Underbart!

2009-10-11 @ 13:08:55
Vi hade det underbart igår!

Först till Österbybruks Julmässa och jag tog med mig Alice för socialisering :)
Dottern Cecilia hade med sig sina hundar Saga och Betty.

Vi gick runt på området med hundarna och tittade på hästarna som drog vagn och skjutsade folk runt området. Lite läskigt tyckte Alice och även Betty gillade inte hästarna något vidare.

Jag har hört så ofta av Cecilia att Saga drar till sig folk som en magnet och jag har tänkt ja ja jaaaa.

Men igår fick jag se vilken magnet dragare Saga är och folk flockades och frågade om Saga och vilken ras hon var etc. Ingen såg Alice eller Betty. Utom en som såg Betty för att hon själv hade en renrasig Shitzhu (ser att det är felstavat, men orkar inte nu).

Lilla Alice var modig först och gick där det var trångt med folk och hon skötte sig ypperligt :D
Jag var stolt som en tupp!!! Sedan kom det hundar och barnvagnar m.m och Alice fungerade super!! Hon brydde sig inte i allt detta men var lite nyfiken och ville nosa och undersöka (friskhetstecken) så jag lättade på kopplet och lät henne ta för sig av allt!

Så länge du inte pressar Alice så flyter allt på och hon är inte rädd och börjar ta för sig, men börjar du ställa krav eller pressar henne lite då vill hon inte alls och senare blir det svårt för henne att koppla av.

När vi var där på Julmässan så var det en bekant som bjöd på korv (hon har haft hund själv) och första ggn det bjöds så roffade Saga och Betty åt sig korven och Alice hakade på utan att veta vems hand och vante hon åt korven ifrån.
Därefter så bjöds det en andra ggn och denna gången så upptäckte Alice att det inte var jag eller någon hon närmare kände och det spelade ingen roll hur mycket vi bjöd och fjäskade för henne, hon avstod från korven hur mycket hon än ville ha den så tog hon inte den.

Därefter så var Alice lite pressad och drog i kopplet och ville bara därifrån som att fly fältet så att säga.
Efter en stund så lugnade Alice sig för att vi andra i omgivningen gjorde inte så stor affär av detta och hon såg att det inte var så farligt. Och Alice var jätteglad när hon fick hoppa in i bilen.

Sedan bar det av till svärmor för att sambon hade köpt lutfisk till henne. Dessutom hade dottern och mågen köpte liten till henne också så vi träffades där för en stund. Hundarna lekte rövare i hennes lägenhet, lite kul att Alice för andra gången tog för sig i svärmors lägenhet och även mot henne- svärmor alltså.

Förra gången var Alice så rädd för svärmor och var stressad för att vara i lägenheten, nu gick det mkt bättre och hon var ganska kavat nu *ler stort*

Sedan bar det hemåt där vi bjöds av Cecilia och Micke på mat, Mkt gott!!!

När kvällen kom och det blev mörkt så åkte dom hem till sig och vi är jätteglada för den UNDERBARA dagen vi hade tillsammans.

Här hemma så hade sonen varit hemma för han önskade sig detta och han gick hellre ut med springer spanieln i skogen på en promenad i lugnan ro :)

Alla var nöjda av denna ljuvliga dag!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har Du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0