik som uppvaktar honom, då klart svarar han upp till dans ;)

Jag räknar dagarna till grannen kommer hem kan jag säga!! Hoppas det blir på tisdag annars blir det en vecka till och det får jag verkligen inte hoppas att det blir utan siktar nu mot tisdag i veckan som kommer!!

Dagspromenaden är avklarad och hundarna har fått sitt, inklusive jag har fått frukost och snart bllir det sängen och sova för jag jobbar inatt!

I eftermiddag får vi besök igen av dottern och hennes sambo med sina hundar och då kom och överraskade oss i torsdagkväll också :)) Sådant uppskattar jag väldigt mycket och det var jättetrevligt!!!

Dessutom så var Alice betydligt lugnare än tidigare mot dotterns hundar så det går åt rätt håll:) Yes!!!!!
T.o.m att Alice sa ifrån till Betty, det trodde jag aldrig hon skulle göra, så hon har tuffat till sig i sitt beteende!! Super bra!! Så detta med Alice går åt det båttre hållet och vi fortsätter att jobba med henne!

I början när Alice började löpa så fick hon ju trosor på sig och då fick hon panik på nytt när hon skulle bära trosorna och ville knappt röra sig , men redan efter några timmar så blev allt bättre och bättre och nu är hon jätte duktig på att stå stilla när jag sätter på henne trosorna. Ja, till och med att hon är nästa stolt över att vara stor flicka nu :)) Så Alice möter sina rädslor och övervinner dom med beröm från oss och hon växer till det bättre i sitt mentala, så vi går åt rätt håll även om vi jobbar på detta varje dag:)

Tjena mors;)

Turbulent!

2009-09-16 @ 08:14:07
Här hemma är det lite av turbulent just nu!!

Och det beror på hundarna kan jag säga!!!

Igår kom grannen över min sin gamla hund Essi som är 12år och är av rasen Basset Artsiend Normand!! Hon har varit hos oss förut och vi har passat henne någon gång om året då grannarna som är pensionärer åker utomlands!
Jag hade glömt hur det var sista gången, tills det var försent:(
Att man aldrig lär sig! Suck!!!

Man vill ju ställa upp och hjälpa till och helst sina grannar om man skulle behöva hjälp själv någon gång, vilket är nästan ALDRIG ;)

Nåväl, som kom Essi igår och hon är en gedigen jakthund, så det är tur att vi har tomten inhängnad!! :)

Essi blev förälskad i Alice- våran phaléne som är just nu idag på sitt 15:e löpdygn!! Alice blev rädd och försökte tappert säga ifrån åt Essi som är av sin art en gåpåig hund- tillhör denna ras för att jaga- vilket gjort Alice mera livrädd och visste inte vad hon skulle ta vägen! När vi lyckades få Essi som också hör illa att sluta med att vara påstridig och hon lugnade sig, ja då skulle Alice leka med henne, för Alice fattade inte att hon löper och det ger signaler med lek till helt andra inviter!! Suck!
Jag då var cirkusen i full gång igen!! Essi på Alice och Alice livrädd och försökte säga ifrån! Till slut fick vi dom båda att lugna sig mot varandra. Pust!

Då kom stackars Arne in i bilden och av namnet så är han hanhund och har dessutom parat en tik för inte alldeles länge sedan, han är JÄTTEDUKTIG på att vara lugn och låta Alice vara ifred, vi har Arne ihop med våra övriga hundar, men aldrig ensamma när det är en löptik inblandad.

Essi vill så gärna leka med Arne och inbjöd honom till någon invit både för lek men eftersom Essi var ju kär i Alice så fick dom kärleksförklaringarna gå ut över Arne som jag Tackade jag till dansen!!!

När Arne hade blivit lagom uppspelt och gärna ville para Essi, ja då ville inte Essi längre!
Och det skall sägas att Essi har även diskbråck i ryggen på flera ställen och har svårt att gå, hon är dessutom väldigt fransysk i frambensställningen, så hon går mer än illa kan jag säga! Men just nu hoppar hon och stuttsar!!

