Guidning, sol och relaxing

2008-07-09 @ 15:01:44
På fredagen så började vi med dagen att äta frukost och därefter så lämnade vi av Matilda på ridlägret.

I en av bilarna på parkeringen till ridlägret satt en Engelsk Bulldog som genast Valerie gick för att prata med och Bulldogen blev glad förståss *ler*

Tjejerna på ridlägret var lite nyfikna att Matilda hade besök av Engelska damer och dom flockades runt med stort intresse för att höra språket. Som vanligt så var Matilda vanliga tjejen och damerna var lika naturliga dom med.

Sedan kom ägaren till bulldoggen ridan på sin häst för det finns platser där man kan ha egna privathästar stå. Ägarinna till hästen och till bulldoggen började prata med Valerie och då visade det sig att även häst var från England liksom även hunden. Dessa två kvinnor pratade en stund med varandra.
Vi andra väntade på att Matildas läger skulle starta så vi skulle åka och hämta upp Jo på hotellet vid 10-tiden.

Så startade ridlägret och vi andra for iväg till Uppsala för att visa delar av den. Domkyrkan, Slottet, Botaniska Trädgården m.m Guidning och rundvandring blev det.
Efter detta så for vi iväg till Odal för att köpa små snoddar till att sätta upp hästmanen för det skulle ju vara hopptävling som avslutning på lördagen för Matilda och hon ville så gärna ha små snoddar för att fixa hästen fin.
3 damer från England och Tomas o jag gick in i affären Odal för att handla snoddar, men dom ville ju så klart titta på lite annat också, vilket vi så gärna gjorde.

Därefter bar det av till vår ICA butik för att inhandla lite till och sedan bar det hemåt till vårt hem.

Något att äta till lunch och sedan var det relaxing med sol *ler*


Under tiden dom vilade och njöt av solen så så bakade jag en kladdkaka och förberedde maten för kvällen också.
Vi ville bjuda på det så typiska svenska maten som sill, matjesill med gräddfil och gräslök, färsk potatis och köttbullar.
Färsk potatisen och köttbullarna blev populärast kan jag nog säga även om dom gillade även sillen *ler*

Väl när vi skulle till att fika så dök Cecilia och Micke upp, vilket var en mycket trevlig överraskning!!! Det roligaste var nog att även Cecilia hade bakat men hennes kaka vart klart godast for nog jag säga. Super fluffig morotskaka med glasyr!!!
Jag hade gjort kladdkaka med glass, lite tråkigare och lite mindre fluffig, fast det uppskattdes högt ändå. Ooojjjj, vad roligt vi hade på kvällen, med mycket skratt, språk, prat och smakande av kakorna*ler*
Det skall sägas att alla deltog i samtalen och Valerie var väldigt intresserad av det svenska språket så ordet Tack kunde hon nu faktiskt och så visste hon var det betydde också.

 Här njuter vi i fulla drag och jag som gillar att alla i familjen skall vara med gillade detta extra mycket, vilket Cecilia vet *ler*

Sedan skjutsade  Cecilia och Micke hem Jo till hotellet. Tack för kakan och för hjälpen Cecilia o Micke!
Självklart var ju Saga- Cecilias hund med också under dagen som Arne lekte så gärna med.
Dessutom så hade Greta precis gått ur sitt höglöp nu och sedan hade Mallow startat sitt löp vilket gjorde hanarna extra intresserad av tikarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0