Träffas och tid

2009-06-28 @ 01:46:01
Ja, som sagt så fungerar inte allt korrekt med det nya ADSL, router och modem så att säga korrekt. Ja, visst fungerar det, men som ofta så får vi starta om ADSL genom att stänga av detta och börja med att starta om datorn på nytt. Ganska hopplöst kan jag säga:((

I alla fall så jobbar jag nu natt och även söndagnatt som nu dagen har blivit till redan!

Hundarna mår bra och även vi gör det.

Vi "hade" en barnpool som Alice älskade, men så kom dom stora hundarna vilket var pojkarna och gärna Arne som älskar att hoppa ner i barnpoolen och plaska så då gick den sönder. Har tagit flera bilder på poolbadandet, men har liksom inte fått tid till att sitta vid datorn nu i det vackra vädret:)

Det är så mycket man vill göra när det är fint ute!! Vi njuter i fulla drag i solen och i skuggan!! Hundarna springer på tomten och vi finns till hands, det äts melon för så väl oss som för hundarna :))

Jag skall väl ge mig på trimning också så småningom på hundarna, men det får vi se när det blir!

En del av Er träffar jag på Facebook, vilket är en väldigt bra site för *alla* människor, har träffat en hel del uppfödare inom olika raser som Tibetansk Spaniel, Phaléne, Papillon, Engelsk Springer Spaniel och en hel del andra också så som läkare, sköterskor och domare, vilket är väldigt trevligt att träffas på detta viset!

Det blir full aktivitet även nästa vecka!

Vi får se när jag har tid att skriva här igen om det blir i veckan eller veckan därpå:)

Trasigt???

2009-06-14 @ 23:03:23
Vet ej om hur det hela ligger till, men något är inte som det skall vad gäller telefonlinjen eller routern!

Ena stunden så kommer folk inte fram när dom försöker ringa oss, eller så blir det en konstig ton när man tar telefonen för att svara, som rundgång liksom.

Tar vi bort routern så fungerar telefonlinjen och sätter vi dit routern så fungerar Internet, men dåligt vad gäller telefonlinjen. Så jag måste ringa på tisdag morgon och fråga Telia hur det ligger till innan man köper en ny Router.

Så vet du med dig att du har försökt ringa oss, försök igen eller nå oss på mobilen.

Blöt

2009-06-14 @ 23:00:17
I dag har jag sovit gott efter gårdagens nattarbete.
Under kvällen när vi satt och fikade så kom Emma, den långhåriga katten hem efter ha varit ute hela dagen. Gissa om hon var blöt och full med löv!!!

Sedan gick hon på katt lådan, vilket ledde i sin tur att Emmas svans var full med kattsand som hon gick omkring med en stund, tills jag tog tag och torkade Emma inklusive kammade bort alla sandkorn från hennes hår!!! Sedan blev hon en fin kisse igen!

Regnet

2009-06-13 @ 14:56:19
Idag så tog jag en promenad med Alice och Mallow och med oss fick vi på släp även katten Grynet.
Det händer ofta när man går en promenad att Grynet följer med om hon är ute.

Jag klädde på mig regnkläder och gick i regnet. Det var skönt att regnet doftar så gott och strilar ner för regnkläderna för innanför så är man torr;)

Doften i luften luktar så gott och fåglarna kvittra så härligt!!
Efter promenaden så blev det dusch för mig och torkning av hundarna.

Nu sitter jag och tittar i Blomster tidningar och Trädgårds tidningar för att planera mera för vår tomt. Allt händer ju inte på en gång, men man kan ändå drömma sig bort och planera inför kommande år och vad man skall spara till :D

NÄ nu skall jag installera ett Dataprogram till dottern för hon sitter här bakom och trycker och har inget att göra. Gisses, hon som har just startat sitt sommarlov!!

Man brukar säga så här................ när det regnar......................................
"Att det är bra för potatisen och grannens hö" men nu tror jag att båda delarna blir väl blött och potatisen har nog drunknat i allt vatten:)

Jobbar inatt, söndag natt och måndag natt, går alltså av på tisdag morgon.

Några bilder

2009-06-12 @ 20:35:10
HÄr kommer lite bilder från studenten förra fredagen då våra barn Cecilia och Oskar tog studenten den 5 juni 2009.

Oj vad stora våra barn har blivit!! Inte utan att man blev tårögd!!

 Min dotter Cecilia med sin kille hos hennes skolan!
 Cecilia, hennes sambo och jag åkte från hennes skola till hennes brors skola Bolandsskolan.
Minsta dottern Matilda och barnens farmor. Det är rörande på bröllop, dop och vid studenten tycker jag. Det är så mäktigt!!!

 Här är det 3 generationer!
 Paraplyer med detaljer som fotografier, leksaker med anknytning till det dom utbildade sig i. Lite roligt hade vi Tomas och jag när vi fixade paraplyerna;)
Här är det Tomas, sambon Micke och hans tjej Cecilia.
 Cecilia och Oskar tillsammans på deras student dag!!! Våra goa söta barn som har blivit stora!! Visst känns det!!
 Ja, så står man här i köket och fixar med maten. Tur att Tomas hjälpte till och "sonen" som inte är min son men som jag kallar för sonen Micke som hjälpte till med att skära runda bröd till toasten!