När vi hade lugnat Arne och Essi så ville gärna som nu var uppselt av Essi gå till Alice som han inte bryr sig om, för dom två är superlugna mot varandra!
Alice ville inte heller ha med Arne att göra och Arne hade väldigt svårt att förstå detta nu eftersom nu hade ju Essi lekt upp Arne och han var på G!!! Hur skall då en hanhund kunna bara lägga av från G till att ligga ner och vila.

Som tur var så är det Arne vi pratar om och han lugnade sig, han är en duktig pojke!

När vi är inomhus så blev det att Essi fick vara i hallen eftersom hon jagar katter och vi har två stycken och dessutom ville vi inte ha något race inomhus! Ja Ni förstor säkert vad jag menar!

Förra året så låg Essi i köket på nätterna och då kissade hon inne, inkafloder!! Det hade jag glömt bort och blev påmind om det när vi skulle gå och lägga oss, så det blev att Essi fick ligga i hallen i en av BIA bäddarna!

Mallow ligger ALLTID i sonen's säng! Arne och Alice ligger i vårt sovrum och nu även Essi i hallen och det gick bra hela långa natten!

Nu på morgonen var det kört igen, Essi ville para Alice som skrek i högan sky för hon tyckte att Essi vara bara för mycket, så nu har vi delat och Alice och Mallow får vara för sig själv i lugn och ro!

Så här skall vi ha det i en vecka eller två, har glömt hur länge grannarna skall vara bortresta!!

Varför ställer man upp på sådant här för, när det skapar mer arbete för oss här hemma!!
Man är för snäll och ställer upp och dessutom hade man ju glömt hur det var sist och då hade vi inte Alice heller, så kanske man lär sig för framtiden!!!

Nervös

2009-09-15 @ 10:03:15
Nu är pulsen mer än hög kan jag säga!!!

Är super nervös så det gör ont i magen och pullsen slår som en hammare!
Jag skall nu strax åka till sjukhuset för Rehabilitering under fyra dagar, men jag får komma hem på kvällen!

Det kanske blir bra, men att vara patienten på sin arbetsplats, ja där jag jobbar på Gyn håller till i den vänstra korridoren, medan jag skall hålla till i den högra korridoren där Smärtcentrum håller till, men att sitta och höra på ringningar och inte svara på dom att visstas i miljön och inte göra som när man arbetar är det allra svåraste, att möta sina medarbetar kommer att gå bra det känner jag, men det läskigaste är nog vad Teamet skall säga om ens kropp!!!

Det känns så utlämnande, blottande på något sätt!!!
Jag kanske känner mer oro än vad som är befogat, men man kan aldrig ta bort en känsla man har, även om man försöker se bort den!

Vill också passa på att säga att Bullen har hittat ett hem nu och flyttar på Fredag till sin nya ägare!

Bäst att åka nu så man håller tiden!!
Det står lediga kläder skall man ha med sig, men jag åker i dom kläder jag kommer att vara i under dagen, skulle det vara fel, ja då får man väl ta med sig mera imorgon!

Gympa dojjor eller foppa dojjor, var frågan också, från min sida, men jag tar foppa tofflor idag i allafall!!!

Jag är så himla nervös att jag mår illa!

Nu åker jag! Tjingeling!

Tiden....

2009-09-14 @ 13:57:24
Tiden får utvisa vad som blir bra!

Hunden Bulle kanske har fått en ny ägare!! Det vore roligt i så fall!

Bessie går i väntans tider med valparna efter Arne :))

Alice känns det som om hon bllir bättre och bättre i den mentala biten, men ojjjj vad vi tränar med henne för att lyckas!!

 Denna vecka bllir det fullt upp, så kanske nästa Veckan kan jag rapportera och ge lite bilder till Er!!!
 Just nu känner jag mig som denna bilden, utsliten av det mesta, men hoppas på nya krafter ;)

Kram

Valpar!!!

