Promenad med hundarna och katten Grynet

2008-12-30 @ 15:52:07
Tog kameran med mig på söndagen för att ta lite nya bilder och som vanligt så följer gärna katten Grynet med på en promenad om hon är med oss ute innan vi startar vår promenad.

 Måste visa först Grynet hur hon stormtrivs under granen efter alla julklappar försvunnit, glömde detta i förra inlägget. Sorry!

   
   Som Ni förstår är Grynet en katt utöver det vanliga med Stor Personlighet, jaktkatt i stora mått och en urtidskatt, men också en trevlig katt som är mer en vakthund, för hon skall ha koll på allt och alla, även grannen om dom får besök. Hon-Grynet måste ha koll på alla eller om det blir förändringar så måste hon kolla upp detta. Det är synd om Stackars Emma, som är mycket mera skyggare av sig och Emma är inte lika social som Grynet, men vi ser till att båda får vad dom behöver i mat och kärlek.

 Arne har en viss förkärlek till våra katter, men när dom är ute så är det jakt som gäller, även hur mycket kompisar dom än är inomhus. Här letar han intensivt efter Grynet, han känner att hon finns här någonstans.

       Arne har funnit Grynet under riset och strax därefter är jakten i full gång. Nu är det så att Grynet gillar själv att leka med Arne, dom leker liksom tagare mellan varandra med viss kärlek *ler*
   
 Som sagt så kräver En springer Spaniel utlopp för sin energi, vilket dom får vid skogspromenader. Arne har en väldigt god näsa och man ser direkt på honom om det har varit något djur i vår närhet.

  Vi häpnar att Mallow har fått upp farten *ler* Det är så att Mallow är en dam som spar på energin, oftast lunkar hon i sakta mak och tar allt med lugn och ro. Det är bara ibland som hon får fnatt och springer, men numera har hon ökat på takten och tar för sig mer i skogen, vilket vi uppskattar väldigt!

  Här väntar alla på mig i skogen, ja jag är väl som Mallow, tar allt i sakta mak *skratt*

   Grynet i flera olika poser *ler*

 Full fart på grabbarna!
  Även Knatte ger järnet i skogen. Man kan väl säga att grabbarna är dom som ger mest av sig i skogen och Mallow sparar på sina energinivåer, även om hon numera också börjat att springa rejält i skogen.

  Nu börjar vi gå hemåt och även Grynet följer med troget i skaran som går åt hemmet.

Väl hemma på vår gårdsplan så fanns det fortfarande energi kvar att ge för så väl tvåbenta som 4benta *ler*

   

Den som först vill gå in och sitter på trappan är...............................

 Nu tycker hon att det räcker och vill gå in och lägga sig *ler*

Efter ett tag så kroknar även Knatte och man ser på honom att hans lektag har avtagit och han bara står och väntar vid min sida.

 Lilla Knatte vill också go in och sova. Arne har fortfarande så mycket energi och Matilda och Arne leker för fullt!

Matilda leker att Arne är en häst, fast på fri vilja och han skall trava och inte galoppera, stackars hund, men det sker helt och hållet på att Arne vill för han kan släppa taget om repet som han så gärna vill bära och han kan bara strunta i Matilda och gå en annan väg, men båda är lika sprallliga.

Till slut går vi in och vi ropar på Emma, den långhåriga katten som ligger och trycker någonstans. Till slut kommer även Emma in och vi är alla samlade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0