  
Här har vi maten som jag gjorde iordning. Det skall sägas att det erbjöds hjälp till mig men jag hade förberett det mesta.

 Sedan kom kvällen hemma hos oss och vi njöt av maten och studenterna minglade runt bland alla som hade kommit!

 Mallow satt på en stol och tiggde som vanligt och hon fick massor av folk som gav henne en liten bit här och där, till hennes stora önskan. ÄR det fest så är det!

Cecilia och Saga!

 Lilla Betty ligger på filten, så go och söt den lilla sockertoppen!
 Tomas- husse i huset med våran Alice!
Rosor som är så vackert!!!

Vi hade en underbar trevlig dag på studentens dag den 5 juni 2009 då både Cecilia och Oskar tog studenten!
Alla hade det trevligt och kvällen blev lång och trevlig!!

Blandat

2009-06-08 @ 05:07:57
Studenten för två av våra barn hölls i fredags och jag lyckades att ta 240 bilder :D I lördags så fixade jag 135 bilder men är ännu inte klar med dom.

Sedan jobbar jag intensivt denna vecka......................................................................
Jobbar sönd- måndag natt går av tisdag
Matildas sista ridskoledag är idag måndag

Jobbar onsdagnatt............................................

Fredag är det skolavslutning för Matilda och sedan har hon sommarlov till hösten:)

Jobbar därefter lör-måndag natt och går av tisdag  i nästa vecka, så det lär inte bli mycket skrivande här just nu.

Man håller sig liksom flytande om man säger så!!

Att göra?!

2009-06-04 @ 08:42:59
Ja idag är det den sista dagen av förberedelse inför barnens studen imorgon *ler stort*
Fast visst är man rörd av att dom har blivit stora, som om det vore en nyhet vilket det inte är men det är något visst med studenten!!

Jag kom ihåg min student som den var igår, fast det är väldigt länge sedan *ler*

Antar att man kanske fäller en tår av lycka för barnens skull att dom har äntligen slutat att plugga och dom slipper allt vad skola heter och kan nu rikta in sig på arbete istället! Tyvärr i dessa tider när det rä svårare, men jag tror någonstans att det löser sig med arbete för dom!!!
Fäller kanske en tår också för att det är så vackert med fina kläder och med allt som hör därtill, men också för att dom är stora nu och tiden har liksom rasat iväg!!!

Jag är rörd över att våra barn tar studenten imorgon!!

Så nu är det lite att fixa inför morgondagen *ler stort*

Gud vad känslig man är som morsa/ mamma men så konstigt är det inte, man har väl moderkänslor kvar även när barnen har blivit stora!!!

Kankse jag skriver något mera i bloggen ikväll annars  blir det inte förrän kanske i nästa vecka!!

Nya tag

2009-06-03 @ 04:10:40
Innan jag gick och la mig imorse så tjatade jag på sonen, stackars honom. Att hålla koll så att inte Alice skulle bli dålig genom sitt gnagande på mina fotinlägg och att man kollade så att det inte blev flera ätande av några skor och då mina skor!!! Sonen tyckte jag nog var i tjatigaste laget, men som jag sa till honom att jag var så orolig för Alice och därför tjatade jag på som en värsta bandhund.

Dagen hade gått bra för Alice del och och sonen hade trimmat Mallow så hon är nu så fin såååå:)

Nu har vi tillsammans i familjen lagt upp taktiken med att lämnar vi Alice för ett ögonblick så skall hon var i köket där hon inte kan ta för sig av alla läckerheter av skor.

Vi är överens i familjen och är nu extra observanta för att inte sådant händer flera gånger!
Lilla bus ungen Alice förgyller vår vardag ;) Söt som socker!!!

Tuggande

2009-06-02 @ 08:43:28
Nu börjar tuggandet :( När jag nu kom hem från jobbet, trött som bara den så möter jag två hundar Alice- valpen phaléne och "gamla" Mallow som är 5år.

Alice som är mindre i storleken hoppar gärna och ofta lätt upp på vår ljugarbänk i hallen där vi alltid ställer upp våra skor för att skydda som mot valpar :D Men ack så fel jag hade!!!! :I

Alice hoppar ju upp på bänken i hallen tar en sko, bär ner skon till golvet för att börja bita på skon och som oftas så väljer hon mina skor av alla skor och nu denna gången så hade hon bitit sönder mina fotinlägg för hälsporren :(  *Grrrr* men vad hjälper det, inte mycket, ställde upp mina gympadojor igen på nytt och kastade den kvarvarande ilägget.

Hinner inte mer än in på toan så hör jag att Alice tar min foppatoffel- plaggiat som jag hade åkt hem med från jobbet. Tur att Oskar skall passa henne idag när jag sover :)

Varför blir det så att vissa hundar specialiserar sig på "Någons" skor. Arne var hopplös när han var unghund, ha tog Oskars skor och ingen annans skor och nu Alice på sitt vis fast mina skor!
Varför väljer hundar ut någon persons skor och inte tar i mängden?

Nä nu måste jag sova, så himla trött!!! Jobbar ju inatt igen!

RSS 2.0