2009-09-10 @ 15:03:54
Vill bara berätta att Arne har parat en tik vid namnet Bessie- Silverängens Noblesse och väntar valpar den 8/10-09!!!!!

Jätte roligt tycker vi, både jag och ägaren till Bessie!

Jag vill även med egna ord beskriva hur Bessie är....................

När jag blev uppringd och tillfrågad om att låta Arne få para Bessie blev jag hedrad! Jag som är springer spaniel nörd ut i fingerspetsarna slängde mig över avelsdata på SKK och tittade på stamtavlan m.m

Hit kom en tik som jag aldrig hade träffat tidigare och hon var 7år! Hon var veterinärbesiktigad innan parningen för Er som undrar att hon hade hälsan och kunde få valpar. Hon var som en 4åring, så himla fräsch!!

Jag hade Arne kopplad eftersom jag ville låta tiken få bekanta sig med vår miljö om hon ville detta och Bessie gick lös. Jag trodde hon skulle ta god tid på sig för att kolla av ytorna hos oss, men icke!!!!

Hon gick direkt till Arne som var jätteglad att få träffa en höglöpande tik. Bessie gick fram till Arne och parningen skedde på andra försöket! Jag höll i kopplet till Arne ifall inte tiken ville riktigt och så att hon inte skulle känna sig för uppvaktad:)
Bessie var lös så hon gjorde det som hon ville och hon blev parad på andra försöket, hängde ihop i 20minuter.
Vi gjorde parningen 2ggr, dagarna efter varandra!

Bessie var så himla lugn, snäll, tydlig och klar i sitt språk. Måste nog säga att Bessie är nog den bästa tiken jag sett vid parning och i ny miljö! Så enkel rakt igenom!!

Hon krånglade inte vid parningen, så som att tiken skall ha förspel eller inte gillar hanen eller när hndarna sitter fast så kan tiken få kram i vulvan och låta, men inget av detta hade Bessie! Bessie bara gick fram till Arne lät sig paras och hon var trevlig mot Arne på alla sätt, fokuserad på vad hon ville, hängde ihop med Arne och därefter lika glad och positiv!!

Mycket tikar har jag sett vid parning och det här är nog den bästa tiken jag har sett!!!

Hemma är hon en jakthund och super trevlig sällskaps hund på en bondgård med andra djur:)
Hon är familjens kära hund!!

Här är Bessie.................
 

Jag gillar Bessie stenhårt!!!

Jag kommer naturligtvis och vara hos Bessie och hennes valpar för att kunna uppdatera på hemsidan om valparnas uppväxt, man vill ju gärna följa dessa underbara juveler!!

Tack Carina för att du kom med Bessie!

Super bra!!!!

2009-09-05 @ 20:57:10
Så himla super bra låt!!!

Jag kan inte få den ur mitt huvud:) :)


Grynet

2009-09-05 @ 08:24:24
Så kom Grynet tillbaka igår kväll!!

Som jag letade och ropade ggr flera under dagen. Hade ont i magen för att hon inte hade kommit hem!!

När så Tomas, min kära sambo kom hem så efter middags maten gick han upp i skogen och letade också efter Grynet, han tog med sig Arne.

Vips så hoppade hon upp på fönsterbrädan och ville in! Hon var inte blöt trots att det var blött på marken efter allt regnande under dagen. Hon hade inga uppenbara sår på kroppen, men väldigt mager.

Så förutom sin kattmat som är torrfoder och burkmat som katterna har fri tillgång på, att så fort det tar slut så fyller vi på, så fick Grynet skinka och pannkaka.

Det skall sägas att Grynet är en liten katttjej som har ett humör som en tiger och hon tar inget skit heller som Grynet på TV sa:)) Därför döpte Cecilia henne för Grynet och hon har just en sådan personlighet att hon tar inget skit från någon, stor personlighet och är kaxig som en tiger men snäll mot oss som bara den.

Alla i byn vet vem Grynet är för hon jagar rådjur på grannens tomt, jagar en jack russel tik och dom andra grannarnas katter får sig en törn av henne om dom försöker sig på henne, för grannarnas katter är sååååå mycket större än vad hon är!!

Eftersom hon är så lliten till storleken och även till vikten, flugvikten är bara 500gr eller där omkring, så har vi ju avmaskat henne gånger flera för att vara säker på att hon inte har mask som gör att hon är så liten till vikten, men hon är sådan sort och rör sig väldigt mycket på vår, sommar och höst, sedan under vintern är hon mera inne och går då upp lite i vikt, som mest vägde hon 2kg, tror jag det var. Så vi jobbar på vikten jämt för henne!!

Så himla skönt att hon är tillbaka!! Jag ringde runt till grannar igår och hörde mig för om dom kunde titta i sina skrymslen och vrår om det var någon instängd Grynet någonstans.

Här gör vi allt för våra djur!!
Men jag gick med hjärtat i halsgropen igår!!

 
 
  
 Men förstår Ni hur underbar denna katt är???
Hon betyder massor för mig, kanske för att hon är mera min katt, hon har valt mig;))

 Hon kan ligga i min säng och sambon Tomas ligger på sin sida, men hon väntar på mig och sedan när jag kryper ner i sängen så skall vi tula och gosa, hon och jag. Därefter ligger hon på min arm ett tag och kurrar för att sedan sova nere vid mina fötter under natten, då förstår Ni hur tomt och eländigt det har känts nu när hon var bort i 24timmar!!

Synd!

2009-09-04 @ 15:12:54
Ser att det är flera som tittar in här på bloggen, men ingen eller väldigt få skriver någon kommentar. Väldigt Synd!

På Facebook får man mera kommentarer eller Ogilla eller Gilla symbolen för något man har skivit eller bilder man visar, så där är det mer aktivitet.

Synd också att Jag inte lyckats fiska upp någon ny ägare som skulle kunna bli ägare till Bullen. En kanon hund som ägaren har motionerat, fostrat och tränat i viltspår. Här finns denna underbara hund och alla jag säger till vet ingen som är intresserad just nu eller känner ingen som är det. Tråkigt när det är så väldigt bra hund och man får så mycket gratis när man tar Bullen mot en valp.

Synd är det att jag aldrig kan avla på Alice då hennes pappa har fått PRA och det ger därmed avelsstopp på Alice. Jag vet att det finns folk där ute som redan vet om detta genom att läsa avelsdata på kennelklubben.

Några planer på valpar finns inte hos oss, vilket jag tycker är väldigt sorgligt och synd, men så är livet!
Vi har ju bara Mallow, Arne på springer spaniel sidan och sedan Alice som är phaléne och Alice kan ju heller inte gå i avel.

Synd är det också att vår lilla Grynet inte har kommit hem ännu! Grynet träffade jag igår eftermiddag senast och efter detta har jag inte sett till henne! Hon brukar alltid komma när jag ropar på henne, prasslar med skinkan eller när det regnar ute, då kommer Grynet på direkten.
Nu har jag varit ute och gått flera ggr och ropat m.m för att få Grynet att komma men inte alls! Hon har inte dykt upp ännu, så nu kommer kvällen och jag blir mer och mer orolig över vad som kan ha hänt, även fast katter är så här och har man en katt så vet man att allt kan hända när dom går ut.

Guuuud, vad jag hoppas att GRynet kommer snart hem igen!!!! Jag längtar sååååååå!

Träning

2009-09-02 @ 11:59:42
Igår var jag med Alice på träning i Uppsala!!!!

Vi- jag och Alice.................... var på Uppsala Läns Kenneklubb's trevliga träff som heter Ring och Koppelträning i Vasa Parken!!!
Det är helt gratis och alla som har hund får komma dit även för den som inte har hund men vill titta.
Brevid där vi skulle vara så hade Lena.Carlsson dressyr med ett gäng hundar och sedan var det fotbolls träning på sidan om och allt detta ligger brevid Katedralskolan i Uppsala.

Som Uppsala Läns Kennelklubb skrev i Hundsport's tidningen i deras spalt att dessa träffar brukar vara uppskattade och att det kommer många hundar på varje tillfälle.

Alice och jag var båda nybörjare på denna träffen, eftersom jag har aldrig behövt gå någon socialträning med springrarna tidigare. Nu så här i efterhand kan jag väl hålla med om hur socialiserade mina hundar än är så hade det varit jättetrevligt att besöka dessa träffar ändå!!

Men det är lätt att vara efterklok ;))

 Se så många hundar som var med och då är inte alla med på bilden. Det var många valpar, men även lite äldre hundar också.
En grupp tränade linförighet eller snarare att följa sin husse/matte och lyssna bara på ägare, gå fint i koppel m.m
Den andra gruppen tränade ring och utställningsträning med ett trimbord för dom mindre hundarna och att någon läskig människa som tar på hunden som en domare gör.
Den tredje gruppen var lite längre bort och det var för dom hundarna som inte kunde passera andra hundar utan skällde och ryckte i kopplet och blev så fokuserad på andra hundar istället för ägaren, det var ingen hund som var aggressiv i vårt sällskap!

 Här väntar vi på bättre tider *skratt*
Innan allt kördes igång ordentligt!
 Man kan ju undra på vad vi tittar på- Alice och jag *ler stort*
 Och så var det där med kontakten mellan ägare och hund då?????
Man kan ju undra om jag har haft hund tidigare??? Vet inte om springer spaniel håller sig inom hundramen eller om dom är extra begåvade *skratt*

Då börjar vi med att ropa hundens namn..... Aliiiiicceeeeee!
 Att gå, spring i lagom takt utan att hänga sig i kopplet och bara rusa fram är något man måste lära sin hund, samtidigt så skall hunden ha kontakt med sin ägare. Det behöver inte vara så att hunden skall titta på sin ägare när den rör sig framåt, utställningen så skall hunden springa så här med huvudet framåt, vid lydnad så vill man verkligen ha att hunden bara tittar på sin ägare, helst hela tiden.
Skulle hunden titta på sin ägare hela tiden när man springer i ringen så blir frambens rörelserna och bogen annorlunda vilket förstör för hunden och ägarens placering om man skall vara kritisk.

 Och att gå i en ring med en hund före och en hund bakom sig kan vara nog så jobbigt om hunden inte är van vid sådant! Här ville Alice nosa på schnauzern som gick bakom oss.
Då gäller det att prata med sin hund så hunden går framåt istället.

 Vi tränade sitt, stanna, stanna kvar, stå och att Alice lyssnade på mig mitt i allt skällande runt omkring oss av andra hundar. Jag var väldigt lycklig över Alice uppförande eftersom hon aldrig hade varit på denna träff tidigare, men Alice gillade inte när en person skulle ta på henne, då fick hon panik igen och eftersom det inte var någon utställning och vi hade inte bråttom så tog vi det lugnt och sansat och tog tid på oss, vilket gick bättre och bättre för Alice. Så Rom byggdes inte på en dag och det gjorde inte Alice heller, det tar tid och det för det gör också.

Som sagt så gick detta med lydnaden mellan henne och mig bättre och bättre mitt i allt detta hav med hundar och Alice är ju faktiskt snart 9månader.

Vi har ju en hane hemma Arne och han är mycket lite intresserad av Alice, däremot så är Mallow- tiken våran väldigt intresserad av Alice och vill gärna para henne och senast igår tittade jag om Alice löpte men inget igår.

Sedan när vi kom till denna hund träff så var det en spets som var vit som var alldeles galen i Alice, fast jag inte sett någon blodsdroppe, men jag visste att detta löpet var i faggorna och att Alice snart skulle börja löpa.

Imorse så tittade jag igen på Alice och NU har Alice börjat att löpa!!
Så då blir det tufft för stackars Arne om så där 1,5 vecka när Alice kommer i höglöpet.

Synd nu att Alice löper för då kan vi inte gå på Ring och Koppelträningen nästa tisdag!
Men det kommer väl flera gånger när detta blir igen får man väl hoppas!!


RSS 2.0